Şimdi Ara

Ses sistemi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracım Dacia Duster 2010 model bütçem 1500 lira genelde bass li müzik seviyorum dıştan çok beni tatmin etcek kolay bozulmucAk bir sistem önerirseniz sevinirim. Hayırlı geceler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhabalar öncelikle aracınızda orjinal teyp hoparlörlermi kullanıyorsunuz yoksa harici teyp veya hoparlör varmı belirtirseniz daha detaylı yardımcı olabilirim. Baslı müzik sevdiğinizi belirtmişsiniz. Kullandığınız sistemin mid ve tizleri yeterlimi sadece subwoofer ve amfi mi istiyorsunuz.
  • Aracı aldıktan sonra teybi ve dört hoparlörünü değiştirdim orjinal değiller tüm sistemi değiştirmek istiyorum amacım yüksek ses ve kaliteli bozmadan yüksek ses almak teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dracalp

    Aracı aldıktan sonra teybi ve dört hoparlörünü değiştirdim orjinal değiller tüm sistemi değiştirmek istiyorum amacım yüksek ses ve kaliteli bozmadan yüksek ses almak teşekkür ediyorum.
    Komple sistem için bütçeniz yeterli olmayacaktır fakat size bir kaç ürün tavsiyesi yapacağım bütçeniz oldukça parça parça sistemi tamamlayıp kaliteli ses almanız mümkün olacaktır. Seçtiğim ürünler fiyat performans ürünleri orta kaliteli olanlarda mevcut yüksek kaliteli olanlarda seçimi siz kendi bütçenize göre yapabilirsiniz.


    Öncelikle ses sistemlerindeki ses kalitesinin en büyük etkenlerinden biri ana ünite yani teypten başlamak istiyorum. Geliştirilebilir bir sistem ve yüksek ses kalitesi ön planda olduğu için size teyp önerim Kenwood Kmm BT306 modeli olacaktır. Ses kalitesi muazzamdır 3 yol xover sistemi ve 13 band ekolayzer mevcut ayrıca 3 adet 3.5v amfi çıkışıylada bu bütçelere alınabilecek en iyi cihazdır. Sıfır fiyatı 650TL civarıdır.


    Hoparlör olarak 3 çeşit hoparlör önerim olacak. Bunlardan 1.si component takımları bilindiği üzere component takımları kaliteli ses sistemlerinin vazgeçilmezidir. Ses kalitesi olarak diğer bütün hoparlör çeşitlerine göre üstün ses kalitesine sahiptirler. Sistemde ses kalitesi isteniyorsa en az bir takım component olmalıdır. Component takımlarının ses filtreleri ve güç dengeleyicileri takım içeriğindeki crossoverda bulunmaktadır. Burada tercih edeceğimiz component takımını alt frekans çalabilen component takımı olarak tercih ederek yapmalıyız. Aracınızın hoparlör boyutlarını tam olarak bilmiyorum fakat marka model olarak size önerebileceğim bir kaç takım var. Bunların en başında Alpine Type S serisinden S65c geliyor. Ses kalitesi muazzamdır. Alt frekanslara inebilmesi sayesinde baslı şarkılarda bozulmaların önüne geçilebiliyor. Fiyat olarak biraz yüksek gelebilir fakat verilen parayı hak eden bir ürün olduğunun garantisini verebilirim. Sıfır fiyatı 750-800tl civarıdır.
    Component takımlarında 2. önerim Sony XS-GS1621C olacaktır. Bu üründe alt frekanslara inebilmesiyle meşhurdur bu sayede ses bozulmalarının önüne geçebiliyor. Kalite olarak alpinele yarışabilir durumda ses kalitesine sahiptir. Fiyat olarak 700-800TL civarıdır. Component seçiminde üst kaliteli ürün tercih etmenizi öneririm. Daha düşük bütçeli component isterseniz orta kaliteli olarak JBL CS760C öneririm. Ses kalitesi ve güç olarak diğer önerdiğim ürünlerle kıyaslanamaz fakat piyasadaki emsallerine göre iyidir. Fiyatı 400TL civarıdır.


