Şimdi Ara

Sennheiser CX300 yerine üst düzey kulaklık tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cowon D2+ mp3 çalarım için kulaklık arayısındayım, daha onceden ep630 almıstım, daha sonra yetersız geldıgı ıcın cok ovgu alan Sennheiser CX300 aldım. Fakat pek memnun olmadım cunku ovguler bence abartılmıs cok abartılcak bır kulaklık deıl kısacası. Sımdı 200 ye kadar kulaklık almayı dusunuyorum ama buseferde kulakıcımı yoksa başustu mu alsam kararsızım. Bakınırken başustu modellerı cok hosuma gıttı tek sorun kabloları cok uzun yazın sorun olur gıbı geldı. Cıddı anlamda müzikden Keyif alıcagım kulaklık tavsiyelerinizi bekliyorum, birde kafamdaki 1, 2 model:

    http://www.elmasepeti.com/product.php?pID=9828

    http://www.elmasepeti.com/product.php?pID=10169

    http://www.elmasepeti.com/product.php?pID=7517

    http://www.elmasepeti.com/product.php?pID=10569







  • güncel
  • kafaüstü kulaklıklar kulakiçi kulaklıklardan her anlamda üstündür.sadece boyutlarından dolayı taşınabilir değiller.evde müzik dinleyecekseniz kafaüstü modellere yönelin.200 tl fiyat belirtmişsiniz.grado sr60i veya sr80i işinizi fazlasıyla görecektir.cx300 felan hikaye gelecek.
  • Audio Technica CKS70. bu kadar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trexmilennium

    Audio Technica CKS70. bu kadar.


    Bu kadar mı değil mi bilemem lakin CX 300'den geçiş yaptığım kulaklık oluyor kendileri.

    thetrooper00 arkadaşımızdan aldım. Piyasada fazla bulunan bir model değil öncelikle.

    CX 300'den geçeceğim için bas hususundaki alışkanlığımın bana sorun çıkartmaması gerektiğini düşünüyordum. Head-Direct RE1, Sennheiser IE7 gib kulakiçi modellerin yanında Yuin'in bazı kulaküstü modellerini düşündüm. Kafaüstülere ise hiç bakmadım diyebilirim. Taşınabilirlik açısından elenmek zorunda kaldılar.

    CKS-70'i hiç düşünmemiştim, açık konuşayım. Forumdaki yetkin kişilerin yorumlarının yanında Head-fi'deki incelemeleri okudum. İlk sorduğum soru ise neden daha önce bu modeli görmediğim oldu. Üst düzey bir kulaklığa geçtiğimde arayacağım ilk şey sahne genişliği olacaktı tabii ki. Ayrıca bas konusunda "bu ne lan?" dedirtmemeliydi. Eh madem uzun süre bana eşlik edecekti ve paraya da kıymama gerekiyordu, her konuda iyileşme olmalıydı :)

    Comply T400 uçlarla birlikte bana toplam maliyeti kargo dahil 180 TL oldu. İlk takışta sahne genişliğindeki iyileşmeyi hissettim. Bunun dışında en sevindiğim şey baslarda bir anormallik hissetmemem oldu. Bilakis, ilk takışta fazla bir şey beklemememe rağmen daha kaliteli, net baslar duymaya başladım. Yaklaşık bir haftalık süre sonunda, tavsiye üzerine kendi silikon uçlarıyla kullanmaya devam ediyordum ki bugün T400'lere geçme kararı verdim. Burn-in şimdilik çok belirgin etki göstermedi ama T400'lerle rahatlık hissi üst düzeye ulaştı. İki aşamalı uç takılabiliyor kulaklığa. Ben üst tarafa alıyorum uçları ve bas yoğunluğu artıyor böylece. Diğer şekilde ise tiz ve midler ağırlık kazanıyor fakat rahatsız edici bir pozisyon kulağım için. Ağrı yapabiliyor uzun süreli kullanımda ki sahne genişliği bu şekilde daha fazla olmasına rağmen ben çok memnun kalmadım.

