Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1262. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
17 Misafir - 17 Masaüstü
5 sn
57.242
Cevap
703
Favori
4.432.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12601261126212631264
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: honeylee

    Kardeş bende isterim Toshiba,mitsubishi,carrier,daikin vs. gibi üst sınıf bir klima alayım.Bende isterim malımın sorunsuz ve düzgün bir keilde çalışmasını.Ancak şu gerçeği unutmayın.Hiç bir ürün arıza yapsın , problem çıkarsın diye tasarlanıp üretilmez.Ancak üretim maliyetleri düşerese satış fiyatlarıda düşer mantğından hareketle bazı değişiklikleri normal karşılıyorum.Yoksa daikin,mitsubishi gibi klimalarda vestel ile aynı fiyata olurdu.Nitekim bu klimayı çok araştırdım MİDEA üretimi olması beni ikna etti Vestel benimde çok ilgi duyduğum ve haz ettiğim bir marka değil.

    Katıldığım nokta markanın güvenilirliği ve kalitesi yanlız malzeme ve üretim kalitesi ile değil dediğin gibi servis ve motaj kalitesi lie de değişiyor.ben montaj kurbanı oldum,servis çağırdım maalesef dış ünite kalın borunun giriş rekorundan gaz kaçağı olmuş.O yüzden ısıtma yapmıyormuş.Gelen arkadaşa montajda vakum yapılmadı dedim.Yapılması lazım dedi gelen arkadaşın hatası,bazen yoğunlıktan böyle şeyler oluyor dedi.Ama sadece montaj ve demontaj sonrası yapıyoruz şu an yapamam dedi (belki yine kandırdı)....Ki o montajı yapan arkadaş arka sokakta oturan bir akrabamızada 1 ay sonra klima taktı.Aynı ısıtma problemi onda da oldu,hemde aynı problemden kaynaklı...Yani olayı anladınız değilmi...Yani yazın beni soğuktan donduran bu klima 3 ay sonra havalar soğuyunca gaz kaçağı oldu...Gazı bastılar herşey süper...


    Kayınpederim 10 yıldır Arçelik klima kullanışıyor.Daha tornavide değmemiş.Filtreyi temizleyip temizleyip kullanıyorlar.


    Son sözüm --> Beyaz eşya tamamen şans işidir bence bant sisteminde üretildiği için bu tip şeyler normaldir....Üretim sistemlerine göre hata payları azalır...Ben daha önce FORD fabrikasında çalıştığım için bu sistemi iyi bilirim.Sistem durmadan çalışır siz hareket halindeki bu sisteme belli bir süre içinde işlemi yapmak zorundasınız...Yani bunu yapan bir insansa ve hatalar insanlara mahsussa....!!!! Bu benim acizane fikrim ve yorumum.

    Tüm yorum ve yardımlar için teşekkürler...

    sevgili kardeşim inanın sizi kırmak değil amacım biraz fazla kaçıyorum farkındayım ama amacaım genele bilgi vermek. gerçi şuda var bizim milletimiz okumaz okusa ikide bir milletin en uyanığıymış gibi konu açmazda. bizde yaza yaza sanki sosyal paylaşım sitelerinde kendini göstermeye çalışan bazı tiplere dönüyoruz bununda farkındayım şahsım adına. ama başka bir sosyalliğimizde kalmadı maalesef.

    kardeş inanın diyorumki biraz okunsun arkadaşlar kendilerini korumayı başarsınlar yoksa ille siz hata etmişsiniz, ben sizlere dememişmiydim, bak ben bilmiyormuydum, en iyi ben bilrim ha, bak gene haklı çıktım gibilerden düşünce taşıyıp kendime pay çıakrtmıyorum inanın. bu açıdan sizi üzmek gibi bir niyetim kesinlikle yok. üzdüysemde canı gönülden bir özür daha dilerim sizden.

    tabiki kesenize göre cihaz alıcaksınız sonuçta ben burda konuşsamda sizin faturanızıda ödemiycem cihazınızın peşindende koşmıycam:)

    güzel kardeşim bazı sözlerim tekrar olabilir sizin yazınızdada biraz karıştırabilirim tam anlayamamış olabilirim. bazı yerlerini.


    ilk önce takıldığım bir yerden başlıyayım kısaca geçmeye çalışayım geçebilirsem:)

    kardeş ben kesinlikle katılmıyorum bir ürün arıza yapsın diye üretilmez sözünüze. peynir gibi ufalanan arçelik fırının yıllrca açma kapama düğmelerini değişip her defasındada servisle şakalaştıktan sonra.

