Şimdi Ara

SD kart yuvasından HDD bağlamak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Böyle birşey mümkün mü arkadaşlar?
    Aşağıdaki resim tarzında birşey yapılabilir mi?
    taşıabilir harrdisk kablolarının ucu gibide olabilir yada.

     SD kart yuvasından HDD bağlamak?



  • bölyle birşey direk bağlantı normal bir sd yada hafıza kartına mikro işlemcisiz uygulanamaz boşunada kart okuyucuları satmıyorlar zaten ama eğer geliştirilmiş bir hafıza kartıysa ve böyle bir özelliği var ise olabilir ama üzerinde buna göre birşey yazmıyor. kolay gelsin
  • Bunu ben photoshopta yaptım zaten arkadaşım. Bu tarz birşey elektronikçi arkadaşlar tarafından yapılabilir mi diye soruyorum? SD kart yuvasından kameraya direk HDD bağlamak istiyorum yani.
  • Çizdiğiniz resimdeki gibi SD kart okuyucusunu tahtakaleden almıştım.2.5 liraya.USB ye takılıyor.
    tabii arada kablo yoktu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sgnr

    Bunu ben photoshopta yaptım zaten arkadaşım. Bu tarz birşey elektronikçi arkadaşlar tarafından yapılabilir mi diye soruyorum? SD kart yuvasından kameraya direk HDD bağlamak istiyorum yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eloko

    Çizdiğiniz resimdeki gibi SD kart okuyucusunu tahtakaleden almıştım.2.5 liraya.USB ye takılıyor.
    tabii arada kablo yoktu


    ne şimdi havamı atıyon bende 15liraya aldım 43 kart okuyor
  • SD kart yuvasından kameraya direk HDD bağlamak istiyorum. Gayet net ,bir cümle burası geyik bıdı bıdı bölümüde değil. Bu şekilde yada daha farklı bir yönetmle kameraya HDD bağlamak mümkünmdür? Direk Harddiske kayıt yapsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sgnr

    SD kart yuvasından kameraya direk HDD bağlamak istiyorum. Gayet net ,bir cümle burası geyik bıdı bıdı bölümüde değil. Bu şekilde yada daha farklı bir yönetmle kameraya HDD bağlamak mümkünmdür? Direk Harddiske kayıt yapsın.


    Hayır böyle bir cihaz yok. Amacın kayıt ortamını büyütmek ise ve bir çözüm istersen Eye-Fi derim, Wireless bağlant kurabilen, kayıt edilenleri bilgisayarına ya da Internet'te bir yere atan bir SD kart kendisi.
  • Dostum teşekkür ederim. Sitesine baktım ama okuma ve yazma hızı ile ilgili bilgi bulamıyorum bu konuda yardımcı olur musun? Benim kameram 24mb yazıyor saniyede bunu desteklemesi için class6 + turbo olması lazım en kötü ihtimalle.
  • Hmm.

    Class6 hızında olmadığını kesinlikle söyleyebilirim. Wi-Fi standardında erişilebilecek maksimum hız 2.2mb/s'dir zaten, bu da en iyi senaryo. Kartın kendisi 4GB'lik bir SD kart, içine yazılanları Wi-Fi bağlantısını kullanarak başka bir yere atıyor, attıktan sonra dosyayı siliyor gibi düşünebiliriz, yani kartın 4GB boyutunda bir bufferı var. Fakat gerek kartın SD yazma hızı, gerekse başka bir ortama kaydetme hızı 24mb/s'nin yanından geçmeyecektir. Fakat EOS-1D Mark III kullanıp 10fps çekmediğin sürece bu hız limitleri seni etkilemeyecek gibi duruyor.

    Belki 2 adet SD kart + PMP tarzı bir cihaz kullanıp (SD kartı hafızasına kopyalayabilen), kartın biri dolduğunda "şarjör" değiştirerek kartını PMP'ye takıp boşalmasını sağlarsın, diğer boş kartla da çekime devam edersin.
    Ya da makinanın Compact Flash kart girişi varsa oradan HDD bağlayabiliyorsun yanlış bilmiyorsam, çünkü CF pinoutu ve yapısı IDE ile aynı.
    Firewire çıkışı olan video kameralar veya fotoğraf makinaları için özel (ve pahalı) aktarım ekipmanları da var, diske kaydederler.
    Tam yapmaya çalıştığını anlatırsan belki başka birşey de öneririm.




  • Misal Canon'un WFT-E5 Wireless Grip'i üzerindeki USB'den HDD bağlanmasına izin veriyormuş, ayrıca Wireless özelliği de var. Benim haberim yoktu böyle eklentiler olduğundan. Bunlara da bak istersen.
  • Yapılabilirliğini araştırıyor isen FPGA ile yapılabilir gibi görünüyor. Ancak amacına uygun farklı bir ürün var ise bu iş ile uğraşmak ne kadar mantıklı tartışılır.
  • Canon HF 200 video kameram var.
    Bunun harddiske yazmasını sağlamaya çalışıyorum diyebiliriz.
    2.2mb yazım hızı çok yetersiz kalıcaktır. 24mb yazıyor saniyede. 4GB bufferı, uzun bir çekimde doldurması çok basit olucaktır.
  • yapmı çok zor olmalı .
  • evet arkadaşlar bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. aradan iki sene geçmiş ben bir kaynak bulamadım.Bilen bulan var ise bilgi verebilir mi. soruyu tekrar sorayim
    Kameranın Sd kartına sahte bir sd kart takıp sd kartın bağlı olduğu kabloyu harici bir hdd ye kaydetmek mümkün mü.
    paintte kabaca cizdiğim gibi sahte bir sd kart olacak. kartın içinden çıkan kablo harici harddiske bağlanacak. böylece kamera sd karta kaydediyorum sanacak ancak harici harddiske kaydedecek.

     SD kart yuvasından HDD bağlamak?
  • mümkün olmayan hiç bir şey yoktur fakat ucuz ve makul değil araya veri akışını kontrol edicek mikroişlemcili bir devre gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.