    Bas kalitesi ve kuvveti kesinlikle kıyas kabul etmiyor CX 300 ile. Diğer yönlerden zaten daha önce hissetmediklerimi hissetmeye başladım. Baskafa değilim lakin bası hissetmem gereken müzik türleri ağırlıkta olduğu için buna özellikle dikkat ettim. Aksi gerektiğinde kulaklığı ikinci şekilde kullanabilme lüksü ise çok etkileyici diyebilirim. Özellikle klasik ve caz müzikte bu çok işe yarıyor. FLAC ve onun ayarındaki formatlarda kulaklık kendini gösteriyor adeta. 128 kbps MP3 ve dengi türlerde CX 300'den çok da farklı değil, açıkça belirteyim.

    Net bir örnek olması için Metallica - Unforgiven III'te adeta beni bunaltan "solodaki ses dağılması, kulak tırmalanması" sorunu neredeyse yok artık. Şarkıyı bilenler beni anlayacaklardır. Şarkının sonuna doğru gelen gitar solosundan bahsediyorum. Bence bu izlenim, tiz ve midlerdeki farkı açıkça ortaya koyuyor.

    Yalıtım olarak CX 300'den pek farkı yok. Aynı ayardalar. Tabii ki T400'lerde durum farklı. Kesinlikle daha iyi oluyor onlarla.

    Bir de; Cowon D2+ ile kullanıyorum. Kulaklığı beslemesi açısından sorun olmadığını düşünüyorum. Detaylı ekolayzır ayarlarıyla daha zevkli hale gelebilecek bir kulaklık olduğunu düşünüyorum. Yani uygun ekipmanla kullanılırsa (kayıt kalitesi de dahil) CX 300'ün üzerine bal-kaymak tadında bir ürün kanımca. Bu ürünü keşfetmemi sağladığı için thetrooper00'a tekrar teşekkür ediyorum. Kendisi sadece satmakla kalmıyor, elinden geldiğince yardımcı oluyor ürünü doğru kullanabilmem için. Düşünürsen, kendisine başvurmaktan çekinme. Forumda kusursuz profile sahip olan birkaç satıcıdan biri.

    Tek alternatif bu demiyorum ama o bütçede bu aletle yarışabilecek pek az alet vardır diye düşünüyorum. Head-fi'de "fakirin IE8'i" gibi bir yorum görüp epeyce gülmüştüm :) Aradaki fiyat farkı dikkate alındığında, cömertçe kullanılmış bir iltifat cümlesi olduğunu anlamak zor değil. IE8'e -görece- yakın bir performans sergilemesi, fiyatına oranla ne kadar büyük bir iş çıkardığının göstergesi.

    Burn-in için dediğim gibi şimdilik fazla bir şey söyleyemiyorum ama 1 ay kadar sonra kıvama gelecektir kanaatindeyim.

    Detay olarak da; 4 farklı boyda adaptöre (ki kalite olarak T400'ün yerini tutamaz hiçbir şekilde) ve simetrik kabloya sahip. Taşıma kılıfı da var. Başka da bir şey yok kutu içeriğinde. Zaten başka da bir şeye gerek yok benim için. Asimetriği tercih ederdim lakin sıkıntı yapmıyormuş, bunu gördüm.

    Kısa sürede bu kadar izlenimim oldu. Umarım yardımcı olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 26 Ocak 2010; 5:12:54 >




  • dostum dogru eq ayarını tuttururssan eminim cx300ile d2+'dan cok kaliteli ses alabilirsin.ben cx200 II ile d2+'dan mukemmel bi ses almayı basarmıstım eq ile oynayarak.d2+'ımı sattım s9 aldım unuttum o yuzden eq ayarlarını
  • kardeşim bende cx200 ii ve cx 300 ii var bas diyorsan kesin ve kesin cx200..süper baslar var ama onda da sesler hani burnunu tıkarsında sesin tuhaf çıkar ya öyle çıkıyor.cx 300 ii de ise sesler çok kaliteli berrak fakat basslar cx200 ii ye göre biraz daha az ama umuyorum ki cx350 de bu sorun çözülmüştür.bence alacaksan cx350 al..
  • Aslında ses guzel gelıyordu cx 300 ıle ama benı tatmın etmedı beklentıme gore kıyaslıycak olursam 10 uzerınden 6 falan verırım cunku beklentımın cok altında ıdı sureklı deıstır deıstır masraf oluyor en azından 200 300 ne ıse alıyım deıstırmek zorunda kalmıyım dıyorum sanırım karar verdım ıst donunce Grado SR 80i alıcam. tesekkurler yardımlarınız ıcın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.