Şimdi Ara

Selectra ile sosyal fobiyi / anksiyete yenmek mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 15 yaşındayım. Risperdal 3 mg adlı bir ilacı kullanıyordum ve başka bir psikiyatri doktoruna randevu alıp gittiğimizde, şöyle dedi: 'senin sorunun sadece insanlarla iletişime geçememe, utangaçlık, çekingenlik (sosyal fobi) ve bu ilacın bir faydası yok sorununa karşı.' bu kararla birlikte risperdal'ı yarım kullanarak bitirdim ardından selectra 50 mg adlı ilaca başladım. Bu ilacın sosyal fobiyi yenme konusunda gerçekten faydası olabilir mi, yani sosyal fobiyi aşabilir miyim? Doktora sormayı unuttum, o yüzden konu açayım dedim. 




  • Psikiyatra değil psikoloğa git. Bukunduğun şehirde ruh sağlığı merkezleri vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • necatiozfatura kullanıcısına yanıt

    Psikolog nasıl bir destek çıkabilir ki ? Yani ilaçsız düzelmez bence bu durum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel hastaneye gidiyorsan belki işine yarar ama devlet hastanesinden şifa bekleme. Sana ciddi ilaçlar yazmışlar. 3 mg risperdali öyle herkese yazmazlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • necatiozfatura kullanıcısına yanıt

    Hocam, devlet hastanesine gidiyorum, yani özel hastane ile devlet arasında bir fark yok çünkü aynı ilaçları yazacaklar. Ve size sormak istediğim, Selectra 50 mg ile sosyal fobiyi yenmek mümkün mü? Sadece bunu cevaplamanız yeterli olacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xaoslife -- 6 Şubat 2024; 10:22:27 >
  • Sosyal fobiyi anti-depresanlarla çözemezsin. Bir kekemenin kendini yavaş yavaş konuşturmaya alışması gibi. Sen de konfor alanından çıkarak sosyal yeteneklerini geliştirmelisin. İnsanlarla nasıl konuşacağın üzerine düşmelisin, düşünmelisin. Üstüne gidince yaparsın.

  • can_celik kullanıcısına yanıt

    Hocam tamam da forumda önceki açılan konulara baktığımda bu selectra adlı ilaç 3 ila 6 ay içerisinde etkisini gösteriyormuş ve gösterdiği etki de umursamazlık, vurdumduymaz yani insanın takıntı seviyelerini azaltıyor tarzı bir şey yani bende o yüzden konu açtım mümkün mü diye.

  • İlaçlara inanmam . Anksiyete ve sosyal fobiyi ancak kendi kafanda yenebilirsin. İlaçlar sadece geçici çözüm sağlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Hocam şöyle ki zaten amaç geçici bir çözüm sağlayıp bir arkadaş ortamı vesaire kurup ilacı bırakmak yani veya sosyalleşmeye alıştıktan sonra ilacı bırakmak yani.

  • xaoslife kullanıcısına yanıt

    mümkün. 2 hafta içinde umursamaz olursun.

  • Hala bir etkisi olmadı ya 3.5 hafta oldu kullanalı.

  • Bağırsak floranı düzelt. Her şeyin başı beslenme. Bir çok psikolog aslında diyetisyen ile ortak çalışmalı fakat bana göre sistem baştan aşağı yanlış. Yanlış beslenme alışkanlıkları doğal beslenememe beraberinde depresyonu da getirir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yaşın çok genç. Kaygılarının üzerine gidip bunu profesyonel bir şekilde çözmek yerine ilaç alıp baskılamaya çalışıyorsun.


    Aradan 4 hafta geçmiş, faydası olmadı diyorsun. Hadi diyelim 4 hafta daha geçti, kaygıların azaldı, sosyalleşebilmeye başladın. Nereye kadar ilaç kullanacaksın? Ömrün boyunca insanlarla konuşabilmek için sabah akşam ilaç kullanmak mantıklı geliyor mu sana?


    İlaç işe yaramaz, kullanma, gereksiz demiyorum. Hayata çok dar bir açıdan, çok sığ bakıyorsun diyorum. Yaşın nedeniyle de böyle bakman normal, ama verdiğin kararları bir daha düşün derim.

  • abim şimdi kızacaksın belki bana ama nedir bu sosyal fobi allah aşkına neyden korkuyorsun dümdüz yaşa işte ayda 10 kez aynı kafeye gitsen en kötü çalışanıyla/sahibiyle sohbetin muhabbetin oluyor. tam olarak neyden çekiniyorsun baba sen

  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz doğru, mantıklı da gelmiyor fakat benim istediğim sadece ilaç sayesinde bir vakit boyunca sosyalleşebilmek ve arkadaş ortamı kurmak ardından doktor kontrolü ile ilacı bırakmak. Ben demiyorum ki hayatım boyunca ilaç tedavisi göreceğim, sadece bir müddet destek çıksın ve alışayım bende bu duruma.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.