Şimdi Ara

SCUDERIA FERRARI - GÜLE GÜLE MONTEZEMOLO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
4.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  SCUDERIA FERRARI - GÜLE GÜLE MONTEZEMOLO

     SCUDERIA FERRARI - GÜLE GÜLE MONTEZEMOLO


    Toplam Yarışları - 852 (850 start)

    Takım Şampiyonluğu - 16 (1961, 1964, 1975, 1976,1977, 1979, 1982, 1983,1999, 2000, 2001, 2002,2003, 2004, 2007, 2008)

    Pilot Şampiyonluğu - 15 (1952, 1953, 1956, 1958,1961, 1964, 1975, 1977,1979, 2000, 2001, 2002,2003, 2004, 2007)

    Yarış Zaferi - 219

    Pol Pozisyon - 207

    En Hızlı Turlar - 227

    Pilotlar

     SCUDERIA FERRARI - GÜLE GÜLE MONTEZEMOLO


    2014 aracı F14T

     SCUDERIA FERRARI - GÜLE GÜLE MONTEZEMOLO



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom -- 10 Eylül 2014; 12:36:58 >







  • Domenicali: 2014 için gerekli adımlar atıldı

    Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, İtalyan ekibinin gelecek sezon şampiyonluk mücadelesi içinde yer alması için gerekli adımların atıldığını ifade etti.

    Ferrari, 2013 sezonunda sadece iki yarıştı. Takım, Mayıs ayındaki İspanya Grand Prix'sinden sonra bir daha podyumun tepesine çıkamadı. Fernando Alonso, sezonu ikinci sırada tamamlarken, İtalyan ekibi de üçüncü oldu.

    Ferrari için sezonun, insanların düşündüğünden daha iyi geçtiğini belirten Domenicali, sezonun olumlu yönlerini görmenin önemine dikkat çekti.

    Domenicali, "Çok zayıf bir hafızamız var. Üç yıl önce değil, Mayıs ayında kazanıyorduk. Geçtiğimiz yıl şampiyonada birinci olmak için mücadele veriyorduk. Bu konuda biraz düşünceli olmamız lazım" dedi.

    Domenicali, "Sürücüler klasmanında yine ikinciyiz. Dolayısıyla durum pek olumlu olarak düşünülmese de F1'i detaylar belirliyor. Belli şeyleri iyileştirirsek, ki iyileştirilmesi gereken şeyler açısından doğru yönde ilerlediğimizi düşünüyorum, durum, umarız daha iyi olacak" ifadelerini kullandı.

    Ferrari takım patronu ayrıca, "Fakat bu yıl yaptığımız olumlu şeyleri de görmemezlikten gelmemiz lazım, çünkü strateji açısından en iyisiydik. Bu olumlu yönleri koruyup, aracı gelişim açısından daha iyiye gitmemiz gerekiyor" dedi.

    İtalyan ekibinin bu yıl yaptığı hatalardan gerekli dersleri çıkardığını da söyleyen Domenicali, yeni teknik altyapısı sayesinde, takımın gelecek yıl çok daha güçlü bir pozisyonda olacağını kaydetti.

    http://www.turkiyef1.com/haberler/35239/domenicali-2014-icin-gerekli-adimlar-atildi.html




  • Vettel, istatistiksel olarak Formula 1'in en iyileri arasında yer alsa da herkes Vettel'in Fernando Alonso'dan daha iyi bir pilot olduğunu düşünmüyor.

    Brezilya GP ile F1'e veda eden Mark Webber, "Her ikisi de harika pilotlar. Fakat son yarışımda Fernando'ya karşı mücadele etmekten dolayı gerçekten mutluydum, sadece bunu söyleyebilirim" yorumunda bulundu.

    Alonso'nun takım arkadaşı Felipe Massa ise, İnterlagos'ta tüm pilotlara Vettel ve Alonso hakkındaki fikirlerini soran İspanyol AS gazetesine yaptığı açıklamada, "Benim için her ikisi de harika pilotlar" diye konuştu.

    Massa, "Vettel şampiyon, Fernando ise en iyisi olarak görülüyor. Benden bir isim vermemi istiyorsanız, bunu yapmayacağım" dedi.

    Diğer pilotlar ise Vettel-Alonso hakkında daha açık ifadeler kullandılar. Lewis Hamilton, "Bence Alonso, Red Bull'da olsaydı, Vettel'in yaptıklarını çok daha kolay bir şekilde başarırdı" diye konuştu.

    Nico Rosberg de, "Alonso'nun en iyisi olup olmadığını bilmiyorum. Fakat en iyilerden biri, bunda şüphe yok. Seb'den daha iyi mi? Belki" ifadelerini kullandı.