    2. olarak önereceğim hoparlör çeşidi yüksek ses almanıza yönelik olacaktır bu sebeple midrange tercih ediyoruz. Midrangeler component takımlarına göre üst frekansları ve mid sesleri daha iyi yansıttıklarından dolayı ve tasarlanma şekillerine bobin yapılarında göre daha yüksek ses verebiliyorlar. Burada dikkat etmemiz gereken şudur ki sistemde sadece midrange kullanarak ses istediğimiz yüksek ses kalitesine ulaşabilmemiz pek mümkün değildir. Midrangeler alt frekanslarda daha çabuk bozulmaya girerler bu sebeple amfi ayarlarında frekans ayarının daha üst sesviyelerde tutulması gerekmektedir. Component takımlarıyla birlikte kullanılmalarını öneririm. Midrange önerilerime Vibe markasıyla başlamak istiyorum. Kaliteli midrange dendiğinde ilk akla gelen marka vibe tır. Fiyat olarak piyasadaki bir çok ürüne göre yüksektir fakat parasını sonuna kadar hak ediyor diyebilirim. Sistemde 1 takım midrange işinizi görecektir. Vibe BlackDeath Pro 8 600Watt 20Cm tercih edebilirsiniz. Fiyat olarak 1000TL civarıdır. 2. el temizini bularak değerlendirmenizi öneririm. Bu cihaz bütçemi çok aşar derseniz şayet diamond da vb8 modelini önerebilirim. Bu cihazda görsel olarak vibe blackdeath serisine çok benziyor fakat ses kalitesi ve güç olarak birazdaha düşüktür. Sıfır fiyatı 600tl civarıdır. Yine 2. elden temiz değerlendirebilirsiniz.


    3. olarak önereceğim hoparlör çeşidi coaxial hoparlörlerdir. Günümüzde bir çok markanın birçok coaxial hoparlörü bulunmaktadır. Yine tercihimizi ses kalitesinden yana kullanarak yapmak istersek Alpine Type S serisinin s65 modeli coaxial hoparlörleri önümüze ses kalitesiyle bir tık ön plana çıkıyor. Aynı seri component takımlarının coaxiale evrilmiş hali cihazlardır. Ses filtreleri ve güç dengeleyicileri üstündedir. Ses kalitesi olarak component takımlarına en çok yaklaşan ürünlerdir. En büyük dezavantajı tweeterları üzerinde olduğundan dolayı hoparlörleri kapı altlarına monte ettiğimizde sıkışık ortamda tiz sesleri biraz boğulabiliyor. Bu hoparlörleri componentlerden tek ayıran nokta bu diyebilirim. Fiyat olarak 550-600tl civarıdır.


    Amfi tercihine gelecek olursak geliştirilebilir sistemlerde biz genelde 3 amfi tercihinde bulunuyoruz. 1. amfi ab klas stereo 4 kanal amfi. Bu amfiyi componentlerin midleri ve midrangeleri beslmek için kullanıyoruz. 2. amfi yine ab klas yada daha düşük bütçeli olarak d klas tercih edilebilir stereo 2 kanal amfi yada 4 kanal olabilir. Bu amfiyide sistemdeki tweeterları beslemek için kullanıyoruz. 3. amfi tercihimiz ise d klas mono amfi. Bu amfiylede subwooferı besliyoruz. Daha düşük bütçeler için kaliteli ve güçlü olmak kaydıyla 5 kanal amfi tercihinde bulunarakta bütün sistemi tek amfiyle besleyebilirsiniz. Hem fazlalık kablolardan kurtulmak hemde yerden avantaj sağlamak amacıyla biz en çok 5 kanal amfileri tercih ediyoruz. Amfi seçimini hoparlörlerinizin güçlerine göre yapmanızda fayda var. Sistemde güçsüz bir amfi kullandığınızda hoparlörler tam beslenemeyecek hem ses kalitesinden hemde ses şiddetinden kayıp yaşamanıza sebebiyet verecektir.


