Şimdi Ara

Serbest Kıyafeti Destekleyenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Serbestiyi destekleyenler olarak burada toplaşalım. Güzel bi üslupla,neden serbest olması gerektiğini tartışalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxay -- 17 Ekim 2015; 7:35:32 >





  • diğer konuda bir arkadaşın yorumu


    quote:

    Orijinalden alıntı: Gimildenn

    Karşı olanları anliyamıyorum , herzaman robot gibimi giyinip gidilmeli yani okula? Hangi gelişmiş ülkede hala kıyafete kızıyorlar? Serbest yapıldığı felanda yok zaten hala gömlek felan diyorlar kafana göre bir renk giy diyorlar , buna bile karşı çıkıyorsunuz ufkunuzu açın biraz bu kadar dar görüşlü olmayın sınıf ayrımı herzaman vardı herzamanda olucak kıyafet değişimiyle düşündüğünüz kadar bir etkiside olmiyicak zaten okula 500 liralık saatle gelen herifin üst sınıf olduğunu herkes anlıyor en azından şimdi millet okulun seçtiği abuk subuk kıyafetlere para vermektense dışardada giyebiliceği birkaç parça şey alıcak zaten bunada durumu yoksa suçu baştakilerde aramalıdır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxay

    Serbestiyi destekleyenler olarak burada toplaşalım. Güzel bi üslupla,neden serbest olması gerektiğini tartışalım. Ben serbesti ile etekaltı videolarında önemli bi düşüş olacağı inancındayım. Çünkü kızlar etekten ziyade pantolonu tercih ediyor. Sebeplerden birisi de bu bence...

    Sen ilkokulda olduğun için şuan sizin kızlar pantolon giymiyor ama çoğu lisede kızların yarıdan fazlası pantolon giyiyor
  • Serbest kıyafeti kim destekler? Babasının parasını rahat rahat yiyebilen okula her gün farklı kıyafetle gelip iyi bir şey yapmış olacağını sanan genç kardeşlerimiz tabi ki de. Biraz büyüyüp gerçekleri görmeniz lazım.
  • Etek uzunluğu dizden yukarıda olan kızlar gene etek giyer, o yüzden sorun yok benim için.
  • Durumu kötü olanlar hergün aynı kıyafeti giyecek diye birsürü karşı çıkan var ancak okul üniforması 150 TL (Anadolu Lisesi) o paraya 5 tane pantolon 5 tane tshirt-gömlek rahatlıkla alınır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JustNow

    Durumu kötü olanlar hergün aynı kıyafeti giyecek diye birsürü karşı çıkan var ancak okul üniforması 150 TL (Anadolu Lisesi) o paraya 5 tane pantolon 5 tane tshirt-gömlek rahatlıkla alınır.


    En güzel cevap:

    Yurdumuzda fakirliğin kol gezdiği bir gerçek -Türkiye nüfusunun %66 'sı açlık sınırının altında- ve bu azımsanmayacak kadar çok büyük bir oran. Böyle olunca fakir olan öğrenciler serbest kıyafet olarak tek bir elbiseyle gelecek çünkü giyebileceği elbise sayısı 1-2-3 'ü geçmeyecek. Bu da fakir öğrencilerin zengin, normal düzeydeki öğrenciler arasında dışlanacağı ve aşağılık psikolojisine dönüşeceği gerçeğini değiştirmeyecektir. Tek tip öğrenci elbisesi, tüm öğrencilerin birbirine benzemesine ve sadece aşağılık psikolojisi hariç diğer başka psikolojik sorunlara yol açma girişimine de ket vurmaktadır. Bu yüzden tek tip öğrenci elbisesi birçok yönden avantajlıdır.




  • Şimdi durumu olmayanlar nasıl giyinecek sorusuna basit bir yanıt verebiliriz.Bir öğrenci okula giderken 2 pantolon 3 gömlek 1 ceket 1 kravat alır en az. Eh uygun fiyattan düşünelim 2 tane okul pantolonu yerine 2 tane keten veya kanvas pantolon 3 tane okul gömleği yerine 3 tane normal gömlek alabilir.Eğer ceket istemiyorsa 1 ceket bi kravat parasına rahatlıkla 2 tshirt 2 de kazak alınabilir.Önemli olan kıyafetlerin temiz olması.Kimse kimseyi kıyafetinden dolayı aşağılamayacağı düşüncesindeyim.Hem herkes arkadaşlarını daha iyi tanımış olur.
  • Anlamıyorum ben alacak durumu olmayan öğrencide her gün aynı şey giymesin? Her gün farklı gömlek giyiyorsa o gömlek fiyatına gömleği kadar tişört alır. İlla herkes nike giyecek diye birşey mi var? Adam hergün aynı gömleği giyiyorsa hergünde aynı tişörtü giyer.


    Yani anlatmak istediğim mesela

    Bi öğrencinin 3 gömleği 1 pantolonu var farzedelim :

    1 gömlek 20 TL 1 pantolon 30 TL farzedelim.

    Gider 20 TL ye aynı gömlek fiyatına o değerde tişört alır o 30 TL ye de pantolonun değerinde başka bi pantolon alır.

    Ve kimse de arkadaşı markasız mal giyiyor diye yadırgamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KirkLeeHammet -- 15 Mayıs 2010; 15:28:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.