Şimdi Ara

Şenköylüler Defne Sabunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
22.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar doğal defne sabunu üretiyoruz, ürünlerimizde defne meyvesi yağı ve mutfaklık zeytinyağı kullanıyoruz.Piyasadaki ucuz defne sabunlarında defne yaprağı yağı ve pirina(zeytinyağı üretiminden arta kalan posa) yağı kullanılmaktadır.daha detaylı bilgi ve diğer ürünlerimiz için sitemizi www.bayloil.com ziyaret edebilir, mail adresimizden info@bayloil.com bize mail atabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UnknownSouL

    quote:

    Orijinalden alıntı: DMustaine

    quote:

    Orijinalden alıntı: UnknownSouL

    beyler o köylüler bu köylüleri bilmemde ben hatayda yaşıyorum buralı değilim ama 3 senedir buradayım :) bi aktar var defne sabunu aldım %100 defne ama :D çok fena cilte sivilce falan bırakmadı ilk yıkamada temizledi %50 olan vardı oda aynı class birşeydi ama bu markayla satılanlar çok kötü hatta iç yağı konulanlar bile varmış öyle dedi aktarcı siz siz olun alırken dikkat edin. Köyde yapılan ve gözünün önünde yapılan çok farkediyor

    dostum senin bize önereceğin temiz bi yer var mı?
    ben sipariş verecektim ama yarım kilo kil sabunu için 20 tl istediler vazgeçtim ben de
    var mı bildiğin bi yer?
    ya da sen bize yollasan olmaz mı?

    şefim uzun çarşıda bir tane aktar ben eşime dostuma gönderiyorum mesela nar ekşisi falan oluyor yada mükemmel baharatları var ne demek gönderirim sorun olmaz %50 olanı bir yerden alıyorum %100 olanı başka yerden pm ile ulaş yardımcı olurum.

    yok canım yarım kilosu 20 TL olur mu.. Buradan sana kilosu 25 TL ye gönderebilirim üstelik memnuniyet garantili:)




  • 1 sene önce hatayda yaşayan bir arkadaş vasıtasıyla kilosu 35 tl den defne sabunu aldım ( yaşlı bir teyze yapıyor kendi için çok az miktarda çevre si için ) daha önce kullandıklarıma hiç mi hiç benzemiyor bu sebeble 1-2 liralık ürünleri almayın zaman kaybı
  • Merhabalar,

    Şenköylüler Markası ile küçük bir köy işletmesi olarak yıllardır hizmet vermekteyiz. Bir yakınımız aracılığı ile bu forumdan/başlıktan haberdar olduk. İzninizle forumda dile getirilen bazı soru işaretlerini gidermeye çalışacağım.

    Bildiğiniz gibi doğu akdeniz bölgesi ve özellikle Hatay'da defnenin bir türü olan "Lauris Nobilis" doğal ortamında kendiliğinden yetişen endemik bir bitkidir. İçerdiği değerli yağ asitleri bakımından oldukça değerli olan defne Şenköylüler olarak ana üretim kalemlerimizden biridir.

    Hatay yöresinde binlerce yıldır zeytin ve defne meyvesinin yağları ile sabun üretimi yapılmaktadır. Yöremizde üretilen tüm sabunlar kalitelidir ve cildinize uygun olduğu sürece Hatay'da üretilen herhangi bir defne sabununu gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

    Şenköylüler olarak bizler küçük bir butik işletmeyiz. Önceliğimiz olabildiğinde geleneksel üretim metotlarını yaşatabilmek ve geleneksel formlardan ödün vermeden az ama kaliteli ürünlerle yöremizin tanıtımına katkı sağlayabilmektir.

