Şimdi Ara

Ses yalıtımlı kasa seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Emektar kasamın yerine sessiz sakin çalışacak bir kasa arayışındayım. En son 3 model arasında kaldım:

    - Cooler Master Silencio 650 Pure
    - Aerocool Dead Silence 200
    - Aerocool Dead Silence 230

    Hangisinin ses yalıtımı ve hava sirkülasyonu daha iyidir? Bu kasaları kullanan, inceleyen ya da hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.



  • - Cooler Master Silencio 650 Pure
  • Kasanın seslisi veya sessizi olmaz. Olay tamamen fanların dönüş hızında. Kasada ses yalıtımı işi de tamamen hikaye. Heryeri delik kasanın kapağına ses yalıtımı koyunca daha sessiz hale gelmez.
  • Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    Hocam elbette fanların son hızda çalıştığı bir kasada tamamen sessizlik beklemiyorum ama birçok donanım sitesi yaptıkları ses testlerine göre ses yalıtımlı kasaların hava sirkülasyonunu kısıtlayarak diğer kasalara göre daha sessiz çalıştığını söylüyor. Örneğin bir testte Aerocool DS 200 kasasının hdd, kasa fanları ve işlemci fanı yüksek hızda çalışırken çıkardığı ses 36,4 db olarak ölçülmüş ki 40 desibele kadar sessiz kabul ediliyor. Soğutma konusunda çok fark olmadığı halde pencereli kasalar 45-50 desibele kadar çıkabiliyor. Bu durumda kasaya bir de yüksek hızda daha düşük devirde çalışacak fan almak gerekir ki bütçe açısından ses yalıtımlı kasa almak daha uygun geliyor.
  • CM 650 öneririm fakat sessiz bir kasa takıntıdır asla sessiz olmaz o kasa örneğin kasada HDD varsa o kasa asla sessiz çalışmaz :) Şuan corsair 400r delikli diye söktüm tüm fanları çıkardım ekran kartı dahi kullanmıyorum ama o 1tb disk çamaşır makinesi mübarek... Arkada 1 tane 80mm fan var 3pin kestim fanı 5v olarak bağladım cpu fanıyla beraber napiyim anam daha susmuyor kasa biyerlerden ses cıkıyor illa :)

    Ama 650 CM hani en başarılı modellerden biridir bu amaç uğruna fazla fan takmayın kasaya 1 egzos fan koyun yeterli ama doğru düzgün bişey olsun oda hava akımı iyi olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.