Şimdi Ara

Serviste 3800 tl sanayide 1300 tl (yıllık bakım skoda) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
6.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her arabaya 5w30 yağ koyan ustaya gidenler Rus Ruleti oynuyorlar haberleri yok.


    Servisin fiyatlarından şikayetçiyseniz, motorunuza uygun onay kodu olan yağı ve filtreleri kendiniz temin edip işçilik vererek bakımını yaptırabilirsiniz.


    Ben o şekilde yapıyorum. Servisten daha kaliteli yağ ve filtreler kullanmış oluyorum ve yarı fiyatına bakım yaptırmış oluyorum.


    Servis dışında yaptırmayacağım bakımlar da var elbet. Örneğin trigeri dışarıda değiştirmedim, serviste değiştirdim geçen sene.

  • motograter M kullanıcısına yanıt

    650-700 e sahte yag ve yan sanayi filtre alirsiniz anca


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Lubex yağ alınır ya da Doill

    Filtreyide mann değil de sardes, filtron alırsın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı 7-8 yıl daha kullanacaksınız, yılda 2binden 15bin fazla para çıkar cepten. Bosch tarzı kurumsal bir yer bulamazsanız (ya da bunların belirgin fiyat avantajı yoksa) bu farkı ödemenizi öneririm, iyi niyet garantisi olmasa bile aracı satarken emin olun aradaki farkı alıyorsunuz, aracınız daha kolay satılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bosch car service otopratik Castrol service gibi yerler var bunlar güvenilir midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakım dediğin mevzu yağ ve 3 filtre değişiminden ibaret. parçaları al. yoldan geçen birine bile değiştirtirsin. yarım saatlik iş. servise bile gitsen çırak değiştirecek yağı zaten.

  • nightbringer kullanıcısına yanıt

    Sorun yaşamazsın genelde garantili iş yaparlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane benzinli otomatik aracımın 2. yıllık bakımı için aynı ikilemdeyim. Garanti doluyor zaten.
    Servis telefonda cart indirimi curt indirimi ile 3bin küsürden 2670tl ye düştü.
    Napsam bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ESER14 kullanıcısına yanıt

    gene çarpı 3 oluyor sizin bakım fiyatı dışarıya göre bide renault özel servisi gırla

  • Yetkili serviste yapılan önceki işlemlerin bile ne kadar tuzlu olduğunu bakın göstereyim size


    Yapılan işlem: Motor yağı, hava-yağ-polen filtre değişimleri


    Sanayide maksimum 1 saatlik işlem...

    Servis Bu işlemlere 4,7 saat bakım ve işçilik ücretleri eklemiş


    170x4,7=799 tl + kdv = 942,82 tl işçilik


    bir de 2890,79 tl parça kalemine ait alttaki detayda bakım ücreti görünüyor


    160x4,7=752 tl + kdv = 887,36 tl bakım ücreti


    Bakım+işçilik ücreti--> 942,82+887,36=1830,18 tl

    Bir yağ değişimindeki bakım ücreti ne ola işçilik ücreti ne ola?


    Serviste 3800 tl sanayide 1300 tl (yıllık bakım skoda)

    Gelelim parça fiyatlarından öpme hadisesine.Mesela 2Q0819669 oem nolu polen filtresinin Mann stok kodu CUK26021 . İnternette şu an için 252 tl ye var, sanayideki mann filtre bayilerinden de aşağı yukarı aynı fiyatlara bulunur.


    Serviste 3800 tl sanayide 1300 tl (yıllık bakım skoda)


    Bu işlerde en güzeli, aracınızın filtre oem kodlarını bir kenara not almanız ve bilindik markalardaki uyumlu karşılıklarını temin edip, motor yağını da güvenilir yerlerden satın alarak referanslı temiz iş yapan özel servislerden birine gidip çok uygun fiyatlara değişimini yaptırabilirsiniz.


    OEM noların hangi markada hangi noya ait olduğunu aşağıdaki siteden öğrenebilirsiniz...


    https://www.autodoc.co.uk/car-parts/oem/2q0819669?search=OEN%202Q0819669


    Geçen ay kendi aracımın filtre setini yetkili servisten satın alayım dedim, bana mazot-yağ-hava-polen filtresine 915 tl fiyat çıkardılar.

    Sanayide mann filtre bayinden mann ve filtron (mann filtrenin polonya üretimi) marka filtreleri 380 tl ye satın aldım, 5 lt mobil 5/40 yağı da mobil distribütörü cleanpexten satın almıştım.


