Şimdi Ara

Sennheiser ithalatçısı Metan'dan son bilgiler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
6.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pamirrr

    ben de çok teşekkür ederim...
    hep aradığım bir şeydi, baktım olmuyo kendim yapayım dedim...


    en iyisini yapmışsın dostum özellikle denemeleri H10 la yapman beni baya etkiledi.
    bende ie4 alıcam galiba
  • Pamirr;
    Sennheiser px100 ve px200 hakkindaki gorus ve yorumlarinin neredeyse "tamamına yakını" maalesef yanliş ve egrcegi yansitmiyor.. Px100 'un kendi familyasinda ki bass perfonmansi, yazida bahsi gecen tum kulakliklari tabiri caizse "solda sifir" birakacak duzeydedir.. Px200 ise daha ziyade vocal seslerin yani 1Khz ve ona yakin duzeydeki seslerin ön planda oldugu bir modeldir ve bass konusunda px 100'den onlarca kat geridedir.. fakat bu bir "eksiklik" degil, kulakligin doğasi ve tasarimi geregi bir sound'dur..

    DUNYANIN EN İYİ KULAKLİKLARI VE TAWSİYELER;

    Bu konuda uyesi oldugum baska bir forumda konu hakkinda epeyce bir dialog yasamiş ve bir cok arkadas sahsima ulaşarak kendilerine elimden geldiginde yardimci olmaya calişmiştim.. hepsinin de ortak yani cep telefonu, cd- mp3 player, Sonyericsson Walkman serisi telefonlar veya hi-fi systemlerinde dinlemek uzere piyasadaki en iyi fiyat/perfonmans oranina sahip, ustun kaliteli bir kulakliga ulaşma çabasi ve arayişi idi. Ayni yada benzer konularda forumdaki arkadaslara yardimci olur dusuncesi ile konu hakkindaki deneyim ve fikirlerimi paylaşmak istedim..

    Dünyanin en iyi kulakligi nedir denildiginde Sennheiser HD650, Koss Pro3AA, Technics RP DH1200 (bu model 5Hz- 30kHz frequency response'u ile suan dunyanin en iyi frekans araligina sahip kulakligi konumunda), Akg K701, Shure E4c, E500 ve Etymotic ER6i dersem bu konuda teknik bilgi ve tecrube sahibi olanlar ne demek istedigimi anlayacaktir..

    Bu yazida daha ziyade portatif cd çalar, mp3 player, cep telefonu gibi dusuk voltaj da calişan ve çikiş gucleri ancak "mw" seviyeleri ile olculen cihazlarda kullanilabilecek ve kaliteleri ile high-end kardeslerinden aşşagi kalmayan modeller uzerinde duracagim.. öncelikli tawsiyem sennheiser PX100, Mx550, Koss Ksc75 ve Shure olacak.. kanal içi kulaklik modeli konusunda israrci degil, derin ve mukemmel bass seslerine doyumsuzsaniz PX100 veya ksc75 en iyi secimlerden biri.. bu modellerin seslerini dinlediginiz zaman sony veya philips'in "sözde kaliteli" oldugu dusunulen seslerinin bu kulakliklarin yaninda "70'lerin transistorlu mono el radyolari gibi" kaldigina tanık olacaksiniz..

    "Sony ve philips" gibi markalar daha once hiç Sennheiser, Koss, Grado, Shure, Etymotic gibi kulaklik konusunda uzmanlasmis markalari kullanmamiş, seslerine tanık olmamış insanlarin gözlerinde büyüttüğü, "piyasanin en iyisi sandiklari", araştırma yapmadan, sabit fikirle yıllarca tek markaya odaklanmış, kulaktan dolma bilgilerle alişveriş yapan ve kolay tatmin olan tuketici grubuna hitap eden bir cogu (bazi istisnai modelleri hariç) ortalama kaliteye sahipdir urunlerdir..