    Subwoofer olarak karşımıza birçok seçenek çıkmakta. Slim subwooferlar, çift bobin olanlar, çeşitli boyutlara sahip olanlar, portlu kabin veya portsuz kabin olanlar, kendinden amfili olanlar gibi bir çok çeşit mevcut bunların arasında bizim aradığımız subwoofer özelliği alt frekanslardaki tonlamaları bize yumuşak bir şekilde vermesidir. Buradaki seçimi beklentilerimize göre yapmamızda fayda var. Çok güçlü sert bir tonlamaya sahip subwoofer istiyorsak 38cm üzeri çift bobin 500rms üstü güç verebilen portsuz kabin subwooferlara yönelmeliyiz. Sistemi tamamlayacak yumuşak tonlarda çok güçlü olmayan bir tercihte bulunmak istiyorsak aracımız hatchback ise 20-25cm kendinden amfili veya amfisiz portlu kabin 150-250rms güce sahip bir subwoofer işinizi görecektir. Aracınız sedansa 25-30cm tercih etmenizde fayda var. Subwoofer önerisi olarak Rockford, vibe gibi markalar üst seri ve fiyat olarak yüksektirler. Sony, pioneer, jbl gibi markalar birazdaha orta ve alt seri ürünlerle karşımıza çıkıyor. Orta bütçeli kaliteli bir cihaz bakıyorsanız Sony xs nw1202e orjinal slim kabin 1800w-420rms güce sahiptir portsuz kabin olmasına rağmen kabin içi elyaftır ses tonlamaları gayet yumuşak ve güçlüdür. Sıfır fiyatı 750-800tl civarıdır. Daha kaliteli ses ve daha az güç isterseniz şayet Alpine swe 815 modelini öneririm bu cihaz aktiftir kendinden amfilidir ve ayar kumandası mevcuttur harici amfi gerekmez gücü 500w-150rmstir üzerindeki dahili amfinin gücü 150rms ile sınırlıdır. Fiyatı 1000-1100tl civarıdır.


    Herkes faydalansın diye çok fazla detaya girdim umarım sizin içinde faydalı ve açıklayıcı olabilmişimdir. Sormak istediğiniz bir konu olursa yine elimden geldiğince yardımcı olabilirim.




  • Çok teşekkür ediyorum Bursa'da yaşıyorum bunları temin edebilmek için eğer bir site veya otomusic uygun diyebileceğiniz yer var mı yoksa kendim tek tek mi toplamam daha mantıklı olur? Tekrar çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için. Allah razı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dracalp

    Çok teşekkür ediyorum Bursa'da yaşıyorum bunları temin edebilmek için eğer bir site veya otomusic uygun diyebileceğiniz yer var mı yoksa kendim tek tek mi toplamam daha mantıklı olur? Tekrar çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için. Allah razı olsun.
    Sıfır ürün tercihinde bulunacaksanız güvenli ticaret için n11 gittigidiyor gibi sitelerden indirimleri takip edebilirsiniz. Genelde hafta sonları %10 %15 gibi indirimler oluyor.
  • Teşekkürler hayırlı aksamlar dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakancekic88 kullanıcısına yanıt

    konuyu hortlattım ama mükemmel özetlemişsiniz. Bu işleri bilmeden arabayı bir tuning dükkanına götürüp kafalarına ne eserse taktırmıştım. Adamlara da iyice izah ettim. Bakın dedim abi ben kaliteli ses istiyorum mahalleye konser vermeyecem. Adamlar ona rağmen gidip önlere Cadence TX-64, arkalara da For-x 1513 midrange, bagaja da bassla amfiyi taktılar. Tamam ses yüksek ancak tizleri ne kadar kıssam da hep tize yakın ses veriyor. Lanet ettim komple sistemi söküp çöpe atacağım, gidip adam gibi komponent sistem taktıracağım. Ayrıca bagajda aptal bass kutusu da istemiyorum. En dibin dibi seviyesinde kullanıyorum yine arka cam titriyor. Yukarıda tavsiye ettiğin komponent hoparlörlere bir göz atacağım. 2 yıl sonra olsa da bir başkasına yardımcı olmuş oldunuz, elinize sağlık :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.