Şimdi Ara

Ses Problemi (Realtek)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, yaklaşık 4 gün önce bir update sonrası bilgisayarımı yeniden açtığımda hoparlörlerden ses gelmediğini farkettim. Önceleri hoparlörüm eski olduğundan bozuk deyip önemsemedim, ancak geçen gün mikrofon+kulaklık seti alıp denediğimde yine aynı problemin devam ettiğini görünce şaşırdım.

    Sürücüleri sildim, yükledim - eski sürücüleri yükledim - sistem restore ettim, banamısın demiyor. (bu arada mikrofon da çalışmıyor). İşin en ilginç tarafı windows a göre ses kartım problemsiz çalışıyor.

    İnternette baya bi araştırma yaptım. İnanılmaz olan bu problemi 2007'nin ortalarından beri çekenler var, kimse de doğru dürüst çözememiş. Baktı olacak gibi değil, sildim baştan yükledim, zaten ne zamandır x64bit vista yükliyecektim kısmet şimdiyeymiş düşüncesiye de yükledim.

    Ama durum yine aynı !? Çıldıracak gibiyim, ne nedediysem olmadı, ne hoparlörden ses geliyor nede mikrofon çalışıyor, ve de 1 tane bile hata yok. Ben yüklediğimde güncelleştirme yapmamıştım vistaya problem ondandır diye ancak görüyorumki o da değil (şu anda SP1 dahil tüm güncelleştirmeleri yaptım).

    Bilgisayarım ;
    Intel e8200 işlemci, @2,66, 1333fsb 6mb l2cache
    4 gig kinston ddr2800 ram, (1gb stick x 4)
    Gigabyte GA-G33M-S2L anakartı
    Palit 9600gt (sonic değil) 512mb DDr3 ram, 256 bit
    Vista 64bit ultimate (eski sistem 32bit ultimate idi)

    Konu ile ilgili internette bulduklarım (ve bana hiçbir çözüm getiremeyenler);

    http://www.techsupportforum.com/hardware-support/sound-cards/229258-realtek-hd-but-no-sound-through-speakers.html

    http://forums.microsoft.com/MSDN/ShowPost.aspx?PostID=1931570&SiteID=1

    http://infopirate.org/no-sound-in-vista-premium-home-help

    http://www.softwaretipsandtricks.com/forum/windows-vista/33454-no-sound-vista.html

    http://www.vistaheads.com/forums/microsoft-public-windows-vista-installation-setup/86466-installed-audio-drivers-but-no-sound-speakers.html

    Başka yerlere de bakmıştım ancak şimdilik bulabildiğim linkler bunlar.

    Denediklerim ;
    * Bios'u kontrol ettim, ses kartı etkin
    * Kasamda ön tarafta ses yuvaları yok, dolayısı ile ön panel bağlanmış değil, kabloları bile takılı değil (bununla alakalı bios ayarı da yok maalesef).
    * 1.92 den tutn 2.0.1 e kadar tüm realtek sürücülerini denedim, windows'un leagcy sürücülerini de denedim tık yok
    * Defalarca konnektörü takıp çıkardım, hatta 3 yuvayı da bir ara denemek amacıyla doldurdum
    * Realtek'in zımbırtısında "disable front panel detection" u denedim
    * Aynı yerde "seperate input jacks'i" de denedim
    * Aynı yerde "enable audio popup dialog" u da denedim
    * Windows sounds'da playback ve recording tablarında ayrı ayrı "speakers" ın ve "mikrofon" un default olduğunu konmtrol ettim.
    * Windows sounds da, playback ve recording tablarında "show disabled devices" ve "show disconnected devices" kısımlarını açtım ve herşeyi etkin yaptım.
    * Bilgisayarımın tüm kablolarını (elektirk dahil) çekip 10 dakika bekledikten sonra açtım
    * Temiz format attım

    Denemediğim birşey aklıma gelmiyor, ancak internette birçok insan bu problemi çekiyormuş, üstelik bir kısmı XP'de de aynı sorunları yaşıyormuş. Bu arada vista birşey çalınca çalıyor, yani müzik v.s. çalıyor görünüyor ancak tık yok.

