Şimdi Ara

Sevilla, oyuncu seçmek için IBM'in yapay zekasını kullanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevilla, oyuncu seçmek için IBM'in yapay zekasını kullanacak
    İspanyol futbol kulübü Sevilla, takımına oyuncu seçmeye yardımcı olmak amacıyla IBM'in Üretken Yapay Zeka platformu watsonx'i kullanmak üzere IBM ile iş birliği yaptı. Oyuncu seçimini kolaylaştırmak ve rekabet avantajı sağlamak amacıyla yapılan iş birliği neticesinde Scout Advisor adlı araç geliştrildi.



    Profesyonel futbol kulüplerindeki oyuncuları araştırmak ve transfer etmek milyonlarca dolarlık bir endüstri haline geldi. Uzun vadeli sözleşmeler üzerinden yapılan yatırımlar ve oyuncu performansına ilişkin yüksek belirsizlik, yatırımın getirisini tahmin etmeyi zorlaştırıyor.



    Geleneksel olarak bu iş, scoutlar tarafından yapılan gözlemlere ve kolayca ölçülebilen sınırlı sayıda faktör üzerinden toplanan verilerin analizine dayanıyor. Ancak bu yöntem, birkaç faktörü dikkate alması ve zaman alan bir süreç olması nedeniyle çok verimli değil.



    Son yıllarda yapay zeka programlarının ortaya çıkışı, sadece çok daha büyük bir veri seti kullanan değil aynı zamanda mevcut verilerden değerli bilgiler sağlayan bu tür analizler için yeni olasılıkların önünü açtı.



    Scout Advisor nedir?



    Sevilla FC halihazırda performans verilerine dayalı geniş bir oyuncu değerlendirme veritabanına sahip. Geçmişte bu veritabanı, Sevilla'nın scouting programından geçen Dani Alves, Ivan Rakitic ve Sergio Romero gibi yükselen futbol yıldızlarını belirlemesine yardımcı oldu.



    Kulüp aynı zamanda oyuncuları yeteneklerine ve performanslarına göre karakterize etmek için kendi veri analitiğini geliştirmesiyle de tanınıyor. Kulüp, IBM ile birlikte çalışarak, veriye dayalı ölçümler ile insan gözlemleri arasındaki boşluğu kapatmak için yeteneklerini üretken yapay zeka ile birleştirecek. Scout Advisor ile oyuncu tanımlama yeteneği gelişerek daha doğru kararların alınması hedefleniyor.



    Ayrıca Bkz.OpenAI giderek “açık olmayan” bir yer haline geliyor



    Scout Advisor nasıl çalışıyor?



    IBM'in watsonx'u temel alan Scout Advisor, transfer için potansiyel adayları değerlendirmek amacıyla veritabanlarındaki büyük miktarda bilgiyi aramak ve analiz etmek için doğal dil işlemeden ve temel modellerden yararlanıyor. Futbolcunun boyu, oynadığı dakikalar veya attığı goller gibi ölçülebilir veriler ve 200.000'den fazla gözlem raporunu analiz edilerek aranan aday belirleniyor.



    Artık Sevilla, Scout Advisor ile oyuncuyu daha doğru tanımlamak için büyük dil modellerini (LLM'ler) kullanabiliyor. Aynı zamanda scoutlar, oyuncu özelliklerini dil istemiyle tanımlayarak yapay zeka tarafından öneriler elde edebiliyor. Bu sayede kulüp, potansiyel yetenekleri keşfetmek için rakiplerinin önüne geçme şansı elde edecek.



     




    Kaynak:https://interestingengineering.com/culture/ibm-ai-help-soccer-pick-players-sevillafc







  • Bunun için kaç para harcandı bilmiyorum ama FM manyaklarına, harcanan paranın yarısı bile verilmeden, çok efektif oyuncu bulabilirler gibi geliyor bana. FM'deki analizlerin kaynağı işin asıl detayı.

  • adamlara bi marcao sattık nasıl dilleri yandıysa.. yapay zeka işine girmişler puhahahaha

  • Huan8 H kullanıcısına yanıt
    kulüp yöneticileri öyle anlaşmalar yapmayı seviyolar çünkü her anlaşmada kendileri cebe baya bi indirigandi yapıyolar. bazı kulüperin oyuncularla birer yıl kontrat imzalayp her sene tekrar yenilemesi de bu yüzden. sonra bakıyosun en tepedeki kulüpler iflas etmişler, inanamıyosun yani o kadar başarılı kulüp nasıl iflas eder diye, işte böyle iflas ediyo. sonra bakıyosun eski yöneticilerden biri gidip Kanada'dan ada satın almış kendine.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    netflix dizi konusu olur bu

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.