Şimdi Ara

Seagate Freeagent Marka Diskim Yandı Lütfen Yardım Edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar Seagate Freeagent marka harici diskimi yaklaşık 4 yıldır sorunsuz kullanıyordum. Dün akşam bilgisayarı açtığımda diskin açılmadığını gördüm. Yakından incelediğimde hiçbir şekilde gücünün gelmediğini farkettim. Çeşitli farklı usb kablolarıyla denedim olmadı. aynı voltaj farklı bir adaptörle denedim olmadı. Zaten diskin kendi adaptör ve kablosu farklı disklerde çalıştı. Sonrasında diskin kalıbını söktüm ve içindeki seagate barracuda ST32000542AS 2 TB marka diski çıkardım. Daha önce dahili diskimdede aynı sorunu yaşamıştım. Diskin üzerindeki çipi çıkardığımda karşıma aşağıdaki manzara geldi.

     Seagate Freeagent Marka Diskim Yandı Lütfen Yardım Edin


     Seagate Freeagent Marka Diskim Yandı Lütfen Yardım Edin


    resimde görüleceği üzere çipin üzerinde bir yanma meydana gelmiş.

    Şimdi uzmanlara sorum, bu diskin içerisindeki verileri kurtarmamın yolları nelerdir. Diskimi kurtarabilecek bir yol yöntem varmıdır. ?


    Diskin içindeki veriler çok önemli, Değerli Yardımlarınızı Bekliyorum Arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uniperson -- 9 Mayıs 2015; 14:46:44 >







  • Benzer bir kart bulabilirsen belki çözülür.
  • Diskin ve okuma kafalarinin herhangi bir zarar gormedigini varsayarak ayni model numarasina sahip baska bir diskin pcb karti ile arizali diskin pcb kartlarini degistirerek diske erisebileceginizi dusunuyorum. Karsiniza cikacak en buyuk sorun ise ayni diski piyasada bulmanizin ne derece zor/kolay olacagi. Kisaca donör olabilecek bir diske ihtiyaciniz var arizali diske erisim saglayabilmek icin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @unspoken35 , @ReSpAwN_22 cevap için teşekkürler, yıllar önce kötü bir sabit disk tecrübesi yaşamıştım. Ondada aynı şekilde bir sorun olmuştu ve aynı model disk alımı yaptım. Kartlarını değiştirdim, sonuç vermedi ve işin garibi yeni aldığım diskide kartı geri takmama rağmen kullanamadım. Önerdiğiniz çözümü deneyeceğim farklı bir yöntem bulamaz isem. Peki bu yöntemle disk kurtaran oldumu hiç burada ? Boşuna disk almış olmak istemem. Teknik anlamda destek veren bilgisayarcılar bu çip üzerinde bir tamirat yapamazlar değil mi ?
  • Aynı model de olsa kart değişiminde harddiski çalıştıramazsınız bir diskin donör olması için bir çok kriterin tutması gerekiyor ayrıca disk içerisindeki diğer arızalar yeni takılacak kartı bozma ihtimalide var. Size önerim kurcalamayın kesinlikle amatörce yapılacak her deneme verilerinizin tümünün bir daha gelmemek üzere gitmesini sağlaya bilir. veri kurtarma konusunda profesyonel destek almanız bilgileriniz açısından daha faydalı olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chinopk

    Aynı model de olsa kart değişiminde harddiski çalıştıramazsınız bir diskin donör olması için bir çok kriterin tutması gerekiyor ayrıca disk içerisindeki diğer arızalar yeni takılacak kartı bozma ihtimalide var. Size önerim kurcalamayın kesinlikle amatörce yapılacak her deneme verilerinizin tümünün bir daha gelmemek üzere gitmesini sağlaya bilir. veri kurtarma konusunda profesyonel destek almanız bilgileriniz açısından daha faydalı olacaktır.


    Bir defasında sabit diskimin başına aynı şey gelmişti. Aynı modelden sipariş verip aldım. Kartı değiştirdim çalışmadı. Kartı yeni aldığım diske geri takmıştım oda çalışmamıştı. Disk kurtaran bir firma bulmam daha mı sağlıklı olur ?
  • Donör denilen diskde sadece modelin aynı olması yeterli değildir. kart transferi çok eskiden kullanılan bir yöntemdi fakat son 20 yıldır bu böyle olmuyor maalesef bir çok kriter ve özel cihazlar ile kart değişimi ancak mümkün her harddiskin microkodları farklıdır. profesyonel destek almanızı öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chinopk -- 15 Mayıs 2015; 11:28:10 >
  • Firmware uyusmasi lazim ayni karttan taksanda olmuyor hic girisme hocam.kart yandigi icin maksimum kart parasi verirsin plakalarda sorun olsaydi ozaman pahali olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.