Şimdi Ara

Seagate BarraCuda SSD serisi yeniden aramızda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Seagate’in uzun bir süredir rafta beklettiği BarraCuda SSD serisi 5 yıl aradan sonra yeniden piyasaya çıkıyor. Yeni BarraCuda SSD serisi geniş bir tüketici segmentine hitap edecek.


     


    BarraCuda SSD özellikleri ve fiyatı


     


    SATA 6GB/s arayüzünü kullanan yeni seride yazma hızları 540MB/s civarında iken okuma hızları da 560MB/s civarında gerçekleşiyor. Rastgele işlem performansı ise 90 000 IOPS civarında.


     


    Ayrıca Bkz.Araç kameraları için dayanıklı hafıza kartları

    Hatalar arası zaman dilimi 1.8 milyon saat olan seride yazma ömrü de kapasiteye göre 120-1092TBW arasında değişiyor. 2.5 inç form faktörünü kullanan seri bu bakımdan yükseltme yapmak isteyenlere de iyi bir alternatif olacak.


     


    Seride 250GB kapasite 75$, 500GB kapasite 119$, 1TB kapasite 229$ ve 2TB kapasite de 499$ şeklinde satılacak. Seri 5 yıllık garanti ile geliyor. İlk olarak Amazon üzerinde satışa başlayacak seri Eylül ayında global pazara çıkacak.


     







  • Biz 230 birim paraya 1 TB HDD alıyoruz, adamlar SSD alıyor.

  • seagate zamanında çok canlar yaktı Seagate markalı ne HDD ne SSD almam hiç kimseyede tavsiye etmem. Garanti sürecinde gönderdikleri refurbished ürünleri bile kutudan bozuk çıkan bir markadır kendisi.

  • samsung hala ssd konusunda kral, aynı fiyata kim niye bu ürünü alır ki
  • Wd'nin ssdleri gibi olur büyük ihtimalle.

    Wd sandisk'e ürettiriyordu üstüne wd etiketi yapıştırıp satıyordu, hatta giriş seviyesi ssdleri sandiskin eski modellerinin birebir aynısıydı.

    Tabi wd sandisk'i satın aldığından normal karşılamak gerek süreci fakat ooo uçar kaçar samsunglara rakip gelir diye düşünmemek gerek yine mevcut ssd üreticilerinden birine ürettirip kendi markasını basacaktır.

    Ssd işinde samsung'un rakibi yok maalesef, f/p ürünler üretmiyor samsung, paran varsa gel kontrolcüsünden nand belleğine, hatta devre kartına kadar en kalitesini verelim diyor. Parası olan alır olmayan bu ürünlere yönelir.
  • O 250'lik en fazla 50 dolar olması gerekiyor. SATA olduğu sürece para etmez bu diskler. 75 Dolara 1 TB HDD alınıyor, evet yavaş ama o paraya hem daha çok veri saklıyor hem de daha güvenli. SATA'yı bırakmadıkları sürece pahalı.

  • lterlemez L kullanıcısına yanıt
    SATA ev kullanıcıları için hâlâ çok yeterli. Gelişmesi gereken SSD'lerin 4K değerleri. 4K'da 100 MB okuma yapan SSD yok çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 8 Temmuz 2018; 8:0:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -dehşet-

    SATA ev kullanıcıları için hâlâ çok yeterli. Gelişmesi gereken SSD'lerin 4K değerleri. 4K'da 100 MB okuma yapan SSD yok çünkü.
    O zaman nasıl oluyor da SATA ev kullanıcısına yeterli oluyor? Ev kullanıcısı 4K yapmayacak mı? Ayrıca, hayır yeterli değil çünkü yüksek performanslı olan bir ürünü düşük performanslı ara yüzle üretip, son kullanıcıya pahalıya satıyorsun. Standart SSD pci-e'ye çok rahat entegre edilebilir. MV.2 sabit olarak ana kartta yer alabiliyor ise, çok kolay bir şekilde kablo haline de getirilebilir, kaldı ki akımını da ana karttan alıyor. Dolayısı ile nasıl oluyor da standart SSD'nin bağlantı şekli SATA'da kalabiliyor?
  • lterlemez L kullanıcısına yanıt
    Ev kullanıcısı 4K yapmayacak mı? derken neyi kastettiğinizi anlamadım.

    4K dediğim SSD'nin rastgele okuma hızı. SATA 3.0 teorik olarak 600 MB/s hızlara ulaşabiliyor. Diyorum ki 100 MB/s rastgele okuma hızına sahip SSD yok. Yani bant genişliği yeterli. 700 MB rastgele okuma yapan SSD çıksa o zaman SATA 3.0 yetersiz diyebilirdik. Sıralı olarak 3000 MB/s okuma yazma yapan NVMe SSD'lerin ev kullanıcıları için SATA arayüzünü kullanan SSD'lerden çok da anlaşılabilir bir fark yaratmadığını söylemek istemiştim özetle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    İşte o noktada anlaşamıyoruz. Fark yok ise neden SATA'dan komple kurtul muyoruz, kurtula mıyoruz? Hazır fırsat var iken, HDD'ler (zaten sonuna dayandı) de dahil olmak üzere MVM'yi standart bağlantı olarak kabul edip, işin içinden sıyrıl mıyoruz? En azından SSD'ye verdiğimiz paralar değer...
  • lterlemez L kullanıcısına yanıt
    Sizi anlamakta güçlük çekiyorum.

    NVMe SSD'ler zaten tüm kullanıcılar için ulaşılabilir durumda. Yani kimseye silah zoruyla SATA arabirimini kullanan SSD'leri satmıyorlar. Hali hazırda yeni çıkan anakartlar zaten NVMe SSD'ler için PCI-Exp X4 desteği ile üretiliyor. İsteyen NVMe SSD tercih ediyor isteyen SATA SSD. Benim en başından beri anlatmak istediğim şey normal bir ev kullanıcısı ister SATA ister NVMe SSD tercih etsin günlük kullanımda aradaki farkın önemsenmeyecek düzeyde olacağıydı. Bu farkın anlaşılmayacak düzeyde az olmasının sebebi hem NVMe hem de SATA SSD'lerin hâlâ 4K okuma ve yazma hızlarında benzer performans göstermesidir ve bu performansa ket vuran SSD'lerin ta kendisi, kullanılan arabirim değil. Ne zaman ki 4K değerleri SATA 3.0 teorik bant genişliği 600 MB/s'den fazla olur işte o zaman ev kullanıcıları için de SATA arabirimin yetersiz olduğunu tartışırız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aradan geçen sürede haberde eylülde global pazara çıkacak dendi hala Amazon dışında başka hiç bir yerde satışı yok.. Ek olarak bi kaç hız test videosu izlediğimde samsung 860 evodan daha hızlı olduğunu söylüyorlar.

    Tam Ssd alma arifesindeyken eğer alabilseydim seagate Ssd alırdım ama malesef hiç bir yerde yok..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.