    Sennheiser...
    Bu markanin hemen hemen tum modellerini kullandim.. firma uretim asamasinda patenti kendisine ait olan ve sadece şişirme isimlerden ibaret olmayan birçok profesyonel üretim teknolijileri kullanmasi ile sony yada philips gibi yaninda komik kalan markalar ile kiyas dahi kabul etmeyen, dunyanin en iyi markalarindan biri.. mx serisi insan sesinde olaganustu basarili, basslar abartili degil ve butun sesler kristal gibi berrak.. mx550 kendisinden daha populer olan mx500 den daha kaliteli ses veriyor, mx400 aslinda mx500 un volume dugmesi olmayan hali.. ayni sekilde mx450 de mx550 nin volume ayari olmayan hali, gerisi ayni.. özellikle mx500 kristal berrakligindaki sesi ve oldukça dusuk gurultu orani ile piyasada hakli bir üne sahiptir.. basslar sony fontopia ve philips'in modellerinde oldugu gibi "boğuk ve dusuk frekans araligina sahip" olmayip daha once defalarca dinlediginiz bir parcada hiç duymadiginiz, hatta ilk defa duyacaginiz bir cok "yeni sesi ve tiniyi" kulaklariniza armagan edebilecek kalitede kulakliklardir..

    Önemli detay; sennheiser pmx60, mx serisinin kristal berrrakligindaki sesine sahip olup farki, bass'larinin mx serisinden çok daha ust seviyede olmasidir.. yalniz unutulmamasi gereken, pmx60'in abisi Px100 kadar bass konusunda "aşmiş" bir model olmayişidir.

    Kulakici bir model kulaklik dusunuyorsaniz sennheiser'inmx serisi sizin için biçilmiş kaftan..
    Lakin mx500'un ses kalitesi tartisilmaz, fakat kisisel gorusum alacak olsaydim eger mx550'yi tercih ederdim.. her ikisi de ayni familyadan olmalarina ragmen aralarinda sadece hassas kulaklarin hissedebilecegi turden bir karakteristik fark var.. soyleki; mx500 "nispeten" agresif tiz seslere daha aç, yani yuksek frekansli seslere karşi daha istekli bir kulaklik.. kardesi mx550 ise "nispeten" bass frekanslarda daha basarili ve istekli bir model.. her ne kadar sennheiser arallarinda teknik olarak bir fark olmadigini belirtiyor olsa da, uretim asamasi kaynakli oldugunu dusundugum bir fark oldugu aşikar..

    Mx500 uzerindeki volume control dugmesi ile extra ve hassas bir "input volume" kontrolu sagliyor ve volum icin player cihaziniza illa ulasmak zorunda kalmiyorsunuz.. mx550'de ise bu dugme olmayip sadece "master volume" kontrollu bir dinleme sagliyor yani sadece ses kaynagindan sesi kontrol edebilirsiniz ve bu bazen (ozellikle yagmurlu havalarda) cok kullanisli olmayip ancak "olmasa olmaz" bir ozellik de degil.. her iki kardes kulakliginda beraberinde gelen kulaklik sungerleri oldukca yumusak ve uzun vadede bozulma-yirtilma gibi problemler yaratmiyor.. kulakliklar başlarda sungersiz kullanildiginda da "kulaga oturmuyor" gibi gelse de zamanla buna alisiliyor.. bu kulakliklari mukemmel kilan en önemli ozelliklerden biri de, sony ve philips'de gorulen "zamanla kulaklik kablolarinin sertleşerek içlerinden kirilmasi, çatlamasi, kopmasi" gibi tamiri kaçinilmaz problemlere sennheiser'da rastlayamacak olmanizdir.. ornegin 2001'de almis almis oldugum ilk sennheiser kulakligim mx450'nin kablosu hala ilk gunku gibi yumusacik...

