Şimdi Ara

Sentry, WBH'nin işini neden bitirmedi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konuya açıklık getirmek istiyorum. Sentry WBH ile ne berabere kaldı, nede yenildi. Onu biraz ısındıktan sonra yok edebilecekken, sözlerini düşünüp durmaya karar verdi.

    Tüm bunları yaparken manipülasyon güçlerini kullanmadı bile. Fiziksel kapıştı. ÇR'lerde geçenlere göre WBH'nin tek yumruğu gezegen yok edecek güçte.

    1-) Yumruklarını ciddiye almıyor. Canını acıtsa vurmasına izin vermezdi.

    Sentry, WBH'nin işini neden bitirmedi?

    -Güzel
    -Sadece bir tane daha.

    2-) Hulk'un Formu artık WWH'den çıkmış. Savaşın öfkesiyle WBH'ye geçmiş durumda.

    Sentry, WBH'nin işini neden bitirmedi?

    Tony'e ona ne söylediğini soruyorlar.

    -Bazen olması gereken şeyi yapmalısın, tanrıyı oynamalısın.

    -Sizi aptallar, bir canavarı diğeriyle kapıştırıyorsunuz.

    -Canavar değil, General Ross. DÜNYA YIKICI.

    ... Bu sırada tüm gezegenin yok olacağına dair konuşmalar dönüyor.

    3-)

    Sentry, WBH'nin işini neden bitirmedi?

    -Ah Bruce
    -Bana bir şeyi itiraf etmelisin.
    -Bu her zaman iyi hissettiriyormu?
    ..Hulk acı çekiyor ve bağırıyor.
    -Sonunda gittiğin zaman?

    4-) Hulk'un son hamlelerini komik buluyor.

    Sentry, WBH'nin işini neden bitirmedi?

    - KOMİK.

    5-)

    Sentry, WBH'nin işini neden bitirmedi?

    Sentry, WBH'nin işini neden bitirmedi?

    -Bunca zamandır, seni sakinleştirmeye çalışan bendim.
    -Şimdi bunca şeyin sonunda... BEN.. Durmak istemeyen kişiyim.
    -Güle güle eski dostum( işini bitirecek ).

    6-) Şimdi.. Kim sözleriyle diğerini durduruyormuş bakalım ? Kim savaşı kazanamayacagını anlayıp kelimelere başvuruyor.

    Sentry, WBH'nin işini neden bitirmedi?

    Sentry, WBH'nin işini neden bitirmedi?

    HULK'un konuşmaları:

    -Aptal. Seni nasıl isterlerse öyle çağırabilirler.
    -KURTARICI
    -YOKEDİCİ
    -Her şeyi belirleyen, hangi yolu seçeceğin olacak.


    ..İşte bu konuşmadan sonra, Sentry vazgeçiyor. İkiside normale dönüyor. Bob, dünyayı yok etmesini durdurdugu için teşekkür ediyor. Çünkü Hulk'u yok edecekse eğer, büyük bir güç gerekiyordu.
    Bunun sonundada tüm gezegen yok olacaktı muhtemelen.

    Evet gördüğünüz gibi. Hulk bir şekilde durduruyor onu. Ama gücüyle olmadığı kesin. Kelimeleriyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pes2012forever -- 26 Eylül 2018; 15:25:31 >







  • Konuyla alakasız ama hazır bulmuşken sorayım seni.Hikayede sentry nin olduğu (yukarıdaki hikaye gibi)

    internette bildiğin türkçe çizgi roman varsa linkini atarmısın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzgünüm ancak neredeyse tamamen yanlı bir yorumlama ve eserde olanları yansıtmıyor ve bazı çevirilerde hatalı.

    1.si Sentry, enerji manipülasyonu ve projeksiyonu güçlerini kullanıyor. Kullandığı için etraf tamamen sarımtırak enerji patlamaları ve hortumlarla dolu.

    2.si

    Yumruklarını zihnen ciddiye almıyor, fiziksel olarak ağzı burnu dağılıyor adamın. Acı eşiği, sadistlik ve dayanıklılık 3 farklı şey. Adamın vurmasına izin veriyor olması ile yumrukları tanklaması iki farklı şey. Tanklayamıyor, ama gönder gelsin diyor sadece. Canını acıtmıyor diyemezsin.

    3.sü "World Breaker" orada lakabı olarak kullanılıyor. Tam olarak World Breaker moda geçmesi, Sentry düştükten ve Rick Jones (arkadaşı) vurulduktan sonra oluyor. Sentry WBH ile kapışmadı.