    4 adet filtre ve yağım hazır, özel servise gittim. Motor yağı+mazot/yağ/hava/polen filtreleri değiştirildi+ön fren balatası+1 lt camsil suyu eklemesi+30 tl lik 1 adet balata spreyi ekstra aldım, toplam 500 tl ödedim...


    ön fren balatası 220 tl, çıkar bunu 280 tl

    balata spreyi 30 tl, çıkar bunu da 250 tl

    Yani ön fren balata değişimi ve yağ-filtre değişimlerine 250 tl işçilik ücreti vermiş oldum, ki benim aracın mazot filtresi değişimi erişim yeri hem de söküm olarak fazla alengirli...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 26 Ağustos 2022; 8:9:23 >




  • fractal design kullanıcısına yanıt

    ne eksik ne fazla tam olarak olması gereken bu. garanti devam ediyorsa olabilir belki ama yağ ve filtre değiştirmeye de servise gidilmez artık.

  • zeytinkoy kullanıcısına yanıt

    bir arkadaşımda da var 180k km de , 2017 3008blue hdi,servis bakımlı,

    motor arıza lambası yakmıştı ,ilk önce eksoz sıvısı eklemişler ,

    2-3 ay sorunsuz bindi ,sonra tekrar arıza lambası yaktı ,

    serviste ad blue deposu değişti ön takımda da rotilleri değişmişler ,

    8500tl ödemiş ,sanırım ad blue deposunu iyi niyetten değiştiler ,

  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Geçen ay Mobil Super 3000 X1 5w40 4+1 lt 2022 üretim yağı distribütörün kendi sitesinden (cleanpex) 699 tl fiyat olmasına rağmen ikinci alışverişim olduğundan indirimli 605 tl ye satın almıştım.


    Yan sanayi filtre nasıl oluyor şimdi?

    Mesela "Hyundai Assan", Asaş veya Fil Filtreye fason filtre yaptırıp Hyundai Genuine Parts etiketli kutuda sattığında orijinal oluyor da sanayiden alınan Mann marka filtre "yan sanayi" ve daha kötü mü oluyor şimdi?

  • kadobay kullanıcısına yanıt

    Mann yan sanayiden ziyade oem oluyor. Beni alintilayan arkadas hangi yan sanayi filtrelerin alinabilecegini yazmis


    Castrol edge yag, mann, mahle filtrelerle bin tl nin altina maliyet mumkun olur mu mesela ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadobay kullanıcısına yanıt

    OEM ile yan sanayi nedir önce farklarına bir bakmalısın.


    Mann, Fil, Filtron gibi filtre üreticileri OEM (Original Equipment Manufacturer) orijinal ekipman üreticileridir. Hatta bazılar araç markasının orijinalinden daha kaliteli olurlar.


    Yan sanayi denince akla yerli veya çin malı ucuz filtreler gelmeli aklına.

  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Ben de onu anlatmak istedim eksik kalmış sanırım anlatımım.


    Piyasada öyle de bi algı var. Üreticinin yaptırıp kendi markası ile servislerde kullanılanlar dışındaki markalar yan sanayi olarak görülüyor. Halbuki bir çok otomotiv üreticisinin tedarikçisi olan bilindik markalar var. Mann, Mahle, Magneti Marelli gibi...


    Yine de sanayiden daha uygun fiyatla alınır bu filtre ve parçalar...

  • araç belli garanti bitiyor zaten yenı araba bu garantılık bır durumu yok artık. TAbıkı sanayıye gidin ama facebook gruplarınıza girin oradan bulundugunuz sehirde sureklı bir ustaya giden ve özellikle de aracı buyuk arızlar cıkartmamıs bir usta öğrenın oyle gidin gerekırse cevre ıllere goturun cunku bazıları sureklı aynı ustaya gidip dolandırılıyor ustayla sanayıde vakıt gecırmekten kanka olmus oluyor ustada bunu bir guzel opuyor ondan sınra da gelmış cok ıyı usta benı her ay optu memnun kaldım dıye bırde facebookta anlatıyor gerçekten iq su cok dusuk ınsanlar var bızım ulkemızde. Ha markanın kendı yetkılı servıslerıde benzer durum var eger basınıza servıste bısey gelırse 2 sene tuketıcı mahkemesı avukat vs ugrasırım dersenız servıse de gıdebılırısnız

  • Aşağı yukarı aynı durumdayım. Araç Leon, 2 yılı doldu. Bir yanım DSG için yetkiliye git diyor. Diğer yanım aradaki farkla bi revizyon yaptırırsın zaten yılda bindiğin 10k araba 22k'da şimdiden 3-4 yıl sonrasını düşünmeye değmez diyor.