    Philips..
    Bu markanin ulkemizde hemen her kose basinda (özellikle dogubank ve yazicioglu piyasasinda) satilan tipik modellerinden uzak durun.. (burada sadece kulaklik konusunda philisp'in kalitesinden bahsediyorum.. goruntu ve optik konusundaki deneyim ve teknolojisinden degil, yanliş algilanmasin) tum modellerinde bass'lar haddinden fazla abartili, yetersiz tasarimindan dolayi kulagi 10 dk sonra kan-ter icinde birakan, kutusunun uzerinde belirtilen teknik degerleri birakin yazilana "ulaşamayan bile", boguk bir sese ve listedeki markalarin hiç birine rakip dahi olamayacak siradan modellerden ibaret bir cogu..

    Şimdi konumuza donelim.. bu konuda birkac degisik kulaklik tipi var;
    1.kanal tipi kulakici kulaklik
    2.normal kulakici kulaklik
    3.tasinabilir kulakustu kulaklik

    Burada en cok dikkat edilmesi gereken markalar:
    Sennheiser
    Etymotic
    Shure
    Koss
    Grado

    Elbette cok pahali modeller var ancak asagida verecegim listede fiyat/performans orani bakimindan en one cikan modelleri yazacagim.. bu şu demek: eger, $20 'lik kulaklik $100 lik kulakligi gecebiliyorsa ve $250 lik kulakliga yakin ses veriyorsa burada fiyat performans orani bakimindan zirvede demektir.. elbette onu yazmak lazim, konuya donelim;

    1.kanal tipi kulakici kulaklik
    sennheiser cx300, ie4
    shure E2c


    2.normal kulakici kulaklik
    sennheiser mx550
    sennheiser mx450
    sennheiser mx500
    sennheiser mx400

    3.tasinabilir kulakustu kulaklik
    koss ksc75
    sennheiser px100
    sennheiser px200

    Listedekilerin hepsi makul fiyatlarda geziniyor, birtek shure haric.. kanal tipi kulakligin ozelligi kulak kanalinin derinlerine kadar girip ses yalitimini tam olarak saglamasi.. kesinlikle disaridan tek bir ses duyamayacaginiz gibi dinlediginiz seyi de kimsenin duymasi mumkun degil.. burada Shure disinda daha pahali ve daha kaliteli olan etymotic markasi var.. gece yarisi sessizlikte son sesine kadar acip muzik dinlediginiz dusunun.. yaninizda uzanan kisi en ufak bir ses duymayacaktir!

    Birkac ayrinti:
    Sennheiser px100, kapali modeli olan kardeşi px200 den çok daha iyi ses veriyor.. isin ilginci fiyatlar tam olarak ters orantili bu ikilide.. Koss ksc75 siradan bir goruntuye sahip, ucuz fiyatli bir urun olabilir (sadece 12$!) ama inanin ses kalitesinde kendisinden 10 kat pahali kulakliklarin ona yetismesi gercekten mumkun degil, muhtesem bir ses kalitesi var!!

    Sennheiser HD650, Px100 ve Koss ksc75 i kulaginiza ilk taktiginizda kendinizi birden bir disco'nun ortasinda zannetmeniz içten bile degil.. akabinde kulaklarinizda hissettiginiz o muhtesem sese vereceginiz ilk tepki "BU SES BUNDAN Mİ CİKİYOR" olacak!!

    Bende suan Sennheiser PX100, HD650 ve Koss Ksc75 var..
    Her ucunu de rahatlikla kulaklik alacak olanlara kesinlikle ve rahatlikla tavsiye ederim, inanilmaz bir bass akustigine ve kristal gibi tertemiz seslere sahip modeller.. bundan sonra alacagim kulaklik, Shure E4c.. sony'nin fontopia ve philips'in tipik, siradan modellerinden kesinlikle uzak durun.. hepsinde bass'lar haddinden fazla fazla abartili, boguk, berrak olmayan bir sese ve yuksek gurultu oranina sahipler.. elbet daha once yukarida bahsetmis oldugum kulakliklari kullanmamis olanlar bu modelleri gozlerinde buyutuyor, "piyasanin en iyisi" saniyor veya "bundan baska iyi ses nasil olabilir" seklinde bilincsiz yorumlar yapabiliyorlar, dogal karsilarim..

