Şimdi Ara

SERÇE VEYA LADA SAMARA KIYASLAMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
5.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Param ancak yettiği için serçe veya lada samara arasında trcih yapmam lazım. Serçe 1990 model Lada Samara ise 1990 ve 1993 model iki farklı araba var. Ya sizce?



  • ben 99 yılında 91 model serçe aldım yaklaşık 6 yıl kullandım aldığımda 53.000 km'deydi sattığımda 78.000 bu sürede bir defa komple ön düzen değiştirdim(120 ytl işçilik dahil)fren körüğü (50 ytl) vb. bir kaç bakım vs. daha yaptım beni pek üzmedi bakımı servisi kolaydır ucuzdur direksiyonu hafiftir(hidrolik olmamasına rağmen)2005 yılında tüp taktırmaya pek sıcak bakmadığımdan takasa verdim B sınıfı 1.2 bir hatchback aldım yakıt sarfiyatım en az %50-%65 azaldı,samara kullanmadım ama daha modern bir araç önden çekişli eğer 2000 ve üstü model olursa sanırım enjeksiyonlu diye hatırlıyorum,daha yeni güvenli bir kasa vb.ama kısa mesafe A-B noktası kullanacaksan Serçe'de işini görebilir ama güvenlik,ekonomi,dayanıklılık olarak Samara diyorum ama fazla yıpranmamış yüksek modellisine bakmanı tavsiye ederim...(Samara'lar genelde çok el değiştirmiş ve km'si fazla oluyor öyle bir araç seni bezdirebilir.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fizik72 -- 10 Eylül 2007; 21:30:39 >




  • serçeyi tek geçerim kesinlikle temiz bir serçe bulursan tadından yenmez

    içi çok geniştir kesinlikle ladadan çok daha geniş, parçaları çok ucuzdur, lpgli olursa çok ekonomiktir, km de 10 kuruş yakar, direksiyonu hidrolikten farkı yoktur, çok rahattır, ufak olduğu için park sorunu yoktur, sağa sola kıyıya köşeye girersin, tek sorunu manevrası biraz düşüktür, ama genel anlamda cüzzi fiyatlara alınabilecek bir araçtır.
  • kesinlikle samara derim. 4 sene boyunca 2 ayrı samara kullandık. bizim aileye de bulaştırdık. aileden 3 ayrı hanenin toplam 5 ladası oldu. ve herkes de memnundu. serçe ile de takla atmışlığımız var. onun için kesinlikle lada diyorum.
  • lada derim serçeden daha modern bi tipi var kesinlikle lada
  • Samara. Motoru serçeden daha iyidir motor ilk açıldığında iyi açılmışsa hem az yakarsın hem de bayağı hız yapabilirsin. Amcamda vardı motorunu da iyi açtı LPG'li halde 180 km hıza çıktık yaptık(delilik ama). Hem de serçeye göre daha karizmadır.
  • Lada Samara, bagajı boyutu daha derli toplu olması açısından öneririm , parçası da bol ve ucuz özellikle kışın yolda bırakmaz..
  • ladaya bineceğime eşşeğe binerim daha iyi !

    kardeş ben sana serçeyi tavsiye ederim
  • Lada samara ve serçe rusyada halen üretilen arabalar. 0 lada samara 7000 dolar civarıyken, 0 serçe 4000 dolar civarı. Aynı firma üretiyor ve serçe fiat lisansıyla lada 5 serisi olarak üretiliyor, samara ise lada 9 serisi. Yani birisi şahin'se öbürü fiat stilo gibi aynı firmanın ürün gamında. Samara ile serçe kıyaslanmaz bence. Samara tartışmasız daha iyi araba.
  • Lada kesinlikle daha iyi seçim. Ortalıkta hiç Serçe yok, ama Lada nın 80 modelleri bile piyasada.
  • O karizmatik arabayı çoğu kişi tercih etmemiş
    Doğru valla Lada'ya binceğime eşşeğe binerim fiat kim lada kim akıl var mantık var ortalıkta hiç serçe yokmuş ayrıcalığın olsun lada heryerde ve hiç de iyi değil yani en azından serçe ünlü zamanınıniyi arabasıydı hala bana karizmatik geliyor şimdi ladaya baksan 0 13.000 ytl bu neyi anlatır?Dandikliğini bi de bu zamandaki fiyata bak düşün şimdi bu kadar iğrençse 90 93 yanarsın
  • lada her yönü ile serçeden daha iyidir
  • Lada'ya bineceğime eşeğe binerim daha iyi,Serçe'yi tercih et diyen insanın anlayışını çözmek mümkün değil.

