Şimdi Ara

Ses, Her ses nasıl sorun olabilir? Destek.. Yaş 30, ciddi konu.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,

    Beni forumda bilen bilir. Direk konuya gireceğim.

    Özel ve büyük bi şirkette mühendisim. 1 odada 2 kişi çalışıyoruz. Oda arkadaşım 46 ya da 47 yaşında. Hiç evlenmemiş. (nasip tabi). neredeyse 20 yıldır bu şirkette çalışıyor. Ben 5. yılımı doldurdum 6. yılıma giriyiroum. Aramızda işle alakalı ortak bir konu söz konusu bile değil. Kendisi 2 yıllık (sanırım) açıktan 2 yıllık işletme okuyup 4 lemiş. Sadece fatura kesiyor. E-faturada dahil.

    Ben sürekli patron, genel müdür ve üst düzey müdürlerle iş yapıyorum. Kader bizi bu odada denk getirdi diyelim. yaklaşık 1 senedir benim bile kendime anlam veremediğim sabırla bu kişiyi idare ediyorum. Çooooook sabırlı, çoooook iyi niyetli olsamda hayatta, o anım geldiğinde sanırım yapamayacağım birşey yok. ve ben o anın gelmesini istemiyorum. Sizlere yüzlerce madde sıralayabilirim. Ufaktan başlıyım, bunların hepsini o söylüyor ve yapıyor, bazı maddelerde benim sizi bilgilendirmelerim var dikkat.. ;

    1- Telefonunun sesini kısarmısın, kasılıyorum kitleniyorum.
    2- Kapıyı yavaş kapatırmısın konsantrasyonum bozuluyor.
    3- Herkes bilir bilgisyarda ses seviyezi 0-100 arasındadır. ses seviyesi 1 de (evet yanlış okumadınız 1 de) müzik çalıyor. lütfen müzik dinleme.
    4- Basmalı kalemle çalışıyorum, lütfen tükenmez kalemle çalışırmısın.
    5- Öksürüyorum ve diyor ki; su içermisin.
    6- Telefonla konuşuyorum, öf pof diyip odadan çıkıyor.
    7- Hazırladığım raporların hesaplanması yeri geliyor yarım saat sürüyor ve o an pc kullanamıyorsunuz. İşlerin az herhalde diyor.
    8- Sigara içmeyen kişi sigaraya başladı ve bende eş zamanlı aynı yerlere gidiyor.
    9-Kafaya herşeyi takıyor. Birşey söyleyin, 4 gün sonra size birşey söylüyor ve o kadar gün içinde tutuyor.

    uzar gider.. cidden yazar dururum. Neyse bu konuyu genel müdürede söyledim. Patronunda haberi var. Neyi bekliyorlar bilmiyorum ama şirkette tek sorunda benimki değil bununda bilincindeyim. konuşmaya çalışsam biliyorum dalacağım, bu da bana yakışmaz. Diğer insanlardan bir farkımız olmaz. Normalde dışarıda daha farklı biriyim ama şirkette kendiniz gibi herzaman olamazsınız bilirsiniz.

    Önerileriniz nedir?







  • 1- "Hayır. Kasilman veya kitlenmen kendi sorunun . Rahatsizsan kulağına tıpa takabilirsin. " diyebilirsin.
    2- "Hayır, kapatamam. Rahatsizsan kulağına tıpa takabilirsin. " diyebilirsin.
    3- Bence kulaklıkla dinle . İş yerinde müzik dinlemek sıkıntılı biraz.
    4- "Hayır, çalışamam. Rahatsizsan kulağına tıpa takabilirsin. " diyebilirsin.
    5- Olur açık mert korkusuz. İstersen nefes de almiyayim.
    6- İşle alakalı konuşuyorsan odadan çıkarken "Abi su getirir misin gelirken? " tarzında biseyler iste . Konuşman özel değilse konuşmaman lazım. Ama eğer rahatsız olan abimiz kendisi de iş dışında telefonla konuşuyorsa "Sen hayırdır?" diyebilirsin.
    7- "Sen de mühendiz olaydin senin de işin az olaydı. Kafana silah mı dayandım mühendiz olmaman için ? " diyebilirsin.
    8- Tam olarak mevzuyu anlamadım ama adam ağır rahatsız olduğu için yine o haksizdir diye dusunuyorum.
    9- "4 günün sonunda senden daha yaratıcı bir cevap beklerdim. Gerçekten 4 gün dusundukten sonra soyleyebilecegin tek şey bu mu ? " diyebilirsin.

    Abi gelmissin 30 yaşına. Bu laflar çekilir mi ? Adam ağır rahatsız, belli yani. Binada tadilat falan olsa intihar edecek gereksiz herif.

