Şimdi Ara

Scorpio'cular buraya (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lmnggen

    bulunduğum şehirde bunu yapabilecek birileri olduğunu zannatmiyorum. o yüzden iş büyük ihtimalle bana düşecek. peki metal algılayıcılara bir işlem yapmam gerekiyormu?
    anladığım sadece maf sensörünün bağlı bulunduğu hava borusunu temizleyeceğiz. jakı ve bağlandığı sensörün içine dokunmayacağız değilmi?

    resimdede gözüken HOT WIRE, maf sensörünün içini temizleyeceksin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: suzitusi

    Scorpio için aldığım bazı parça fiyatlarını veriyorum arkadaşlar;

    - ön amortisörler 454 ytl
    - sağ arka teker bilyaları 75 ytl
    - sağ ve sol alt fişekler 125 ytl
    - sol rot topuzu 98 ytl
    - sağ ve sol arka salıncak arka fişekleri 200 ytl

    çok fazla çeşitte araç ile uğraşmadığım için bilemiyorum sizce fiyatlar nasıl. bu arada scorpiolar için elektrik tesisatının sorun çıkarttığını duymuştum ve bu araçda bu sorunlar kendini gösteriyor. ama şöyle de bir durum var, genelde basit sorunlar oluyor, yani ya tozlanmadan ya da oksitlenmeden dolayı temassızlık falan oluyor. çoğu basit arızasını kendim yaptım. şu anda klimaya elektrik gitmiyor ve bunun için motor bölgesindeki tesisat elden geçirilecek. yine de bu aracı almak için sanayide çalışıyor olmak lazım bence.

    bugün pek fırsatım olmadı ama yarın maf sensörünü temizlerim. sensörleri yağsız kontakt sprey ile temizlesek olurmu, bu sprey yağ içermeyen ve elektronik aletlerde kullanılan uçucu bir şey.


    1)Amartisör fiyatlarını hatırlayamadığım için bişi diyemiyecğimde, diyer bahsettiklerin bizim mondeo nun 120bin bakımında değişenlerle aşşağı yukarı aynı.

    2) Klimanın çalışmaması dediğin olay arabanın havalandırma sistemi havadamı üflemiyor?Bİzde de böyle bi sorun olmuştu ve içine bastırınca klıma ac kapa, sağ sola cevirince fan hızını ayarlayan button değiştirmemiz sorunu çözmüştü yaklaşık 50 ytl idi hatırlıyorum tabi bu servis fiyatı.

    3)Evet temızlıyıcının yağsız ve cabuk kuruması önemli, yanlız benim şimdiye kadar kullandığım kontak temizleyicler(elektronık için olanlar) çok inanılmaz soğuk bir bicimde sprey den püskürüyorlar bunu bı kontrol et aşırığı soğuk sensöri çatlatıp zarar verebilir. Birde uçucu olduğu için bol bol sıkıp sensörün içindeki pisliği yere akıtmaya çalış, burdaki amac maf sensörünün üzerindeki pası korozyonu yok etmek değil,hava filitresinin temizleyemediği kadar küçük kir ve pislik parteküllerini maf sensöründen temizlemek. Bide ne olur ne olmaz yanıcı olmasın

    4) Otomatik şanzımanın yağını kontorl et bi peçeteye sürüp rengine ve kokusuna bak, eyer yanık yağ gibi görünüyorsa ve kokuyorsa değiştir cidden aracın normal kullanımında vites geçişleri çok yumuşak ve sert kullanımda(kick down) hemen tepki vermesini sağlarsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msserin -- 2 Nisan 2008; 20:16:55 >




  • klimanın çalışmaması içerideki kumandalardan değil motor bölmesindeki tesisattan kaynaklanıyor. içerideki kısımda şöyle bir sorun vardı; havalandırma düğmesini kapatınca tam kapanmıyordu kendi kendine açılıyordu. bu kısmı sökerek temizleyip, fan ayar anahtarının konumunu ayarladım ve sorun düzeldi. Eğer eliniz yatkınsa elektrik aksamı ile ilgili sorunları kendiniz yapabilirsiniz, genelde ya tozdan ya da oksitlenmeden kaynaklanan temassızlıklar oluyor.

    maf sensörünün temizliği konusundaki tavsiyelerine uyacağım. spreyi öncelikle başka bir yüzeyde denerim ve bu işlemi motor soğukken yaparım.

    bu ay sonunda istanbul'a gelmeyi planlıyorum, orada aracı a dan z ye kontrol ettireceğim özellikle motor ve yürüyen aksam kısımlarını. Bunun için bir kaç yer buldum. Antalyada bu işi yapacak usta yok gibi, servis bile ilgilenmek istemiyor bu araçla. Başımdan geçen bir olayı anlatayım bana hakverirsiniz.

    bir gün sanayiye gittim arkadaşın yanına ve aracın hızlanmasını görmek için uygun bir yerde gazı kökledim araç 150 yi geçtikten sonra içeriden ve motor bölmesinden dumanlar çıkmaya başladı. hemen kenara çekip stop ettik. bir baktıkki yağ filtresini patlatmış. Allah'tan hemen stop ettiğimiz için bir şey olmadı. özel servise çekip yağ ve filtreyi değiştirdik. üzerinden çıkan filtreyi görünce olduk. adamlar renaultun küçücük yansanayi filtresini takmışlar. tabi bu motoru kaldıramamış filtre. ben de bu olay üstüne İstanbul'a gelmeye karar verdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suzitusi -- 2 Nisan 2008; 21:04:04 >