    Bu isten anlamayanlarin bu tarz yorumlari suan bizi ilgilendirmiyor.. kisaca; bir cogunun sony yada philips'in "kaliteli sandiklari" kulakliklari sadece goruntuden ibaret olup, o fiyatlara o urunler gercekten alinmaz.. ötesi, herkesin kendi tercihi ve fikri..

    ** BURN İN; hangi kulakligi alirsaniz alin öncelikle 18- 20 saat kadar high volumde ve yuksek bass'ta mutlaka kendi halinde calistirin.. üstun nitelikli ve kaliteli kulakliklar ancak "bir sure çaliştirildiktan sonra istenilen seste zirveye ulaşarak, gercek perfonmanslarini gösterirler.. bu olaya "burn in" denmektedir ve gerceklesmesi icin gereken sure kulakliktan kulakliga gore farkliliklar gosterir.. kişisel deneyimlerime dayanarak soyleyebilirim ki, kulaklik satin alindiktan sonra "yuksek volumde, 12 saat kendi halinde caliştirilmasi" burn- in için çogu zaman yeterli bir sure.. en iyisi siz aksamdan player'iniza baglayarak kulakligi kendi halinde ertesi gün oglene kadar caliştirin (yuksek ses ve bass'ta tabii) Sonrasi ise en yuksek perfonmansina ulaşmiş kulakliginiz ile artik ne yapacaginiz sizin bileceginiz iş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 9 Haziran 2006; 11:11:51 >




  • @ pamirrr

    ie4 ün hayırlı olsun, güle güle kullan. çok kaliteli bi kulaklık, özellikle bass lardaki başarısını heryerde okuyorum.

    @ pininfarina

    çok güzel bir inceleme olmuş ve iyiki tekrar yayınlamışsın. sahip olduğun kulaklırda gözüm var, sen bi adresini versene bana! şaka bi yana koss ksc 75 ve px 100 ü bi ark da test ettim ve eder etmez almaya karar verdim. 2 side o kadar mükemmel kulaklıklar ki aralarında ayrım yapamadım ve bu yüzden bu yaz ikisini de Amerika'ya giden bi ark a aldırıcam. pininfarina, yorumunda katılmadığım tek bi nokta var. o da ksc75 in px100 den daha iyi ses verdiği. katılmadığım nokta ise; px100 klasik ve jazz müzikte kanımca ksc 75 den daha iyi, daha berrak, daha ayrıntılı ve enstrumanları biraz daha iyi ayırarak ses veriyo olması. onun dışındaki müzik türlerinde ise fark o kadar küçük ki çoğu kulak farketmez bile. bass karakterli müzklerde ise ksc 75 sankii ufak bir adım daha önde. amaaa, değinmek istediğim bi nokta var ki o da; koss ksc 75 in yurtdışı fiyatı sadece ve sadece $ 12 ( evet yanlış görmüyosunuz ) ve dolayısıyla fiyat/perf olarak bence de px100 daha üstün bir kulakllık. 2 sinin de elime geçiceği günü sabırsızlıkla bekliyorum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: wq

    @ pamirrr

    ie4 ün hayırlı olsun, güle güle kullan. çok kaliteli bi kulaklık, özellikle bass lardaki başarısını heryerde okuyorum.

    @ pininfarina

    çok güzel bir inceleme olmuş ve iyiki tekrar yayınlamışsın. sahip olduğun kulaklırda gözüm var, sen bi adresini versene bana! şaka bi yana koss ksc 75 ve px 100 ü bi ark da test ettim ve eder etmez almaya karar verdim. 2 side o kadar mükemmel kulaklıklar ki aralarında ayrım yapamadım ve bu yüzden bu yaz ikisini de Amerika'ya giden bi ark a aldırıcam. pininfarina, yorumunda katılmadığım tek bi nokta var. o da ksc75 in px100 den daha iyi ses verdiği. katılmadığım nokta ise; px100 klasik ve jazz müzikte kanımca ksc 75 den daha iyi, daha berrak, daha ayrıntılı ve enstrumanları biraz daha iyi ayırarak ses veriyo olması. onun dışındaki müzik türlerinde ise fark o kadar küçük ki çoğu kulak farketmez bile. bass karakterli müzklerde ise ksc 75 sankii ufak bir adım daha önde. amaaa, değinmek istediğim bi nokta var ki o da; koss ksc 75 in yurtdışı fiyatı sadece ve sadece $ 12 ( evet yanlış görmüyosunuz ) ve dolayısıyla fiyat/perf olarak bence de px100 daha üstün bir kulakllık. 2 sinin de elime geçiceği günü sabırsızlıkla bekliyorum.


