Şimdi Ara

ŞEHİR DIŞINDA OKUMAK SORUNSALI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şehir dışında istediğim bölümde okumak istiyorum fakat birçok sorunu var bunun.

    1- maddi yönden sıkıntı çekeceğim, öyle zengin değiliz sonuçta. ailemi zor durumda bırakmak istemiyorum. boş yere para da vermiş olabilirim, sonuçta istediğim bölüm hukuk, tıp değil ki.

    2- şehir dışında okursam birçok imkandan mahrum kalacağım, internet, kitap, sosyal aktiviteler, hayatım, düzenim hepsi değişecek. şehir dışında bir internet bağlantısı, iyi bir çalışma alanı, ulaşabileceğim imkanlar kısıtlı hatta yok denecek kadar.

    3- inglizcemi geliştirmek, birkaç dil daha öğrenmem için evde olmam gerek, çünkü internetten bir sürü kaynak biliyorum. çalışma ortamım evde çok iyi. bunu şehir dışında nasıl yapıcam?

    4- evde olursam derslerimle uğraşcakken şehir dışında yok yurt mu kira mı? arkadaşların sesleri mi? odada 10 kişi kalmamı? çalışma alanların kısıtlanması mı? ihtiyaç için araç gereç mi? duş alma, tuvalet gibi ihtiyaçları karşılamanın zorluğuyla uğraşma mı? hangi biriyle uğraşayımda ders çalışayım???

    5- istanbul'da yaşıyorum, sonuçta istanbul'da orta halli bir bölümden mezun olununca bile ülkemizdeki bakış açısından dolayı daha önde oluyor. maalesef durum bu. gidin tıp'ı doğuda okuyun, %100 özel de işsizsiniz örneğin.


    şimdi diyeceksiniz ki ders çalışsaydın istanbul'da okurdun, yapamamışsın işte vs diyeceksiniz. ben de size bölümüm istanbul'da devlet olarak olmadığını söyleyeceğim. vakıflarda tam burslu tutuyorda oralarda okunmaz, adam devletten mezunu mu işe alacak vakıftan mı? herkes devletten olanı alır, zordur vakıftan mezun olanı alması. bilkent, koç, sabancı, tobb hariç.

    gastronomi ve mutfak sanatlarına ilgim var, istiyorum. istanbul'da da coğ, tarih, sos öğre, felsefe ve iletisimler tutuyor. gastronomi vakıf tam burslu tutuyor ama istemiyorum vakıfı.

    ne yapayım arkadaşlar kaldım böyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robertososa -- 14 Temmuz 2015; 15:23:23 >







  • dostum biz ne diyebiliriz ki kararını şehirdışı diye vermişsin işte alışmaya çalış saydıklarına çoğumuz aynı durumdayız bizde yaşayacağız saydıklarını.
  • dedim ya hukuk, tıp kadar garanti değil, onun yerine üniversite tercihi mi yapsam?
  • dayama döşemeli up
  • Kardeşim hangi üni hangi bölün düşünüyon açık açık yazsana biz de tam bir tavsiy3 edebilelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forum adam kullanıcısına yanıt
    ekledim
  • bölümü bilmiyorum ama eğer kendini geliştirecek sen istanbulda orta hakli bi özel de okunur. Çünkü diploma kadar sendeki meziyetlere de bakıyor.

    ama bölümünne olduğu öönemli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekledim konuya
  • hangi özeller tutuyor? ayrıca bölüm için özel devlet ayrımıoolacağını sanmıyorum. Çünkü yetenek ve gelişim isteyen bi bölüm adam lar nereden mezun olduğuna çok bakmaz kendini kanıtlarsan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakıyorlar maalesef, kaç kez şahit oldum. kuzenim bunu çekti. birkaç arkadaşımda. tutanlar yeditepe, aydın, nişantaşı, bilgi, maltepe ama yeditepe ve bilgiyi eledim çünkü hazırlık var, bir sene kaybetmek istemiyorum.
  • robertososa kullanıcısına yanıt
    eğer ingilizce ne güveniyorsan eleme bence. güvenmiyorsan da dili öğren .faydası olur zannımca.

    Ama gastronomi gibi yetenek gerektiren bir bölümün devlet mi özel mi bakılması saçma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.