    Son olarak ucuz bir ses kartı alayım dedim, kasaya bi baktım benim 9600'ün fanı 2 PCI yuvasınıda kaplamış. Ne yapabilirim bir fikri olan varmı?







  • Denemişsindir büyük ihtimal ama. Benzer bir problemle arkadaşım karşılaşmıştı. Kendi Driver DVDsindeki driverlar falan da fayda etmemişti. Realtek in sayfasından son HD Driverı indirip kurduk olmuştu. Sen de bi dene istersen. Umarım sorunun çözülür. Aşağıda Realtek sayfasından 3 serverin adresini verdim. Kolay gelsin sana.

    ftp://66.104.77.130/pc/audio/Vista_R201.exe
    ftp://202.65.194.211/pc/audio/Vista_R201.exe
    ftp://202.65.194.212/pc/audio/Vista_R201.exe

    Pardon 2.0.1 ver denemişsin. orayı atlamışım kusura bakma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raredamonaeon -- 16 Ağustos 2008; 11:08:41 >




  • EĞER HALA ÇÖZEMEDİYSEN YENİ BİR SES KARTI ALMANI TEVSİYE EDERİM ZATEN FAZLA BİR PARA DEĞİL ZATEN.. ALLAH YARDINCIN OLSUN KARDEŞİM.
  • ikinizede teşekkür ederim, evet 2.0.1 denemiştim olmamıştı. Yeni ses kartı alacağım herhalde öyle görünüyor - ancak 9600gt ekran kartımın fan'ı 1 PCI yuvasını kapatmış, diğerinin de çok yakınında - ses kartıma direk hava üfliyecek gibi görünüyor. Küçük ve ucuz bir 5.1 bulursam alacağım, onun haricinde maalesef şimdilik ses kartım çalışmıyor :(
  • açıkcası bende birkaç pc deaynı sıkıntıyı yaşadım çözümde ilginç bi mantıklı değil yani... ben şöyle yapmıştım öncelikle ses çalışmayınca driver kaldırdım. biostan sesi disable ettim tekrar açtım. açıldıktan sonra çipset driver tekrar tanıtıp reset attım açıldıktan sonra tekrar resetleyip biostan enable edip başlattığmda donanım bulunduğunda kutuyu kapatıp normal yolla cd den ses driver tanıttım oldu çokta mantıklı değil ama böyle olmuştu. bide anakartta fpanel di sanırım kitabından bakarsan orda bi jumper ayarı yapman gerekebilir.
  • aygıt yöneticisinden sistem aygıtlarınının içinde microsoft UAA BUS driver var onu devre dışı bırakıp denermisin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 16 Ağustos 2008; 13:35:23 >
  • keşke daha önce kontrol etseydim :/ gittim kendime audigy 7.1 aldım, hayır grafik kartının fanının dibinde, korkutuyor - neyse sesime kavuştum.
  • sizinkine benzer bi olayi bende yasiyorum... asus laptop imda realtek ses karti var... yurtdisindan almistim aleti kulaklik cikisina surekli olarak hoparlor bagliydi yada kulaklik bagliydi... 1 sene sonra bi anda sesin cizirtili geldigini farkettim.. kulaklik jag ini cikarttim taktim yok yine fayda etmedi.. ama laptop in hoparlorundan ses gayet normal geliyor.. problem kulaklik taktigimda ses cizirtili olarak geliyor...servise goturdum falan.. anakarti degistirler direk cunku ses karti degisme gibi bi sanslari yok... neyse aradan 1 sene daha gecti yine ayni problem.. servise gittim garanti bitmis dediler ii tamam dedik... simdi ben bu olayi cozmeye calisiyorum.. 1 senelikmi bunun cozumu anlamadim... driverlari denedim enable disable yaptim denedim herseyi jagi bile temizledim ama yok...artik sizlerede sorup bi cozum varsa bunu denemek istiyorum.. son carem zaten usb ses kartlarindan almak..

    evet varmi bi dusuncesi cozumu olan :)
    tesekkurler simdiden herkese..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.