Şimdi Ara

Seri üretimine başlanan yerli kamikaze İHA'lar Alpagu ve Kargu hakkında her şey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Donanımhaber.com'dan herkese merhaba ben Samet Yurtsever,

    Bu videomuzda Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücüne güç katacak yepyeni bir teknolojiyle karşınızdayız. STM tarafından geliştirilen vurucu insansız hava araçları Alpagu ve Karguyu tanıtacağız.

    Alpagu Türkçede düşmana tek başına saldıran yiğit anlamına geliyor. İsminin hakkının verecek şekilde geliştirilen Alpagu, tek bir personel tarafından kolayca taşınabiliyor ve anında kurulabiliyor. Lançerden ateşlenerek fırlatılan Alpagu 10 dakika da havada kalabiliyor. Özellikle meskun mahal operasyonlarında ve pusuya maruz kalındığında askerimizin büyük yardımcısı
    olacak olan bu İHA taşıdığı patlayıcı ile hedefe dalış gerçekleştiriyor ve hedefi etkisiz hale getirebiliyor. Yılllardır askerlerimiz dağlardan açılan ateşe karşılık vermek için görüntü vermek zorunda kalıyordu. Artık bu tarz saldırılarda aracın yanında veya mevzide görüntü vermeksizin ateş açan teröristler etkisiz hale getirilebilecek.
     
    Seri üretimine başlanan yerli kamikaze İHA'lar Alpagu ve Kargu hakkında her şey

    5 kilometre menzile sahip olan Alpagu, saatte 80 kilometre hıza ulaşabiliyor. Gece ve gündüz etkin bir biçimde operasyon icra edebilen vurucu İHA, 3 kilo 700 gram ağırlığa sahip ve 400 metre yüksekliğe çıkabiliyor.

    Savunma Sanayii Müsteşarlığından yakın zamanda yapılan açıklamaya göre Alpagu'nun seri üretimine başlandı.

    Bir diğer kamikaze İHA olarak adlandırılabilecek olan Kargu ise Alpagu'dan farklı olarak döner kanat olarak karşımıza çıkıyor.
    Türkçede dağ doruklarında düşmanı gözetlemek için kurulan kule anlamına gelen Kargu, yine Alpagu'dan farklı olarak lançere gerek duymaksızın dikey kalkış yapabiliyor.

    Yine gece ve gündüz etkin operasyon icra kabiliyetine sahip olan Kargu, tek bir personel tarafından kolaylıkla kullanılabiliyor.
     
    Seri üretimine başlanan yerli kamikaze İHA'lar Alpagu ve Kargu hakkında her şey 
     
    Kargunun aynı zamanda gömülü ve gerçek zamanlı nesne tespit ve takip yeteneği de bulunuyor. Yine Alpagu gibi 5 kilometre kontrol menziline sahip olan Kargu farklı olarak 1000 metre yüksekliğe çıkabiliyor. Saatte 72 kilometre hıza ulaşabilen İHA, Alpagudan daha ağır. Tam olarak 6 kilo 285 gram olan İHA da düşmana kamikaze saldırısı gerçekleştirebiliyor.

    STM tarafından geliştirilen vurucu ihaları tanıttığımız videomuzun sonuna geldik. Bir sonraki videoda görüşmek üzere hoşçakalın.
     







  • Kendi ürettiğimiz çöp bile olsa gurur duyuyorum. Helal olsun.

  • Savunma sanayiye yapılan yatırım insanların refah seviyesine asla yansımaz, son yıllarda ciddi çalışmalar var güzel fakat insanları perişan ederek bu yapılacaksa olmaz, askeri savaşlar için yatırım yapılırken halk ekonomik savaşa girmiş vaziyette. Allah sonumuzu hayır etsin diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaranlıktaYaşayanAdam -- 7 Kasım 2017; 23:26:22 >
  • Güce güç katmaz ancak asimetrik savaşta esneklik sağlar, doğuda her karakola lazım yoksa sergilemenin bir mantığı yok, götü boklu terörist bile kendince bombalı drone yapıyor neyiyle oturup övüneceksin, ancak doğru düzgün kullanılırsa askerimize fayda sağlarsa sevindirici bir haber olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 8 Kasım 2017; 15:37:29 >
  • Bazı vatansever vekiller ağlamaya başlayınca anlarız işe yarayıp yaramadıklarını. SİHA'lar çok işe yarıyor zira.