    4.sü

    "-Ah Bruce
    -Bana bir şeyi itiraf etmelisin.
    -Bu her zaman iyi hissettiriyormu?
    ..Hulk acı çekiyor ve bağırıyor.
    -Sonunda bittiği zaman? "

    Son cümle yanlış, bu serileri ve panelleri bu ingilizce ile yorumluyorsanız, pek çok konuda yanlış çıkarım da bulunabilirsiniz.

    "Nihayet kendini koy vermek (yani kendini tutmamayı kastediyor) her zaman bu kadar iyi hissettiriyor mu ?" diyor. "Sonunda bittiği zaman" diye bir şey yok.


    5.si Hulk'un son hamlelerini komik bulurken suratının omlete dönmüş olması da komik. Sentry'nin bu sırada psikolojik olarak tanrı rolünü oynadığına inandırıldığını (Stark tarafından) ve psikolojisinin çok da iyi olmadığını belirtmeden bu panelleri yorumlamak daha da komik.


    6.sı

    "Şimdi.. Kim sözleriyle diğerini durduruyormuş bakalım ? Kim savaşı kazanamayacagını anlayıp kelimelere başvuruyor."

    Üzgünüm ama şu cümleler fanatiklikten başka bir şey değil. Adamın kelimelere başvurmasının sebebi, Robert'ın çok iyi bir arkadaşı olması ve psikolojik olarak durumunun iyi olmaması. Ve Hulk kendisini tutuyor ve sonra "Seçim Senin" diyor. "Beni yendin" falan demiyor.

    Ayrıca neden dövüş sonrasını koymadın ? (gerçi aralardaki bazı sahneleri de atlamışsın. Hulk'un kendisini tuttuğunu ima eden)

    https://youtu.be/mKYkMRG4mj8

    4. dakikadan sonrasına bakın. Dövüşten sonra Bruce hala iyi durumdayken Robert yığılıyor. Ve ardından WWH, kendi gladyatör takımından birisinin kendisine ihanet edip, karısının ölümünden sorumlu olduğunu öğrenince çıldırıyor ve World Breaker Hulk formunu açıyor. anti-gama ışını ile zor durduruyorlar. Yani Sentry'nin attığı tüm bu dayak bir gıdım olsun yavaşlatmadı Hulk'U



    Ve her şeyi bir kenara geçersek. Ne WBH'nin "gezegenleri" (aynı anda) yok ettiğine dair net bir feat ya da açıklama var. Ancak başka gezegen yok edicilerle kavgalarından bir şeyler çıkarabiliyoruz. Ne de Sentry'nin WWH ile alay edecek kadar dövüşte üstün olduğunu gösterecek bir şey yok.




  • Hadeyan kullanıcısına yanıt
    Bazı çevirilerde değil, o cümle tam olarak doğru olmamış evet. Senin yazdıgın daha iyi oturuyor oraya.

    "Bu ingilizce ile yorumluyorsanız(küçümseme)" lafına gülüyorum sadece. Kaç tane çizgi roman çevirdim olumlu yorumlar aldım. Güldüm geçtim şu an bu gereksiz yorumu.

    Fanatiklik mi? Her şey ortada. Sen kendi düşüncelerine göre yorum yapıyorsun hala.. Al şu konuyada bak biraz belki yanlış olduğunun farkına varırsın.
    https://www.quora.com/How-did-The-Hulk-defeat-The-Sentry-in-The-World-War-Hulk-series

    Hulk'un kendisini tuttuğu HİÇ BİR YER YOK. HİÇ. Bence yanlı yorumlama diye eleştri yapmadan kendi yazdıklarını bir düşünmelisin.

    Artık senden çıkardığım sonuç: Her konuya bir şekilde eleştri yapıyorsun ama yanlış, tam olarak bilmeden yapıyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pes2012forever -- 26 Eylül 2018; 14:31:23 >




  • pes2012forever kullanıcısına yanıt
    Küçümsemedim, ingilizce bilmiyorsunuz da demedim ama ingilizceden bu şekilde yorumluyorsanız, yanlış çıkarımlara varabilirsiniz dedim. Ayrıca Türkiye'de çevirmen var çevirmen var :D O yüzden ben de gülüp geçtim..

    Her şey ortada mı ? :D Ya ne denir bilemiyorum. Resmen adamın psikolojik durumunu, tony'nin bunu gazlamasını, Hulk'un kendisini tutmasını, dövüşten sonra hala dünyayı yok edecek kadar dinç olmasını tüm bunlar es geçmişsin, Dövüşün sağından solundan kırpmışsın.