    bu serviste servis patronuna bir çok şey için neden çabuk arıza yapıyor diyenleri gördüm birebir adam cevaben diyordu koç bizi düşünüyor inanın:) fırını atmadan son yıllarda pazardan yan sanayi aldım çok daha iyi çıktı. 2-3yıl sonra fırın zaten tamaman çöp oldu. bakın şunuda söyleyeyim size kesinlikle bir buzdolabın motoru kolay kolay yanmaz 20-küsur sene kullandım ben 2 adet arçeliği.

    yıllarca esnaflık yaptım vitrin dolaba su ve meşrubat koymazdım eskiden çok şişe memba suyu meşrubat satardık dükkanlarımızda. şimdiki ışıklı şişe teneke kutu ücretsiz dolapları yerine

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    ben 30-40 yıllık bu tip dolapları eskiciden alır yıllarca kullanırdım. en az 6-7 tane kullnmışımdır. 2-3 dükkanımızda inanın gün hatrılıyorum o dükkanalrıda devrettik bizden sonrda yıllarca kullnılmıştır bu buzdolapları. şimdiki olimpiyat stadının arka tarafına kasyla meşrubat taşır satardık bu iki marka olsun frigdaire bosch admira ge hepsini kullandım.


    şimdiki vestellerle arçeliklerde motor yanıyor yahu... 4-5 yılda... nasıl kasıt olmaz. arçeliği arçelik yapan buzdolaplarının motor kalitesidir dizaynı eski profilo aeg den kaba olsada aeg ler alüminyum rollbond buzluk yüzünden gaz bitirip motor yakma huyluydu. (alüminyumu burada bile düşünün yani. arçelikelrse bakır borulu kaba bir buzluğa sahiplerdi.) neyse..

    gelelim klimanıza. aldığınız klima aslında iyi bir klima işinizi görmeyecek tamamen sıfır kalite bir ürün değil hele hele vestelin kendi üretimleri gibi hiç değil. ama dediğiniz gibi vestel sevilecek bir marka değil binkerde olsa arçeliği tercih ederim şahsen bosch arçelikten çok kalteli olsada hiç yoktan arçelikte yobazlığa yer yok vesteldede bosch tada bu durum mevcut. çok affedin müşt hizmetlerinde bile sokak piçi ağzı kullnılıyor.

    dostum çok özür dilerimde hala sizede üzülmekle baraber kızıyorum bir miktar..

    geliyorlar ve klimanız gaz ekliyorlar kaçaktan dolayı. sizi hem gaz eklemekle kandırmışlar. (klimanızın ilk etapta vakumu yapılmış olsaydı bu tür gaz kaçakalrında servis gelir önce kaçak tespiti yapar. nereden kaçak yaptığını anlar ve o sorunu giderir sonra içindeki gazı boşaltır uzun süre bir vakum yapıp. ve peşi sıra dijital terazi ile tam gramajında gaz dolumu yapar.)

    amma sizin ilk etapta vakum yapılmadığından zaten ayıplı bir mal haline gelmiş olan klimanıza şuan gelen servis sizi 3. kez kandırmış belki gene kandırmıştır dediğiniz doğru.. zaten darbeyi yemiş olan ürün birde gaz basıncından dolayı riski artmış oluyor.

    yahu yoğunluktan dolayı vakum atlanabiliyor demek affedin ahlaksızlıktan başka bir şey değildir. imzanızda ARmut deyip geçme , ilk hecesi birçok insan da yoktur...N.F.K söz var. aynen durum budur.

    bakın siz hala bilmiyorsunuz. diyorsunuz gaz eklendi şuan canavar gibi oldu diyorsunuz. halbuki daha kötü oldu.

    bakınız R410a gazı iki gazdan oluşan karışık bir gazdır hangisinin nekadar kaçtığını nasıl bileceksiniz hadi servis zaten kandırmış sizi. önceki yazımda klimanızın içine ne var ne yok gitti vakum yapılmadığından ilk etapta... şeklinde bilgi geçtim.

    siz yağın içinden toz ayıklayabilirmsiniz.
    ince çapak ayıklayabilirmsiniz. nem ayıklayabilirmisiniz. R410 gazlı klimaların içindeki yağ bir tür yemeklik yağdır siz bozulan yağın içinden nemi çıkartıp o yağı geri getirebilirmsiniz. diğer saydıkalrımla beraber. alüminyum borunun oksidini tozunuda katalım.

    bu etkenler klimanızın ömrünü kısaltacak. 10 yıl kullancağınız klimanız belki 2 gün sonra elinize alıcaksını kimse ömür biçemezde normal şekilde takılsaydı bu klima 10 yıl rahat kullanılırdı elektriğinizde bir sorun çıkmazsa gayette normal bir süredir normal bir klima için.

    birde üstüne üstlük şimdi gaz eklendi klimanıza ve basınç ayarlarıda iyice tehlikeye girdi siz düzeldi desenizde.

    kayınpederinizdeki arçelik çalışabilir çalışma saatlerinin azlığıda olabilir şansta olabilir. R22 gazlı olmasının şansıda olabilir o tarihlerde bakır boru kullnılmışta olabilir. birçok sebep olabilir. yani o klima çalışıyor diye, e benim klimama da gaz eklendi düzeldi diye düşünmeniz eksik bilgi açısından normal.. beni anlıyorsunuz değilmi. ben olması gerekenleri söylüyorum size.

