Şimdi Ara

Severance (2022-) | Apple TV+

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: domaskinos Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
2.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Severance, Lumon Industries’de bir ekibi yöneten Mark Scout’u (Adam Scott) takip ediyor. Burada çalışanların anılarını ve özel yaşamları arasında cerrahi olarak bölen bir “kıdem prosedürü” uygulanıyor. Seri boyunca, Mark gerçekle yüzleşmek zorunda kalırken, gizemli ve ürpertici “iş-yaşam dengesi” deneyini sorguluyor.

    Adam Scott’ın yanı sıra Patricia Arquette, John Turturro, Britt Lower, Zach Cherry, Dichen Lachman, Jen Tullock, Tramell Tillman, Michael Chernus ve Christopher Walken da rol alıyor. Red Hour Productions ve Endevor Content’ten gelen dizinin yönetmenliğini Ben Stiller üstleniyor.



    Bugün ilk 2 bölümü çıktı. Black Mirror, Devs, Maniac gibi dizileri hatırlattı bana ve Yorgos Lanthimos'un distopyalarını çağrıştırdı. Lanthimos'un elinden çıkmış gibiydi dizi, yönetmen Ben Stiller'ın tekniği de benziyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoJack Horseman -- 25 Eylül 2022; 19:51:48 >







  • Güzel kadro boş çıkma şansı yok pek.

  • bu apple dizilerinde puanlamayla ilgili dalavere var. dün akşam 8.9 puanlardaydi, şimdi 8.1
    konu ilgimi çektiği için indirdim yine de. ama ön yargılı izleyeceğim apple olduğu için.
  • İlk 4 bölüm itibariyle dizi sağlam. 4'ün sonu çok iyiydi. Bilim kurgu eksikliğinde iyi geldi.
  • 7-8. bölümlerle seviyeyi baya yükselttiler, haftaya sezon finali.

    Helly'nin dışsalı muhtemelen LUMON'un yönetimde çalışıyor. Elinde kadeh, iyi de giyinmiş gözüküyordu, 1x8'de hazırlanan gala, tören tarzı etkinlikte çıkacak galiba. Bölümün başında Irving'in çizdiği resim de işyerini bildiğini gösteriyor.
  • dizi iyi hoş da aşırı ağır, 10 dakkalık mevzuyu 50 dakkaya yayma cabası beni bayıyor

  • Son zamanların en iyi dizilerinden bu. Apple TV de dizi yapmayı öğrendi nihayet.

  • 2. sezon onayı geldi
  • Çok ilginç, şu diziye 1 sayfa yorum gelmemiş.
  • İlk bölümü izledim ve beğendim. Bazı yerlerde gerildim.

  • 6/10 alır

  • Hafta sonu izlemeye başlayacağım inşallah. Umarım beklentiler karşılanır. Özgün konusu var gibi.

  • Sezon finali izlediğim en iyi dizi bölümlerinden biriydi. Yılın da en iyi 2-3 işi arasında olacağı kesin. Rahatlıkla 8/10.

    Helly'e yönetici diyorduk, kadın Eagan çıktı. İçsel Mark'ın, "Mrs. Cobel" diye hitap etmesi işi kopardı. Manyak kadın bebeği götürdü sandım da neyse ki bırakmış odaya.
  • Yönetmen ile röportaj yapmışlar. 2. sezonun 2023'te gelmesi muhtemel demiş.

    quote:

    Any idea when you may be going into production on Season Two?
    The hope is that we would get into production by the end of the year.

    And if you do that, would the show be able to be back in 2023?
    Possibly, possibly, yeah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoJack Horseman -- 9 Nisan 2022; 3:1:42 >
  • Arada böyle sürpriz dizilerin çıkması iyi oluyor. Gayet iyiydi. İkinci sezonu bekleyeceğiz artık.

  • BoJack Horseman kullanıcısına yanıt
    bırakmıştım ilk bölümden, tekrar bakayım.
  • Şimdi bitirdim ilk sezonu bu senenin en sürpriz dizisi oldu kesinlikle oldukça beğendim Apple TV+ sonunda şeytanın bacağını kırdı. Westworld'ün ilk sezonu tadında bir keyif aldım. Dizin temposu biraz düşük özellikle ilk bölümler ağır ilerliyor fakat birkaç bölüm sabrederseniz özellikle 4. bölümden sonra heyecan dozu her bölüm artıyor düşük temposuna rağmen ekrana kitliyor insanı. Benden de rahat 8/10 alır

  • İzlerken onlarca soru beliriyor insanın kafasında. Şimdi tek tek bu soruları yazayım, sonra kendimce cevaplamaya çalışayım.


    MDR (Macrodata Refinement) ne yapıyor?

    Dizide bu departmanda çalışanlar da bunu sıkça sorgulamış ve teoriler üretmişler ama hiçbiri gerçekten ne adına hizmet ettiklerinden emin değil. Bilgisayardaki bazı numaralardan korku duyuyorlar ve farklı kategorilerde çöpe atıyorlar. O numara haritası nedir, korku uyandıran numaralar neyi temsil eder de silinirler? Buna teori üretmek bence çok zor.


    Severance (ayırma) işleminin yarattığı felsefî ve etik sorunlar

    İçsel ve dışsal karakterler ayrı birer birey olarak kabul edinilmeli mi? Bana kalırsa evet, çünkü ayrı bilinçlere sahipler. Aslında bir insanı diğerinden ayıran en önemli ölçüt onlar için geçerli. Hatta bir tek yumurta ikizleri bile, içsel ve dışsaldan daha çok birbiri kabul edilebilir. Çünkü tek yumurta ikizleri neredeyse tamamen aynı genlere sahip olmalarıyla birlikte aynı aile, benzer çevreyle büyümüşler ancak içsel dediğimiz kişi kapıcı nöronları haricinde dışsalının zihninden tamamen ayrıdır. Yine de içselin salgıladığı mutluluk hormonlarının dışsala da yansıdığı görülüyor. Bu bakımdan içsel ve dışsalın zihni arasında bir etkileşim de yok değil. İki bilince sahip tek beyin söz konusu.


    Bunların ayrı birer birey olması beraberinde bir sürü problem getiriyor. Örneğin, içsel eğer tamamen farklı bir bireyse, dışsalının mutlu bir hayat yaşaması için ölene (sözde emekli olana) kadar çalışacak olması köleliktir.


    Bana göre bir bireyin bilinci yok etmek de cinayetten farksızdır ve bu bağlamda içselin herhangi bir sebepten işten atılması aslında bir nevi idam cezasıdır, çünkü o yeni bilinç yok olacaktır. Gündelik hayatta birinin işten çıkartılıp idam edilmesi ne kadar kulağa kötü geliyorsa bu da öyle gelmelidir diye düşünüyorum. Ayrıca yalnızca işten atılma değil, emekli olmak da ölüm anlamına geliyor ama dizide emeklilik için bir kutlama oluyor.


    Dolayısıyla bu ayırma işlemi büyük bir insanlık suçu kabul edilmeli.


    Re-entegrasyon ve bilinç üzerine uzun uzun konuşmak gerekebilir. Onlara da değinirim sonra





  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.