Şimdi Ara

Schengen vizesi hakkında sorum var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam. 1 hafta sonra VFSGlobal'de Fransa kısa süreli vize için randevum var. Üniversite öğrencisiyim ve okulun anlaşmalı olduğu Fransa'daki bir eğitim kurumuna gideceğim. Okul bize iki imkan sundu ya yaz tatilinde 2 ay staj yapacaksın(2 yaz dönemi toplam 4ay) ya da para vereceksin Fransa'da eğitim alacaksın toplam 45 gün. Fransadaki okul baya iyi olduğundan Fransa'yı tercih ettim. Uçak biletlerimi vesaire herşeyi hallettim. VFS Global'de dediğim gibi randevu aldım (635TL VFS hizmet ücreti ödendi)


    France-Visas'ta form doldururken Single entry yerine Multiple Entry seçtim. Multiple entry seçmemim sebebi acil bi durumda Türkiyeye gitmem gerekirse tekrardan vize ile uğraşmadan eğitime kaldığım yerden devam edebilmek. Çünkü ciddi bir miktar para verdim.


    Sponsorum babam olacak kendisi emekli. 6 aylık emekli maaşı istiyorlar ama babam yeni emekli oldu. (1 ay) onu nasıl çözeceğiz?


    Sorularım,


    Multiple entry seçtiğimden dolayı sıkıntı olur mu? (İlk kez yurtdışına çıkıyorum)

    Babam yeni emekli olduğundan dolayı emekli maaşı belgelerini nasıl halledeceğiz?



    Teşekkürler şimdiden..








  • Multiple entry seçmeniz sorun olmaz.


    Babanız e-devletten emeklilik evrağını indirebilir. 6 aylık emekli maaşı istemek ne demek anlamadım. Babanız banka hesabının dökümünü eklesin.

  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Yanıtınız için teşekkür ederim.  

  • Yeni emekli olduysa maaşı nereden aldıysa oradan bordo isteyebilir edevletten de heap dökümü vs eklenebilir. Herkesten istiyorlar 6 aylik maaşı...
    Multiple entry doğru seçim zaten..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • voodoo child kullanıcısına yanıt

    İlk mesajımda dalgınlığıma gelmiş, şimdi farkettim. 6 aylık emekli maaşı yattığına dair ekstre diyecektim.


    Babam dediğim gibi 1 aydır emekli henüz. Emekli kağıdı bulunuyor. Ama öncesine kadar maaş hesabı vesaire yoktu. Aile şirketi olduğundan dolayı bütün aylıklar vesaire dede ayarlıyor. Babamda şirkette çalışan olarak gözükmüyordu haliyle.


    Kişisel hesabına yüksek meblağ sayılabilecek giriş çıkışlar var. Bir sıkıntı olur mu? Fransadaki eğitim kurumunun ödemesinide yine kendi hesabından yaptı. Araba vesaire bulunuyor.


    Yanıt için teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem üniversite hem fransadaki okulun ödemesini babam yaptığından dolayı sponsoru babam olaral belirttim. Sıkıntı olursa diye annemin maaş bordrosunu belgelerin arasına eklesem problem olur mu? Kendisi aktif çalışan düzenli maaşı yatıyor (30k>)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem babanızım hem de annenizin hesap dökümlerini verin. Babanız yeni emekli de olsa emeklilik hesap ekstresini ve emekliliğini gösterir belgeyi verin. Babanızın veya annenizin üstüne tapu varsa onu da verin. Araba ruhsatı varsa onu da verin.

  • anne baba maaşları ne varsa, araba ev işyeri tapularını ekleyip garantiye alın... fotokopi vs.

  • Merhaba. Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.

    1. Aşamayı hallettim. Babam bireysel hesabının (aynı zamanda emekli parasının yattığı hesabın) 3 aylık dökümünü, 3 aylık kart ekstresini, fransadaki okula yolladığı swiftin dökümünü

    İmzalı kaşeli şekilde aldı. İmza atanın beyannamesi sicil gazetesiyle beraber dosyaya kondu.

    Şimdi aynı işlemleri annem için uygulayacağım. Bir sorum olacak babam biliyorsunuz masraflarımı karşılayacağı için kağıt imzalayacak. İmzanın geçerliliği için illa notere gidip imza beyannamesi alması gerekir mi yoksa kimlik kartı fotokopisindeki imza yeterli mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noterden bir imza beyannamesi çıkartın.

  • Vfs den renkli yeni kimlik kartı fotokopisinin beyanname yerine sayıldığı bilgisini aldım. Teşekkür ederim hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.