Şimdi Ara

Seat Toledo 1.9 Tdi 2000 model yardımmmm

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
18.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar bende 2000 model seat toledo 1.9tdi almayı düşünüyorum orjinal bir araç buldum ilk sahibinden ama 174000km'de fiyatıda 16500TL uygunmudur sizce? ayrıca bu aracın yakıt tüketimi ve masrafı çok olur mu? yılda ortalama 25000km yapıyorum



  • Mercedes dışında hiç bir dizelin 100000 i geçmişine yanaşma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cangul66

    Mercedes dışında hiç bir dizelin 100000 i geçmişine yanaşma

    Hiçbir araç için bu tarz bir genelleme doğru değildir. Dizel araçların benzlinli araçlara nazaran daha narin olduğuna inanırım ve bilirim. İkinci el alım işleminde dizel bir araç geçmişinin benzinli bir aracın geçmişine nazaran daha önemli olduğu da çok gerçekçi bir değerlendirmedir. Ancak sizin yorumunuz gibi önyargılı ve okuyucusunun zihninde gerekçe oluşturmayan söylemler gerçekten yardım sağlamaktan çok kafa karışklığı yaratmaktadır.

    Ben sorduğunuz aracın bir üst modelini kullanan biriyim. Ankara traiğinde şu an yakıt tüketimim 6,2lt - 100km/h'dir. Araç hakkında sormak istediğiniz sorular için bilgim dahilinde cevap vermeye çalışırım.

    Bu km'de bir aracın herşeyden önce turbosuna, yakıt-pompa-enjektör geri dönüş sistemlerine bakılmaında fayda var. Aracın nasıl kullanıldığı konusunda fikir sahibi değilseniz, alım esansında doğal olarak bir riski taşıyorsunuz demektir. Ancak iyi kontrol edilmesi sonucunda sağlam olduğuna inandığınız aracı almanızda bence hiçbir sorun yok.

    Ben aracımı 120.000 km de aldım ve araç şu anda 135.000 km de. Şu ana kadar da bir sorunla karşılaşmadım. Sürüş keyfi açısından en az golf kadar güzel bir araç olduğuna inanıyorum. Donanım olarak da oldukça iyi.

    Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım.

    Sağlıcakla...




  • ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM FAYDALI BİLGİLERİNİZ İÇİN BU GEÇTİĞİMİZ HAFTA ALDIM ARACI İLK SAHİBİNDEN ÇOK İYİ BAKMIŞLAR GERÇEKTEN ARACA YAŞINI HİÇ Mİ HİÇ GÖSTERMİYOR. TEK PARÇA SÜRTÜNMEDEN DOLAYI KASKODAN DEĞİŞMİŞ HİÇ KAZASI YOK. BAKIMLARI GARANTİSİ BİTENE KADAR SERVİSTE BİTTİKTEN SONRADA ÇOK GÜVENDİĞİM BİR TAMİRCİDE YAPILMIŞ. EN SON 155-160 BİN ARALIĞINDA AĞIR BAKIMA GİRMİŞ FAKAT TURBO VE ENJEKTÖRLER DEĞİŞMEMİŞ YANİ GEREK DUYULMAMIŞ. ŞU ANDA 168BİN'DE. BU ARADA ARAÇ 2000 DEĞİL 2001 MODELMİŞ 19 KASIM 2001 TESCİLLİ HATTA. ŞU ANDA GAYET MEMNUNUM 60 TL MAZOT ALDIM İLK GÜN 190KM OLDU YOL BİLGİSAYARI HALA 120KM GÖSTERİYOR. YAKLAŞIK 6.5-6.7 LT YAKIYOR SANIRIM ŞEHİR İÇİ VE DIŞI KARIŞIK. KONFOR BENCE PASSATLA KIYASLANICAK SEVİYEDE. CRUSE CONTROL VAR SANIYORDUM FAKAT YOKMUŞ. SATICI 2002 VE SONRASINDA OLDUĞUNU SÖYLEDİ DOĞRUMUDUR ACABA? BİRDE TAKILMASI MÜMKÜN MÜ? BİLGİNİZ VARSA PAYLAŞIRSANIZ ÇOK MEMNUN OLURUM.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ascha25

    ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM FAYDALI BİLGİLERİNİZ İÇİN BU GEÇTİĞİMİZ HAFTA ALDIM ARACI İLK SAHİBİNDEN ÇOK İYİ BAKMIŞLAR GERÇEKTEN ARACA YAŞINI HİÇ Mİ HİÇ GÖSTERMİYOR. TEK PARÇA SÜRTÜNMEDEN DOLAYI KASKODAN DEĞİŞMİŞ HİÇ KAZASI YOK. BAKIMLARI GARANTİSİ BİTENE KADAR SERVİSTE BİTTİKTEN SONRADA ÇOK GÜVENDİĞİM BİR TAMİRCİDE YAPILMIŞ. EN SON 155-160 BİN ARALIĞINDA AĞIR BAKIMA GİRMİŞ FAKAT TURBO VE ENJEKTÖRLER DEĞİŞMEMİŞ YANİ GEREK DUYULMAMIŞ. ŞU ANDA 168BİN'DE. BU ARADA ARAÇ 2000 DEĞİL 2001 MODELMİŞ 19 KASIM 2001 TESCİLLİ HATTA. ŞU ANDA GAYET MEMNUNUM 60 TL MAZOT ALDIM İLK GÜN 190KM OLDU YOL BİLGİSAYARI HALA 120KM GÖSTERİYOR. YAKLAŞIK 6.5-6.7 LT YAKIYOR SANIRIM ŞEHİR İÇİ VE DIŞI KARIŞIK. KONFOR BENCE PASSATLA KIYASLANICAK SEVİYEDE. CRUSE CONTROL VAR SANIYORDUM FAKAT YOKMUŞ. SATICI 2002 VE SONRASINDA OLDUĞUNU SÖYLEDİ DOĞRUMUDUR ACABA? BİRDE TAKILMASI MÜMKÜN MÜ? BİLGİNİZ VARSA PAYLAŞIRSANIZ ÇOK MEMNUN OLURUM.