    şimdi çok güzel bir konuya değinmişsiniz şanstan ziyade... çünkü işimizi şansa bırakamayız. ayrıca islamda şans ve uğur gibi durumlar yoktur ama kullanırız hepimiz..

    buradaki esas durum işini düzgün yapmayan insanların yüzünden işin Allah a kalmasıdır düpedüz... bunuda şans olarak değerlendiririz. tabi çok detaylandırılır bu konu.

    şimdi ford fabrikasındaki band sistemine değinmişsiniz. çok güzel.. sistemin gereksinimlerini zamanında karşılarsanız çok az hata ile işler demek istiyorsunuz yanılmıyorum değilmi?

    ve üretim sistemine göre hata oranı azalır diyorsunuz. yani üretim sisteminin iyisi kötüsü varmıdır? iyisi varsa kurulmuyorsa buda eksikliktir.

    burada insan hata yapar diyorsunuz. evet tabi yaparda birde o insanın şayet sistem eksikse hataya zorlanması durumuda tartışılır. ayrıca tabiki o insanın kişiliğide tartışılır işini asıp yediği ekmeği hak etmeside düşünülmesi gereken önemli bir faktördür. bazı insanlar çünkü hayattan bıkar bunu işine ve tüm hayatın ayansıtabilir. hele bizim gibi sözde gelişmekte olan (nasılsa çocukluğumdan beri hep kullnılır bu laf hala gelişemedik.) toplumlarda çok daha fazla yaşanır bu durumlar. çünkü herşeyimiz popülizm köylümüze ila verilir adam ilacı daha temiz bol ürün alıcam diye koklatması gerekirken içirir tarlasına. şark kurnazıyız ya.

    tamam bu sorunlar yurt dışındada yok değil.. sonuçta tamamen ülkemizide kötülemiyorum. benim demek istediğim biz çinlilerden dikkatsiz bir milletmiyiz yoksa çokmu iki arada bir derede kaldığımızdan boşvermişiz. çinliler ve çevre ülkeler. çok daha kötü şartlarda çalışıyorlar ve bir çok bildiğimiz dünya markalarının üretim üstleri uzak doğu ülkelerindeyken. vestelin ürettiği klima tutulmuyorken mideadan gelen klimaya daha iyi diyebiliyorsak nerede suçlu aramamız lazım. yani hırsızın hiçmi suçu yok demek istiyorum genel olarak.


    tamam dünyadada toplamda kalite düşmüş durumda.. teknoloji gelişsede her ürünün albenisi yürek hoplatsada tamamen tüketime dayalı ömürsüz ürünler var artık. ama biz illa daha ömürsüzünü yapıyoruz. bunun gibi ben ille mideadan daha kalitesiz mal üretceğim demenin (ben inanıyorum ille çok daha kötüsünün halkımıza ****ığına) sorumluluğu kimdedir sizce. vestel konusu var bu sayfada bir arkadaş yazmış çok kalite çelik üreten bir tesisimizden arçelik ve vestel ürün almıyorlarmış.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    ok.. bende şaşırdım kaldım. bizi yönetenler derler yabancı sermaye girsin bir tarafatn yerli sermayeyi kaçırırlar. şimdi bu vestelin arçeliğin hiçmi bir geliştirdiği buluşu yok. teknolojisi sanki hiç yok. bence çok var ama yaparsak satamıyoruz diyorlar. yada yapmayacaksın diyenlermi var dünya yüzünde ben onada inanıyorum. (yahu inanın eski bir sony tamircisi şuan vestel istanbul merkezde şef adam diyor panel tvlere 5-6bi,n tlden aşağı almamak lazım. 1500-2000 ealınanlar eh idare eder ama 5 yıl kullnabilirsen ne ala sony nin tülü tvsini tamir etti 25 sene kullan korkma diyor adam. biz vesteli taktığımız anda dua ederek takıyoruz diyor adam) yani esasında her imkan var kaliteli ürün üretmeyeceğim diye bir şeyde yok. bu firmalar aynı zamanda dünyayada mal üretiyorlar. ülkemizden kaçmalarında az çok hak veriyorum. hükümet çıkıyor yerli oto yapamayan namerttir diyor bunada kızıyorum. ne yapalım buralarda tartışmakta bize düşüyor.

    ama tabiki bizlerde nekadar şaşırırsak şaşıralım bu ortamlara. kalitesiz mal almak zorunda değiliz. kötü servislerle yaşamak zorundada değiliz. bu eleştirileri yapacağız tabiki.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cRew.

