Şimdi Ara

Sessiz kasa önerisi olan ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar

    Cm 335 elite kasa kullanıyordum ama yetersiz kaldığından nox coolbay kasaya taşıdım sistemi ama aşırı ses yüzünden maalesef pişmanım..
    Kapak fanı kullanmakta istiyorum ancak daha sessiz bir kasaya ihtiyacım var artık..marka ve model olarak tavsiye edebileceğiniz bir kasa varmı..saygılar



  • ben Cooler Master'ın Centurion 534 Kasasını kullanıyorum gayet memnunum. içinde 350w psu vardı çıkarıp 700w lık taktım. içindeki güç ünitesi ısınınca çok ses yapıyordu. eğer bunun psu suz olanı bulursan alabilirsin. bir de sessiz psu takarsan sorun kalmaz. tek beğenmediğim yanı ön usb girişlerinin alt tarafta olması. ortada olması iyi olurdu.

    bu kasa:
     Sessiz kasa önerisi olan ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2x+1 -- 15 Temmuz 2010; 9:41:58 >
  • bir kasa için fanlarının 12cm den küçük olmaması yeterlidir..
    buna rağmen ses yapıyorsa kasa değiştirmek yerine bir fan kontrolcü alın..
    SUNBEAM Rheobus Extreme öneririm..
    fan devirlerini düşürerek sessizlik sağlayabilirsin.. düşük devire rağmen ses yapan fan varsa fan kalitesizdir
    yada bozulmuştur..o fanı değiştirerek sorunu çözersiniz..
    boşuna yeni kas aalmayın yeni alacağınız kasa dada aynı sorunun çıkma ihtimali var..
    kaliteli bir fan kontrolcü en iyi çözümdür..
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2562




  • 12 cm fanlar optimumdur. Daha küçüldüğünde dönüş hızı artacağınan çıkaracağı ses artar. Noctua, Scythe'ın düşük hızlı fanları, Arctic Cooling yada Türkiye'de bulunmasa da Nexus fanlar sessizdir. Kasada 2. önemli ses çıkaran ürün se güç kaynağıdır. Enermaxlar 200w a kadar 11 db altında çalışıyor. İyi sessizleştirmeler:))
  • cevaplar için teşekürler arkadaşlar şuanki kasada iki adet 20 üç adette 12 lik fan ve akasa 8 lik işlemci soğutucusu fanı var.
    12 lik fanlar cooler master, xilence ve nox un kendi fanı 20 lik fanlarda kasanın orjinal fanları..bunlardan şuan çalışanlar kapak fanı ve üst fan birde arka fan
    diğerlerini sökmeme rağmen bir azalma olmadı seste..Real power m620 cooler master psu kullanıyorum şuan en son ihtimal o kaldı gibi görünüyor:) ama cooler masterlar sessizliği ile bilnir..
    @2x+1 önerin için teşekürler ama o kasanın kapak fanı yok en az 12 lik olması gerekir diye düşünüyoum
    @ooppss fan kontrolcüleri hakkında hiç bir bilgim yok ayrıca biraz pahalı geldi önerdiğin teşekürler
    @eferik şimdilik fanlara yöneldim ve denemeler yapıyorum tekrar sessiz markalara bakıcam ayrıca psu daha yeni aldım teşelürler
  • kardeş kapak fanı var.
    ama senin istediğin kapak hangisi onu bilemiyorum. resme dikkatlice bakarsan sol tarafta fan yeri var ve 12 lik fan. fakat üst kapak diyorsan orda yok. şahsen ben üst tarafta herhangi birşey istemem bir şey dökülmesine karşı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2x+1

    kardeş kapak fanı var.
    ama senin istediğin kapak hangisi onu bilemiyorum. resme dikkatlice bakarsan sol tarafta fan yeri var ve 12 lik fan. fakat üst kapak diyorsan orda yok. şahsen ben üst tarafta herhangi birşey istemem bir şey dökülmesine karşı.


    evet üstad varmış kusura bakma dikkatli bakamamışım =)
    kasa alırsam XIGMATEK MIDGARD PURE BLACK EDITION düşünüyorum psu suz 165 lira fiyatı var
    araştırıyorum hala
  • Yeni çıkan kasalrın çoğu soğutmaya sesszlikten daha çok önem veriyor bence. Kasaya o kadar fazla delik koyuyolar ki, kasasız kullanmaktan bir farkı kalmıyor. O kadar delik yetmiyormuş gibi içine 4-5 tane fan koyuyorlar, sonra gelde dur gürültüden. Bana kalırsa sessiz bi psu, sessiz bir işlemci fanı ve sessiz bir e. kartı fanın varsa, kasaya iki tane 12'lik fan yeterlidir. Bir intake, bir de eksoz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.