Şimdi Ara

SHADOW GUARDIAN İNCELEMEM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,öncelikle belirteyim, inceleme tamamen bana aittir ve tüm fotolar kendi 3g 32gb ipodumdan alıntıdır.


     SHADOW GUARDIAN İNCELEMEM




    NATHAN?...HAYIR BEN JASON CALL

    Gameloft bildiğimiz gibi mobil oyunlar konusunda yüzümüzü güldüren,iphone ve ipod touchu oyun konsollarına çevirmede önemli katkısı bulunan bir firma.Genellikle çıkarttıkları oyunlar,piyasadaki popüler oyunların konseptinde,değiştirilerek piyasaya çıkmış oyunlar.Hero of Sparta'nın meşhur oyun God of War ekolünden olması gibi.Shadow Guardian'da başarılı oyun Uncharted'den esinlenerek yapılmış.Kahramanımız Jason Call,Nathan Drake'in cebimizdeki kopyası.Becerileri de Nathan'ı aratmıyor.


    HİKAYE

     SHADOW GUARDIAN İNCELEMEM


    Jason adlı yağız arkadaşımız,prima materia adı verilen bir takım artifactlerin peşinde dünyayı turluyor.Fakat sonunda baş düşmanın eline geçiyor ve hafısazını kaybeden kahramanımızın anıları,animagus benzeri bir alet tarafından ortaya çıkarılıyor.Bölümler ise bu aletin tek tek çıkardığı anılardan oluşuyor.


    GENEL-ATMOSFER


     SHADOW GUARDIAN İNCELEMEM


    Oyunda,amacımız doğrultusunda dünyanın çeşitli yerlerinde artifact avına çıkıyoruz.Oyunun genel işleyişi tırman,hopla,bulmaca çöz,düşmanlarla çarpış modunda.Oyunda neredeyse gerçekten nefesimizi kesecek yerlere tırmanabiliyoruz.Neredeyse dememin amacı,bütün bu hoplama,zıplama tırmanma işi içerisinde asla ve asla düşme veya yanlış yere atlama gibi bir riskimiz yok,oyun buna göre modellenmiş.Biraz risk olsaydı,daha heyecanlı olabilirdi,buna rağmen tırmanış hissi gayet iyi,çıkıntılara tırmanışımız Assassin's Creed modunda olmuş,virtual analoğun yönü doğrultusunda Jason'un eli veya ayağı o bölgeye doğru gidiyor.
    Belirli yerlerde çözdüğümüz bulmacalar pek zorlamıyor,deneme yanılma yöntemine bile gerek duymayacak kadar göz önünde şeyler,yine boşa gitmiş bir özellik daha.
    Aksiyon sahneleri ise oyunun en etkili kısımlarından biri.Siper almak,kör atışlar yapmak,duşmanın yanındayken Türk işi tekme tokat ile estetik bir şekilde düşmanları egale etmek oyunun en zevkli yanlarından.Silah yelpazesi ise tatmin eder cinsten.


    GRAFİK-SES


     SHADOW GUARDIAN İNCELEMEM



    Oyunun grafikleri genel olarak iyi,modellemeler ahım şahım olmasa da kaplamalar ve ışıklandırma efektleri göz dolduruyor.Bazı mekanlarda grafikler baştan savılmış gibi,bazılarında ise gerçekten bakmaktan kendinizi alamıyorsunuz.Grafiklere tamamlayıcı unsur olarak animasyonlar ise başarılı denebilecek seviyede,koşma,siper alma,nişan alma,tırmanma ve tırmanırken ayağınızın boşluğa gelmesi gibi atmosfer tetikleyici unsurlar gayet hoş.
    Seslere gelirsek yine bazı yerlerde iyi iş çıkartmışken,bazı yerlerde ortalamanın çok çok altında,silah sesleri,düşmanların çıkardığı sesler gibi basit ama etkili unsurlar hoş,Jason'un sesi devamlı gidip geliyor,yani konuşması gereken yerde altyazı çıkıyor fakat sesi çıkmıyor,bazen diyaloğun ortasından girdiği oluyor.Bu konu göze batan bir durum.Ama güncellemelerle üstünden gelinebilir.


    KONTROLLER-MEKANİK


     SHADOW GUARDIAN İNCELEMEM



    Karakter yönlendirmemizi sanal tuşlar ile gerçekleştirdiğimiz oyunda genel olarak göze çarpan bir kontrol sıkıntısı yok.Herşey alıştığımız Gameloft oyunlarındaki gibi.Mümkün olduğunca basit bir düzenekle çok iş gerçekleştirmeyi becerebilen bir tuş dizilimine sahip.Oyunu oynamak için cihazımızı şekilden şekile sokmamız gerekmiyor.
    Mekanik olarak da ortalamanın üstünde bir oyun.Çok ender de olsa saniyelik şekilde kamera sıkıntısı yaşayabiliyoruz.Arkadan gelen düşmanlar için hızlı bir şekilde geriye dönebilmemize olanak sağlayan bir opsiyon olsa fena olmazdı.Çatışma sahnelerinde nişan almamıza belli ölçüde yardım eden oto-nişan yardımımıza koşuyor.Ölen karakterlerden düşen ''Havada dönen mermi kutuları'' bu oyunda da mevcut ki oyunun ciddiyetini belirli ölçüde baltalıyor ama o kadar da göze çarpmıyor nihayetinde.

    SONUÇ


     SHADOW GUARDIAN İNCELEMEM


    Ufak tefek eksileri göz önüne almazsak,genel olarak güzel,zevkli bir oyun.Hikaye derin değil,grafikler muhteşem olmasa da yerinde.En önemlisi cebimizde mini bir Uncharted taşıyor olmamız.Eğer uyumlu bir modeliniz var ise oynamanızı tavsiye ederim.Eğlenceli anlar yaşatmayı başarabilen bir oyun.

    NOT: 3.8\5







  • Bende dusunuyordum incelemeyi fakat senaryoyu pek anlamadigim icin vaz gecmistim.
  • biraz Uncharted benzettim ilk bakışta :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkanzkaya

    biraz Uncharted benzettim ilk bakışta :)

    zaten onun ios versıyonu gıbı bırsey oyun
  • yav oyun açılmadı gameloft reklam geçiyor, ardırdan home ekranına atıyor ? (4.2.1 4g touch )
  • çabuk bitiyor zannedersem degilsil mı? sınavlara kadar çabuk bitecek oyun lazımda :))
  • Arka planda cok uygulamami acik?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.