Şimdi Ara

Senet problemi ve eve gelen ihtarname (avukat vs. yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler bayanlar iyi sabahlar.

    2 yıl önce küçük kardeşim bilindik bir dil kursuna kayıt olmuştu ve 3 ay üniversite hazırlık kursuna devam etmişti.Ücreti de 3 eşit taksitte ödemiştik.Ancak bu sabah evimize gelen ihtarname ile kurumun anlaşmalı olduğu avukat kurs ücretinin hiç ödenmediğini ve ücretin 7 gün içinde ödenilmesini aksi takdirde dava açılacağını belirten bir mektup yolladı.Hatta son taksidi de ben yatırmıştım kredi kartı ile.

    Ben de hemen evde ödeme makbuzu aradım ama sadece ilk taksidi ödediğimizi belgeleyen bir makbuz var.Makbuzda alınan ücret ve kalan ücret görülüyor ve tabii ki tam ücretin avukatın belirttiği ücret olmadığı görülüyor.Ancak geçerliliği olur mu bilemem.Makbuzda kurum kaşesi yok ancak yetkilinin imzası ve alındı damgası var.Ardından bankaya ödeme yaptığımı gösteren eski kredi kartı ekstresini iletmesini söyledim.

    Avukata da ulaşamadım ancak kursla görüştüğümde bana sundukları sebep ,ellerinde onlardan alınmamış senet olduğu onların prosedüründe ödemeler tamamlandıktan sonra senetin verildiğini söyledi.Ancak son taksidi ben ödedim ve bana senet veren olmadı açıkçası babam yazdırdığı için ben de bilemedim.

    Bu durumda ne yapılır ne edilir özellikle avukat bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.Nasıl bir yol izleyeyim?

    Bu arada kursun aslında sicili temiz ve hakkında bu konuda şikayet yok google'da gördüğüm kadarıyla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utuman -- 5 Şubat 2013; 8:40:33 >







  • Yok mu bir fikir verebilecek ?
  • Hayrına up.
  • Bir bilen yok mu arkadaşlar...
  • selam ,
    Adına kağıt gelen borçlunun adresi şu an güncel mi , yani sistemde ki adreste mi oturuyor gerçekten ? Bu tebligat için önemli .
    İcradan "ödeme emri " adı altında kağıt gelirse icra müdürlüğüne 7 gün içinde itiraz etmen lazım . Bir sıkıntı olursa P.M. atabilirsin , İstanbul 'dayım ama gerekirse burdan da yardımcı olmaya çalışırım .
    İyi akşamlar.
  • icradan ödeme emri kağıdı geldimi al o kağıdı gid icra dairesine itiraz et bir dilekçe ile dilekçende yaz şu kart numarası ile ödediğini borcunun olmadığını falan filan sonra o unutmadan o dilekçeyi icra müdürüne aslı alınmıştır şeklinde imzalat bir nüshasını da kendine sakla uyanık avukatlar senden sonra gidip o dilekçeyi dosyadan alıp yırtıyorlar :)

    bu işlem evine icra gelmesini engelliyecektir ondan sonra duruşma felan olur orada anlatırsın hakime derdini
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.