Şimdi Ara

Seyyar Satıcılık tecrübem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar,


    Uzaktan eğitim ile aylardır evde olan önlisans 1. sınıf öğrencisi bir öğrenciyim. Part-Time iş bulmaya karar verdim bulacağım iş ders saatlerime uygun olmalıydı ve ara ara 1 tane bulabildim. Satış işiydi, kapı kapı gezip ağız bakım ürünleri satıyorduk yaklaşık 30 dakikalık bir mesai sonunda işi bıraktım. Part-time denilmesine rağmen full-time çalışma saatleri vardı ayrıca kayıtsız bir işti içimdeki liberali dinledim ve kendi ürünlerimi alıp satmaya karar verdim.


    Böylece hem kendi işimin patronu olacak mesai saatlerimi belirleyecektim hem de kazancımı kimseyle paylaşmayacaktım. Aldım malları indim meydana, aldım elime 3 tanesini tek tek satmaya başladım 1 saatte bir asgari ücretlinin saatlik ücretinden daha fazla kazandım. Bu işe devam etme kararı aldım. bir ortak ile beraber stand ayarladık artık daha kurumsal(!) bir hava vererek satış yapıyoruz. 2021 de kendi e-ticaret mağazamızı açmak için çalışmalara başladık bile.


    Kendim bir türlü hayalimdeki bölümü bulamamış bir insanım ve anladım ki benim istediğim işin bölümü yok ben satış yapmayı seviyorum. Ama ailem bir yandan memur olmam için baskı yapıyor bir yandan kpss çalışmak bir yandan satıcılık yapmak arasındayım. Sizce ailemi dinleyip KPSS mi çalışmalıyım ? Yoksa hedefime mi yönelmeliyim ?


    Memleketin durumuna bakınca bir yanda garanti meslek, ömür boyu mütevazi şekilde yaşatacak para bir yandan da hayatı yaşatacak(!) bir kazanç vaat eden bir iş var. İşin sonunda çuvallamak da var tabii.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekatronikteknisyeniyim -- 24 Kasım 2020; 15:19:26 >







  • şimdi memurluk garanti meslek her ay aldığın ücrette belli.

    fakat memurllukta ne uzarsın ne kısalırsın pi sabiti gibi kalırsın.

    ama ticarette zenginleşebilme imkanı var,tabi batma riski de var. lakin 1 defa battık diye üzülmek te saçma çünkü ticarette 1 milyon tl batırıp ,sonra tekrardan yeni bir iş kurup tekrar aynı zenginliğe kavuşanlar da var.

    memurlukta 1 milyon tl para kazanmak için aylık 5000tl maaş yemese içmese 17 yıl çalışmak gerek.


    şimdi devlet mumurlara ocakta %4 zam yapacak peki sen ticaret yapıyor olsan Ocak ta sattığın ürünlere %4 mü zam yapacaksın tabiki hayır. en az %20 zam yaparsın kendini enflasyondan korursun. ama memur,işçi emekli enflasyon artında eziliyor hergün.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.