    Sap sarı bir enerji hortumu için de dövüşüyorlar, Sentry'nin her yanından ışıklar fışkırıyor. Hala gelmiş fiziksel dövüşüyor yazıyorsunuz :D :D Sonra da ben kendi düşüncelerine göre yorumlayan oluyorum :D

    O konuyu daha önce okudum efenim ve benim yanlışlığımı değil, sizin yanlışınızı gösteren bir yazı o.

    Benim hakkımda çıkardığınız sonuç sizi bağlar beyefendi. Ayrıca ben mesaj attığım her konuya canon kaynaklarla, hikayelerin arka planları ile açıklamalarımı yapıyorum. Kestirip atmıyorum "şu şunu gömer" vs gibi. Bilmediğim şeyler olabilir bundan gocunmam ancak bunun eleştirisini siz yapınca (defalarca eksik bilgi ile ya da tahmin ile kafanıza göre sıktığınızı düşünürsek) hoş olmuyor.

    Ayrıca yine ben bir argüman sunuyorum. Tek tek söylemleri masaya yatırıp, çizgi romandaki hikaye örgüsü ile kıyaslıyorum ancak siz buna bir cevap veremeyip benim şahsiyetime saldırıyorsun. Yani Ad Hominem yapıyorsun ve bir insan tartışma da ad homineme argümanı bitince yani yapacak bir şeyi kalmayıp ancak hala inat edince başvurur.

    Dolaylı yoldan istemeden, eksikliğini ve hatanı dışa vurduğun için teşekkürler vede tebrikler.

    Daha esnek, daha az iddialı ve açık fikirli tartışmayı öğrenebildiğiniz takdir de iyi bir yorumcu potansiyeliniz var ancak bu inat ve fanatiklik bunun önüne geçiyor. Umarım bunları geride bırakabilirsiniz. İyi Günler .




  • Hadeyan kullanıcısına yanıt
    Yahu ben zaten 82 tane argüman belirterek konu açıyorum ne argümanı ?

    Manipülasyon güçlerini kullanmıyor yazdım. Zaten çoğunlukla fiziksel kapışıyorlar hep yumruk müdahaleleriyle geçiyor karşılaşma. Solar enerjiyide kullanıyor.

    O konuda nasıl benim yanlışlığımı gösteriyor cidden ilginçsiniz :D :D.............. Yazacak bir şey bulamadım. Adam dediklerimin aynısını yazmış.

    Sen geliyorsun burda hulk kendini tuttu, sentry kaybederdi diyorsun. Sonra adamın dediği benim dediğimi doğruluyor yazıyorsun. Oha yani. Adamın tek bir lafı seninkilerle örtüşmüyor.

    Hulk nerde kendini tutuyor 1 tane sahne göster bidaha buraya yorum yapmayacağım.

    Sonda hulk yenileceğini anlayıp psikolojik olarak onu durdurmaya çalışıyor. Bu daha açık nasıl anlatılırdı bir hikayede bilmiyorum.
  • pes2012forever kullanıcısına yanıt
    "Oha" falan gibi ucuz ünlemlere başvurmadan önce biraz sakin olun.

    1.si Bu konuda öyle dolu dolu hele ki "82 tane" diyerek mübala yapmanızı gerektirecek bir argüman zenginliği yok. Normal attığınız yorumlarda ise genelde kestirip atıcı ve bir tarafı küçümseyip, tarafı olduğunuz şahsı kayırma durumu var. H'el olayı en güncel örnektir. Ve bunları yaparken hiç esas olaylara ya da evrenlerin hiyerarşisine dayanan bir argüman oluşturduğunuza şahit olmadım. Varsa da ben görmedim diyeyim.

    2.si Manipülasyon güçleri ile zaten o enerji patlamaları oluşuyor. Manipülasyon çok geniş bir tanım. Adam Hulk'u hortumun içine hapsedip dövüyor, parmak uçlarından bile havai fişek gibi enerji sızıyor siz ise tamamen fiziksel bir kapışma olduğunu iddia ediyorsunuz :D Sonra da ben kafasına göre yorumlayan oluyorum.

    3.sü O konuda sende, bende o mesajı atanda (bu arada quorra da atılmış her mesaj otorite anlamına da gelmiyor) hepimiz dövüşün bittiği şeklinde bitmesinin sebebi Hulk'un, Sentry'nin aklını başına getirmesi olduğununda hem fikiriz.

