Şimdi Ara

Ses kartını tanıtma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çok garip bir sorunum ve bi ekstram var çözene binlerce teşekkür;

    creative sound blaster live 5.1 value ses kartım var. ilk olarak bunun driverini yükleyemiyorum çünkü "sisteminizde sound blaster 5.1 yok" diyor.. e tamam dedim, açtim kasayı sıkıştırdım üfledim bişeyler yaptım yine olmadı. gittim benim diğer kasadaki aynı ses kartını buna taktım. açtim bilgisayarı, sistem ses kartını gördü.. güzel dedik, kendi kendine yükledi etti. restart atmam lazım dedi, at dedim attı.. windows tekrar açılırken açılış sesi çikti kulaklıktan ama sonra windows kitlendi. restart attım, ses kartını tanıyamadı yeniden ama windows açildi çatir çatir.. şimdi biliyorum ki ses kartını taktığım yerde bir sorun yok, kartta da sorun yok.. ben buna niye driver yükleyemiyorum, bu kodumun sistemi bu kartı neden görmüyor?? ne yapmam ne etmem lazım... driver yükle deyince hata verip yine "sisteminizde sound blaster hedesi yok." diyor.. hatta denetim masası-aygıt yöneticisinde bile creative ile ilgili en ufak birşey yok şu anda.. e ben kasayı kımıldatmadım bile, imkansız donanımsal bir sorun olması. yazılım sorunu var.. ama ne?



    ikinci sorunum bu o kadar garip değil..

    500 gb samsung hdd aldım. diğer hdd'yi komple çikarip attiğim için buna sıfırdan windows kurdum. kur işlerinde 500 gb'lik hdd'yi 131 gb olarak gördü. duydum ki sp1 yüklemeden xp'ler 500 gb'i göremezlermiş.. 137gb mi ne sınırı varmış.. tamam eyvallah dedik devam ettik. c:'yi 50 gb olarak ayırdım, ama d'yi biçimlendirme falan yapmadım. hatta hiçbişey yapmadım hatırladığım kadarıyla. c'yi biçimlendirdi etti, windowsu kurdum. sp2'yi de yükledim.. şimdi ben bu kayıp 450gb'i nasıl çikarcam? hiç araştırmadım, tembellik ediyorum biraz ama yine de cevaplarsanız süper olur :)

    binlerce teşekkür hehe







  • 2.soruna cevap vereyim eğer formatı ntfs ile attı isen gigabayt sınır sorunun olmaz yok 500 gb tanımıyor yok 137 gb tanıyor falan bunlar yanlıs bilgi kardes.sanırım sen format atarken 50 gb tı tanıtıyor kalan 450 yi tanıtmıyor(biçimlendirmiyorsun) sorunun bu yuzden.dikkatlice format at yada bilen birinden yardım al
  • ee o yanlış bilgiyi samsung hdd'nin içinden çıkan ufak kitapçıktaki "sık sorulan sorular" a verilen cevap verdi vallahi.. yanlışsa yanlıştır tabi sözümüz yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.