    @wq

    Yaziyi yazarken dalginlik ile koss ile px100'un sıralamasını karistirmisim evt, hatayi edit yaptim yazimda tesekkur ediyorum. Sonuc; Px100 kesinlikle koss ksc75'ten daha iyi hatta kulakustu familya da "en iyisi" diyebilirim rahatlikla




  • arkadaşlar yahüü hepsiburada comda satışa açtı cx 300 silver olanı
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17814&productid=evsenncx300si
  • Ben güzel haber diye buna derim
  • evet çok güzel bir haber ben de 1-2 güne alacam hemen. aslında metana da uğrayabilirim ama orasının taksit yapmaması işime gelmiyo...
  • tüm görüşlerine aynen katılıyorum Pininfarina.px100 gerçekten fiyatına göre çok çok iyi bir kulaklık.benim sana bir sorum olacak.hd650 im var demişsin yazında px100le hd650 arasındaki farklar nelerdir,aralarında fiyat farkı kadar bir fark varmıdır ses kalitesi açısından? cevaplarsan sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magnificient artist -- 9 Haziran 2006; 1:53:40 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pininfarina

    Pamirr;
    Sennheiser px100 ve px200 hakkindaki gorus ve yorumlarinin neredeyse "tamamına yakını" maalesef yanliş ve egrcegi yansitmiyor.. Px100 'un kendi familyasinda ki bass perfonmansi, yazida bahsi gecen tum kulakliklari tabiri caizse "solda sifir" birakacak duzeydedir.. Px200 ise daha ziyade vocal seslerin yani 1Khz ve ona yakin duzeydeki seslerin ön planda oldugu bir modeldir ve bass konusunda px 100'den onlarca kat geridedir maalesef..




    aynı şeyleri ben de yazdım senden farklı birşey demiyorum ben de...
    yanlış olan nedir yazdıklarımda söylersen düzeltirim.... teşekkürler
    link




  • quote:

    Orjinalden alıntı: pamirrr

    quote:

    Orjinalden alıntı: pininfarina

    Pamirr;
    Sennheiser px100 ve px200 hakkindaki gorus ve yorumlarinin neredeyse "tamamına yakını" maalesef yanliş ve egrcegi yansitmiyor.. Px100 'un kendi familyasinda ki bass perfonmansi, yazida bahsi gecen tum kulakliklari tabiri caizse "solda sifir" birakacak duzeydedir.. Px200 ise daha ziyade vocal seslerin yani 1Khz ve ona yakin duzeydeki seslerin ön planda oldugu bir modeldir ve bass konusunda px 100'den onlarca kat geridedir maalesef..




    aynı şeyleri ben de yazdım senden farklı birşey demiyorum ben de...
    yanlış olan nedir yazdıklarımda söylersen düzeltirim.... teşekkürler
    link


    Bir yerde px100'ün bass yonunden px200'den "geri oldugunu" yazmiştin ama editlemişsin sanirim? :)) Su an'ki yorumlarin dogru...




  • ben 2 gün önce metan'a gittim. Artık satış yapılmıyor dedi. elmasepetinden satılacakmış sadece... ordakilerin yalancısıyım bu arada...
  • bende mailden geçen hafta IE4 fiyatıı sormuştum.. ondan cwp vermediler heralde.. ama en azında satış yapmuıyoz diyebilirlerdi..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.