Şimdi Ara

Ses kartı alıcam bir bakarmısınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hepinize hayırlı günler öncelikle bu konuda laptopumun bölümüne yazdım fakat pek bi cevap alamadım birde burda danışayım dedim.

    Laptopumun ses kartından hiç memnun değilim yeteri kadar bana müzik zevki vermiyor oyun sesleride yanında cabası bunun için 2 adet ses kartı buldum bütçemi sarsmayacak şekilde.

    http://www.vatanbilgisayar.com/sb-x-fi-go-pro-usb-ses-karti.html

    http://www.vatanbilgisayar.com/sb-play-usb-ses-karti.html

    Öğrenmek istediğim birşey var aralarındaki farklar nedir " X-Fİ GO " ŞUAN SOTKTA YOK ÖNERİLİRSE SPARİŞ EDEBİLİRİM.
    Bazı yerlerde görüyorum creative surround 5.1 öneriyolar herkes bütçe mevcut alamıyorum onu biriktirme mevzusuna gelirsek okudugum için her an lazım oluyo biriktiremiyorum :) Kullanan kullanmış olanlar veya anlıyanlar aradaki farkı söylebilirse çok sevinirim.







  • Nasıl kullanacaksınız ses sisteminiz nedir yani aldığınıza değecek mi o da önemli
  • Nasıl kullanacaksınız derken. Laptopumun onboard ses kartından memnun değilim müzik dinlenmiyor bassları olsun müziği net alamıyorum ve keyfide fazla sürmüyor. CS 1.6 Clanımız var maçlar felan atıyoruz ayda bir felan onboard çok sıkıntı çıkartıyor ses kasmam imkansız hale geliyor sadece ses kasmak değil. Çeşitli oyunların mesela crysis 3 oynarken oyunun içine giremiyorum sesleri net alamıyorum. Umarım anlamışsınızdır. Birde şunun için alıcam laptopumun mik girişi yok dahili mikrofonu berbat konuşurken uğultu yapıyor karşı tarafa çok kötü ses gidiyor. Ne kadar ayar varsa değiştirdim ama olmadı bir türlü düzeltemedim mikrofon bassı var onu açıyorum açmazsam sesim gitmiyor laptopun dibine girmem lazım mecburen açıyorum.

    not: ses sistemim logitech z623 2+1 thx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xironic -- 19 Nisan 2014; 0:11:35 >
  • Xironic X kullanıcısına yanıt
    Thief arkadaşın demek istediği hoparlörleriniz ne? 2.0 mı, 2.1 mi, 5.1 mi? Yada hangi model?

    Harici ses kartı mutlaka seste biraz bir düzeltme yaratacaktır. Ama elinizde 50-100 TL'lik sıradan pc hoparlörleri var ise ses kartının asıl performansını elde edemezsiniz. Bu sebeple elinizdeki sistemi tam olarak yazarsanız daha doğru bir yorum yapılabilir.

    Ayrıca öneriliyor dediğiniz Creative 5.1 usb ses kartını 1 sene kullanmış biri olarak, kesinlikle parasını hak etmeyen bir ürün olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Onu satıp yerine aynı fiyatlardaki Asus Xonar DX ses kartını aldıktan sonra arada dağlar kadar fark oldu ve Creative'i iyi ki satmışım dedim. Müzik performansı olarak Asus zaten tartışmasız şekilde çok daha iyi, oyunlarda da resmen arka hoparlörlere can geldi ve oyunlarda ilk defa 5.1 ses deneyimini tam olarak yaşamış oldum.

    Ki linkini verdiğiniz ürünler benim dediğim Creative'den daha da düşük seviyeli ses kartları, onun için hiç almayın daha iyi. Onun yerine paranızı biriktirin, mümkünse 100-150 TL arasına Asus Xonar U3 gibi bir ses kartı almaya çalışın.

    Ha bu arada ebay üzerinden alışveriş yapabilirim diyorsanız, çok daha uygun fiyata usn ses kartları mevcut.Mesela 3 gün önce ev sinama sistemimin müzikal performansını arttırmak için aşağıdaki usb ses kartını (DAC) sipariş ettim. Yurtdışı forumlarında parasına göre mucize yarattığı söyleniyor. Ha oyunlarda nasıl olur bilmeyeceğim ama senin laptoptakinden daha iyi olacağı kesin diyebiliriz.
    http://hifimediy.com/index.php?route=product/product&path=62_73&product_id=123

    Ebay'da bunun gibi birçok cihaz var. daha da uygunları mevcut.
    http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=analog+to+digital+converter&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR12.TRC2.A0.H0.Xusb+dac&_nkw=usb+dac&_sacat=0

    Ha bu arada, bu usb ses kartları müzik dinleme üzerine yapılmış cihazlar, o yüzden mikrofon girişi olmuyor. O yüzden bunları alırsan mikrofonu yine dahili ses kartı üzerinden kullanmak zorunda kalacaksın.