    Ancak o mesajı yazan adam sadece bunu söylüyor. Sentry dalga geçti demiyor, Sentry farkla kazandı demiyor, Fİziksel kapışmaydı demiyor. Hatta Hulk'un da kendini tuttuğunu ima ediyor.

    Nitekim savaşın farklı sonuçlanabileceğini ve Hulk'un sentry'i tamamen gücüyle durdurmadığını anlatıyor o yazı ve bu benim de dediğim şey. Benim sizden ayrıldığım konu ise sizin olayı Sentry'nin yararına olacak şekilde dramatikleştirmeniz

    "Dalga geçti"
    "Fiziksel kapıştılar"
    "Yumruklarını ciddiye almıyor, demek ki acıtmıyor" vs gibi söz konusu panellerde olmayan şeylerden öyleymiş gibi bahsetmeniz. O yüzden o yazı bir yerde aslında sizden çok beni destekliyor.

    4.sü

    Benim

    "Hulk kendini tuttu, sentry kaybederdi" dediğim bir cümlem yok. Bulursan haber ver. O kadar taraflısınız ki dediğim şeyleri size karşı olacak hallere sokuyorsunuz.

    Aksine ben defalarca "Stabil Sentry olsa hikaye başka olurdu." ve "Sentry > Hulk tabiki" gibi laflarım var ancak siz şu an bayağı gözünüzü karartmışsınız ve görmüyorsunuz.

    Nitekim artık demediğim şeylerle yargılanıyorum. :D Ad Hominem x2

    5.si Hulk yenileceğini anlayıp onu durdurmaya çalışmıyor. Hulk, Robert'ı, arkadaşını içinde bulunduğu durumdan kurtarmaya çalışıyor. Hikaye karakterlerin güçleri üzerine kurulmaz ilişkiler üzerine kurulur. Güçler ise bunların cilası bir yerde (tabi güç üzerine kurulu hikayelerde var ancak WWH basitçe Hulk ve Banner'ın ortak intikam ve arınma hikayesi)

    6.sı

    Hulk nerede mi kendini tutuyor ? Kendini tutmaktan kastın Sentry'e hiç vurmayıp sadece dayak yemek ise elbette o kadar kendini tutmuyor ancak kesinlikle Sentry'e ölümcül yaklaşmıyor.

    Adam intikam almak istediği ve nefret ettiği illüminati üyelerini (Reed, Tony, Doctor Strange vs ) ve onların destekçilerini sadece dövdü ve psikolojik işkence etti. Öldürmedi. Hatta;

    Kişiyi kontrol eden gladyatör diskleri aracılığıyla Blackbolt, Doctor Strange, Reed Richards ve Tony Stark'ı birbiriyle dövüştürüyor ancak tam Reed, Tony'i öldürecekken Hulk diskleri kapatıyor.
    Sentry, WBH'nin işini neden bitirmedi?


    Ve neden öldürülmediği sorulduğunda;

    Sentry, WBH'nin işini neden bitirmedi?


    ""Biz buraya adalet için geldik, cinayet için değil. Gezegeninizde şimdiye kadar kimse bizim elimizden ölmedi ve bundan sonra da ölmeyecek."

    Nitekim Hulk, evrendeki en çok nefret ettiği ve kişilere bile ölümcül yaklaşmadı. Hatta hikayenin sonuna kadar tam gücünü saldığını bile görememiştik. Çünkü her ne kadar kızgın da olsa kendini tutuyordu denilebilir. Tutmasaydı WBH formu hikayenin en başından itibaren gözükürdü.
    Nitekim en nefret ettiği insanlara karşı bile kendi tutarken ve onların canını bağışlarken "dostum" dediği adama ölümüne dalacağını gösteren hiç bir şey yok.

    Ayrıca;

    Sentry sinirli ve yıkıcı bir şekilde gelince Hulk "Bundan sonra olacaklar sizin boynunza Reed ve Tony" diyor. Yani hala sakin ve olayları çözme arayışında.

    Ve Sentry gelir gelmez Hulk "Bu dövüşü istemezsin Sentry" diyerek taa en başından konuşarak durumu çözmeye çalışıyor. Diğer saldırdırdığı kişilerin aksine hemen yumruklarına başvurmuyor (yani yenemeyeceğini anladı kelimelere başvurdu çıkarımının yanlış olduğunu da kanıtlamış oluyoruz.). Hatta sentry açık açık "bu şekilde tam gücümle vurabildiğim tek kişi olduğun için bu dövüşü istiyorum" diyor. Yani dövüşün başında daha kendini tutan ve mantıklı olmaya çalışan kişi Hulk iken kendini kaybetmiş olanın Sentry olduğu belirtiliyor.

