Şimdi Ara

Sephia ile ilgili (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
3
Favori
63.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ressamendy

    Merhabalar, Bende de 99 Sephia 2 var. Bir arkadaş daha bahsetmiş ama cevap alamamış. Gögüslük te güneş yüzünden kabarma var ve temiz bir tamir şansı varmı ya da çıkma gögüslük sansı varmıdır. selamlar herkese...

    Çıkma göğüslük bulamazsınız.Deri kaplama yaptırabilirsiniz.Benim 97 sephiamda sadece güneş yanığı vardı.Elektrikçi de söktürüp döşemecide komple deri kaplattırmıştım, orijinalden daha güzel olmuştu.375 tl ödemiştim toplam.1 seneden fazla da o şekilde kullandım.Bir sıkıntı yaratmadı.Satarken de iyi fiyata gitti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Parcalariz

    Kia Yedek Parça alışverişi yapabilmek için bizi buradan ziyaret edin ==> Kia Yedek Parçaları Burada

    Bir de sephia parçası satsanız güzel olacaktı.
  • Guzel kardeşim. Gecenin bu vakti mesaj çekiyorum, özür dilerim ama biz Kia Sephia için de parça satıyoruz. Web sitemize eklenme önceliği biraz arkada olsa Sephia parçası da tedarik ediyoruz. Siz sitemizdeki telefonları mesai saatleri içerisinde arayın ve parçanızı sorun. Fiyat alın. Saygılarımla.
  • x15 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. cevabınız için teşekkürler.
    Çıkma buldum ama 500 TL den bulabildim. Söylediğiniz aslında oldukça mantıklı geliyor.
    Tek detay sanırım alt kısımla renk farkı durumu. Ya tamamen ayrı bir renk ile bir uyum oluşturmak ya da buluna biliyorsa, aynı renkle kaplamak.
    İzmirdeyim. bir sorusturayım bakalım.
    Teşekkürler tekrar.
  • Herkese iyi forumlar.
    1993 Kia Sephia 1.5L GTX 16Valf
    105HP~5500RPM / 147Nm Tork~4000RPM
    Aracımızın motoru Mazda B5-DE model motordur ve şu anda 2000-2005 arası 1.5 Rio'larda da aynı motor bulunmakta. 92 Model Ford Laser'de de aynı motor varmış ama Türkiye'de yok galiba.
    Yeri gelmişken, Mazda MX-3'de de aynı motor bulunmakta ancak 120 beygir güç üretiyor. Zannedersem ECU ile ilgili.
    Muhtemelen parçaları birebir uyacaktır.
    Araç 1993'te Türkiye mi, Tercuman gazetesi mi ne ondan çıkmış bize. 20 Sene babam kullandı, bi kaç aydır ben kullanıyorum.

    Aracın enjektörleri ucuz benzin kullanmaktan dolayı pert olmuş, zamanında 1800TL olduğu için babam toplamda 750Liraya gelen DÜZ TÜP taktırmıştı.
    İşin acı yanı, şu anda enjektör tanesi 140TL.
    Bu nedenle aracın hava akış metresi bozuldu. İlk çalıştırmada motor ısınana kadar, devir düşüyor ve motor duruyor. Ayrıca düz tüp olduğu için sıralı takılanlara göre fazla yakıyor.
    Hava akışmetresi 600Lira gibi bişey. japonyedekparca'dan bulunabilir. İlanı da Ankara'daki Harman diye bi servis açmış zaten.
    Sonuç olarak hiç tüp takılmamış araca DÜZ TÜP taktırmayın, mümkünse sıralı otogaz taktırın.
    Ön göğsü kabarmamış neredeyse yok gibi, orjinal göğsü 600TL'ye aynı siteden bulabilirsiniz.
    Cam motorları sıkıntısı bende de var, kaç paraya halledilir bilmiyorum ama bu da kronik bi durum.

    Aracın özellikleri saymakla bitmiyor, yukarıda belirtilmiş zaten ancak gizli bir bilgi olarak, arkada 5 kollu bağımsız süspansiyon sistemi var. Bu da virajlarda aracın oturmasını sağlıyor.
    Amörtisör sisteminiz sıfır ve orjinalse (babamın ilk kullanımlarından bahsettiğine göre) araba gaza bastıkça yere yapışıyormuş.
    Şu an ben araçtan konfor alamıyorum ancak çocukluktan beri hatırladığım kadarıyla, orjinal amortisörler kullanıldığında Mercedes konforu yakalayabilirsiniz.
    Sakın yan sanayi far kullanmayın 50Tl daha fazla verip orjinal farları kullanın. Onlar da tanesi 150Tl civarında. (Görüş mesafesi çok fark ediyor)