    Ki bence senin mikrofon sorununu 10-20 TL'lik harici mikrofon çözecektir. Laptop üzerindeki mikrofonu kulanıyorsan, oyun esnasından hparlörlerden gelen sesi de alıyor ve sesin bozulmasına sebel oluyordur diye düşünüyorum. Bu konuda çok emin değilim ama bu bir çözüm olabilir.




  • Beklediğim bi cevaptı bu öncelikle teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Ben kısa olarak sorunumu anlatayım (mikrofon) diyorsunuz ki alsanızda yine dahiliyi kullanacaksınız bi faydası olmayacak. 10-20 tl lik harici mikrofon işini görecek diyorsunuz laptopumda harici mikrofon takma yeri yok sorunum burda çeviri vs.. baya aradım artık son çözüm olarak usb ses kartı oldu yine çare olmayacaksa ben hiç almayayım artık bu durum sinir bozucu olmaya basladı okuyorum meslegim gereği bazen internetten görüşmeler yapmak zorundayım. Bu karşımdaki müşteriyide baya rahatsız ediyor. Sormadınız fakat ben yinede belirtmek istiyorum benim hoparlör ve (HARİCİ)mikrofonu aktif şekilde kullanabileceğim bi usb ses kartı lazım. Elimdeki sistem şuan eskiden aldığım bi sistemdi sesi fazla iyi alamayınca yüklü bi para verip ucuz bi ses kalitesine gidip 400tl lik bi ses sistemi alamazdım.
  • ikinci el bi x fi al bence.
  • Xironic X kullanıcısına yanıt
    Açıkçası o Creative ses kartlarını almanızı pek önermiyorum. Gerçekten verilen paraya yazık. Bu sebeple mikrofon işini harici olarak çözebilirseniz, dediğim ses kartları müzik için gerçekten iyi çözümler ama mikrofon işi biraz karıştırıyor.

    Peki birşey soracağım. Acaba USB girişli bir mikrofon yok mu? Hiç araştırmadım ama olabilir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım, fakat creative kullanıcıları gayet memnunlar. Benim için sesten ileri mikrofonda ilgilendiriyor şuan elime biraz para geçti pekala " X-Fİ SURROUND 5.1 " öerirmisiniz nasıldır acaba forumda konular var fakat bakmadım mesajdan sonra bakıcam. USB mikrofon araştırdım fakat bulamadım.

    SON OLARAK EKLEMEK İSTEDİĞİM BİRŞEY VAR; Önerdiğiniz " Asus Xonar DX " ses kartı PCI olduğu için laptopum 6-7 aylık garantisi 4 yıl yani ses kartını değiştirmek gibi birşey söz konusu değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xironic -- 19 Nisan 2014; 16:39:27 >
  • Xironic X kullanıcısına yanıt
    Yok zaten Asus'u önermedim. Sadece aynı paraya dediğiniz Creative USB 5.1 ses kartının çok daha kötü olduğunu anlatmak için verdiğin örnekti

    Valla Creative'e verilen 200tl'ye yazık olacak, ben onu belirtmeye çalışıyorum. Bu arada hoparlörleriniz nedir? 5.1 değilse ebay'dan USB sound card olarak bir arama yapın. 50$ civarındaki stereo ses kartları Creative'den daha başarılı olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım az önce " Asus Xonar U3 " ya baktım baya bi yüklü para istiyor kendisi :)
    Creativeyi ne için önermiyorsunuz merak etmedim değil :)
    Hoparlör sistemim 2.1 ses kartım ne kadar iyi ses verirse sistemimde o kadar güçlenecek elimde var 7.1 ve 5.1 var fakat ucuz bi ses kalitesine heba edemem :)
    Kusura bakmazsanız " streo ses kart nedir ? " bilmiyorum bilmiş gibi cevap vermek istemiyorum.
  • Xironic X kullanıcısına yanıt
    Creative genelde cansız ve detaysız bir sese sahip. Dediğim Asus ile karşılaştırma yapabilseniz dediğimi anlarsınız. Açıkçası sesin tarifini yapmak zor iş, o yüzden kısaca kötü dedim

    Stereo ses kartı 5.1 desteği olmayanlara deniyor ve genelde daha çok müziğe yönelik oluyor. 5.1'ler daha çok oyun ve filme yönelik oluyor.