    Sentry, WBH'nin işini neden bitirmedi?



    Sentry enerji projeksiyonu ile gücünü salmaya başlayınca Reed Richards "Sentry'de kendi gücünden korkma fobisi var daha önce hiç bu kadar enerji salmamıştı. Tam olarak ona ne söyledin ?" deyince ;

    Sentry, WBH'nin işini neden bitirmedi?


    "Bazen doğru olanı yapmak için tanrı rolünü üstlenmelisin" dediğini söylüyor. VE General Ross'da "Bir canavarı diğeri ile takas ettiniz sizi aptallar." diyorlar. Yani tam Hulk'un öfkesi dinmişken Sentry çıkagelmiş oldu.


    Sentry, WBH'nin işini neden bitirmedi?


    Hatta Sentry rollerin değiştiğini kendisi de onaylıyor. "Bunca yıl seni durduran ben iken şimdi durmayacakmış görünen benim" diyor. Nitekim Sentry'nin kendisi kendisini tutmadığını ama Hulk'un onu durdurmaya çalıştığını, rollerin değiştiğini ima ediyor. Bu da General Ross'un "takas" kelime seçimmini destekliyor. Hatta Sentry, Hulk'a "hoşçakal arkadaşım" diyerek niyetinin onu yok etme olduğunu açıkça belli de ediyor.

    Her şey bittiğinde ve Hulk, sonunda Sentry'i ikna ettikten sonra. İkisinin kondisyonu arasında ciddi fark var. Bruce hala ayakta ve dinç

    Sentry, WBH'nin işini neden bitirmedi?

    Hatta Hulk o kadar formunda ki ardından Hulk'un ağzından yüzünden gama ışımaları taşan World Breaker formu geliyor. (Sentry'nin hiç yüzleşmediği seviyesi).

    Sentry, WBH'nin işini neden bitirmedi?

    Ancak World Breaker seviyesindeki öfke ve hiddetine rağmen kendisini bir kaç saniyeliğine kontrol ediyor ve bu sayede uydu ışını ile vurulup durduruluyor. Adam en sinirli halinde bile kendisini tuttu. Nitekim "dostum" dediği adama karşı tutmadığını inkâr edemezsin.


    Ama eminim, keçi inadın sağolsun (Hakaret değil, arkadaşça takılma olarak söyledim) :D Buna bir kulp bulacaksın ve sözünde durmayıp konuşmaya devam edeceksin :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hadeyan

    "Oha" falan gibi ucuz ünlemlere başvurmadan önce biraz sakin olun.

    1.si Bu konuda öyle dolu dolu hele ki "82 tane" diyerek mübala yapmanızı gerektirecek bir argüman zenginliği yok. Normal attığınız yorumlarda ise genelde kestirip atıcı ve bir tarafı küçümseyip, tarafı olduğunuz şahsı kayırma durumu var. H'el olayı en güncel örnektir. Ve bunları yaparken hiç esas olaylara ya da evrenlerin hiyerarşisine dayanan bir argüman oluşturduğunuza şahit olmadım. Varsa da ben görmedim diyeyim.

    2.si Manipülasyon güçleri ile zaten o enerji patlamaları oluşuyor. Manipülasyon çok geniş bir tanım. Adam Hulk'u hortumun içine hapsedip dövüyor, parmak uçlarından bile havai fişek gibi enerji sızıyor siz ise tamamen fiziksel bir kapışma olduğunu iddia ediyorsunuz :D Sonra da ben kafasına göre yorumlayan oluyorum.

    3.sü O konuda sende, bende o mesajı atanda (bu arada quorra da atılmış her mesaj otorite anlamına da gelmiyor) hepimiz dövüşün bittiği şeklinde bitmesinin sebebi Hulk'un, Sentry'nin aklını başına getirmesi olduğununda hem fikiriz.

    Ancak o mesajı yazan adam sadece bunu söylüyor. Sentry dalga geçti demiyor, Sentry farkla kazandı demiyor, Fİziksel kapışmaydı demiyor. Hatta Hulk'un da kendini tuttuğunu ima ediyor.