    Bu arada olay seni kıskanması olabilir. Büyük ihtimalle senin gelirin ondan çok daha fazla ve sen çok daha gencsin. Dışardan yaptığın işlere bakıp yaptığın işlerin çok basit olduğunu falan da dusunuyordur. Anlayacağın iyice kurulmus sana ve kavga çıkarmaya çalışıyor. Benden sana tavsiye; sadece herifi iplemedigini hissettir ona. Kavga çıkarırsa da hemen kendini savun. "Surekli bana müdahale etmeye çalışıyor uzun zamandır. Ben de müdahalelerine aldırış etmeyince kavga çıkardı. Benim onla hiçbir sorunum yok. Sorunu olan kendisi. Odasini değiştirebilir çok rahatsizsa." gibisinden hiç sorumluluk almadan , kendini de ezdirmeden savunmanı yap. O kadar yıl orda çalışıyorsa yabana atılmayacak bir kredisi vardır. O yüzden sakın kavga çıkaran pozisyonuna düşme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brktmr -- 1 Haziran 2016; 15:14:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • brktmr B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ilgin için. Laf söylüyorsun, kesinlikle anlamıyor. Tabiki işlerimiz maaşlarımız arasında fark var, olmayada devam edecek Allah nasip ettiği sürece. Geçen gün ben odadadan çıkınca, hani bahsettiğim %1 ile dinlediğim müzikten dolayı hoparlörleri kapatmış. Neyse ertesi sabah ; " hoparlörleri kapattım diye sövmedin de mi? " dedi.. Ben şaşırdım tabi ve farkında bile değilm dedim. Ki farketmedim bile :) neyse sese gelemiyorum son 2 yıldır dedi. Tedavi görmeyi dene dicektim ki sustum. Sonra ben deli dedi olacağım ve sanırım o kendi içinde bataklığa girecek. Çözülmeyecek bir problem tabiki değil ama neresinden tutarsam konu çözülmüyor. Sadece ben dikkat etmezsem (aşırı sessiz bir odada) sorun çıkmıyor. Çok sabırlı ve en sonunda çok gözü dönebilen bir adamım. Aynı şey şirkete ilk başladığımda da oldu. Biri yine baya kıskanıyordu. Direk daldım 6. ayda. Ama sonunda daldığım kişi benden özür diledi. Çünkü haklıydım. Bu da aynısı olacak ama ileride gelecek düşündükleri bir mühendisin haklıda olsa 2. kavgasını etmesi beni bitirir sanırım karizma olarak gözlerinde. En güzeli yan odada eski toplantı salonu var, direk oraya geçsem de müdürler kendileri farketse. Bende sizin eseriniz desem ?




  • Güçlü bir cv ye sahibim, ama buna rağmen işi inan bırakmayı düşünüyorum. Zaten saldım. XXXX böyle işin modundayım. çünkü huzursuzum.
  • Bonuss B kullanıcısına yanıt
    Hocam senden yüz buldukça tepene çıkmış. Cevap vermemezlik yapma. Ama cevap verdikten sonra açıklama yapmaya da kalkma. Polemiğe girme yani. Lafını şöyle çekil kenara. Çenesini kapatmanın başka yolu yok. Oda değiştirme imkanın varsa kesinlikle değiştir. En kısa çözüm bu. Eğer oda degistiremiyorsan daha fazla sabır göstermek zorunda değilsin. Sese karşı asiri hassas ise çözümünü kendi bulacak. Gerekirse kulağına tıpa takacak. Dikkat ettiysen 2 maddede senin dikkat etmen gereken hususlardan bahsettim. Ama genel itibariyle rahatsız bu herif. İyi niyetli olduğunu da dusunmuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam resmen mobing uyguluyor sana. eğer bu yazdıkların gerçekse bu olayları gizlice videoya çek. adam resmen saçmalıyor. iyi sebretmişsin.
  • Bonuss B kullanıcısına yanıt
    Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır

    Durduk yere odanızdaki kişi ile hırlaşmaya gerek yok. Usuletle ve suhuletle halledin. Önce tatlı dille konuşmayı deneyin. Belki adamın bir rahatsızlığı vardır. Mevzuyu açmak için bir fırsat mutlaka olacaktır. Mesela onun "Hoparlörleri kapattım diye sövmedin de mi? Sese gelemiyorum son 2 yıldır..." dediği zaman tatlı bir ses tonuyla "Evet ben de fark ettim, sese karşı bir hassasiyetiniz var. Ben sizi kırmamak için soramadım. Sesle ilgili bir rahatsızlığınız mı var? Depresyon gibi, sinir bozukluğu gibi... vs" diyerek konuyu açıp derdi sıkıntısı neymiş öğrenmeye çalışın. Yılan, deliğinden çıksın bakalım nasıl bir şeymiş? Adamın cevabından, üslubundan niyetini, varsa bir rahatsızlığı anlamaya çalışın, aranızda halletmeye çalışın.

    Aranızda halledilecek gibi değilse yöneticiyi bilgilendirin, çözümü yönetici bulsun

    Baktınız ki aranızda halledilebilecek gibi değil. "Ben size belli etmemeye çalıştım ama bu durumdan çok geriliyorum. Bu şekilde verimli olamıyorum. Bu konuyu yöneticiyle görüşüp işten ayrılmayı düşünüyorum" deyin. Art niyetliyse ve bu davranışları kasti olarak yapıyorsa yöneticinin sizin lehinize karar verebileceğini düşünerek kendine çeki düzen verebilir. Baktınız olmuyor. Gerçekten de yöneticiyle görüşün. Çözüm yolunu yönetici bulsun. Yönetici de sizin aleyhinize düşünüyorsa "Bizim burada işler böyle yürüyor. İşine gelirse kardeşim. İşte kapı işte sapı!" diyorsa ondan sonra ya yöneticinin dediği şartlarda çalışmaya devam edersiniz ya da işten ayrılırsınız.

