Şimdi Ara

Script meselesini bana tam olarak anlatır mısınız? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Script açan Xerath'a insec attım Daha iyi bir script ile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TITAN291

    ryze scriptcisi bir kere denk geldi, insanı hayattan soğutuyor. 2 vs 1 de bile alamadık hayvanı.

    Zaten 6'dan sonra ryze 2v1 atabilir.Tabiki burada script kullanan adamı savunmuyorum.Sadece hero op

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PagRyze kullanıcısına yanıt
    yok orası zaten öyle kasınca hayvancık oluyor da bu dediğim daha 6 olmamış haliydi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bluetazy.

    Şuanda yatacağım. Lütfen yarın sabah mesajımı alıntılayın. Yazayım.

    Edit: Yoksa unuturum


    Hatırlatma alıntısı


    quote:

    Orijinalden alıntı: SonSadrazam

    Riot son zamanlarda inanilmaz banlar atıyor , yaklaşma bile yanına , report bölümüne hile bile koydular 2 reportdan sonra incelenirsin sonra hesabın patlar yazık olur emeğine .


    Kullanmak istemiyorum. Zaten sadece arkadaşlarımla oynuyorum oyunu, tek başıma asla girmiyorum. Bot pre olarak oynuyoruz Support oynuyorum, en iyi oynadığım o. Sona ve Blitzcrank. Karşımdaki adamların hileli olduğunu nasıl anlarım öğrenmek istedim. Attığım skillerden milimetrik olarak kaçıyorlarsa reportlayabilirim, bunu öğrendim :)


    quote:

    Orijinalden alıntı: dp naru
    Supportlarinkiler de cok iyi.
    Mesela morganayla q kacirmiyorsun hem de q lari karsi supa degil adcye atiyorsun.tam takim arkadasina cc gelirken script arkadasina e veriyor.
    Ya da annie sup yapiyorsan 3-4 kisi yanyana dururken flash ulti falan yapiyor.
    (Ama script kullanip da ban yemeyen gormedim.sakin kullanma)


    Kullanmak istemiyorum. Zaten sadece arkadaşlarımla oynuyorum oyunu, tek başıma asla girmiyorum. Bot pre olarak oynuyoruz Support oynuyorum, en iyi oynadığım o. Sona ve Blitzcrank. Karşımdaki adamların hileli olduğunu nasıl anlarım öğrenmek istedim. Attığım skillerden milimetrik olarak kaçıyorlarsa reportlayabilirim, bunu öğrendim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OZYMANDIAS -- 16 Aralık 2015; 15:25:11 >




  • Jitko J kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim güzel bir anlatım olmuş. Demek ki hile kullanan bir oyuncu sadece karakteri yönlendiriyor, geriye ne varsa en üstteki arkadaşın söylediği gibi otomatik pilot.
  • Arkadaşımız yeterince teknik bir dille anlatmış konuyu. Daha da ayrıntıya girmeye gerek yok. Ben yukarıdaki yanlış bilinen şeylerden bahsedeyim.

    quote:

    Diger bir script ise skill shot scripti. Burda ise rakip skillini sittin sene dodgelayamaz.


    Tamamen yanlış bir bilgi. Skill shot scripti diye bir şey ne yazık ki yok. Bununla beraber %100 skill tutturma oranı da yok. Şöyle açıklayayım. Piyasada bulunan 4-5 kadar script programı mevcut. Bunlardan sadece 2 tanesi eski ve ilerlemiş kodlamaya sahip. Kalanları için çöp bile diyebiliriz. Bunlardan birisi c# dilini kullanıyor. Diğerinin ne kullandığını bilmiyorum sadece oyun işleyişini biliyorum onda. Bilindiği üzere c# dili neredeyse sınırsız gelişmeye açık bir dil. Bu dilde yazılmış olan "scriptlere" program kullanıcıları assembly diyorlar. Bu assembly leri bir program vasıtasıyla oyuna enjekte ediyorlar.

    +Programda neler var ?
    - Programda yüklenmiş assemblyleri yüklüyoruz. Bunlar var ve programın ayarları var. Yani basit bir arayüze sahip.

