Şimdi Ara

scooter tercihim ne olsun?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
8.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • değerli arkadaşlar sizin foruma yeni geldim
    sizlerden ricam hem dayanıklı, hem kullanımı keyifli, hemde fiyatı cazip hangi scooterı tavsiye ederiniz selamlar



  • Herkese soruyorum sana da sorayım, neden scooter, scooter olmak zorunda mı?
  • sahinoz31
    Herkesin zevki ayrıdır.Lütfen keni zevkini kendine sakla
  • zebotad@hotmail.com
    Yamaha chgnus rs veya honda activa falan düşünebilirsin.Ama bunlar 100-125 cc arası sen nasıl bişey istiyorsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: uguri88

    sahinoz31
    Herkesin zevki ayrıdır.Lütfen keni zevkini kendine sakla


    Ben merak ettiğim için sordum, bak zaten söylemişim herkese soruyorum sana da soruyorum diye. Belki vitesli kullanmayı zor zannettiği için scooter istiyor ve viteslinin ne kadar kolay ve zevkli birşey olduğunu anlayınca scooter almadığına sevinecek, hangi sebepten dolayı istediğini nasıl bilebilirsin ki???
  • Çocuklarıma miras kalsın dersen vespaNormal bişey isterrsen yamaha öneririm.Servistede hem başını hem keseni ağrıtmaz.
  • ''Neden Scooter?'' sorusuna ben bi cevap vermek istiyorum, her ne kadar gönlüm SS'de olsa da...

    Scooter'ın alınası bir cihaz olmasını sağlayan en önemli iki neden; pratik ve tutumlu olması. Hele ki sürat yapmayacağım, keyif için, ulaşım için bineceğim diyorsanız 50-100 cc scooter'lar bu iş için biçilmiş kaftan. Benzini az tüketiyorlar. Ben Piaggio NRG 50 kullanıyorum, 15 YTL'ye dolduruyorum deposunu, bir hafta geziyorum. Hem ulaşımımı sağlıyorum, hem de keyfi binip dolaşıyorum şuursuzca. Eğer öğrenciyseniz, masraf çıkartmadan uzun süre kullanmamı sağlasın diyorsanız; ''scooter''...

    Ben 50cc. kullanıyorum, çünkü hem çok az benzinle çok uzun yol yapabiliyorum, üstelik 50cc. olduğu için vergi de ödemiyorum. Öğrenci için çok ideal.

    Tercihinize gelince. Bütçenizi ve beklentinizi yazarsanız, size bir çok alternatif sunabiliriz. 50cc'den 750cc'ye kadar scooter var (750cc olan henüz Türkiye'ye girmedi yanılmıyorsam). Bütçenizi, ne amaçla kullanacağınızı, beklentilerinizi, genellikle yalnız ya da artçılı kullanacağınızı belirtirseniz, size en uygun scooter'ları yazabiliriz.




  • Honda beat al , yamaha bws alırsın su gibi benzin yakar onlar ..
  • görüşleriniz için teşekkürler, scoter almamdaki en büyük sebep vitessiz olması ve ayak koyma yerinin olması. malum memur olduğumuz için işe gider gelirken takım elbise ile racing bir motora binmek abes olabilir diye düşündüm. 150lik bir scooter olabilir tercihim ama ramzey, çelik, mondial ve asya motorları inceleyebildim. aydın sökede oturuyorum. burada veya yakın çevrede farklı markaları satan, hesaplı fiyatlar verebilen bildiğiniz bayiler varsa yazarsanız sevinirim. eşim ve çocuğumla ara sıra gezebilirim, bizi taşıyabilecek, fazla arıza çıkarmayan, şık bir scooter olsun istiyorum. görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler ve selamlar
  • Çin malı (Ramzey, Mondial vs.) almamanızı tavsiye edebilirim. Size keyiften çok dert verebilmesi muhtemel. Honda Dylan scooter'lar var, 4000 YTL civarıydı sanırım. Bu scooter oldukça iyidir, bütçeniz elveriyorsa tavsiye ederim. Ya da şuan kampanyalı olan SYM Joyride 250 maxi scooter var. 4000 YTL o da. Çok iyi bir marka olduğu söylenemez, ama kullanıcıları oldukça memnun. Bu arada eşiniz ve çocuğunuzla ne olur binmeyin. Bir scooter'a 3 kişi binmek çok tehlikeli. Allah korusun çocuk bir düşse, vicdan azabı çekmez misiniz?
  • çin mallarının kötüsüde var iyiside.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizbudak -- 11 Mayıs 2011; 0:40:14 >
  • Öncelikle çinli önermem. Bunun yerine Kymco markasına bakabilirsin Kymco Agılıty 125- kampanyada şuan 2288 ytl. Biraz daha üstü japon Yamaha'nın Cygnus Rs-125 2800 ytl. Küçük sınıf scooterler içinde en yaygını bilimum pizzacı-pideci-hamburgerci kısmısının güvendiği ve kullandığı az yakan çok kaçan Honda Beat-Actıva 100cc modeli var o da 3300 ytl civarı. Her üçü de sağlam motosiklettir. Honda biraz daha az yakar.
    Bu önerdiklerim küçük sınıf oluyorlar. Ben kendi adıma maxi scooter tercih ederdim. Yukarıda bir arkadaşın önerdiği SYM Joyride 250 maxi scooter bence ideal. ÇÜnkü bu tip scooterler boyutları nedeniyle daha güvenli ve konforlu. Bİr de su soğutmalı uzun yola da gelir. dİğerleri şehir içi ulaşım aracı. Fiyatı 4000 ytl olmalı bunun. Ha bir de aslında cup denilen modeller var onlar daha az yakar yarı otomatiktirler. Ama ayağını normal motosiklet gibi koyarsın. Fiyatları scooterlere göre daha ucuzdur. Aslında şehir içi en uygun motosiklet tipidir bence.
    Karar senin...