    Bu araçlar 2001 sonrası donanım artıları ile piyasaya sürüldü. Yani o model araç için, cruise kontrol ve açılır tavan olmayan en üst modelini almış durumdasınız. Cruise kontrol bildiğim kadarıyla 2001 model araçlarda çok nadir bulunuyor. Sonradan taktıran olduğunu duymadım. Daha çok 2002 ve üstü modellerde bu donanım var. Aracınız gerçekten çok keyiflidir. Az ayıt tüketimi de oldukça tatmin edici bir yönü. Almış olduğunuz kasa Toledo araçlar, "efsane kasa" olarak bile anılmaktadır. Bence tek eksi yanı, insanların bu aracı tanımamaları. Bu araçların kronik sayılabilecek bir ya da iki sorunu vardır. Biri MAF sensörü diğeri ise turbonun zamanla kurum bağlaması ve bu nedenle temizlik istemesidir. Bunlarda toplasanız size 500 TL'ye mal olur. Şu anda bir soun olamdığıan göre gönül rahatlığıyla, severek, kazasız belasız şekilde aracınızı kullanın diyebilirim. Aracınızda tam sentetik yağ kullanmanızı tavisye ederim. Motor ve turbo sağlığı açısından oldukça önemli.

    Sağlıcakla...




  • araba sabahları soğukta 1-2 marştan sonra çalışıyor. normalmidir acaba bu? ayrıca araştırdım cruise control takılabiliyormuş sonradan sinyal kolunun değişmesi gerekiyor ve takılan yeni parçanın araba bilgisayara bağlanıp tanıtılması gerekiyor. golf ve bora'nın dizel için olanları tam uyum sağlıyormuş. fiyatı 250-300TL türkiyede. e-bay'de max 50euro'ya alabilirsiniz.
  • birde yakıtı 8-9lt civarı normal kullanmama rağmen istanbulda şehir içi-dışı karışık
  • Sabahları bir iki marştan sonra çalışmasının temelde iki sebebi vardır. Birinci sebep kızdırma (ısıtma) bujilerinin arızalı olması veya bunların yeteri kadar enerji alamaması sebeiyle yeterli kızdırmayı yapamamasıdır. Bu nedenle orjinali 20 TL olan kızdırma bujilerinden bir veya birkaçı bozulmuş veya akü artık ömrünü tamamlamaya başlamış demektir. İkinci sebep ise, bu km ve yaştaki bir aracım subaplarında kurumlanma olma ihtimali yüksektir. Buda sabahları geç çalışma sorunu yapabilir. Sabah soğuk marş esnasında bir kaç defa kontağı açıp kapamanız ve kızdrıma işlemi bittikten sonra marşa basmanız aracın erken çalışmasına fayda sağlayacaktır. Ayrıca bu saydığım sebeplerin dışında, yakıt - pompa - enjektör sistemlerinde gecikmeler yaşanıyor olabilir. Bu durum yaşı ve km si lerleyen dizel araçlarda karşılaşılan bir durumdur. Özellikle kızdırma bujileri ile ilgili kısmı bir deneyin ve sorun devam ederse ızdırmaların çalışıp çalışmadığını kontrol ettirin derim.

    Yakıt tüketiminiz bir miktar fazla gibi. Gerçi ben Ankara trafiğinde kullanıyorum ve yakıt tüketimim bu mevsim koşullarında 6,2 ila 6,5 lt /100km arasında değişiyor. Bu değeri artıran etkenleri göz önüne alarak bir değerlendirme yaparsanız yerinde olur.




  • dediğiniz gibi bujilerde sorun olabilir. aküyü yeni aldım zaten . çok teşekkür ederim bilgileriniz için. bu aracı düşünen insanlar için güzel bir kaynak oluyor bu forum
  • Merhabalar... 2 yıl öncesinden bu mesajlarınızı gördüm. Aynı model bir aracın ilk el kullanıcısıyım ve ilk günkü gibi araçtan hala çok memnunum.
    "araba sabahları soğukta 1-2 marştan sonra çalışıyor", "yakıtı 8-9lt civarı normal kullanmama rağmen istanbulda şehir içi-dışı karışık" yazmışsın... Aracını hala kullanıyorsan bir kaç önerim olabilir. Ilgilenirsen haber ver.
  • yazdığınız değerler biraz fazla geldi bana. 2000 1.9 toledm var. yakıt şimdiye kadar hiç 6 litreye çıkmadı. genelde 5.2 ile 5.8 arası değişiyor. uzun yola çıkınca 120 km geçmezsem 5 litrenin altına düşüyor. bence yakıtı fazla olan arkadaşlar hem araçlarını bi baktırsın hemde yatık aldığı yeri değiştirsin.
  • 1.9 tdi toledo almayı düşünüyorum bir zaman sonra. Gerek segment olarak donanım ve arabanın tok duruşu hoşuma gidiyor. Signo en dolusu bir de sunrooflu bulursam alcam fakat km düşük olanlar yok. ya da yüksek olup 6-7 bin tl harcayıp motor yaptıranların ilanı var motor yaptırmış 300bin dolayı bu arabalara güven olur mu arkadaşlar. Kullananlar özellikle yorum yapabilir mi?

    Arabaya bir pasta cila çektim mi komple baya iyi durur gibime geliyor. 110 bg zaten üzmez bence beni ama km fazla olduğu için korkuyorum sadece ikinci eli umrumda değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.