Şimdi Ara

Sende mi Oyun Bağımlısısın ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
3.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 000hasan kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum.
  • Sadun Mermerli S kullanıcısına yanıt
    İki senede bir oyuna 450 saat kastım tuttun ku saat saat steamdan mı baktın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu dönemde oyun bağımlısısı olmamak mümkün mü acaba ? Reel hayata bakalım. Sinir,stres,geçim derdi,yorgunluk herşey var.

    Ama oyun dünyasına bir göz atalım. Gerçek hayatta asla olamayacağımız karakterleri oyunda da olsa olabiliyorsunuz. Özellikle hikaye tabanlı oyunlarda. Bir The Witcher olsun, God Of War olsun, Uncharted olsun, The Last Of Us olsun onlarca oyunları oynarken kendinizi o hikayenin bir parçası gibi hissediyor hayattan kopuyorsunuz. Zamanında çok fazla arkadaşım vardı ama tamamiyle kendimi oyunlara verdim. Ben Yüksek Güvenlikli bir Ceza İnfaz Kurumunda İnfaz Memuruyum. Gün boyunca teknolojik aletlerden zaten çalışma saatleri içerisinde uzağım. O kadar Terör grupları ile uğraştıktan sonra işten çıkınca bu oyunların karşısına geçmek beni çok mutlu ediyor.

    Bunun bir bağımlılık olduğunu biliyorum. Ama kimseye bir zararım yok. O yüzden mutluyum oyunlarla. Bazen öyle zamanla geliyor ki gerçek hayatta değil de o oyunların haritasında bile yaşamak istiyorum. Şimdi 1 hafta sonra RDR2 çıkacak ve ben yine saatlerimi ona harcayacağım. Ama kesinlikle beyler, kesinlikle doğadan uzaklaşmayın. Hep pozitif olun. En azından bir çimene oturup Spotify'dan bir şarkı açıp denizi seyredin, etrafı seyredin. Tamamen hayattan kopmayın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: helpmexxc

    İki senede bir oyuna 450 saat kastım tuttun ku saat saat steamdan mı baktın

    Tahmin. Steam 60 saat bile yok. En fazla 300 saat.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mordecaí kullanıcısına yanıt
    Sizin gibi düşünenler ve yapanlar çoğunlukta olduğunu düşünüyorum ama oyunu sadece boş zaman değerlendirmek için değil hayatın bir parçası yapanlarda malesef var. Teşekkür ediyorum anket ve yorumunuz için
  • Sadun Mermerli S kullanıcısına yanıt
    Normalsin bence ozaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 27 yaşındayım hiç bir zaman oyunlarda level kasmak item geliştirmek ve yenildiğim zaman öfkelendiğim bir durum olmadı.


    alt tarafı oyun çünkü. öğrencileri bilmem ama ben çalışıyorum akşam 9 gibi eve gelip 1 saat oyun oynarım pubg de son 15 kişiye kalırım keyfimi alırım onda da.

    tek kardeşimle pes fifa da yenilirken biraz gıcık olurum maç yaparken keyifli bi rekabet oluyor oda içinde :))

    genellikle konsolumu bilgisayarımı kullanıp oyun oynayanları izlerim bitirmediğim oyun olsa bile. illa ben oynuyorum diye karşımdaki insanın kalbini kırmam.

    fifa da seasons üst üste 26 galibiyet serisi yaparken kardeşimin istatistikleri içine ederken bile kızmıyorum. adı üstünde oyun yani en üst seviyeye çıksam nolur nağmağlup seviye yapsam nolur.

    bazı insanlar oyun için insanların kalbini bile kırıyor.


    bilgisayar konusunda tek bir şeyde insanların kalbini kırarım. oyun oynamak için oturanlara bilgisayarı veriyorum. oyun hariç bütün klasörlerimde gezenlere kızıyorum darılırsa darılsın önemsemiyorum. bunu çok yapan oldu kalbini kırdığım insanlar oldu. oyun oynamak için izin alıyorsun bi bakıyorum d sürücümde fotoğraflar videolarım da geziniyor. ayıptır.

    onun dışında oyunda itemmiş expmiş levelmiş bunlar boş işler. steam de bazı oyunlarda arkadaş listemdekilerin yaptığı skor rekorlarını geçmeye çalışmak için çok oynadığım olmuştur. hem keyifli hem hırs veriyor insana.

    hiç bir zaman hile kullanmadım, ama hileci diye çok banlandığım oldu. örn: half-life ve dirt 3 :D

    günde maks 45 dk 1.5 saat arası oyun oynuyorum sonra erkenden zıbarıp işe gidiyorum zaten. cumartesi akşamları arkadaşlar olursa discorddan sabahladığım oluyor zaten pazar diye.

