Şimdi Ara

Senna neden mclaren den ayrıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • o kadar şampiyonluk o ezici üstünlükten neden ayrıldı açıklar mısınız



  • Senna üçüncü ve son şampiyonluğunu 1991 yılında kazandı. Ertesi sezon Williams öyle bir araç yaptıki bugünkü Mercedes yada geçen yıllardaki RedBullla diğer takımlar arasında ki oluşan fark o dönemde yaşandı. 1992'de Nigel Mansell Williamsla şampiyonluğu göğüsledi. 1993'te ise Williams arabalarına daha iyi pilotlar istedi ve Prostla Senna'yı getirmek için düğmeye bastı. Prost'u getirmek Senna'yı getirmeye oranla daha kolaydı. Çünkü Prost Ferrariden bu araç tır gibi dediği için kovulmuştu ve boştaydı. İlk anlaşma Prost ile yapıldı ve oda Senna ile aynı takımda olmam diye madde koydurup takımın birinci pilotu olarak 1993 dünya şampiyonluğunu elde etti.
    Ertesi sezon Williamsın sponsorları Sennayı takımda görmek istediler. Sennada 4.şampiyonluğunu kazanmak için Williams'a sıcak bakmaktaydı. Buraya kadar bir sorun yok fakat tek sorun Prosttu ve o da sözleşmesi feshedilip alacakları ödenip takımdan ayrılmayı kabul etti ve emekliye ayrıldı. Böylece Senna'nın Williams'a geçis yolu açıldı ve oda 1994 yılında Williams'ın koltuğuna geçti.
    Bunların hepsini Senna'nın belgeselin izledim ve ona göre yazdım. O dönemle alakalı bir çok şeyi bu belgeseli izleyerek öğrenebilirsiniz.




  • Butterflyman kullanıcısına yanıt
    bilgiler için teşekküler hocam izleyeyim bende zamanım olunca
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.