Şimdi Ara

Seagate Harici diskler ve yaşanılan problemler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle uzun bir yazı olacağını şimididen belirteyim. Elimde 11 tane seagte harici var. Bunların büyük çoğunluğu 1 TB. Şu anda 1 tanesinde bile sorunum yok. Fakat bu noktaya kolay gelmedim. Öncelikle herkes gibi kampanyadan satılan ürünlerin hep başka amaçlar ile satıldığını düşünürdüm. Diğer mesajlarıda okursanız ne demek istediğimi anlayacaksınız. Yani diğer tanınmamış markaların bile bu özelliklerde ki ürünlerini 200 TL gibi fiyatlarla pazara sürdüğünü düşünüp Seagate neden kampanya ile 119 TL ye veriyor diye soranlar olacaktır. Öncelikle bu kampanyayı Seagate değil Vatan yapıyor. Bilip bilmeden yapılan tüm yorumlar neticesinde çıkan sonuçlara göre Seagate firması özellikle Türkiye pazarında kan kaybediyor. En büyük şikayetleri sıralayalım isterseniz.
    1-) İçerisinden ses geliyor.
    2-) Kapatma açma düşmesi yok.
    3-) Yavaş yazıyor.
    Bu sorunları bende ilk olarak 1 TB lık haricilerimde yaşamıştım. Fakat tabiri yerindeyse çala çırpa öğrendiğim bilgiler ile şu anda 1 tanesinde bile problem yaşamıyorum.
    Kısaca özetlemek gerekirse
    1-) İçerisinden ses geliyor. Evet acayip derecede problem yaratacak, sinir bozan, hatta "aha şimdi bozuldu bozulacak" dedirten bir ses. Fakat bu ses çok değişik sebeplerden meydana geliyor. Öncelikle haricinin kutusundan çıkan usb kablosu kesinlikle ve kesinlikle değiştirilmesi gereken bir kablo. Yeni alacağınız (5 ila 14 $ arasında değişen fiyatları var) sağlam yalıtımlı bir kablo ile bu ses olayının yarısına yakınını çözüyorsunuz zaten. İkincisi ise kesinlikle ve kesinlikle sabit, haraket etmeyen, en ufak bir şekilde (özellikle çalışırken) kımaldatılmayacak bir yere konulması gerekir. Pc kasasının üstü, modemin altı, printerin yanı, monitörün (özellikle tüplü monitörlerin) yanlarına koymaktan kaçının. Benim yaptığım şekilde monitörün üstüne çok basit bir raf yaparak hem diğer kullanmadığınız DVd olsun CD olsun joystik olsun vs. ürünleri buraya koyabilir, hemde sağlam bir yer edinmiş olursunuz. Üçüncü nokta kesinlike cihaza yakın bir voltaj kablosu, monitör kablosu ve kendi adaptör kablosu usb kablosu ile yan yana bulunmamalıdır. Usb kablosunu bu saydığım kablolar ile birlikte toparlar ve bir kanal içerisine koyarsanız ses sorununuz kesinlikle çözülmeyecektir. Son olarak adam gibi bir power supply kullanmanız gerekir. Bende 500w feel power supply varken 1 TB larda sorun çıkmıyordu. Ne zaman ekran kartımı ve ramları yükseltim power yetmemeye başladı ve akabinde çalışan sorunsuz haricilerde sesler başladı. Adam gibi 750W bir power alınca sorunlar kendiliğinden düzeldi.
    2-) Kapatma açma düğmesi yok evet doğru ama elektronik anahtar koymuş adamlar. Bu ise belli bir süre sonra (yazılım sorunları nedeni ile deniliyor fakat alakası yok) cihaz çalışsa bile kendini off konumuna getiriyor gibi bir şikayet ile ortaya çıkıyor. İki önemli nokta var. Cihazın kendi içerisinden çıkan olmadı netten çok rahat bulabileceğiniz yazılım ile kurulum yapmanız ve bu sorunu ortadan kaldırmanız. Seagate Manager olan bu programı kurduktan sonra kaç dakikda sonra off duruma geçeceğini veya hiçbir zaman off durumuna geçmemesini sağlayabiliyorsunuz. Fakat bu yeterli değil. Özellikle XP ve sonrası windows yazılımlarında Güç Ayarları sekmesinde USB ürünlerin ne kadar süre sonra devre dışı kalacağını belirten süre ayarını yapmanız gerekiyor. Bu iki ayar yapıldığı sürece benim gibi sorunsuz bir şekilde (hatta üzerine oyun kurup yine harici üzerinden oynayabilme) kullanırsınız.
    3-) Yavaş yazıyor diyorsunuz. Bu devirde Artık USB modunda bir ürünün yavaş yazdığını herkes kabul ediyor. Sizde alacağınız ürünün en azından 7200 RPM olmasına dikkat ediniz. Olmadı biraz daha para verip e-sata harici alırsınız. Bu sorun yaratacak bir konu değil bence ama siz bilirsiniz.
    Yukarıda anlattığım olayları bizzat deneme yanılma yöntemi ile çözmüş bir insan olduğum için sizleri de aydınlatmak istedim. Bana katılabilir veya katılmayabilirsiniz fakat 11 tane ürünümde şu anda tık yok. Son olarak Seagate ürünlerinin 5 yıl garantili olduğunu, sorunlu olan bir ürünü 3 gün içerisinde yenisi ile değiştirip gönderdiklerini defalarca şahit olan bir insanım. Bunuda bilmenizi istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orion1907 -- 9 Kasım 2010; 14:52:50 >







  • merhabalar bende 2 tane seagete kullanıyorum
    1 tb freeagent
    500 gb 2.5 exe.. serisi

    freeagentte açılış sesi var doğru diskin okuma sırasındaki çıkardığı ses sanırım herkesde vardır kafa atma sesi değilde motor dönerken ilk hareket sesi gibi birşey sorun hiç birinden yaşamadım arkadaşım xp üzerinden nereden yapıyoruz usb zaman ayarını ben seaget manageri kullanıyorum ama onuda öğrenmiş olayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.