    Nitekim savaşın farklı sonuçlanabileceğini ve Hulk'un sentry'i tamamen gücüyle durdurmadığını anlatıyor o yazı ve bu benim de dediğim şey. Benim sizden ayrıldığım konu ise sizin olayı Sentry'nin yararına olacak şekilde dramatikleştirmeniz

    "Dalga geçti"
    "Fiziksel kapıştılar"
    "Yumruklarını ciddiye almıyor, demek ki acıtmıyor" vs gibi söz konusu panellerde olmayan şeylerden öyleymiş gibi bahsetmeniz. O yüzden o yazı bir yerde aslında sizden çok beni destekliyor.

    4.sü

    Benim

    "Hulk kendini tuttu, sentry kaybederdi" dediğim bir cümlem yok. Bulursan haber ver. O kadar taraflısınız ki dediğim şeyleri size karşı olacak hallere sokuyorsunuz.

    Aksine ben defalarca "Stabil Sentry olsa hikaye başka olurdu." ve "Sentry > Hulk tabiki" gibi laflarım var ancak siz şu an bayağı gözünüzü karartmışsınız ve görmüyorsunuz.

    Nitekim artık demediğim şeylerle yargılanıyorum. :D Ad Hominem x2

    5.si Hulk yenileceğini anlayıp onu durdurmaya çalışmıyor. Hulk, Robert'ı, arkadaşını içinde bulunduğu durumdan kurtarmaya çalışıyor. Hikaye karakterlerin güçleri üzerine kurulmaz ilişkiler üzerine kurulur. Güçler ise bunların cilası bir yerde (tabi güç üzerine kurulu hikayelerde var ancak WWH basitçe Hulk ve Banner'ın ortak intikam ve arınma hikayesi)

    6.sı

    Hulk nerede mi kendini tutuyor ? Kendini tutmaktan kastın Sentry'e hiç vurmayıp sadece dayak yemek ise elbette o kadar kendini tutmuyor ancak kesinlikle Sentry'e ölümcül yaklaşmıyor.

    Adam intikam almak istediği ve nefret ettiği illüminati üyelerini (Reed, Tony, Doctor Strange vs ) ve onların destekçilerini sadece dövdü ve psikolojik işkence etti. Öldürmedi. Hatta;

    Kişiyi kontrol eden gladyatör diskleri aracılığıyla Blackbolt, Doctor Strange, Reed Richards ve Tony Stark'ı birbiriyle dövüştürüyor ancak tam Reed, Tony'i öldürecekken Hulk diskleri kapatıyor.


    Ve neden öldürülmediği sorulduğunda;



    ""Biz buraya adalet için geldik, cinayet için değil. Gezegeninizde şimdiye kadar kimse bizim elimizden ölmedi ve bundan sonra da ölmeyecek."

    Nitekim Hulk, evrendeki en çok nefret ettiği ve kişilere bile ölümcül yaklaşmadı. Hatta hikayenin sonuna kadar tam gücünü saldığını bile görememiştik. Çünkü her ne kadar kızgın da olsa kendini tutuyordu denilebilir. Tutmasaydı WBH formu hikayenin en başından itibaren gözükürdü.
    Nitekim en nefret ettiği insanlara karşı bile kendi tutarken ve onların canını bağışlarken "dostum" dediği adama ölümüne dalacağını gösteren hiç bir şey yok.

    Ayrıca;

    Sentry sinirli ve yıkıcı bir şekilde gelince Hulk "Bundan sonra olacaklar sizin boynunza Reed ve Tony" diyor. Yani hala sakin ve olayları çözme arayışında.

    Ve Sentry gelir gelmez Hulk "Bu dövüşü istemezsin Sentry" diyerek taa en başından konuşarak durumu çözmeye çalışıyor. Diğer saldırdırdığı kişilerin aksine hemen yumruklarına başvurmuyor (yani yenemeyeceğini anladı kelimelere başvurdu çıkarımının yanlış olduğunu da kanıtlamış oluyoruz.). Hatta sentry açık açık "bu şekilde tam gücümle vurabildiğim tek kişi olduğun için bu dövüşü istiyorum" diyor. Yani dövüşün başında daha kendini tutan ve mantıklı olmaya çalışan kişi Hulk iken kendini kaybetmiş olanın Sentry olduğu belirtiliyor.




    Sentry enerji projeksiyonu ile gücünü salmaya başlayınca Reed Richards "Sentry'de kendi gücünden korkma fobisi var daha önce hiç bu kadar enerji salmamıştı. Tam olarak ona ne söyledin ?" deyince ;



    "Bazen doğru olanı yapmak için tanrı rolünü üstlenmelisin" dediğini söylüyor. VE General Ross'da "Bir canavarı diğeri ile takas ettiniz sizi aptallar." diyorlar. Yani tam Hulk'un öfkesi dinmişken Sentry çıkagelmiş oldu.




