Şimdi Ara

Seiko 5 Koldan çıkarınca geri kalıyor :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni otomatik bir saat aldım Seiko 5 Sports SNZB26J1 modeli... Saatin zaman tutuşu kolumda olduğu sürece çok iyi günde 1-2 saniye oynuyor... Lakin kolumdan çıkarıp masa üzerine koyunca 2-3 dakika günlük geride kalıyor ... Çok değişik bir durum forumda araştırınca masa üzerine ters ya da düz koyunca bile ileri geri gidebileceğini okudum ama bu kadar fark olması normal mi?



  • Benim Seiko saatimde de aynı durum var. Zemberek kurulmuş durumda iken günlük 3-4 sn oynarken. Kolumdan çıkardığımda 35- 40 sn kadar geri kalıyor. Sanırım yapısal durumu böyle. Eskiden takıyordum artık alıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ailker -- 2 Temmuz 2019; 11:40:53 >
  • ne isin var seiko 5 ile haci saatiyle. haci misin dede misin zemberekli seiko 5 saati koluna takmissin bir de koldan cikartinca geri kaliyor diyorsun ahahaha git adam gibi quartz saat al geri kalmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 2 Temmuz 2019; 14:19:28 >
  • sturmgewehr44 kullanıcısına yanıt
    yazık...
  • Otomatik saatlerin kaderi bu.

    Tag heuer için 1 ayda 2-3 sn sapma yapıyor diye söylemişti bir saatçi.

    Bende de wainer wa 25.725 var, 1 haftada 2-3 dk ileriye gidiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SpEeDy!

    Otomatik saatlerin kaderi bu.

    Tag heuer için 1 ayda 2-3 sn sapma yapıyor diye söylemişti bir saatçi.

    Bende de wainer wa 25.725 var, 1 haftada 2-3 dk ileriye gidiyor.
    artistlikten baska birsey degil. kaldi ki quartz saate bile gerek yok. saat takmak bile bu cagda komik. bir de demiyorlar mi erkegin aksesuariymis bilmemne hahaha
  • sturmgewehr44 kullanıcısına yanıt
    Senin düşüncen. Saygı duymak lazım
  • Maalesef giriş seviyesi ve orta seviye mekanik saatlerin bilinen bir sorunudur bu. İngilizcesi "escapement" olan bir çark zembereğin gerilimini adım adım saat mekanizmasına aktarır. Saatteki tık-tık sesini veren bu çarktır. Bu çarkın pozisyonu yerçekimine hassastır (çok pahalı saatlerde hassasiyet en aza indirilmiştir). Bazı pozisyonlarda daha hızlı başka pozisyonlarda daha yavaş çalışabilir. Kol gün boyu hemen her pozisyonda hareket ettiği için hızlı ve yavaş pozisyon hareketleri genelde birbirini götürür ve böylece saat hassasiyetini korur. Ama gece koldan çıkarıp bir pozisyonda saati bırakırsan, bıraktığın pozisyona göre ya ileri gider ya da geri kalır. Sapmayı en aza indirmek için en iyi yöntem genelde saati yatay bir pozisyonda bırakmaktır.

    Bu sorunu aşmak için adına tourbillion denilen özel bir mekanizma geliştirildi ama bu saatler çok pahalıdır. Yine Quantum Gravity adı verilen bir başka mekanizma da yine bu sorunu aşmak için geliştirildi ve maalesef bunlar da pahalıdır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.