    Meksikalı Sergio Perez de, AS gazetesinin sorusuna, "Bu yıl hep Vettel ön planda olsa da, bana göre Alonso'nun en iyisi olduğu çok açık" diye konuştu.

    Bir diğer Meksikalı pilotu Esteban Gutierrez de, "Alonso, evet, Alonso. O hala en iyi pilot" dedi.

    Pastor Maldonado ise, "Vettel kesinlikle çok iyi, fakat benim bir takımım olsaydı, kesinlikle ve şüphesiz Alonso'yu alırdım. Fernando bir dahi" diye konuştu.

    Heikki Kovalainen hiç tereddüt etmeden "Alonso" karşılığını verdi.

    Alonso'nun en iyi pilot olduğunu ima eden Paul di Resta da, "Söylemek zor, Vettel dünya şampiyonu fakat Fernando... onun hakkında zaten bugüne kadar söylenecek söylenmiş" diye konuştu.

    http://www.turkiyef1.com/haberler/35242/en-iyi-kim-vettel-mi-alonso-mu?-pilotlar-ne-dusunuyor%3F.html




  • Güzel bi konu Alonsoculara gelsn
  • KİMİ REYİZ

     SCUDERIA FERRARI - GÜLE GÜLE MONTEZEMOLO
  • 2007'den sonra yeni bir şampiyonluk daha inşallah Ferrari ile...Go Kimi!!!
  • araba yapmadiktan sonra gerisi hikaye. bu işin kralı alonso kaç senedir uğraşıyor, yine yenemedi newey i.
    Adrian Newey orada olduğu sürece, diğerlerinin işi zor, bu sene de newey sağlam araba yapar,renault da idare eder bir turbo motor verirse işleri yine rahat olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle şu an mümkün olan en iyi ikiliye sahipler.Paket olarak bakarsak Alonso bir adım öne çıkar.İlginç şekilde geçtiğimiz iki sezonda bu iki pilotun da cumartesi günleri değil pazar günleri daha iyi olduğunu görüyoruz.İlk yarışlarda Alonso Kimiden hızlı olacaktır diye düşünüyorum.Sene içinde durum eşitlenir.Ayrıca en azından önümüzdeki sezon için Kiminin üstünde şampiyonluk baskısı daha az olacaktır.Alonso daha uzun süredir takımda ve şampiyonluk açlığı daha fazla.Güzel bir rekabet izleyeceğimiz kesin ama öncelikle Ferrarinin iyi bir otomobil üretmesi gerekiyor.Bunu başarırlarsa iki pilot da bol bol yarış kazanır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alberto Ascari

    Öncelikle şu an mümkün olan en iyi ikiliye sahipler.Paket olarak bakarsak Alonso bir adım öne çıkar.İlginç şekilde geçtiğimiz iki sezonda bu iki pilotun da cumartesi günleri değil pazar günleri daha iyi olduğunu görüyoruz.İlk yarışlarda Alonso Kimiden hızlı olacaktır diye düşünüyorum.Sene içinde durum eşitlenir.Ayrıca en azından önümüzdeki sezon için Kiminin üstünde şampiyonluk baskısı daha az olacaktır.Alonso daha uzun süredir takımda ve şampiyonluk açlığı daha fazla.Güzel bir rekabet izleyeceğimiz kesin ama öncelikle Ferrarinin iyi bir otomobil üretmesi gerekiyor.Bunu başarırlarsa iki pilot da bol bol yarış kazanır.

    Katılıyorum görüşlerine.Çok doğru konuşmuşun.Ferrari önümüzdeki sene gridin en iyi iki pilotuyla başlıyacağı düşüncesindeyim.Buda aynı zamanda en komple ikili anlamına geliyo.Ferrari 2010'dan itibaren yarış ağırlıklı araç ürettiğinden dolayıda belli yerlerde Alonso yetersiz kalıyodu sıralama performansı açısından.Umarım önümüzdeki yıllarda sıralamalarda çok daha iyi yerlere geliriz.Tabi Ferrari bu ikiliye iyi bir araç verirse




  • 2013'ün en dayanıklı aracı Ferrari F138

    Ferrari F138, 2013 sezonunun en dayanıklı aracı oldu. Fernando Alonso ve Felipe Massa, teknik bir arızadan dolayı tek bir yarışa bile veda etmek zorunda kalmadı.

    Auto Motor und Sport dergisinin istatistiklerine göre, Ferrari, Fernando Alonso'nun Malezya'daki ilk tur kazası dahil, yarış içinde yaşanan üç kazadan dolayı sezonun en çok tur yapan takımı olmasa da en dayanıklı aracı üreten ekibi oldu.