  • herkese kolay gelsin 1998 1.6 gtx kia sephia buldum 240000 km de ilk sahibinden kazasız değişensiz bir araba buldum almayı düşünüyorum fakat bir sıkıntı var arabaya sıfır motor yapılmış ön takımlar rot başları gibi bütün bakımları yapılmış fakat araba çalışırken dizel motor gibi ses çıkartıyormuş motoru yapan kişi motoru tekrar açmak gerek demiş bu yüzden arabayı oldukça uygun fiyatya alıcam ama kararsız kaldım fikirleriniz nedir pazartesi arabayı baktırmaya gideceğiz sizce büyük masraf çıkarmı yada ileride bana büyük sorunlar yaşatırmı bu benim ilk arabam olucak ve aile arabası olarak kullanıcamyardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum
  • Bo?verin zaten sephialar uygun.Ba?ka bir tane bulursunuz.
  • aracı 6000 liraya alıcam eğer olursa tabi
  • Neredeyse 4 yıldır kullandığım 93 model Kia Sephia 1,5 GTX aracımı sattım ama hala yokluğuna alışamadım arkadaşlar. Bir araba ile bu kadar duygusal bağ kurulması şaşırtıcı olabilir ama ben bu araca çok alışmışım sanırsam. Çok iyi bir fiyata vermiş olmama rağmen hala üzülüyorum. Fayda-maliyet açısından eşsiz bir araç. İyi de bir ustanız olursa bu araçlar kullanıcı dostu. Belki bir gün KİA ile yollarımız yeniden kesişir. Kısmet diyelim artık....
  • Merhabalar 98 model sephia var babamda abs isigini yag lambasina baglamislar muayeden gecmedi.. Su an abs ariza lambası yaniyor.. Araba calisiyor lamba sönüyor hareket edince yanmaya basliyor.. Kayseride ne servis nede bir usta arizayi bulamadi bilgisayara baglanmadigi icin tespit edemiyorlar.. Acaba varmıdır bir yolu yada basina gelen tecrübelerini paylaşırsa sevinirim saygılar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    8000 TL'ye 94 model Kia Sephia buldum. Önceki sahibi motoru 250.000'de yeniden yaptırmış. Hiç aklımızda yokken denk geldi. Alınır mı sizce? Motor konusu kafamı karıştırdı.
  • arkadaşlar bende de bir sephia var 97 model 1,5 doch motor otomatik şanzıman. bana komle sağ sol aks lazım ama parça bulmakta zorlanıyorum. orijinal çıkma veya sıfır. samsun da parça bulmak çok zor. yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
  • Japonistan com veya ilkemoto kia var parcacilar. Bir bak istersen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ne arkadaş böyle ya, sağ sol komple aks 1000-1200 TL diyorlar arabayı satsan 10 bin yapıyor zaten. en iyisi bu arabadan kurtulmak. ayrıca bilgin için teşekkürler.
  • Arkadaşlar başıma gelenleri paylaşmak istiyorum. Bu konularda daha önce bilgisi beceri olan yardımcı olursa memnun olurum.
    2014 Nisan ayında aracı bir arkadaşımdan aldım ikinci araçtı. 97 sephia 1,5 otomatik vites. Baktık aracın pistonlar şamarlama yapıyor. Aldığım kişi arkadaşım olduğu için yarı yarıya paylaştık masrafı 2000 Tl oldu rektefesi. sonra lpg beyin taktırdım 700 TL atiker. İlk zamanlar sorun yok gibiydi.
    aracın subob kapağı contası 3 defa değişti. ustaya sorarsan hatası yok yan sanayi diyor orjinalini tak bulunmuyor diyor. neyse onu aştık derken bu sefer orta krank keçesi yağ kaçırıyor demekki keçeyi değiştirmemiş. o şimdilik öyle gidiyor. Bu arada devir daim su kaçırmış tabi hararet yaptırdık. Yaklaşık üç ay önce conta yaptırdım triger seti diğer kayışlar falan değişti. 550 TL masraf conta takımı 280 tL. ama araba hala radyotöre üfleme yapıyor. devir daim değişti. bu seferde bir yerlerden su salıyor bulamıyorlar. ne zaman arabaya binsem bir sıkıntı çıkıyor üç aydır sanayide kaldım. ve iyice bunaldım.
    Gecen hafta kar yağdı tabi buz tuttu. sonra geçen pazar yolda giderken araba kafa atmaya başladı daha önce den brodwayde başıma gelmişti aynısı akis bilyesi falan kırıldı sandım. ama ustaya götürdüğümde komple akis takımı değişecek diyor. direksiyonu tam sağ kırdığımda sol tekerden tıkırdı sesleri geliyor.
    Rolanti sorunu bendede var araç soğukken sıkıntı yok zaten bunlar otomatik jigle imiş ve devir yüksek oluyor ama ısınınca normalde 800 devirde olan araç vitese taktığımda stop ediyor. Buji kablolarını ve bujilerini bu yaz değiştirdim. ustaya soruyorum rölanti motorunda sorun var diyor. Bazen arabayı çalıştırdığımda kendi kendine gaz veriyor stop ediyorum tekrar çalıştırınca normale dönüyor. bişey anlamadım.
    Göğüs yanması benim araçtada var bunlarda yukarıda okuduğuma göre klasik sorun galiba. söktürüp deri kaplatacaktım veya boyatalım dediler ama torpido sökülünce ses yapar diye söktürmek istemedim. Kalorifer pek ısıtmıyor acaba su giriş ve çıkışları bar yapıp tıkandımı diye düşünüyorum klima pek soğutmuyor. gazi falan var.
    Aslında araç kullanım açısından çok rahat ama bu sıkıntıları bir türlü aşamadık. Birde ön kaput üstünde vernikler çatladı ve döküldü sanırım motorun ısısı ve soğuması sonucu kaynaklandı. Bu konularda tecrübesi veya bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsalar memnun olurum.