    +Assembly ler ? Kaç tane var.
    -Çok fazla var. Sayılamayacak kadar fazla var. Her şampiyon için min 2-3 kadar var. Popüler şampiyonlarda bu sayı bayağı bir artabiliyor. Kısacası lolde kaç champ varsa o sayıyı 4 le falan çarpın işte o kadar assembly var.

    +Neden bu kadar fazla var ?
    -C# dilinde olduğu için bu dili bilen herkes yazabiliyor. Ama dediğim gibi popüler assembly ler belli oluyor. Şöyle ki microsoftta çalışan yazılım mühendisiyle bizim üniversitede öğretim görevlisi olan yazılım mühendisi bir olmuyor. Yani kaliteli veya çok kötü assemblyler de oluyor.

    +Skill shot için assembly yok demiştin. O zaman o kadar assembly neyin ?
    -Assembly ler 3 kategoriye ayrılıyor. Şampiyonlar, yardımcı assemblyler, kütüphaneler. Şampiyonlar kategorisinde bütün şampiyonlar için yazılmış farklı farklı assemblyler mevcut. Atıyorum fizz için adam kodlamış piyasaya heaven strike fizz diye çıkartmış. Bu assemblyde fizz in bütün kombo tipleri mevcut oluyor. Ve bir tuşa atanıyor. Atıyorum q cooldown da ise farklı bir kombo yapıyor. İşte farm yapması için farklı kategorize edilmiş tuşlarımız. X last hit yapıyor. V lane itiyor istenirse skillerle itiyor. C haras oluyor adama haras yapıp son vuruş yapıyor creeplere. Genelde tuş toplamı bunlardır ancak champtan champa farklılık gösteriyor. Mesela riven ile bir tuş hızlı yürümesi için q-q-e-q tuşlarına basmasına yarıyor. Riven da animasyon kesme olduğu için kombosunu 0 delayla yapıyor. Bunun için q-ctrl1+oto atak-q-ctrl1+oto atak-q-ctrl1+oto atak gibisinden giderek inanılmaz bir hızda kombosunu tamamlıyor. Bu champ.lar için olanlar yazmakla bitmez. Bir çok ayrıntı mevcut işte ultiyi sadece ölebilecekler için at. Ya da kill çalmak için şu skilleri kullan vesaire. Bütün bu ihtimalleri yazan arkadaşımız sisteme yüklüyor. İndiren açıyor kullanacak boşluğa basıyor bakıyor yok combo yapmıyor. Sonradan farkediyor ki üstte belirttiğimiz kütüphane kategorisindeki kütüphaneleri indirmemiş. Peki nedir bunlar ? Kütüphaneler neyin ne işe yaradığını ayarlıyor. Yani şöyle söyleyeyim siz riven assembly sini yazan arkadaş boşluk bu komboları yapsın diyor ama bu boşluğu programa tanıtacak birşey gerekiyor işte bunu kütüphaneler yapıyor. Boşluk kombo tuşu x last hit falan diye tanıtıyor. Tamam o halde sen birde yardımcılar demiştin. Onlar ney ? Onlar ise adından da anlaşılacağı üzere şampiyonlardan çoğu zaman bağımsız bazen bağımlı assemblyler. Mesela skill dodge için yazılmış assembly. Bu assembly yardım olarak geçer çünkü şkullandığınız şampiyondan bağımsızdır. Mesela riven için assembly e nidalee mızrağından yürüyerek kaçamayacaksan e bas gibi bir şeyi c# dilinde yazar geliştiricimiz. Atıyorum malphite ultisinden flashla kaç. Çünkü malp ultisini dodgelemek gerçekten zordur. Atıyorum brand oynuyorsun. Bir mobilliği yok skillerden direk yürüyerek kaçar. Çok nadir skill yediğini görürsünüz. Yardımcılar yaz yaz bitmez bir diğer popüler assembly den bahsedeyim. İtem spell vs basan assembly. Bu assembly sizin için qss de basar botrk da basar pot ta basar. Ölecek adama ignite da basar. Kill çalabilecekse ignite basar. Kısacası oyundaki herşey için birşey düşünülmüştür. Basede jinx tarafından öldürülebilirsiniz. Hiç beklemediğiniz bir anda kendi ormanınızda ölebilirsiniz.