    Deselerdi ki, aynı paraya Lada ve Corolla veriyorlar. O zaman eşek benzetmesi yapılıp Lada ile dalga geçilebilirdi.

    Lada eşekse Serçe ne oluyor? Bunu söyleyen insanlar bırakın kullanmayı hiç Lada'ya binmişlermi?

    Her geçen gün şuna iyice emin oluyorum,araba almaya niyeti olupta yanlış bilgilenmek ve kafasını karıştırmak isteyen insan varsa. Buraya ne alayım diye topic açsın.
  • bakın arkadaşlar.30 yıllık renault yine reanulttur.30 yıllık vw yine vw dir.30 yıllık fiat yine fiattır.

    diyelimki 2006 model lada vega sahibisin.ve sana sordular: araban ne kardeş ? cevap:lada, soru: hönk ! öööööööö.peçete ver.

    şimdide 30 yaşında vw sahibisin diyelim ve sana sordular: araban ne kardeş ? cevap:vw ,soru:


    yani mesele bu arkadaşlar.prestij.
  • Benim tercihim samara olur.Konfor dan yana yoksun dur ama fiyat fayda olarak kıyasladığında hakkını verir.Ayrıca ülkemizin bozuk yolları için uygun bir araçtır.
    Serçe her ne kadar küçük görünsede iç hacmi samara dan daha geniştir.

    Benim en derli toplu hangisini bulursan onu alman.Ancak Samara ilk tercihin olsun.



  • quote:

    Orjinalden alıntı: farmerintown

    ladaya bineceğime eşşeğe binerim daha iyi !

    kardeş ben sana serçeyi tavsiye ederim


  • quote:

    Orjinalden alıntı: farmerintown

    bakın arkadaşlar.30 yıllık renault yine reanulttur.30 yıllık vw yine vw dir.30 yıllık fiat yine fiattır.

    diyelimki 2006 model lada vega sahibisin.ve sana sordular: araban ne kardeş ? cevap:lada, soru: hönk ! öööööööö.peçete ver.

    şimdide 30 yaşında vw sahibisin diyelim ve sana sordular: araban ne kardeş ? cevap:vw ,soru:


    yani mesele bu arkadaşlar.prestij.




  • serçe daha iyi
  • Lada'nın yol tutusu, freni, manevra kabiliyeti, kalkısı (ladaların 2.vitesi efsanedir!) cok daha basarılıdır. Iscilik kalitesi de fena degildir, cok iyi kıs arabasıdır. Kısın asla yolda bırakmaz, keci gibi heryeri tırmanır. Sercenin kar, buz acısından da cok ciddi problemleri mevcut. Gerci onemli degil, 30-40 lira bisey ama kaloriferi efsanedir Lada'nın! Mekanigi cok cok basarılıdır. Arıza yapmaz, sanzımanları cok saglamdır... Daha sayabilirim... :)
  • Valla ben araba kullanmayi Serce'de ogrendim. 150 binde 91 model bir Serce'miz hala duruyor, zaman zaman piknige falan giderken ya da buyuk bagaj gerektiginde babam Fabia'si yerine onu kullaniyor. Satmaya kiyamiyoruz. Kesinlikle Samara'ya gore surus keyfi yuksek bir aractir ayrica kucucuk kasada kuvvetli bir motor var ve beklenmedik derecede atak. Direksionu Samara'dan yumusaktir. Kullanimi daha spordur. Ici hakikaten disaridan gorundugunden genistir. Kesinlikle Serce.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.