  • Orjinalden alıntı: msserin

    resimdede gözüken HOT WIRE, maf sensörünün içini temizleyeceksin


    anladım şimdi teşekkür ederim bilgiler için.
  • az önce int.te başka bir adreste focus1 lerin maf sensörünün temizlenemediğini söylüyorlar. sadece escortlarda olabileceğini söylüyorlar. kafam karıştı...
  • biz tüm sülale fordcuyuz 94 modeno 97 mondeo 98 mondeo focus2 ve dizel fiesta var. Bunların hepsinin MAF sensorleri periyodik bakımlarda temizlettiriliyor(özel istekle). Focus1 mersinde yaşıyan bi akrabağımda var ona böyle birşey yaptırdıkmı yaptırmadıkmı gerçekten hatırlamıyorum aradan çok uzun zaman geçti çünkü. Ama yaklaşık olarak benzinli olan fordların hepsinin motoru zetec diye biliyorum. Bence temizlenememesinin tek sebebi olabilir oda bu parçanın ford servisinde 250 ila 300€ arası olması
  • haklı olabilirsin. fiyatı gerçekten pahalı.
  • Onu bunu bilmem ama süper bi araba Keşke kullanma şansım olsa
  • quote:

    Orjinalden alıntı: shadow35

    Onu bunu bilmem ama süper bi araba Keşke kullanma şansım olsa


    Antalya'da olsaydın öyle bir şansın olabilirdi ama İzmir'e gelmeyi hiç düşünmüyorum
  • o zaman geliyim memleketime. hem özlem gidermek için hemde scorpio yu kullanmak için.
    quote:

    Orjinalden alıntı: suzitusi


    quote:

    Orjinalden alıntı: shadow35

    Onu bunu bilmem ama süper bi araba Keşke kullanma şansım olsa


    Antalya'da olsaydın öyle bir şansın olabilirdi ama İzmir'e gelmeyi hiç düşünmüyorum





  • quote:

    Orjinalden alıntı: lmnggen

    o zaman geliyim memleketime. hem özlem gidermek için hemde scorpio yu kullanmak için.



    ayıp ettin, beklerim
  • okey o zaman.
    en kısa zamanda.
    quote:

    Orjinalden alıntı: suzitusi


    quote:

    Orjinalden alıntı: lmnggen

    o zaman geliyim memleketime. hem özlem gidermek için hemde scorpio yu kullanmak için.



    ayıp ettin, beklerim

  • Neyaptınız yaw hala şu MAF olayına cesaret eden olmadı sanırım ?
  • müsait olduğum bir vakitte o konuyu halledicem.
  • ben dün MAF sensörü konusuna el attım. Sensörün olduğu parçayı söktüm ama sensörlerin olduğu kısmı gizlemişler yani bir kanalın içindeydi, görünmüyordu. zaten gayet temiz görünüyordu. ben de sadece kanalın olduğu kısma yağsız kontak sprey sıktım. biraz kurumasını bekleyip taktım ve yola çıktım. sanki biraz fark etti gibi ama psikolojik bir durum mu yoksa gerçekten az bir fark mı yarattı tam emin olamadım. şunu da belirteyim bu temizliği yaptıktan sonra bazen stop etmeye başladı. mesela vitese takınca stop ettiği oldu ama bir kaç kere sadece. umarım geçici bir durumdur, kaş yapayım derken göz çıkarmıyayım da
  • tam olarak kurudugundan ve tam olarak butun pisliği akıtabildiğinden eminmisin? mondeo dada çok nadir stop olayı gerceklesiyor genelde belirli bi hızla giderken aracı boşa alıp frenleme yaptıgımda motor duruyor bunun için servise götürdüğümde yapacak bişey yok ,rolantisini kontrol eden bi cihaz oldugunu araç eskidikçe arac rolantisinin titreme yaptığını ve nadirende stop etmesi normal olarak belirtildi. Bahsettiğim rolanti sorunu sendede varmı? motor sıcakken "N" al bekle rolanti bir yukselıp düşüyor. Maf ı ilk temızlettiğim zamanlarda bu baya nadiren gerçekleşmeye başlıyor.
    Hım bak bıde Maf ın jakını cıkarıp bı gezmeyı denesene ozaman daha iyi anlarsın farkı jackı cıkarınca arac maf sensörü tam anlamıyla kirlenmıscesıne davranacak ınanılmaz çekişten düşmesi lazım. Eyer bi fark göremezsen ya cidden MAF sensörün tam anlamıyla kirlidir, yada maf sensorunun bağlantılarında bi sorun vardır,yada Maf sensorunden gecen havanın basıncı düşüktür.




  • Hı bahsettiğin sorun için bide otomatık şanzımanın yağını kontrol et rengi bi vişne receli gibi olmalı ve kokusu güzel olmalı, bizde hep şanzıman yağı değiştirilmez diye düşünülüyor tam tersine değişmesi gereken bir yağ, ve cidden aracın normal kullanımda vites geçişlerini hissetmiyorsun bile, sert kullanımda ise(kick down) çok cabuk yanıt veriyor.
  • rölantide bir sorun yok, dün bir kaç kere vitese atınca stop etti sadece. daha önce hiç olmamıştı. şanzuman yağını kontrol ederim, zaten ay sonu istanbula gelip oktaykanpower'da motor ve yürüyen aksamı elden geçirteceğim.
  • 28 nisan pazartesi İstanbul'da Oktaykanpower'da olacağım, aracı komple elden geçirtecem. epey bir masraf yaratacak gibi görünüyor. Gelişmeleri yazarım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.