    +Peki nasıl skillshot denk getiriyor?
    - Sizin yaptığınız her hareket oyunda algılanıyor. Oyunda algılanırsa program tarafından da algılanıyor. Komik gelecek ama sizin yaptığınız sağ tıklar görülebiliyor. Skill shotta buna göre çalışıyor. Gittiğiniz yöne ulaşma zamanınızla skillin oraya ulaşma zamanını hesaplayıp kesişme yönüne skill atıyor. Bu arada siz başka yere tıklarsanız skill tutmuyor.

    +Oyun tarafından tespit edilemiyor mu ?
    -Ediliyor hele şu ara üst üste tespit edildi. Programın açık vermesiyle tespit ediliyor. Eğer düzgün güncellenirse tespit edilemiyor. Ancak reportlarla farkediliyor. Report sistemi yaz sonundan beri çalışmaya başladı. Script kullanıcısı kişiyi kesinlikle report edin. Riot önem veriyor.

    Aklıma gelenler bunlar. Çoğu sorunun cevabı burada mevcut. Ekstra soruları zamanım oldukça cevaplarım.




  • %100 skill tutturma hilesi olamaz sen mouse ile farklı yerlere tıklarsın program sadece ilk bastığını algılar eğer ikinci bastığınızı tahmin edebilen bir thresh varsa o cilincirdir saygı duyun her skill shot prosuna script diye ağlamayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bir Cass-Ryze script biliyorum yha.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler.
    Ne nedir öğrendim
  • Kalista vayne oynarsin anlamazlar ama sivirde anliyolar ne hikmetse adam skill tusuna bastiktan saliseler icinde e aciyor ondan

    yani bir inaanin yapamayacagi hizda ve reflekste hareketler yapiyor. Gerci insancillastiriliyor yani rastgele delayli hareketler yapiyor cogu riot tespit ettigi icin saniyede 30 click yollayamaz bir insan sunucuya sonucta. Riot scriptlerin yolladigi anormal kodlari yakalayip banliyor mesela malum programda bir riven scripti vardi aa iptalini saliselik yapiyodu her komboda. Scripti bu ele verdi birde asiri click yolluyordu sunucuya. Otomatik ward atan vardi mesela surekli ayni koordinatlara attigi icin tespit edilsi. Onun disinda baseye ulti atani kullanani anliyorlar zaten oyun kayit altindaysa gormedigin birinin az canla b atarken baseye u atman cok bariz anlasiliyodu.

    Cassiopeia ve syndradan hic bahsetmiyorum script oldugunu anlamamak icin ultra mal olmak lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SonSadrazam kullanıcısına yanıt
    yav
    he
    he
    script kullanırken bağırdım script kullanıyorum diye arkadaşıma report ettirdim kendimi 2 aydır hala sağlam hesap
    yav
    he
    he
    keşke banlasalar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erescat-

    Skill dodgelamanin guzel seyler yaratacagi mevkilerde kullanilir. Yani carrylerde. Skillin atilacagi yonu onceden hesaplayip sampiyonunu ters yone hareket ettirir, kullanimi caiz degildir, kullanilmamalidir.
    Dodge scriptiyle su sampiyonlarla harikalar yaratabilinir (ama yapilmamalidir) : vayne jinx kogmaw gibi hiper tasiyicilar
    Diger bir script ise skill shot scripti. Burda ise rakip skillini sittin sene dodgelayamaz. Populer sampiyonlar: Syndra, cassiopeia, ryze, xerath brand gibi skill shot isteyen carlar

    yanlış yazmışsın düzelt
  • sırf Scripterlar Küfürbaz haydolar takımdan ayrı tek gezen freekil veren avareller ve AFK'lar yüzünden böyle muhteşem bir oyunu bırakmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheHiddenCarry -- 18 Aralık 2015; 15:02:52 >
  • Temel seyleriyle anlatmaya calistim, %100 dogrudur diye bir sey yok. Tam dogrusunu isteyenler yukardaki arkadaslari okusunlar, oyuna yeni baslamis ve scripti bilmeyen biri icin benimki daha sade ve anlasilabilir diye dusunuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.