Şimdi Ara

seri haberlesme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • arkadaslar pc den disaridaki herhangi bir seyi rs232 ile kontrol etmek icin gerekli bilgiler var ama disaridan herhengi bir uyariyi seri haberlesme yoluyla pc de yazilmis bir arayuzle gorme imkanimiz var mi ?varsa neden ben hic bu yonde bir haberlesme icin dokuman bulamiyorum.bulduklarimin hepsi pc den pic mikroislemciye dogru.benim ters yonde haberlesme yapmam gerekiyor.mesela digital bir sicaklik sensoru belli bir set degerrini gectiginde benim pc ekraninda yazilms bir arayuzde alarm oldugunu gormem gerekiyor veya manyetik sensoru aktif olmussa bunu gorebilmem gerekiyor.elinizde boyle dokumanlar varsa simdiden tesekkur ederim.



  • Burada işin içine anolog veriyi sayısala dönüştürme işi giriyor.Bunun için ADC entegresi veya anolog bilgi girişi yapabileceğin bir pic gerekli(mesela 16f877)..
    Arayüz olarakda en basitinden visual basicte "MsComm" nesnesini kullanarak arayüz hazırlayabilirsin.Elimde hazır kodlar yok üzgünüm ama vbasicmaster gibi sitelerde olma ihtimali yüksek..Kolay gele..
  • Arkadaşım sendeki dökümanlarla biraz beyin fırtınası yaparsan problemi çözebileceğini düşünüyorum.
    Seri porta veri göndermeyi yapabiliyorsan seri portu dinlemeyi de becerebilirsin.
    Kısacası demek istediğim seri portu dinlemeye al. Sensorlerden elde ettiğini sinyalleri dijitale
    çevirip (PIC/AVR/8051 yada neyse) seri porta uygularsan dinlemede olan programın gelen verileri
    derlendirecek. senini yapmanı istediği şeyleri yapacak. yani gelen seri veri senin programında
    sıcaklık alt/üst limiti aştı anlamında geliyorsa ilgili yordamı çalıştıracaktır.
    Hayırlı işler.
  • PC Tarafında seri porttan bilgi okuma konusunda bizden yardım istiyorsanız öncelikle hangi dili kullandığınızı bilmemiz gerkiyor. Örneğin ben visualfox kullanıyorum. Analog verinin digitale çevrilmesi ise başka bir yanı. Ben sorunuzda bunu bildiğinizi hissediyorum.

    Saygılar...
  • anqalog bilgiyi sayisala cevirmek sorun degil.arayuz icin visual basic kullanacagim ama seri port u dinleme veya gelen seri verilerin nasil degerlendirilecegi hakkinda bir dokumana sahipseniz cok iyi olur.
  • Gerçekten şanslısınız !... VBasic te bu konuda çok fazla kaynak var.... işte bunlardan birihttp://www.yes-tele.com/mscomm.html adresinde. Mscomm32.ocx adlı activex'i kullanacaksınız. OnComm event a kodlarınızı yazarsanız Rs232 den veri geldiğinde bu event icra görecektir. Bu eventın icra seçeneklerinde EOFEnable diye bir parametre var. Buda gelen veriler içinde 1Bh EndOfFile karakteri gelirse OnComm eventın icra görmesi sağlanıyor ancak ben bunu vfox ta hiç başaramadım.

    Bu konuda size yardımcı olabilirim, Ancak Bir şartla.... sizde benim eof karakteri ile eventın icrasını vbasicte test ederseniz...


    Belirttiğim sitede bu activex ve örnek vbasic kodları mevcut..

    Umarım işinize yarar..


    Saygılar..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.