Şimdi Ara

*****---SEAT İBİZA/CORDOBA KULÜBÜ---*****(108 ÜYEYİZ!!!) (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.324
Cevap
55
Favori
482.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • he falla haklısın şu ÖTV indirimi zımbırtısında Babam 2. arabayı almak için kolları sıvadı..Ozaman Seata uğradı gene ellerinde 2008 seat cordoba dizel full modeli vardı 26 000 bırakıyorlardı birde iki tane çizik gibi bişe vardı o yüzden bırakıyorlamış vs neyse ona niyetlendik son olarak renoya gittik renoda clio III 1.5 Dizel full olanı 24.200 tl bıraktı hemide 10000 sıfır faiz faizssiz aldı işte ve çok iyi yakıyor gerçekten onu abim aldı işte gene bu bize kaldı o çok fazla kullandığından ya bu arabayı satsan kaç para ederki ön tampon değişti ufak tefek çizikleri var kaça giderki ? yok km vs orjinal ???
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emr_78

    he falla haklısın şu ÖTV indirimi zımbırtısında Babam 2. arabayı almak için kolları sıvadı..Ozaman Seata uğradı gene ellerinde 2008 seat cordoba dizel full modeli vardı 26 000 bırakıyorlardı birde iki tane çizik gibi bişe vardı o yüzden bırakıyorlamış vs neyse ona niyetlendik son olarak renoya gittik renoda clio III 1.5 Dizel full olanı 24.200 tl bıraktı hemide 10000 sıfır faiz faizssiz aldı işte ve çok iyi yakıyor gerçekten onu abim aldı işte gene bu bize kaldı o çok fazla kullandığından ya bu arabayı satsan kaç para ederki ön tampon değişti ufak tefek çizikleri var kaça giderki ? yok km vs orjinal ???


    o clionun yakıtı harika cordobadan aşşağı kalmaz ama cordobadan sonra BENİM FİKRİMCE[cephe alıyorlar yazmazsam:)] traktör gibi araç kalır konfor açısından BENCE=) 40binde 2004 model 1.4 signo'yu da 16-16.500'e satarsınız tampon değişimi fazla etkilemez diye düşünüyorum çizikler kötüyse 16ya düşer çok değilse 17deyip pazarlıkla 16.5 e satarsınız diye düşünüyorum. 26 çok o arabaya full orjinal nokta çiziği olmayan arabaya verilir. Biraz araştırın rahatlıkla bulursunuz heryerde var:)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: emr_78

    MERHABA arkadaşım
    Cevabın için teşekkürler sadece araba 1.4 motora çok hantal kalıyor belkide ondan yakıyor olabilir yani 100 hp oluşu çokta etkilemiyor devrini alınca uzun yolda rahat ama dediğin gibi uzun yolda 4 yetişkin normal kg üstü tıka basa dolu bir bagaj birde küçük çocuk ve hız ise 120-140 km hız :) sanırım normal birde aklıma takılan araba hantal bu yüzden debriyaja çok iş düşüyor istanbul trafiğinde balatalar hemen bitiyor olabilir diye düşünüyorum ama adam ayağını kaldırmasan gene değişmez dedi.. ŞAŞIRDIM :)


    Aynı aracın 2008 elegance modeli var bende. Arabayı devirli kullanmayı da severiz eşimle. Daha hiç 11 litre yaktıramadım. Ayrıca arabanın aşırı tüketmesine sebep olan şey motor performansını da törpülüyor olabilir. Bir ustaya veya servise danışmak em iyisi. Keyifli forumlar.




  • quote:

    Merhaba arkadaşlar Babamda 2004 model 1.4 motor 100 hp signo modeli arabası var ancak araba çok az kullanuldı 40.000 km de her neyse merak ettiğim araba benzinli ancak 1.4 motor 11.0 lt Şehir içi benzin göstergesi var şehir dışı yavaş gidersen uzun yolda en az 7.5 lt gösteriyor ..
    Birde 40.000 km kullanımda 2 kere baskı balata değişti.. Bir tamirci dediki okadar yakması normal değil birde ayağında basılı gez gene o baskı balata 2 kere değizmez dedi acaba şu benzin için bir servise götürsem mi Balata içinde konuşsam mı ?
    Napsak acaba :=) yoksa bu arabayı kullanmaktan korkar olduk
    Su gibi kullanıyo şerefsiz:)))


    bende de 2005 ibiza 1.4 100hp signo var ben bir depo ile 800 km yapıyorum şehirlerarası. senin tüketimin anormal gibi duruyor, baskı balatanın o kadar çabuk değiştirilmesi anormal gibi geldi banada, anormal bile kullanılmış olsa o kilometrede sanırım 1 kez değiştirilir, ikincisi niye