    Ferrari, geçtiğimiz sezon en çok kilometre yapan beşinci takım oldu. İtalyan ekibinin önünde, McLaren, Red Bull, Mercedes ve Williams bulunuyor.

    Bununla birlikte sözkonusu takımların hepsi de birden fazla teknik arızadan dolayı yarışa veda etmek zoruda kaldılar.

    http://www.turkiyef1.com/haberler/35405/2013-un-en-dayanikli-araci-ferrari-f138.html




  • Ferrari'nin 2014 V6 Turbo Motoru

     SCUDERIA FERRARI - GÜLE GÜLE MONTEZEMOLO
  • Alonso araç numarası tercihini açıkladı.

    Fernando Alonso, gelecek seneden itibaren hayata geçirilecek olan sabit numara uygulaması çerçevesinde tercih ettiği rakamı açıkladı.

    1 rakamının şampiyon pilota ayrıldığı uygulamada, her pilottan 2 ile 99 arasında bir rakam seçmeleri istenmişti. FIA, pilotların ikinci ve üçüncü seçimleriyle beraber yılbaşı tatilinden önce federasyona tercihlerini bildirmesi gerektiğini açıklamıştı.

    Alonso, Madrid'de yaptığı açıklama ile aracı için "14" numarasını seçeceğini açıkladı.

    İspanyol pilot, "14 numarasını kullanacağım. 1996'dan bu yana şanslı numaram. Spora 14 yaşındayken, 14 Temmuz'da başladım. Kartta dünya şampiyonu olduğumda numaram 14'tü" dedi.

    Alonso, "Umarım gelecek sene de bu numara şans getirir" temennisinde bulundu.

    İspanyol pilotun takım arkadaşı Kimi Raikkonen 7, eski takım arkadaşı 19 numara ile yarışacak. Williams'ın bir diğer pilotu Valtteri Bottas 77, Nico Rosberg (6, 5 veya 8), Sergio Perez 11, Jean-Eric Vergne (21, 25 veya 27) numaraları ile mücade edecek.

    http://www.turkiyef1.com/haberler/35419/alonso-arac-numarasi-tercihini-acikladi.html




  • Ferrari'nin şu anki durumunu Lauda 1976'da tarif etmiş:

    quote:

    Niki Lauda: [Testing his Ferrari at Fiorano] It's terrible. Drives like a pig.

    Lauda's Mechanic: [Offended] Oh, you can't say that.

    Niki Lauda: Why not?

    Lauda's Mechanic: It's a Ferrari!

    Niki Lauda: It's a shitbox! It understeers like crazy and the weight distribution is a disaster. It's amazing - all these facilities, and you make a piece of crap like this.


    It's amazing - all these facilities, and you make a piece of crap like this.

    Böyle tesisleriniz var ama gene de böyle b.ktan bir araba yapmayı nasıl becerdiniz inanılmaz.

    Rush izlemeyen varsa herkese öneririm.




  • Bu Alonso, Kimi'yle yarışacak. Vay be!
    İngiltere'de tabloidler sonucu çoktan açıkladı.
    Alonso:12-Kimi:0

    go...Ecclestone! Durmak yok, yola devam.
  • 2014 sezonunda kullanılacak olan aracın adı belli oldu.

     SCUDERIA FERRARI - GÜLE GÜLE MONTEZEMOLO
  •  SCUDERIA FERRARI - GÜLE GÜLE MONTEZEMOLO


     SCUDERIA FERRARI - GÜLE GÜLE MONTEZEMOLO


     SCUDERIA FERRARI - GÜLE GÜLE MONTEZEMOLO


     SCUDERIA FERRARI - GÜLE GÜLE MONTEZEMOLO


     SCUDERIA FERRARI - GÜLE GÜLE MONTEZEMOLO


     SCUDERIA FERRARI - GÜLE GÜLE MONTEZEMOLO




  • Arkadaki siyah renk hiç olmamış. Buruna diyecek bir şey yok bu sene hepsi kötü.
  • Hayırlı olsun yeni aracımız. Bu sene rüzgar gibi esecek inşallah.
  • FIA kameramanları bu sene Ferrari'yi önden çekmez gibi. İsim oylamasında da şike var bence; resmen Fiat yazmış herifler. Umarım bu sene ismi gibi olmaz araç.
  • Yeni aracın ismi oylamaya sunularak seçildi. Ben de oy vermiştim ama buna oy vermedim. Tasarımı beğendim. Umarım dayanıklı olduğu kadar hızlı bir araç izleriz.

    Ayrıca kısa video hazırlamışlar.
    http://f14t.ferrari.com/en/#video-reveal-popup

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.