    Hatta Sentry rollerin değiştiğini kendisi de onaylıyor. "Bunca yıl seni durduran ben iken şimdi durmayacakmış görünen benim" diyor. Nitekim Sentry'nin kendisi kendisini tutmadığını ama Hulk'un onu durdurmaya çalıştığını, rollerin değiştiğini ima ediyor. Bu da General Ross'un "takas" kelime seçimmini destekliyor. Hatta Sentry, Hulk'a "hoşçakal arkadaşım" diyerek niyetinin onu yok etme olduğunu açıkça belli de ediyor.

    Her şey bittiğinde ve Hulk, sonunda Sentry'i ikna ettikten sonra. İkisinin kondisyonu arasında ciddi fark var. Bruce hala ayakta ve dinç


    Hatta Hulk o kadar formunda ki ardından Hulk'un ağzından yüzünden gama ışımaları taşan World Breaker formu geliyor. (Sentry'nin hiç yüzleşmediği seviyesi).


    Ancak World Breaker seviyesindeki öfke ve hiddetine rağmen kendisini bir kaç saniyeliğine kontrol ediyor ve bu sayede uydu ışını ile vurulup durduruluyor. Adam en sinirli halinde bile kendisini tuttu. Nitekim "dostum" dediği adama karşı tutmadığını inkâr edemezsin.


    Ama eminim, keçi inadın sağolsun (Hakaret değil, arkadaşça takılma olarak söyledim) :D Buna bir kulp bulacaksın ve sözünde durmayıp konuşmaya devam edeceksin :D
    Hocam Hulk yener yani?




  • Hadeyan kullanıcısına yanıt
    O kadar yazmışsınız ben yine hepsini okudum. Şimdi.

    1-) Sentry' den önceki savaşında, hikayede ne yaptığı bizi ilgilendirmez. Biz bu vs'deki tutumuna bakıyoruz. Oraları geçiyorum.

    2-) "Bu dövüşü istemezsin Sentry".

    Kendine güveniyorda bunu söylüyor. Zaten şimdiye kadar herkesi ayağının altına almış bu hikayede. Bu cümlenin açıklaması budur.

    3-) " Yani tam Hulk'un öfkesi dinmişken Sentry çıkagelmiş oldu. "

    Ne alakası var hiç çözemedim? Ross'un o cümleyi kurmasının sebebi Sentry'nin de Hulk'unda gücünü ve psikolojsini tam olarak kontrol edememesidir. İkisinin birbirinden farkı olmadıgını, iki canavarı kapıştırdıklarını söylüyor. Ondan sonraki karedede Hulk gösteriliyor. Ve Rick ona "canavar değil, WORLD BREAKER" diyor. Yani dediginiz gibi bir durum yok.

    4-) "Bunca yıl seni durduran ben iken şimdi durmayacakmış görünen benim" diyor. Nitekim Sentry'nin kendisi kendisini tutmadığını ama Hulk'un onu durdurmaya çalıştığını, rollerin değiştiğini ima ediyor.

    Hulk'un kendini tuttuguna nasıl bagladınız ? Demek istediği hep sinirli ve durmayan taraf sendin. Bu sefer ben durmayacagım.


    Benim bu konudan çıkardıgım hikayeyi kendinize göre yorumluyorsunuz. Böyle yaparsak her hikaye herkese göre başka yöne çekilir.

    Fakat gerçek var. Yüzü omlette olsa, menemende olsa Sentry dahasını isteyecek durumda. Gerçekten zorlansaydı bunları söyleyemezdi.

    Güle güle eski dostum derken işini bitirecekti. Artık son hamle olarak Hulk kelimelerine başvurdu.

    Belki beni yok edeceksin ama dünya yok olacak, herkes yok olacak. Onlar sana şimdi kurtarıcı diyebilir ama bunu yaparsan onlar için yok edici olacaksın. Seçimini yap. Diyor.




  • pes2012forever kullanıcısına yanıt
    MichaelTownley M kullanıcısına yanıt
    Bir hikayedeki olaylara bütün olarak bakılır öncesi ilgilendirmez dediğin an zaten "Savıma tutunmak için her şeyi yaparım" trenine bindiğinizi kanıtlamış oldunuz. Hatta bunu diyerek hikayeyi kafasınca yorumlayanın da kendinizden başkası olmadığını bir kez daha gösterdiniz.