    Şahsen ben olsam böyle yapardım.




  • razzmazz R kullanıcısına yanıt
    Adamın bana mobing uygulayacak konumu eğitimi kapasitesi yok. Yani öyle bir durum olamaz. Sadece iyi niyetimin kurbanı oluyorum şuan.
  • brktmr B kullanıcısına yanıt
    Cevap vericem birgün ama o kadar kastımki ayarsız şeyler ağzımdan çıkacak diye düşünüyorum. He birde şöyle birşey var, ben birşey dediğimde hala kendini yüzde yüz haklı zannediyorsa, ben sanırım cümlelerimi çok ama çok sertleştiririm. Ayağa kalkarsada sanırım kontrolden çıktığım an o an olacaktır.
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Geçmişini araştırdım. Benden önce çeşitli konularda 4 kişi ilede sorun yaşamış. Birtanesi çok ilginç. Kendi kendinize çalışırken mırıldanırsınız ya hani. Sürekli sen bana mı sövüyosun diyormuş bir yıllar önce bende gözlerim ile şahit oldum. Sonra odasını değiştirmek istedi ve değiştirdi. ve yıllar sonra sıra bende sanırım.
  • Şirket içerisindeki karizmamı inan çizdiresim yok. Ama ağaç yaşken eğilir ya hani, sanmıyorum konuşmanın bir fayasının olduğuna. Son çare tepeden halledeceğim bu konuyu ya da giderim (ki bırakacaklarını hiç sanmıyorum beni)
  • Bonuss B kullanıcısına yanıt
    Hocam mantıklı dusun. Böyle yaparsan kendine zarar verirsin. Sen dediklerimi dinle. Yaşım biraz küçük ama bu konuda oldukça tecrubeliyim. Danışmanlık hizmeti verdiğimiz fabrikanın oğlunu susturmuslugum var sana verdiğim tavsiyelerle. Polemiğe girmeden oyunu kurallarına göre oyna. Adama lafı soktuktan sonra "Konu benim için kapanmıştır. Rahatsız olan kendi çözümünü kendi bulsun. " gibisinden kestir at tartışmaları. Ona istediğini verme. Sakın uzatma tartışmayı. Hele kavga falan sakın diyeyim hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şamarı üstten aşagı çaprazlama bi şekilde ger.
  • Oda arkadaşınız bana çok benziyor

    Bu durumu sadece yaşayan bilir biliyorum karşı tarafa çok saçma geliyor

    Youtube'a Misophonia yazıp izlerseniz daha rahat anlayabilirsiniz

    Türkiye'de Misophonia pek bilinmiyor OKB diye geçiyor. Oda arkadaşınız ağrı OKB hastası.
  • Bonuss B kullanıcısına yanıt
    hocam adamın bilerek ya da bilmeyerek yaptığı şey mobing. neyse mobing olayı bu kadar önemli değil önemli olan sizin bundan çok rahatsız olmanız. eğer bu olayı dallanıp budaklanmadan halletmek istiyorsanız üst düzey bir yöneticiyle görüşüp farklı bir odaya geçin. söylediğinize göre adam mimlenmiş daha önceki vakalardan bu yüzden farklı bir oda fikrine sıcak bakarlar.
  • brktmr B kullanıcısına yanıt
    B,razdan konuyu açacağım kendisiyle. Hemde çok cool bir tavırla.. Gelişmeyi yazacağım :)
  • Çok tuttum kendimi yoksa şimdi emin ol komadaydı :)
  • Mastermind33 kullanıcısına yanıt
    Saçma falan gelmiyor. Sadece herkesin problemleri var ve kimse karşısındakine kendi zevki için birşey söylemek zorunda değil. Zaten bu son. 50 yaşına gelmek üzere olan birine benimki sadece aldığım aile terbiyesi sonucu halini anlamak ve saygı göstermek yoksa dediklerini yapmam aksine gayette saygılı halimin yanında asi biriyimdir. Siz hiç bu konuda kavgaya karıştınız mı ?
  • razzmazz R kullanıcısına yanıt
    Birazdan yapmayı düşündüğüm şey; direk konuya girmek.. Ama birazdan kavgada çıkabilir, konuşadabilirim, herşey karşı tarafın tavrına göre şekillenecek çünkü ben kavga etmek istesem zaten bu zamana kadar etmiştim. Mobing falan bence değil çünkü olamaz :)
  • Bonuss B kullanıcısına yanıt
    ilk başta kavga falan gerek yok. belli ki eleman rahatsız. bence durumu üst yönetime iletin onlar zaten anlar. bir bir olanları anlatın kendinizide bu kadar germeyin.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.