  • Arkadaşlar şu Cordobayı bir değerlendirirmisiniz? Nasipse Pazartesi bunu almayı düşünüyorum. Sizce kilometresi, yılı, donanımına vs. göre fiyatı nasıl?


    http://www.sahibinden.com/ilk_sahibinden!!!!!!!boyasiz------41WQQaXQQ15210595WQQpXQQdisplayitem
  • Arakdaşlar arabayı servise babam götürecek bakalaım ne cevap verecekler !
    baskı balata da kazık yeme durumuda olabilir 1. yi bilmem ama 2. de resmen baskı balata sorunu vardı ama !
  • Arkadaşlar forumu gezdim ama soruma cevap bulamadım. Aslında sorum biraz ilginç daha doğrusu başka fark eden var mı merak ediyorum. 50mt kadar ilerde kırmızı ışık yanıyor diyelim 5.viteste 80km hızla ilerliyorsunuz. Yavaş yavaş ama araç viteste ve ayağınızı gazdan çektiniz ışığa kadar ilerliyosunuz ama viteste araç bu şekilde yol bilgisayarı anlık tüketimi 0.0lt olarak gösteriyor ama arabayı boşa alıp yavaş yavaş yavaşlayıp ışığa çok yaklaştığınızda da frene basıp ışıkta durmak istediğinizde ise yol bilgisayarı anlık tüketimin vitesi boşa aldığınız andan itibaren yavaş yavaş arttığını gösteriyor ve frene bastığınızda da daha da fazlalaşıyor bu 13.2lt'yi gördüm ama tekerler durduğunda 0.6 normal rölanti tüketimine dönüyor bu nasıl iş mantığı ne??




  • Yeni nesil enjeksiyonlu arabalarda yakıt kesme sistemi diye bir sistem var, araba yavaşlarken veya ayağınızı gazdan çektiğinizde yolun ve motor devrinin durumuna göre silindirlere giden yakıtı kesiyor. Yani silindirler hareket ediyor ama silindir içine yakıt enjeksiyonu olmuyor. Araç boştaykense rölantideki kadar yakmaya devam ediyor. Eğer klima açıksa genelde benim aracımda da vitesi boşa atınca araç kendiliğinden bir gaz veriyor, devri 2bine kadar çıkarıyor sonra tekrardan 700e düşüyor. Sizin yol bilgisayarında gördüğünüz de bu yükselme olabilir. Keyifli forumlar.
  • 2005 ve üzeri, Seat İbiza 1.4 16V 100Hp'lik motorun yakıt tüketimi İstanbul'da ortalama ne kadar ? Birde aracın fabrika verisi ş.içi, ş.dışı ve ortalama tüketimleri ile birlikte yakıt tank kapasitesi..vs gibi teknik özellikleri paylaşabilecek yardım sever arkadaşlarımız kimler acaba ?
  • istanbulu bilemem ama ankarada kullanıyorum ben 1.4 100 hp ibizayı. en son 7.3 lt/100km değerini yakaladım şehir içi. gerçi evle iş arası konya yolu olduğundan karma tüketim de sayılabilir. kmde 23 kuruşa denk geliyor. aracın deposu 45 lt. fabrika verisi tam aklımda yok ama ş.dışı5.9 lt ş.içi 8.4 veya 8.7 lt gibi birşeydi.
  • Sayın The Doc,

    Bahsettiğiniz değer sakin kullanım için mi, yoksa agresif kullanım için mi geçerli ? Ankara'da bahsettiğiniz yolda dur-kalk yapıyormusunuz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vakkas.

    Sayın The Doc,

    Bahsettiğiniz değer sakin kullanım için mi, yoksa agresif kullanım için mi geçerli ? Ankara'da bahsettiğiniz yolda dur-kalk yapıyormusunuz ?