  • seri üretime başlaması süper
  • UCAV

  • Cehapelilerin yureklerine inecek yine

    Secim yatirimi, hepsi yerli degil, kullanmiyorum ama vergisini oduyorum, bunu yapsinlar da oyle gorelim, yandasa vermisler gene

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gcb1903

    Bazı vatansever vekiller ağlamaya başlayınca anlarız işe yarayıp yaramadıklarını. SİHA'lar çok işe yarıyor zira.

    Bir işe yaramadığını nerden biliyorsun? Ordudan haber mi verdiler!!
  • alpagu, kargu. japon isimleri gibi olmus. hep boyle ikili uretip kisa ama birbiri ile kafiyeli isimler verirler. iki isimde ayni hece, ayni kuvvetli sesli harfle biter. ornek vermek gerekirse hiryu ve soryu ucak gemileri.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: WB

    Cehapelilerin yureklerine inecek yine

    Secim yatirimi, hepsi yerli degil, kullanmiyorum ama vergisini oduyorum, bunu yapsinlar da oyle gorelim, yandasa vermisler gene

    Savunma sanayiindeki olumlu gelismeler siyasi partiler uzeridir.Konuyu siyasete cekip chplileri vatan haini ilan etmek de bi o kadar yanlis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIME


    quote:

    Orijinalden alıntı: WB

    Cehapelilerin yureklerine inecek yine

    Secim yatirimi, hepsi yerli degil, kullanmiyorum ama vergisini oduyorum, bunu yapsinlar da oyle gorelim, yandasa vermisler gene

    Savunma sanayiindeki olumlu gelismeler siyasi partiler uzeridir.Konuyu siyasete cekip chplileri vatan haini ilan etmek de bi o kadar yanlis.

    Chpliler'i vatan haini ilan etmek mi? Ypg'ye destek çıkmaktan büyük vatan hainliği olabilir mi?




  • Güzel haberler. Aynen devam Samet hocam. Teşekkür ederiz haber için.

    bu ara da isimleri şahane. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoÇü -- 8 Kasım 2017; 13:47:14 >
  • Bunları da eleştirirler. Bazılarına ne yapılsa boş gelir, daha ileriki zamanda yeni modelleriyle Terör belasından tez zamanda canına ot tıkarlar inşallah.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaranlıktaYaşayanAdam

    Savunma sanayiye yapılan yatırım insanların refah seviyesine asla yansımaz, son yıllarda ciddi çalışmalar var güzel fakat insanları perişan ederek bu yapılacaksa olmaz, askeri savaşlar için yatırım yapılırken halk ekonomik savaşa girmiş vaziyette. Allah sonumuzu hayır etsin diyorum.

    Günümüzde kullanılan teknolojilerin bir çoğu (gsm haberleşme, navigasyon, mikrodalga, internet, lazer v.s.) savaş için geliştirdiler. az bir kısmı uzay teknolojisinden gelmektedir ki aslı savunma ve savaş teknolojisine dayanır. Günümüzde kullanılan bir çok teknoloji ve teknolojik ürün (internet, bilgisayar, aşılar, ilaçlar, sinema, kimyasal ürünler, uzay teknolojilerin alt yapısı v.b.) savunma ve savaş teknolojilerinden gelmektedir. Tıpkı bir zamanlar sırf daha iyi sömürge elde etmek için daha iyi (savaş bakımından) daha hızlı (ingiliz, ispanyol, portekiz v.s. kendi aralarında sömürü yarışı) ve daha büyük (daha çok köle almak için) gemiler yapmak amacıyla tersaneler kurdular. Günümüzdeki borsanın çıkış amacı da bu. Sömürü düzenini ayakta tutmak için borsalar kurdular. (borsanın nasıl çıktığını araştırabilirsin)

    Teknolojinin küçük bir kısmı ise halkın veya büyük şirketlerin kendi arasında geliştirdiği teknolojilerdir.

    Sonuçta savunma (veya savaş) teknolojisini ilerleten halkın refah seviyesi de yükselir.




  • Ya bu normal drone değilmi aaaa diilmmiş :P

  • hanahmet H kullanıcısına yanıt
    Bu bahsettiğimi herhangi bir iktisata giriş kitabından öğrenebilirsiniz, kafamdan yazmadım.
  • Savaşa hayırcılar gelmiş. Amerikan mandaları sizi gidi.


  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.