    Günün sonunda ne dalga geçen bir sentry var, ne ölümcüm saldıran bir hulk. Ve elimizdeki şey bir hikaye rastgele bir boks maçı değil.

    Tahmin ettiğim gibi "tamamen inkar ve taraflılık modu: açık" vaziyette bir mesaj geldi. Şaşırmadım. İyi Günler.

    Her zaman dediğim gibi

    Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az hocam..

    @MichaelTowney

    Hayır Ali, şahsi fikrim Sentry >> Hulk yönünde ama kendini daha çok kontrol eden ve dövüş sonunda çok çok daha iyi bir durumda olan Hulk olduğunu söyleyebilirim.
  • Hadeyan kullanıcısına yanıt
    Tamamen kendince yorum yaptın hikayede. Ortada hiç bir inkar yok zaten. Yine her zamanki konuşmalar. Kendi düşüncelerin dogru bizimkiler yanlış neyse..

    Dediğim gibi tüm Sentry sayılarını ezbere bilen biri olarak sizin bu yorumlarınızın tamamen düşünceler üzerinden yapıldıgını belirteyim.

    Artık uzatmanında anlamı yok. Anlamayanda sizsiniz davulu zurnayı çalanda her zamanki gibi :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pes2012forever -- 26 Eylül 2018; 17:50:7 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pes2012forever

    Tamamen kendince yorum yaptın hikayede. Ortada hiç bir inkar yok zaten. Yine her zamanki konuşmalar. Kendi düşüncelerin dogru bizimkiler yanlış neyse..

    Dediğim gibi tüm Sentry sayılarını ezbere bilen biri olarak sizin bu yorumlarınızın tamamen düşünceler üzerinden yapıldıgını belirteyim.

    Artık uzatmanında anlamı yok. Anlamayanda sizsiniz davulu zurnayı çalanda her zamanki gibi :D
    Öncelikle "Benim düşüncelerim Vs sizin düşünceleriniz" diye bir şey yok. Herkesin düşüncesi kendine. Onu da geçtim ben bir tek sizinle diyaloğa giriyorum. Neden çoğul "biz" zamiri kullanılıyor ? :D Bir de bazen birisi yanlışken, birisi de değildir bunda abartacak, ajitasyon yapacak ya da dert yanacak bir şey yok.

    Dostum, kendince yorum yapan adam hikayenin anlatısına göre anlatmaz olayı, kendi yazar senin gibi. :D Fiziksel dövüşüyorlar, dalge geçiyor vesaire gibi olmayan ve kendi çıkarımı olan şeyleri söyler. Nitekim başkasının değişmesini istiyorsan önce aynadaki adama bakmalısınız. Hikayenin şu kısmını at bu kısmına, bak orada öyle demedi, böyle dedi gibi tamamen kendi kendinize addettiğiniz söylemlerle bana "kendince yorumluyorsun" derken bile olayı kendince yorumluyor oluyorsun haberin yok. Ben en azından üzerinden argüman ürettiğimiz esere bir bütün, bir hikaye örgüsü olarak bakabilmişim. Argümanlarım elekten her geçtiğinde kıvırma ya da inkar yoluna gitmemişim.

    Karakterin düşünce yapısı (mindset), mental durumuna dair bir şey anlatılıyor hikaye de siz hala "yok canım 2-3 sayfa önce olan 2-3 sayfa öncedir, sayılmaz" kafasındasınız çünkü işinize gelmiyor. Tüm münazara mantalitesinin "işe gelme" üzerine kurarsanız böyle olur hocam işte.

    Bir şeyi ezberlemek ile yorumlamak da farklıdır. O kadar bilip de olmayana, oldu gibi davranmanız daha da kötü maalesef.

    Son cümle ise tereciye tere satmak (yazım yanlışları da cabası) :D

    Bundan sonra sizinle tartışmayacak ya da sorularınızı yanıtlamayacağım. Ya da eksikliklerini düzeltmeyeceğim. Zira bundan faydalanmak ve uzlaşmak yerine inatlaşma yoluna gidiliyor o yüzden enerji ve zaman kaybı oluyor. Belli ki siz de öyle hissediyorsunuz. O zaman İyi Günler deyip bitireyim.




  • Hadeyan kullanıcısına yanıt
    Aynen en iyisi olur. Tartışmalar gereksiz uzuyor.

    Zaten hep siz doğru biliyorsunuz kusura bakmayın. Hikayenin yazarı sizmişsinizde haberimiz yokmuş.. Neyse iyi günler.
  • Hadeyan kullanıcısına yanıt
    Adımı nereden bildiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.