    Geleneksel üretim, köy üretimi vb. ifadeler artık sıkça kullanılır olduğundan ve bu formda da köy üretiminin "özensiz/denetimsiz" olma ihtimali dillendirilmiş olmasından dolayı bu konuda bir itiraz şerhi şerh düşmek isteriz. Şöyle ki: Şenköylüler, aile mirası olarak bu işi yapmaktadır ve köy üretimi ürünlerin de "Standartlara Uygun" ve mümkün olan en iyi sunuma sahip olması konusunda on yıldır büyük emek harcamaktayız. Ürünlerimiz (özellikle sabunlarımız) her üretim sonrası analiz için laboratuarlara gönderilmektedir. Sadece ürünlerimizi değil aynı zamanda hammadde olarak ürettiğimiz / tedarik ettiğimiz kalemlerinde testlerini yaptırdığımızı da belirtmek isteriz. Bu test ve analizleri faaliyet gösterdiğimiz alanda bir literatür/kaynakça oluşturmak için çeşitlendirmek ve periyodik hale getirmek ve ürünümüzün her yönden tanınması için özel bir çaba sarf ediyoruz.

    Örneğin sabunlarımız için sadece TS-54 (Türk Standartları) analizi gerekirken bizler Defne Yağı için "Gas chromatography–mass spectrometry" analizini bile yaptırıyoruz. Oysaki bunlar bir gereklilik değil. Ama neden sizin defne yağınız veya sabununuz kalitelidir(veya ne kadar kalitelidir) sorusunun cevabının bilimsel verilere dayandırılarak verilmesi kanaatimizce en doğru yöntemdir. Güncel test sonuçlarımız için aşağıdaki link'i kullanabilirsiniz:

    Şenköylüler Defne Sabunu ve Defne Yağı Analizleri:http://www.senkoyluler.com/index-2.html
    Link:http://www.senkoyluler.com/images/analiz/Senkoyluler_KulSuyuDefneSabunu_DefneYagi_Analiz_Raporu_MKU_04092013.pdf

    Sipariş usulü ile çalışıyoruz. Ve ürün müşterinin eline geçmeden kesinlikle ürün bedelini talep etmiyoruz. İki yıl öncesine kadar 1 kg'dan fazla defne sabunu siparişini kabul etmiyorduk. Bizleri yıllardır takip eden seçkin bir takipçi havuzumuz var. Üretim tekniklerimiz ve ürünlerimiz ile ilgili bugüne kadar ulusal/uluslararası 12 adet belgesel film çekimi yapıldı. Şenköylüler olarak Hatay Yöremize ait üretim teknikleri ve ürünlerle ilgili Şenköylüler imzası ile yüzlerce makale yazarak kopyala/yapıştır bilgiler yerine içerik üretme gayretimiz ise devam ediyor. Bu konu ile ilgili web sitemizde yayınladığımız makale ve açıklamaları okuyabilirsiniz.

    E-mail'lere geç cevap verme konusunda ki eleştiriler konusunda ise kesinlikle haklısınız. Bu konuda sizlerden özür diliyoruz. E-mailleri ve telefonları el yordamı ile takip etmeye çalıştığımızdan ve belirli zamanlarda (zeytin hasadı vb.) çoğu zaman e-maillere bakma fırsatı bulamadığımızdan cevapsız kalan iletiler olabilmekte. Şunu belirtmeliyim ki toplamda tek bir kişi e-maillere bakabilmekte ve üretim için Şenköy Ceni Çiftliğinde olduğu zamanlarda internet olmadığı için sıkıntılar yaşanabilmekte. Elbette ki bu bizlerin çözmesi gereken bir sorun.

    Özet olarak; Şenköylüler Defne Sabunu (ve diğer ürünlerimiz) kendi farkındalığını arttırmak için asla diğer markaları kötüleme yolunu seçmez, seçmemiştir. Biz daha iyiyiz iddiamız yoktur. Ama ürünlerimiz hep özenle ve eskiden(tarihi formlara uygun) olduğu gibi üretilir, bu bizim iddialı olduğumuz husustur. Şenköylüler Markasının seri üretim ve ticari kaygılarla temel prensiplerinden sapmayacağı ve bu konuda örnek işletme olma çabasını yaşatmak için gayretlerimizin devam edeceğini belirtmek isterim.

