Şimdi Ara

SERT HAMURLU LASTİK Mİ, YUMUŞAK HAMURLU LASTİK Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, Türkiye yollarını (çukurlar, bozuk yollar, gerektiğinde kaldırıma çıkmalar vs.) düşündüğümüzde yumuşak lastik mi, sert lastik mi tercih edilmeli?

    Örneğin; Bridgestone sert, Michelin yumuşak lastik üretir.

    Uzun ömür açısından Bridgestone gibi sert hamurlu lastikler daha uygun gibi geliyor. Ancak sanayideki ustalara göre 'sert lastik yoldaki darbeleri ön takımlara daha çok iletip zamanla hasar veriyor ve yağmurdan kaçayım derken doluya tutunuyorsun' dediklerine şahit oluyorum.

    Bu yüzden yumuşak lastik de mantıklı geliyor bana. Yaz lastiği olarak Bridgeston ile Michelin arasında kaldım bu yüzden. Siz ne düşünüyorsunuz?


    Toyota Corolla Station Wagon XEİ 1997




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiny Doge -- 10 Şubat 2021; 19:47:39 >







  • Fabrika çıkışı olarak araçla birlikte gelen Michelin P4 kullanıyorum. Bir önceki aracımda da Michelin P3 ile gelmişti. Bu iki lastikle toplam 3 yıl içinde herhangi bir dayanıklılık sorunu yaşamadım. Yine de kendim lastik alacak olsam Michelin P4'ün yanında Pirelli P7 Verde gibi orta sert bir lastiği de değerlendiririm.
  • Ben yaz kış michelin alıyorum memnunum. kış için nokian aldım memnun kaldım ama lastik ömrü kısa o nedenle michelin aldım tekrar. yaz lasitği olarak conti de kullandım o da güzel bu arada

  • Daha önce hep yumuşak hamurlu lastik kullandım çoğunlukla Michelin markaydı. Son aldığım araç yazlık ve kışlık set Lassa ile geldi. Yazlıklar evo 2 plus, kışlıklar snoways 2. Yazlıklardan memnunum orta sert sayılabilecek bir lastik ancak, kışlıklardan memnun değilim aşırı sert diş durumu iyi olmasına rağmen seneye yenileyeceğim kışlık lastik tercihim brisa kesinlikle olmayacak.

  • Conti kullanıyordum yumuşacık lastikti konforsuz aracımı biraz olsun rahatlatıyordu.


    Goodyear aldım taş gibi. Lastiğin performansını beğenmesem katlanılacak gibi değil.

  • dunlop iyidir fiyat da abartı değil

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.