    *********************************

    anket olması hoşuma gitti ama sorular çok benzerdi çoğu şeyi 5 yıldız verdim yani olumsuz pek bi soru yoktu. öğrenciler için tasarlanmış bir anket biraz yetişkinler evli çocuklu kişiler için olmalıydı.




  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumunuz için teşekkürler. Bende bu araştırmayı bir oyun sever olarak yapıyorum dediğiniz gibi kırmızı çizgi sanal hayatla reel hayat arasındaki bağı unutmamak. Ready player one filmini izlemediyseniz tavsiye ederim. Reel hayattan kopup sanal hayatta yaşamak keyifli geliyor bununla ilgili gelecekte yaşayabileceğimiz bir hayatı yansıtıyor.
  • Bende yanıtladım soruları, makalenizde başarılar, umarım gerçekçi sonuçlara ulaşabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler yorumunuz ve anket için Araştırmalarda ölçeği hazır almamız gerekiyo malesef yeni ölçek oluşturmak yükseklisans seviyesi için çok zor Oyun bağımlılığı içinde genelde araştırma okul çağındaki kişiler için yapılıyor ama artık bizim jenerasyon hem evli çocukluda olsa oyuna devam ediyor. Yeni bir ölçek bizim için gerekli dediğiniz gibi.
  • soar S kullanıcısına yanıt
    Desteğiniz için çok teşekkürler
  • Dolar euro ve sony sagolsun oyun alamiyorum artik bagimliligimdan kurtuldum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • testi bitirdim ama beğenmedim gereksiz uzun, daha kısa ve öz olabilirdi
  • Hocam siz 1 yıl boyunca neredeyse her gün batak attınız mı saatlerce ya da kitap okudunuz mu? Online oyun bağımlılığını yaşamış birisi olarak böyle bir kavram olduğuna kesinlikle inanıyorum. Zira belli bir süre bu bağımlılığı yaşamışlığım var.(WoW)

    Anketi doldurdum bu arada konu sahibi arkadaş, tezini bizlerle de paylaşırsan seviniriz:) Bu arada oyun oynamanın bana en büyük katkısı İngilizce oldu, Türkçe'm kadar olmasada yakın bir İngilizce'ye sahip oldum. Tabi şimdi artık oyunlar Türkçe'ye çevrildiği, Türk serverları vs. olduğu için eskisi kadar evrensel bir iletişim yok maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 17 Ekim 2018; 17:25:54 >
  • Katıldım da çok uzun hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem oyun deneyimi hem iletişim araştırması olunca sorular arttı malesef iki ölçek kullanmak zorunda kaldık. Emeğinize sağlık sağolun
  • 1997 den beri aktif olarak mmorpg oyunlarıyla uğraşan biri olarak doldurdum anketi. Ama bazı soruların ayrıntıları eksik benim açımdan .

    Mesela ben oyun için uykudan feragat ederim ama sabah çok erken satte kalkarım aynı zamnada. Yani sorumluluklarını yerine getirip buna rağmen çılgınca oyun oynayanlarda var
  • 28 yaşımdayım artık eskisi gibi tad alamıyorum. 19-20 yaşımdayken oynarken oyunları önemseyerek oynardım şimdi sadece keyfine zaman geçsin diye oynuyorum. Yani o hobi durumu bitiyor belli zaman sonra. Artık ya iki dk açıyımda bi x oyunu oynayayım diyosun can sıkıntısından oda.
  • sigara-alkol yok ülke şartları da mağlum oyunlarla kafamı dağıtmaya çalışıyorum
  • Günde 6 7 saat oynadık diye bağımlı mı olduk la

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.