    Saygılarımızla,
    www.senkoyluler.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senkoyluler -- 6 Ocak 2014; 12:54:06 >




  • @senkoyluler

    Telefonla aradım 4-5 defa. Köydeyiz kargo aracı belli günlerde geliyor, bugun gelicek yarın gelicek. bugun aksam kargoya veriyoruz gibi anlattınız da anlattınız. Ben o siparişi vereli 1 yılı geçti. Hala kargo gelmiş değil ?

    Demekki neymiş boş yere paramızla rezil olmamak için telefon bile açmamak gerekmiş.
  • merhaba,

    bende duş jeli niyetine "mehmet aydın zeytinyağlı defne sabunu" kullanıyorum.
    1 haftalık kullanım sonrasında cildinizdeki değişikliği göreceksiniz.

     Şenköylüler Defne Sabunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balabanraca -- 20 Şubat 2014; 22:03:26 >
  • Ben piyasadaki bütün defne sabunlarını denedim arkadaşlar. Saçlarıma en iyi gelen Şenköylüler'in kül suyu defne sabunu oldu. Marketlerdeki Mehmet Aydın sabunlarında zaten defne yağı oranı %10 bile değil. Uygun fiyatı ve deneme amacıyla Tahir Çelikkaya da kullandım 3 ay boyunca ama Şenköylüler'den sonra farkedilir oranda artan dökülme(düzenli minoxidil kullanmama rağmen) olunca tekrar Şenköylüler sipariş ettim. Çok şükür dökülme tekrar durdu. Ayrıca, Durmuş bey son siparişimdeki problemde yoğun işlerine(tadilat sürecinde olduğunu da söylediler) rağmen çok ilgilendi. Kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum.
    Gıda ürünlerinden de alıyorum ara sıra. Gayet lezizler. Foruma özel bir kampanya yapıp "Sıcak Fırsatlar" bölümünde konu açarlarsa çok tutulacağını düşünüyorum.
    @senkoyluler




  • havale işleri falan sıkıntı. sanalpazar gg satışı olsa iyi olurdu.
  • Kapıda ödeme seçeneğiyle gönderim yapıyorlar. Ben aldım ve 3 gündür kullanıyorum. Farklı bir marka defne sabunundan sonra dökülmeyi durdurdu ve saçlarımı yumuşacık yaptı. Böyle doğal kokan bir sabun görmedim daha önce. Şenköylüler'ün sabunu bana en iyi geleni oldu. Memnunum.
  • Şenköylüler'den yıllardır ürün alıyorum. Sabun konusunda iyiler. Bir arkadaşım için doğum gününe özel sabun yaptılar, el yapımı ama gerçekten çok özgündü. İçine koyacakları özel bir karışımı arkadaşım gönderdi, onu da kattılar sabuna ve 3 ay sonra sabunlar kuruyunca gönderdiler.

    http://www.senkoyluler.com/index-sbn.html

    Sabundan mitolojik heykeller yapıp göndermişlerdi. Bence emek veriyorlar bu işe. Diğerleri de güzeldir ama olumsuz eleştiriyi kesinlikle hak etmiyorlar. Ben memnunum Şenköylüler'den.
     Şenköylüler Defne Sabunu Şenköylüler Defne Sabunu




