Şimdi Ara

Seagate İş Depolama 2-Bay Nas Arayüz Giriş Yapamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Elimde STBN4000200 model numaralı ethernet ile kullanılan seagate 2-bay nas hdd mevcut ilk satın aldığımda windows yazılımı olan "Seagate NAS Discovery" ile kurulumunu yapıp ip verdim. Verdiğim ip ile tarayıcı üzerinden tüm ayarlarını yaptım bir bölümünü oluşturup ağda kullanmaya başladım. Aradan 2 yıl geçtikten sonra diğer bölümüde oluşturup kullanayım dedim fakat ip üzerinden hdd nin yazılımını açmak istediğimde bağlanma imkanım olmadı sayfa görüntülenemiyor. Windows yazılımını açtığımda yazılımda hdd gözükmüyor fakat ağda hdd mevcut. Mac yazılımını açtığımda yazılımda hdd mevcut ama mac de herhangi bir ayar yapılmıyor sadece tarayıcıda olan arayüzden ayarlar yapıldığı için tarayıcıda bulunan arayüze bağlanmıyor. Arkasında bulunan reset tuşu var buna reset attım hdd nin ismi değişti fakat herhangi farklı birşey olmadı yine aynı şekilde verdiğim ip ile hdd ayar arayüzüne bağlanamıyorum. Ne yapmam lazım? Şimdiden çok teşekkür ederim yardımlarınız için iyi günler.







  • hdd nin elektrik ve data bağlantılarını tamamen çekip bi süre bekleyin daha sonra takıp deneyin.
    bu cihazlarda bir ethernet portundan çalıştığı için zamanla şişebiliyorlar.
    ve başka tarayıcı ilede deneyin
  • Bir çok kez denedim öyle şimdide tekrar denedim. Mac bilgisayarda 2 ayrı bilgisayardada denedim ama yine portala erişim sağlayamadım safari,chrome,firefox,internet explorer ile denedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wnratt -- 21 Ağustos 2016; 18:53:56 >
  • Sorunu baya araştırdım ben hala daha birşey bulamadım seagate servis yetkililerine ulaşabileceğimiz bir telefon varmıdır acaba?
  • Sevgili arkadaşlar merhaba,

    Konu hakkında çok araştırmama rağmen internetde bir şey bulamadım penta çalışanından aldığım yardım ile sorunu çözdük fakat tüm diskleri yedekleyip aşağıdaki işlemleri yaptım.

    1) Cihazı kapatın (ve güç kablosunu çıkarın) daha sonra 2 diski de spotlarından çıkarın ve Windows kurulu bir sisteme bağlayın (her seferde tek bir diski bağlayın). Windows sistemde diskleri silmek için Diskpart - Clean komutlarını kullanmanız gerekli.

    Windows sisteme 4 diski sırayla bağla ve aşağıdaki adımları uygulayın.

    a) Programlar i seçin ve ve arama çubuğunda cmd yazın (Enter a basma) . Sonuçlarda "command prompt" çıkınca üzerine sağ tıklayıp ve Yönetici Olarak Caliptir i seçin.
    b) Dos penceresinde diskpart yazarak Diskpart uygulamasını çalıştırın
    c) list disk yazarak sisteme bağlı hard disklerin listesini görün.
    d) Örneğin bağladığın diskin numarası 1 olarak görünüyorsa, "select disk 1" yazarak bu diski seçin.
    e) clean yazarak diski temizleyin.

    Yukarıdaki silme işlemini kalan diskler için de tek tek uygulayın.

    2) 2 diski de sildikten sonra , sadece 1 tanesini cihaza takıp (ilk slota) ve sistemi açın. Sistem açıldıktan sonra diğer diskleri de takabilirsiniz ve birimler menüsünde yeni birim/birimler oluşturabilirsiniz.



    Nas diski sıfırlamak gerekmektedir.

    İyi çalışmalar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.