Şimdi Ara

seat ıbıza düşük yağ basıncı uyarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar kuzenimde benzinli otomatik seat ıbıza var. bayramdan önce servis dışında bakımlarını yaptırmış.motor yağı ve filtreler değişmiş. fakabakımdan sonra araç sesli çalışmaya ve yağ basıncı düşük uyarısı ara ara yanıp sönmeye başlamış. yağını kontrol ettik yağ seviyesi normal, fakat araç benzinli araç gibi değilde eski dizel araçlar gibi çalışıyor. hatta direkson başına oturduğumda ayağımın altında motor çalışma titresimlerini hissediyorum. bügün tekrar aynı yere götürdü aracı kuzzen, usta eksantrik zincirde, yağ pompasında vs. olabilir sıkıntı, yarın bakalım demiş. benim aklıma ilk yağ pompası arızası olabileceği geldi. sizce sorun neyden kaynaklı olabilir.



  • Yağı kitapçıktaki belirtilen kriterlwre göre değiştirdiniz mi yqni uygun specs lere göre mi.Neydi yağ markası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış yağ konmuş büyük ihtimalle. Böyle sürmeye devam edersiniz motorda yetersiz yağlama sonucu büyük hasarlar çıkabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakıt deposunu 1 çay bardağı Zeytinyağı ama hakiki olacak.
    Yağ kapağından da yarım limon ve 1 çay kaşığı kırmızı biber dök düzelir.
  • castrol 5-30w yağ koymuşlar, önceki bakımda yapılan yağ kartına baktım yine aynı motor yağı kullanılmış. birde kuzen araçtan çok anlamıyor komşusu ona o uyarısının yağ bakımı geldiğinde çıktığını fln söylemiş. ama bana pek mantıklı gelmedi.
  • O haldeyken sakın motoru çalıştırmayın. Ne var ne yok bitirirsiniz motorda. Acaba yan sanayi veya yanlış filtre mi takıldı diye düşünmüyor değilim. Yağ seviyesi normalse , konulan yağ da araca uygunsa , geriye ya filtre kalıyor ya da pompa. Fakat bakıma sağlam giren araç , bakımdan çıkınca niye pompayı bitirsin ? İçine bir şey kaçmadığı sürece mantıklı gelmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.