  • kostiksiz sabun üretimi mümkün değildir . zaten odun külü de ağaç cinsine göre ya sodyum hidroksit ( NAOH) ya da potasyum hidroksit ( KOH ) ağırlıklıdır. ( meşe külü NAOH , at kestanesi külü KOH içerir mesela )
    Sabunlaşmayı da bunlar yapar. NAOH ağırlıklı olan külün yağla karıştırılması katı sabun , KOH ağırlıklı külün yağla karıştırılması arap sabunu olarak bildiğimiz yumuşak sabunla sonuçlanır. sabunlaşma bittiğinde hiç bir sabun "kostik" içermez , sabun nihai üründür. kostiksiz sabun sözü sadece tüketiciyi yanıltan bir ifadedir.
    el yapımı sabunların iyi tarafı içine konan yağın ne olduğunu bilmenizdir . yoksa bütün yağlar sabunlaştırılabilir ne bileyim yanmış kızartma yağı , domuz yağı , pamuk yağı sayın sayabildiğiniz kadar.
  • sabunun hakikisi antakya ve ege illerinde yapilir.
    tarihi en eski olanda yine antakyadir. hele o manisa koylerinde yaptiklari sabun kullan kullan bitmiyor. istersen camasir yika ama herkez sevmez o sabunu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şenköylülerden kül suyu defne sabun ve yöresel ürünlerinden sipariş verdik.Siparişi onların fiyat ve ürün listesinden seçerek verdik ve havalesini yaptık.Sabun olarak kül suyu defne sabun haricindeki sabunlarından karışık göndermişler.Yöresel ürünlerde eksik geldi.2 şişe pekmez yerine 1 adet gödermişler.Telefonlarada çıkmıyorlar maillerede cevap vermiyorlar.
  • Doğal sabun gibisi yok ne olur şampuan ve sıvı sabun kullanmayın

    En kötü sabun bile bu iki deterjan türevinden kat kat faydalı ve sağlıklıdır.
  • Şenköylüler köstikli defne sabunu, yanında zeytinyağı (toz ve kalıp) olarak aldım. Toz zeytinyağı sabununa, boraks ve soda karıştırarak kendi toz deterjanımı ürettim. Bebek çamaşırlarını yıkamak için kullanıyorum.

    Defne sabunu saçımdaki yağlanmayı oldukça azalttı, yıkadığınız anda saçı çok iyi arındırdığını göreceksiniz. Kepek sorunum pek yoktu zaten. Bu sabunları kullandıktan sonra piyasada satılan sabunlar inanın plastikten imal edilmiş gibi geliyor.

    Zeytinyağı sabunuda çok güzel, cildi yumuşacık yapıyor. Toz olanı da o kadar güzel kokuyor ki ben poşetini gardrobun içine koydum. Deterjan konusundada çok başarılı. %20-25 arası toz zeytinyağı sabunu, geri kalanı yarı yarıya boraks ve soda kullanıyorum. Sonuç harika.

    Toz deterjan için başka markaların toz sabunları da satılıyor ancak içinde kullandıkları maddeler makine su alırken topaklaşıp su alma yerini tıkıyor. Şenköylüler toz sabununda böyle bir olay olmadı.

    Şenköylülerin ürünleri çok güzel ancak e-ticaret konusunda biraz yol katetmeleri lazım. Sadece havale/eft ile ödeme olmaz, alternatif ödeme yöntemleri ve üyelik ile siteden doğrudan ürün sepete konularak online olarak sipariş edilmeli. Belli bir siparişin üzerine ücretsiz kargo getirseler de çok teşvik edici olur.
    Ben köylünün malını aracısız olarak doğrudan satmasını çok destekliyorum. Afyon yöresinde 1.sınıf kiraz yetişiyor 3,5 tldan köylüden aracı şirket alıyor, siz pazarlada 2. hatta 3.sınıf kirazı 5-6-8 tl ya aldınız ama üretici 1.sınıfını 7 tl satabilse bu aracılara kapak olur. Sizde çok kaliteli kirazı pazar fiyatına yemiş olursunuz.

    Şenköylüler umarım kaliteyi hiç bir zaman bozmazsınız ve daha iyisini üretirsiniz.




  • Arkadaşlar EN İYİ SABUN kendi yaptığınız sabundur... :)

    Sabun yapmak kadar kolay bir şey yok...