  • bu arada bir kaç gün sonra buzlar falan eriyip dışarı çıktığımda aracın kafa atmadığını gördük ve şu anda hiç bir sıkıntı göstermiyor sadece sol akisteki ses haricinde oda tam kırınca direksiyonu. Acaba bu akis takımını komple değiştirmek gerekiyormu yoksa akis kafalarıyla bu işten kurtulabilirmiyiz. Bir şey daha sormak istiyorum bu araç otomatik vites ve birinci vitesin ikinci vitese geçici yaklaşık 20 km/h da oluyor ve ikinci vitese geçerken sarsıntı yapıyor ve küt diye vuruyor acaba şanzımanda bir sorunmu var yoksa bu akisten falan yapıyor olabilirmi. sizdede otomatik vitesli aracı olanlarda böyle bir sorun varmı
  • aracın suboblar vuruyormuş tüpler doldurmuyor diyor usta bu neden kaynaklanabilir. ona kalırsa değişmesi lazım diyor.
  • aksev55 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Yaklaşık 1 yıldır Kia Sephia kullanıcısıyım. İlk arabam olduğu için araçtan ve motordan çok anlamazdım. Sizin yaşadığınız bazı sorunları yaşadım. Direksiyon tam turda tıkırtı yapması aks veya rot başının arızası anlamına geliyor. İsmini tam bilemiyor olabilirim. Uç kısmı dişli olan bir mil değişti. Sorun çözüldü. Yaklaşık 100 TL civarı fiyatı var. Rektefe ile birlikte yaptırdığım için tam fiyatını bilemiyorum. İlk uzun yol tecrübemde motor su kaynattı ve conta yaktı. Conta değişti. Sonra gaz ayarı için ustaya uğradım. Usta beyin olarak ta bilinen regülatörün diyaframın da kaçak olduğunu, bu nedenle lpg gazı ile radyatör suynu karıştırdığını, bu nedenle radyatörden su eksilttiğini bu nedenle de susuz kalan motorun su kaynatmış olduğunu söyledi. Hatta aracın conta yakmamış olabileceğini, bu arızanın aynı conta yakmış gibi arıza belirtileri verdiğini söyledi. bu bilginin inşallah sizlere bir faydası olur. Lpg regülatörnü kontrol etmenizde fayda var. Göğüs döşemesinin kabarma durumu bende de vardı. Bir usta cama yakın olduğu için camı sökmemiz gerektiğini söylemişti. Yaptırmadım. 3 TL'ye aldığım 502 yapıştırıcı işimi gördü. Diğer sorunlarınız konusunda bilgim yok. Geçmiş olsun dilerim.




  • Merhaba arkadaşlar. Aşağı yukarı 3 yıldan beri bej,1998 kia sephia 1.6 GTX kullanmaktayım. Klima var, 4 cam otomatik, ABS ve hava yastığı yok. Ben de zamanında rölanti olayını, rölanti müşürünü değiştirip cozmustum. Tabi ki çok iyi bir lpg cinizin olmasi da şart. 200 binde almıştım suan 260 binde çok şükür bir sıkıntım yok. 30 litre gaz ile s.içi 250 km nin altına hiç düşmedim.
  • selam aleykum bende 94 1.5 gtx kia sephia v ar aracın elektiriğini epey kurcalamışlar ve kabloların çoğunu kesmişler distribütörün söküp yerine uydurma birşey takmışlar ben orjinal distribütör aldım ama kablolar eksik olduğu için ateşlemeyi yapamadım şu an aracı olan arkadaşlar distribütör ateşleme bobini ve o civardaki kablo soketlerinin nereye takıldığı renkleri görevleri güzel anlaşılır bir şekilde çekip gönderebilirmi şimdiden herkeze teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.