Şimdi Ara

Seat İbiza ANİDEN GICIRDAYARAK DURUYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracım 2021 ibiza 1.0 ecotsi dsg 110hp model. Front assist mevcut. Bugün 2. Kez başıma geldi. Yolda yavaş bir şekilde ilerlerken (5kmh civarı) aniden bir gıcırtı sesi yaparak duruyor. Ses sanki şanzımandan geliyor gibi düşünmüştüm. Dsg problemi olabilir diye servise götürdüm ancak ordaki usta front assist yapıyordur onu dedi. Front assisti orda denedik karton vs koyduk ama çalışmadı. Orda bir passat variant vardı yol yardım aracı. Onun geri geri giderken park asistanını test ettik. Passatın park asistanında yaptığı ani fren sesi benim ibizanın yaptığı sese %90 benziyordu. Bu beni dsg kaynaklı olmasından bir tık uzaklaştırdı ancak asıl aklıma takılan şey şu, front assist böyle bir frenleme yapacak olsa öncesinde uyarı vermez mi? Uyarı vermeden de direkt frenleme yapabiliyor mu? Bunu servis bilmiyordu. Bir diğer husus da bu durum eğer front assist kaynaklıysa güvenlik için koyulan bir ekipmanın risksiz trafikte ani fren yaparak beni riske atması donanımın mantığına aykırı değil mi?


    benzer tecrübesi fikri olan varsa bilgisini paylaşırsa sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • front asistin erken geç gibi uyarı zamanları var onun ayarlarını değiştirin ? ayrıca gıcırdayarak durmaz o


    el freni çekmiş gibi tüm frenleri kitliyor lastik zorlanıyor onun sesidir

  • Erken uyarı versin diye erkene almıştım da bu durum zaten bir tehlike anı oluşmadan gerçekleşmişti. Şu an front assist uyarı vermeden devreye girer mi onu araştırıyorum. Buradaki bir servis girer dedi ancak emin olamıyor kimse. Seat global merkeze mail attım. Doğuş otomotiv size dönüş yapacak dediler onu bekliyorum.


    Ama dediğiniz gibi 4 tekerin birden kitlenme sesi olması çok muhtemel. Çünkü bahsettiğim passatın park asistanının freni de benzer sesi çıkarmıştı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3:30 dan itibaren assist fren sesini duyarsınız.

  • salserol kullanıcısına yanıt

    Evet buna benzer bir ses.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memilyo usta aynı sorunu ben de yaşıyorum. Seni bir çözüme ulaşabildin mi acaba?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba bendede ibiza 1.0 eco tsi 110 HP var. saatte 5-15 km arasındaki hızlarla giderken, araç bir anda frenleri sıkıp bırakıyor. 0,5 sn sürüyor ama tüm lastikler kitlendiği için araba sarsılıyor. Önceden bu problemi yaşayanlar bir çözüme ulaştı mı ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz geç oldu ama front assistin devreye girmesiyle alakalı bir durum bu. Front assist uyarı vermeden de bu şekilde anlık fren yapabiliyor. Ayarlardan hassasiyetini normal veya geç yaparak ayarlanabilir bir durum. Öndeki radarın kirlenmesi anormal çalışmasına sebep olabilirmiş. Ben hassasiyeti erkene almıştım o yüzden böyle bir sorun yaşadığımı düşünmüştüm. Normale alınca düzelmişti ancak verdiği tepkilerde önümde fren yapan bir araç veya yola atlayan bir yaya yoktu. Yazılımsal bir hata olabileceğini düşünüyordum. Ben ibizadan aronaya geçtim. Aronayı 1 yıldan fazladır kullanıyorum aynı sistem onda da mevcut ama anormal bir şekilde frenlediğine rastlamadım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.