    Bu arada elinizdeki hoparlörler neler? Eğer hoparlörler boşta duruyorsa ve kaliteli ürünlerse, 5.1 destekli ses kartı alıp, elinizdeki sistemleri de kullanabilirsiniz. Yada dekoderli bir ürün ise optik ses çıkışı olan bir ses kartı almanız yeterli olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 yaşınızı bilmediğimden ötürü "kardeş" diye hitap edicem şimdiden kusuruma bakmayın. Çok sağolasın az önce ASUS XONAR U3 SPARİŞ ETTİM YARIN ELİMDE OLUCAK DESTEĞİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM :)
  • Xironic X kullanıcısına yanıt
    Önemli değil efendim. Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle merhaba,N11 sitesinden 111 tl lik hediye çekimi değerlendirmek adına gezinirken asus xonar u3 ürününe rastladım, ürün hakkında araştırma yaparken birkaç başlıkda tavsiye ettiğinizi gördüm...Ben ürünü kulaklık anfisi niyetine aldım ve bugun paketinden açıp denediğimde sonuç muhteşem oldu bukadar farkedeceğini düşünmemiştim...Sanki kulaklığı birkaç model üstüne yükseltmiş oldum müzikal anlamda hemde ses şiddetinde ki artış cabası...

    Benim merak ettiğim şey bu usb ses kartını başka ne amaçlarla kullanabileceğim...Bi kaç yazıda avr nin müzik performansını yükselttiği hakkında yorumlara rastladım ancak ayrıntı bulamadım...Ürünün içinden
    S / PDIF TOSLINK optik adaptör diye bişey de çıktı sanırım optik bağlantı için...Avr ye bu adaptör ilemi bağlantı yapılıyor ve bu küçücük usb ses kartı kocaman avr ye gerçekten müzikal anlamda bişey katabilirmi ...Kullandığım laptopta optik çıkış da var bununla bi ilgisi olur mu...


    @turuncu55




  • meteor0636 kullanıcısına yanıt
    Laptopunuzdaki optik ses çıkışındaki devre ve komponentler eğer çok kaliteli değilse Laptopu Asus ses kartı üzerinden AVR'ye bağlayarak daha iyi bir ses almanız teoride mümkün.

    Ama bu kalite artışı biraz göreceli olabilir. Ses sisteminin kendisi, hoparlörler bu artışı yansıtabilecek kapasitede mi, kullanan kişinin kulağı bu detayı anlayabilecek mi vs vs. Ses olayı çok subjektif bir olay olduğundan, en doğru yöntem deneyip görmek oluyor :-)

    Yalnız laptopu optik kablo ile bağlama fikri biraz garip oluyor. Laptopu biryere sabitlemiş oluyorsunuz, yani birnevi htpc oluyor. Eğer bu şekilde bir kullanım düşünürseniz Logitech K400 diye bir klavye var. Laptopu AVR'ye bağlı bırakıp, klavye ile uzaktan kullanabilirsiniz. Ben kablo sök tak vs ile uğraşmamak için eldeki eski Pc parçalarından sabit htpc kurdum, tüm müzik ve film arşivim de bu pc'nin içinde. Klavye olarak da dediğim Logitech'i kullanıyorum. Gayet de güzel oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Laptop un optik çıkışının kalitesini bilmiyorum daha önce hiç kullanmadım , elimde mevcut bi optik kablomda yok zaten , ben daha çok avr ile kullanıldığında stereo kalitesini artırır gibi bi yazıya rastlayınca hazır ürünüde almışken aslı varmıdır diye danışmak istedim...o zaman bi optik kablo edinip dediğiniz gibi deneme yaparak sonucu değerlendirmek daha sağlıklı olucak...


    Birde işyerinde kullandığımız 5+1 sistem ve projeksiyon perde var... nöbet sistemi çalıştığımızdan gece mesailerinde bu sistemden filmleri izliyoruz...işyerinde bu sistem için kullandığımız laptopta 5+1 hopları bağlamak için 3 adet giriş var (front-rear-bas) realtek ses kartının surround performansından memnun değilim bu sistemde asus xonar u3 kartını kullanmam için nasıl bi bağlantı yapmam gerekiyor...



    Bu Laptopdaki girişler

     Ses kartı alıcam bir bakarmısınız ?

    Buda Sub daki girişler

     Ses kartı alıcam bir bakarmısınız ?



    @turuncu55




     Ses kartı alıcam bir bakarmısınız ? Ses kartı alıcam bir bakarmısınız ?




  • meteor0636 kullanıcısına yanıt
    Asus'ta 5.1 çıkış olmadığı için doğrudan 5.1 sisteminize bağlayamazsınız. Bunun için eğer Asus u3 optik çıkışından 5.1 ses iletebiliyorsa playvision dekoder alıp asus'tan gelen sesi çözüp analog sese çevirip hoparlör takımına verebilir. playvision dekoder 180 tl civarı bir ürün. İş yeri için alınır mı, orası size kalmış.

    Ama önce Asus u3 optik çıkışından 5.1 olarak ses verebiliyor mu ondan emin olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    İşyerinde kullanmak için 180 tl playvision fazla olur...ben mevcut durumda değerlendirebilirmiyim peşindeydim...teşekkür ederim bilgilendirme için...


    @turuncu55
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.