    Arabayı genelde sakin kullanırım, ani hızlanmalar ve frenlemeler vs yapmam, hız kurallarına da elimden geldikçe uyarım. Ama arada sırada 6000 deviri de görürüm, trafikteki diğer bazı arkadaşlara ibizanın 0-100 hızlanma verisi fabrika değerinin 11.2 saniye olduğunu hatırlatır ve de ispatlarım, dikiz aynasından bakıp hallerine gülerim :) Konya yolundan aştiye gelene kadar şehirler arası gibi sayılır kullanım olarak, sabit hız ve ortalama 60 km sürat. aştiye gelirken sağdan eskişehir yolunun devamına katılıp sıhhiyeye kadar gidiyorum, o kısımda kızılay trafiğine giriyorum, işte eziyetli dur kalk kısmı orası. Yolun yarısı tam şehir içi, geri kalanı da tam şehirler arası gibi, tüketim karma oluyor aslında bu şekilde bakınca. Mavi kısım rahat, kırmızı kısım da dur kalklı trafik. Keyifli forumlar

     *****---SEAT İBİZA/CORDOBA KULÜBÜ---*****(108 ÜYEYİZ!!!)




  • Zaman ayırıp bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Allah (C.C.)' kaza, bela vermesin inşaallah.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vakkas.

    Zaman ayırıp bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Allah (C.C.)' kaza, bela vermesin inşaallah.

    Rica ederim sayın Vakkas. , güzel dualarınız hepimiz için kabul olur inşallah. Keyifli forumlar.
  • Arkadaşlar seat ibizasını satmak isteyen olursa 2002 ve üst model olacak şekilde. benimle irtibata geçerlerse sevinirim.
  • Arkadaşlar 93 model seat ibiza alıcam 3.500'e beyaz renk kaportada hiç bir problem yok çürüme veya macunlamadan dolayı oluşan hat bozukları gibi şeyler yok fakat araba yaş olarak biraz yaşlı tabiki aldığım zaman 3-5 masraf yapıcam değermi yani 2-3 ay sonra yolda bırakırmı veya 93 model ıbıza yerine bir şahin alsam dahamı iyi olur ilk aracım olcak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: n1say

    Arkadaşlar 93 model seat ibiza alıcam 3.500'e beyaz renk kaportada hiç bir problem yok çürüme veya macunlamadan dolayı oluşan hat bozukları gibi şeyler yok fakat araba yaş olarak biraz yaşlı tabiki aldığım zaman 3-5 masraf yapıcam değermi yani 2-3 ay sonra yolda bırakırmı veya 93 model ıbıza yerine bir şahin alsam dahamı iyi olur ilk aracım olcak

    Dostum Seat'cıyız ama bu konuda sana Şahin almanı tavsiye ederim.
  • merhaba arkadaşlar.
    53000 km de 2001 seat ibiza stella 12750 tl ye buldum.gittim arabayı inceledim herhangi bir hasarı veya kazası mevcut değil aracın sadece değişmesi gerekeni lastikleriydi gordugum kadarıyla.hala üzerinde ilk takılan lastikler duruyor.Sizce bu araça bu fiyat normalmidir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gencapaci
    merhaba arkadaşlar.
    53000 km de 2001 seat ibiza stella 12750 tl ye buldum.gittim arabayı inceledim herhangi bir hasarı veya kazası mevcut değil aracın sadece değişmesi gerekeni lastikleriydi gordugum kadarıyla.hala üzerinde ilk takılan lastikler duruyor.Sizce bu araça bu fiyat normalmidir?

    Normal sayılır ama yine da aracın boyanmış parçası ve ya motor problemi olup olmadığına baktırın.
    (Ben şu anda, 2001 Cordoba'mı 12.500'e bayiye takasa vereceğim. Aracım 31.000 km'de ve garaj arabası.
    ilgilenirseniz, pazarlıksız aynı fiyata bırakırım size. lastikler ve akü sıfır. ilk sahibiyim. pm atabilirsiniz.)
  • arkadaşlar bende 2001 model seat cordoba stella var. dijital ekranını nereden bulabilirm. yardımcı olursanız sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.