  • İşcilik saati 160 TL olmaz,400-500 TL yetkili servislerde şu anda özel servisler de 150-200 TL civarında saatliği, yazılımsal bir durumdur liste ki yoksa 4.7 saat normal bir bakım zaten olamaz.


    Fakat asıl konuya dönersek yağ bakımı ile periyodik bakımı karıştırmışsınız biraz. Yağ bakımı dediğimiz yağ,yağ filtresi bunun yanında gerekli ise hava ve polen filtreleri değiştirilir ve çayınızı usta ikram eder biter, bu kadardır. Siz usta şuna da bakalım demedikten sonra ekstra birşeye bakılmaz, zaten fazla şuna buna bakalım derseniz usta da öyle sadece filtre bakım parası da almaz. Bu şekilde yani sadece gerekli olan filtreleri değiştirip bakım yapan yetkili servisler de var özellikle araç garantisi bittikten sonra, tabi özele göre bir miktar daha pahalı olur ama periyodik bakım ücreti gibi yüksek asla olmaz.


    Periyodik bakım dediğimiz ise akünün ölçülmesinden, antifrizine, balatasının kontrolünden bunların gerekiyorsa temizlenmesine, arazı tespit cihazı ile aracın kontrol edilmesinden, aydınlatma kontrolü vs vs gibi birçok noktaya bakılması ve tüm bu işlemler içinde 1 yıl garanti verilmesi örneğin araç arıza ışığı yaktı bakımdan sonra bakımda atlanılmış veya atlanılmasa bile sonradan fark edilecek birşey ise bundan para almama hatta VW gibi firmalarda 1 yılda yol yardım hediye edilmesi gibi bir paketi kapsar. Tabi bunun yanında ortam, evden alıp bırakma bu esnada kaza olursa aracın sigorta tarafından karşılanması vs vs liste uzar gider.


    Bu listenin tamamını yapan marka vardır daha azını da veya fazlasıdır ayrı konu tabi hizmetlerin neler olduğu çeşitli. Lokantaya sadece yemek yemek için de gidilir ki burada amaç sadece karnını doyurmaktır farklı sebepler ile de. Sonuçta verilen çorba birinde 30 TL iken diğerinde 50 TL hatta daha fazla. Örneğin babama göre özel olarak dışarıdan yemek bile yenilmez, parasını sokakta bulmuş der Serviste 3800 tl sanayide 1300 tl (yıllık bakım skoda) 


    Burada durum tercihler ile alakalı olan yani servis iyi sanayi kötü veya tersi demek doğru olmaz aynı şekilde tuzlu demekte. Nasıl hizmet almak istediğinize göre herkes tercihini yapıyor. Ama şunu da unutmayın garantisi bittiği halde servise gidenler arasında ciddi oranda da sanayide dili yanan kişiler de var. Sanayi ile özellikle sorun çıktığı zaman nazik insan uğraşamaz.


    @kadobay




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 26 Ağustos 2022; 21:12:7 >




  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    Castrol edge 5-30 koyuyorlarmis. 504 standarti var.
    Servisin verdiği teklifte de Castrol edge prof. LL III yazıyordu yani onlar da 5-30 koyuyorlar belki aynı yağdır )

    Kitapçıkta 0-20 ve 5-30 öneriliyor 508 standart 0-20 504 standart da 5-30 a geliyor Skoda kitapçığında.

    0-20 let için emisyon düşürmek için haddinden daha ince yağ deniyor uzun dönemde yıpranmaya yol açabilir deniyor. 5-30 da baksan baksan ısınmadan kalkarsan o da yaglamayi eksik yapıyor daha yoğun olduğundan, o da yıpranmaya yol açabilir bir yandan...

    Yetkili serviste 5-30 Castrol edge longlife III önerdiğini görünce rahatladım açıkçası.

    Sorum şu olacak, servisin yağına guveneyim mi disaridan motul5-30 504 00 spesific yağ alayım mı?

    Teşekkür ederim. 2 saat sonra görüyorum servise.
    Bir de filtreler Mann/Bosch olması hava yağ polen hangisinde marka takıntım olmalı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.