    Yok kostik fazla mı yok yağ gerçek mi ne kadar katıldı vs...

    http://sabunatolye.com/

    nasıl sabun yapılacağı detaylı olarak anlatılıyor...

    Ben de eskiden yok oranın sabunu iyi mi yok buranın sabunu iyi mi deyip dolanıp duruyordum...

    Şimdi kendi sabunumu kendim yapıyorum...

    Ancak size önerim;

    Dökme-hazır bazlardan yapmayın sabununuzu bunlara BUTİK SABUN deniyor...Gerçi bu dökme hazır bazların da organik olanları var ama yine de güvenmem...

    DOĞAL SABUN denilen tariflere bakın verdiğim sitede...Ve özellikle de zeytinyağlı olanları...

    Hindistan cevizi yağı yok shea yağı yok palm yağı bunları geçin...

    Çünkü Türkiyede en kolay bulabileceğiniz yağ zeytinyağı...

    http://sabunatolye.com/nazar-degmesin-zeytinyagli-nazar-sabunu/

    Örneği linkte verdim...Boyaları da katmayın...Ha isterseniz sevdiğiniz parfümü katabilirsiniz...

    Bana da dua etmeyi unutmayın :)




  • hakanabim kullanıcısına yanıt
    Şenköylüler hakkında görüşlerimi revize etmek istedim.

    Daha önce eksik ürün gönderileri hakkındaki yorumları okuduğumda inanamamıştım ancak aynı şey benim başıma da geldi. 2 kilo ne aldıysam 1 kilo gönderdiler.
    Arayınca telefonu hiçbirşeyden anlamayan bir çocuk açıyor. Bunu anlatmakta çok zorlandım." Beyefendi tamam işte siparişiniz mail attığınız gibi diyor"
    Tamam dedim ne yazıyor siparişte 2 kilo defne sabunu, peki dedim nerede bu 2 kilo burada 1 kilo var. Arkada bi kadın sesi var "doğru koyduk biz diyor"
    Yani ben yalan söylüyor mu oluyorum bu durumda. Neyse yetkiliyle görüşüyor bu çocuk ve yarın eksikleri gönderelim diyor. 2 gün sonra eksikler geliyor ama bi bakıyorsun bana kargo parası
    kitlemişler. İlkinde zaten ödedim kendi hataları için tekrar kargo parası ödetiyorlar. Arıyorum tekrar bizim dahi çocuğu, kargo ücreti ödedim bu benim hatam değil neden kargo ücreti ödetiyorsunuz.
    Çocukda ama biz ödemeli göndermedik diyor. Yetkiliyle konuşayım size dönerim dedi veeee bir daha haber alınamadı.

    Ben sizin yapacağınız işin, telefona koyduğunuz çocuğun, yetkilinin...

    Hakanabim kardeşime katılıyorum. Ben sabunumu kendim yapmaya karar verdim. Soğuk yöntemle sabun yapmayı da öğrenirsem kendim kalite sabun üreticem. Eşim de kimya mühendisi oda yardım edecek.

    Özetle köylü kardeşlerimin sattığı sabuna diyecek lafımız yok ancak şark kurnazı gibi ticaret yaptıkları müddetçe ben kendilerini bir daha kimseye tavsiye etmediğim gibi kendilerinden de
    hiç bir şey satın almayacağım.

    Daha önce başka mesajlarımda söylediğim gibi, siz iyi olduğunuz için ürün satıyor değilsiniz, sizden daha cesur ve iyi iş çıkaranlar meydanda olmadığı için iyi gözüküyorsunuz hepsi bu.




  • Şenköylüler üçkağıtçı olmuş.[simage][/simage]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanyurtseven

    Şenköylüler üçkağıtçı olmuş.[simage][/simage]

    neden?




  • evet kullandık . gerçekten dogal ve gayet güzel bir sabun . herkese tavsiye ederim .. yıllardır ürünlerini alıyoruz ..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.