Şimdi Ara

SHARP INV. KLİMA ISITMA PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam,

    Yeni doğan bebeğimizin odasına plasmacluster özelliğine de kanarak SHARP Inverter 9.000 klima taktırdık, Ancak ısıtma ihtiyacımız doğduğunda klimanın sıcak ayarını 27-29 seviyelerine getirip çalıştırdık öncelikle güzel bir şekilde fazlasıyla ısıtıyor ancak daha sonra duraklamaya geçip bir süre sonra soğuk hava üfleyerek dereceyi 21 lere kadar düşürüyor.
    Durumu İklimsa servisine bildirdik gelip baktılar inverterlerın otomatik ayar yaptığını geldiklerinde havaların da iyi olması nedeniyle soğuklarda düzgün çalışacağını, hava akış düğmesine basarsanız düzeleceğini gibi şeyler söylediler ve gittiler. Şimdi havaların soğumasıyla birlikte tekrar denedik yine aynı problem devam ediyor. Çocuk donacak böyle giderse ,

    Sizlere sorum: inverter klimalarda böyle problemler olur mu, benim yaptığım yanlış bir ayar mı vardır yoksa klimada bir problem mi var? konuyla ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim,

    Şimdiden teşekkürler.







  • bende mitsubishi 12000 lik inverter var aynısı bendede oluyor.sanırım oda sıcaklığı fazla olmasın diye invertere geçiyor normalde yarım sarfiyat yaparken ılık üfleme durumunda çok düşük bir sarfiyat sözkonusu(sanırım 100 w gibi birşey.elektrik saatini kontrol ediyorum.).ve buda inverter olmasının bir sonucu.
  • Arkadaşım önemli olan cihazın emiş bölümündeki ısıdır.Bildinz gibi cihazlar yukarıda aslı ve sıcak havada yukarıda kalıyor.Egerki üst ısım sıcaklığı 26-27 derece ise makinanız kendini kısablir veya durabilir.Birde kapıyı kapalı tutmayın yarımda olsa açık kalsın.Özellikle ılık havalarda!!
  • İlgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum.

    O zaman problem inverter olmasında yani, çünkü evimde normal (inverter olamayan) 3 adet daha klima var ve hiç birinde böyle bir problem yok. oda ısısı belirlenen dereceye gelince duruyor soğuyunca tekrar çalışıp ısıtyor. Ama inverter klimalar ekstra soğuk hava üfleyerek ısıyı kafasına göre düşürüyor mu? Ben dereceyi 27-28 yapıyorum önce ısıtıyor sonra bu derece sana fazla ben bunu 21 e kadar düşürücem mi diyor.
  • Merhaba ecetin271 arkadaş
    bende 3 tane sharp var. 2 tane 9 luk (AY-XP-9FR) 1 tane 12 AY-XP-12FR) . hepsinde de aynı sorun var.2,5 yıldır boğuşuyorum. Ama nafile. Esasında bu modellerden önce böyle bir sorun yokmuş. Yeni çıkanlarda var.Fakat iklimsa işi yokuşa sürüyür. Beni aylarca oyaladılar. Sen direk tüketici mahkemesine git. Bu bir ayıp. Ben yapamıyorum zira klimaları kendi şirketime fatura edip sonra kendi şahsıma kesmiştim. Yani kendi şirketimi mahkemeye vermem lazım. Şu iki yıldır bir işkence gibi. Üstüne bir de bu sıkıntılara karşılık Tazminat davası açardım.

    Ben Aydın Nazilli deyim. Yakın bir yerde iseniz birlikte davranabiliriz.

    SUAT DEMİREL

    555 416 1702
  • Aldığım yere konuyu ilettim ve 2. Kez servis yolladılar ama yine aynı zırvalıkları söyleyip kapıyı açık bırakın vs gibi tavsiyeler verip makinanın çok iyi olduğunu söyleyip gittiler. Kapıyı açık bırakınca içeri devamlı soğuk hava sirkülasyonu sağlanıyor ve doğal olarak sıcak üfleyemey, sürdürüyor. Ama bu sefer içeriye fazla soğuk hava girişi olup soğuk hava akımını hissediyorsunuz böyle çalışma sistemi hele yeni doğan bir bebeğin odası için çok saçma. Anladığım kadarıyla Makinanın yazılımsal bir sorunu var ve sensörler gerekli ayarlamayı yapamıyorlar bu durumu tekrar iletip değişim talep edeceğim bakalım ne olacak.
  • selam ecetin271 bir şey önermek istiyorum umarım faydalı olur yada denedinmi bilmiyorum ısıyı 29dereceye ayarla ve kanatları tamamen yere doğru yönlendir eğer havayı karşıya veriyorsa örneğin duvarla arası çok değilse klima birikmiş sıcak havayı algılayıp ısıttım deyip beklemeye geçiyordur bende aynı şeyleri yaşadım diyebilirim ama sonra bu yolla giderdim ve klimayı hiç kapatma odanın duvarları ısınana kadar çalışsın benim klimam sharp ayxp10c modeli gece gündüz durmadan çalışıyor ve problem yok. bir dene havayı mümkün olduğunca yere verdir ozaman ısıyı hemen algılayamaz istersen akşam foto ile yardımcı olmaya çalışırım bebeğiniz hasta falan olmasın ALLAH korusun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.