Şimdi Ara

SHARP Buzdolapları nerede üretiliyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
17.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

    Haklısın tabiiki genelleme yanlış olur ama allah aşkına dediklerim doğru değilmi?Hep duyuyoruz bilenler yazıyorda vestel filan a sınıfı kalite ürünlerini hep ihraç ediyorlar...Haa yerli malı alınır tabiikide e kaliteli üretmiş vestel buzdolabının (yani ihraç edilenlerden mutlaka aynı kalitede ülke içindede satışı yapılan vardır) yerine 2000 tl gibi bir rakam vereceğime gittim 1450 tl ye belki aynı kalitede belki ufak tefek benimki ondan aşşağı yukarı olsun diyelim Samsung rt63 wmsw aldım ki kargo da içinde......
    Başımdan geçen ufak bir vestel macerasını anlatayım..Çamaşır makinem mortu çekebilir diye bakınıyorum bu aralar..Avm de vestel mağazasında en önde duran xxl bilmemne modelli 9 kg olduğu söylenen ÇM yi adam öve öve bitiremedi..Bunda sorun yok övebilir..Üzerinde kocaman fiyat etiketi 1900 tl yi çizmişler 950 tl ye indirmişler o modeli taksitli 1050 tl oluyormuş.Baktım Fırçalımı bunun motoru diye sorduğumda haliyle anlamadı adamAz açıklama yapınca da abi çok sessizdir dedi.Tambur hacmini de sordum adam kullanım klavuzu dahil hiçbiryerinde de bilgisi olmadığı için söyleyemedi.9 kg lık makine 60 lt hacimliymiş eve gelince baktım.60 lt hacimle nasıl 9 kg yıkanabilir orasıda muamma..Adam garip birde tez attı ortaya ben ufak kazan yapıp yok 8 kg filan yazıyorlar diyince..Abi üreticiler akıllandı bizim insanımız 5 kg lık makineye 9-10 kg atıp makineyi bozunca kg yükseltse bile hacmi genişletmediler diye baya bi güldüm sonradan.Açmışlar bide makinayı çocuk kilidinide aktif hale getirmişler ki lcd si yansın öyle diye dokunuyorsun dıt dıt bebe resmi çıkıyor..Dedim vardır bir nanesi.Eve gelir gelmez aynı modeli akakceden arattım veeee 890 tl fiyatla karşılaştım....Yani internetle alakası olmayan biri olsa gider alır..Haa 5 sene garantili 1000 tl ye makina alınırmı? Ben almazdım gider profilonun daş gibi 8 kg lık 65 lt kazan hacimli modelini alırdım...

    Evet yazınıza katılıyorum, zaten ben yukarıda da belirttim hepsi kalitelidir demem yanlış anlamayın diye.
    aynı şekilde ben de alırken sizin samsung modeline baktım, kombi tip bir model vardı ona baktım. hem genişliği mutfakla uyumlu değildi hem de iç kalitesi aynı paralı siemense göre bence daha kötü olduğundan siemens tercih ettim. yoksa samsung da sharp da alırım yanlış olmasın.
    bekolar fiyat/performans açısından yerlerdeydi, eski tip beyaz kombi, ısı ayarı hala potansiyometreyle eski tip, iç kalitesi kötü ve samsung-siemensden daha kalitesiz. ben de 3'ü arasından siemensi tercih ettim ucuza bulunca.
    aynı şekilde satıcıların bilgisizliği de çok kötü bir durum, kötü olmuş.
    sonuç olarak benim karşı çıktığım kore, taiwan mallarını överken topluca yerli üretimlere şu iyidir opsiyonu bırakmadan alma denmesi.
    bir ülke mallarını tamamen kötü diye yaftalamak eşyanın tabiatına aykırı.
    selamlar, iyi bayramlar.




  • yerli malı kaliteli ya da kalitesiz demiyeceğim ama burda 20 yıldır sorunsuz kullanıldığı söylenen arçelik-beko gibi ürünler, siemens lisansı ile üretilen ürünlerdir. o yüzden sorunsuz bunca sene kullanılmıştır tıpkı annemlerde hala kullanılan arçelik 2200 çamaşır makinesi gibi. dolaısıyla 20 yıllık yerli ürünleri sorunsuz kullanıyoruz, yerli malı bu kadar kalitesizse nasıl bunca sene kullandık" argümanı pek doğru olmuyor. çünkü o ürünler zaten yerli malı değildi. şunun şurasında tam anlamıyla yerli (tasarım-malzeme bs) üretilen ürünlerin geçmişi kesin olarak söyleyemesem de 10 yıllık falandır heralde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 7 Kasım 2011; 12:07:05 >
  • bende sharp ın kliması ve 600lt lik buzdolabısı var.buzdolabını 2004 te aldım.made in japan.kardeşimede 2008 de aynısını aldırdım oda japan.klimayıda 2009 da aldım oda made in japan.üçündede maşallah bugune kadar en ufak bır sorunu sıkıntısı olmadı.servisi bir güne bir gün ne aradım nede ihtiyacım oldu.sadece ve sadece buzdolabının ıyon plusmacluster filtrelerini iki kez değiştirdim.o kadar.zira o fıltrelerde bir arabanın fren balatası yada bir yazıcının kartusu gıbı sarf malzemesıne gırer.kesınlıkle tavsiye ederim.shap al camurdan olsun.ama tr de uretılen varsa bılemem.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.