  • arkadaşım sakın fiyatı ucuz diye çin malı alma.Hiç önermem benim bulunduğum bölge motor mezarlığı gibi ne çeşit ararsan var.Benim motor tamircim bile senin dediğin motorları servise almıyor.Çünkü motoru tamir ettikten 3 gün sonra yine geliyor yine aynı yerinden arıza yapmış.Yani sen ucuz diye alırsın ve 2 sene içerisinde aldığın fiattan belki daha yüksek tamir parası verirsin.Ama yamaha cygnus rs veya honda activa gibi motorlara verdiğin parayı o size çok iyi şekilde amorti ettirir.Bence çin malı motordan başka her markayı düşün derim.
  • Cengizbudak arkadaş, malının kötülenmesine göz yumamıyorsun belki, ama kendi kendini avutmak için başka insanlara yanlış bilgiler verip, yanlış yollara sokma. Senin motosikletinin senin gözüne görünmeyen bir çok problemi olduğuna adım gibi eminim. Bir usta açıp baksa emin ol bir sürü problem bulabilir. Böyle saçma sapan iddialarda bulunma. Şuan piyasada bulunan hiçbir Çin malı motosiklet uzun ömürlü değil. Ucuz ucuz sattılar millete, şimdi alanın elinde patlıyor. Sen de motoru eline aldığın zaman lütfen ağlanma ''sakın Çin almayın'' diye forumlarda. Çünkü motosiklet forumlarında çok görüyoruz önce aldığı motoru öven, bozulunca yerden yere vuran. Parçası ucuzmuş... Ne fark eder? İkide bir bozulan parça ucuz olsa kaç yazar? Ben İtalyan malı bir scooter kullanıyorum. 96 model. Bir defa bile servise gidip parça almam gerekmedi şükürler olsun, bir defa yolda bırakmadı, problem çıkartmadı, üstelik 11 yıllık bir motosiklet. Komşumun 6 aylık Mondial'i 6 ayda 6 kere servise gitti, üstelik daha önceden motosiklet tecrübesi olan, motorunun bakımını eksik etmeyen bir insanın motosikleti bu.

    Lütfen artık insanları yanlış yönlendirmekten vazgeçelim. Çin malı bir motosiklete verilecek bir parayla ikinci el Japon ya da İtalyan malı bir scooter almak çok daha iyi bir seçim olur. Çünkü kaliteli scooter'ı isteseniz de kolay kolay bozamazsınız. Bakınız: Kebapçı scooter'ları Ömründe motosiklet kullanmamış -ehliyetsiz- bebelerin eline verip, motorların anasını ağlatıyorlar. Ama yıllarca tık demeden çalışıyor. Özellikle de eski kasa Activa'lar. 100.000 km'yi bir defa bile servise gitmeden deviren Honda Activa'lar var. Lütfen arkadaşlar! Lütfen...




  • Honda Beat veya Activia tek geçerim kokluyor benzini max hızı 90 km/H
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HarryBlade

    Honda Beat veya Activia tek geçerim kokluyor benzini max hızı 90 km/H


    Activia şu Danone'nin kabızlar için olan yoğurdu değil mi ya Şaka yapıyorum, bi harf fazla kaçmış o kadar.
  • Active mi işte öyle birşey ben beati seviyorum daha iyi kalkıyor , genç motoru gibi diğeri güzel değil..Aynı güçte ama..
  • Activa ile Beat in farkları ne ? Aynı güçte demişsinizde fiyat farkı var ? İkisininde fiyatını bilmiyorumda Beat daha pahalı onu biliyorum. Ayrıca Activa mı Active mi işte her neyse o scooter ı pizzacılar,v.s. ler kullanıyor o yüzden bana kötü gelmeye başladı ama herhalde az sorun çıkartıyolarki herkez onu seçmiş. Ayrıca antalyada bi pizzacıda yamah bws gördüm 5-6 tane pizzacı motoru olarak.
  • eskide kaldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizbudak -- 11 Mayıs 2011; 0:54:55 >
  • Kullanmadığım ne malum? Çin malı motosiklet de kullandım bir süre, ancak şuan elimin altında ya da gözümün önünde komşumun motosikleti olduğu için onun problerini yazdım. Üstelik bir çok arkadaşım da Çin malı kullanıyor, onlar da şikateyçiler, 15.000'de bir motosikletin haşat vaziyette olması normal mi? Şimdi gene b.k atarsın ''onlar kullanmayı bilmiyorlarsa biz ne yapalım'' diye. Arkadaşım burda hepimiz neyin ne olduğunun farkındayız, lütfen daha fazla tartışıp milleti rahatsız etmeyelim. Senden başka Çin malı savunan yok zaten dikkat ettiysen, anlayan insanlar ''aman uzak dur!'' demekten başka yorum yapamıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.