    Vestel Bio.

    arkadaşım heryere virüs gibi vestel yazmışsınız. yönlendirildinizmi birisi tarafından özelliklemiş yapıyorsunuz.

    üstteki uzun yazımı okuyunuzda öyle vestel vestel diyiniz.
  • Desteklerinizi Bekliyoruz... tıkla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    quote:

    Orijinalden alıntı: fktanik

    Airfel İnverter klima ile alüminyum boru gelmişti. Oysaki Daikin'den bir yetkili mailinde "bakır boru gelecektir" demişti.
    Bende şikayet ettim ve 3 gün sonra yani bugün gelerek 5 metre BAKIR boru taktılar(metresi 35TL'ymiş). İlk montajı yaptılar, çok güzel oldu. Tabi vakumlatmayı da unutmadım.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]




    Hayırlı olsun :) Bakır ile değiştirmeniz çok güzel olmuş. Daha önceden bakır diye belirtmişler ama uymamışlar. 175 tl talep ettiler mi acaba ?

    içtinmi len iyi oku adam kuruş vermedim demiş.

    herkeze örnek olsun.

    ben mi göremiyorum ya :D
    hala öyle bir yazı göremedim :d

    ulen içmeden serhoşi olmuşsun desek bizim gibi yaşlısın normaldir ama genç adamsın be

    al bak aşağıda yazı
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    sayfanınd biraz yukarısına gitsen zaten görüğrsün.

    sanada bilgi olsun forumla birlikte.

    arkadaş boruyu değiştirmiş umarım daikinin kullandığı kangal borudan açmışlardır.. çünkü birol usta airfelin kullandığı bakır boru setlerininde kahıt gibi olduğunu söylüyor. zamanıdna irfel satarken onu dahi kullanmıyordum diyor. umarım kalmamıştır o setlerden airfelin elinde.. ben tahmin etmiyoru kaldığınıda... sen airfel tavsiye ederken bu durumalra dikkat çek airfel alana veya türevi markaları alanlar bakır boru için merkezi arasınlar bak burda yeni örenk var daha öncede başak bir arkadaş aynen bakır boru hakkı elde etmişti şirketle görüşerek.

    şimdi mbirolun dediği durum yeni bir şüpheye yol açıyor insanda.. ucuz klimalara dikkat edelim alüminyum setliyse kesinlikle almayacağımız gibi bakır set olsa bile aynı birolun dediği gibi et kalınlığı çok düşük olabilir. kanagal boru talep edelim milleti 1000 tl versede basınca dayanmayacak borulara karşı bilinçlensin. ve ucuz cihazlardaki riskleri öğrensin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orhan-DO

    Desteklerinizi Bekliyoruz... tıkla

    yuh yani

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    yahu bu kadarda olmaz pes artık.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    quote:

    Orijinalden alıntı: fktanik

    Airfel İnverter klima ile alüminyum boru gelmişti. Oysaki Daikin'den bir yetkili mailinde "bakır boru gelecektir" demişti.
    Bende şikayet ettim ve 3 gün sonra yani bugün gelerek 5 metre BAKIR boru taktılar(metresi 35TL'ymiş). İlk montajı yaptılar, çok güzel oldu. Tabi vakumlatmayı da unutmadım.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]




    Hayırlı olsun :) Bakır ile değiştirmeniz çok güzel olmuş. Daha önceden bakır diye belirtmişler ama uymamışlar. 175 tl talep ettiler mi acaba ?

    içtinmi len iyi oku adam kuruş vermedim demiş.

    herkeze örnek olsun.

    ben mi göremiyorum ya :D
    hala öyle bir yazı göremedim :d

    ulen içmeden serhoşi olmuşsun desek bizim gibi yaşlısın normaldir ama genç adamsın be

    al bak aşağıda yazı
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    sayfanınd biraz yukarısına gitsen zaten görüğrsün.

    sanada bilgi olsun forumla birlikte.

    arkadaş boruyu değiştirmiş umarım daikinin kullandığı kangal borudan açmışlardır.. çünkü birol usta airfelin kullandığı bakır boru setlerininde kahıt gibi olduğunu söylüyor. zamanıdna irfel satarken onu dahi kullanmıyordum diyor. umarım kalmamıştır o setlerden airfelin elinde.. ben tahmin etmiyoru kaldığınıda... sen airfel tavsiye ederken bu durumalra dikkat çek airfel alana veya türevi markaları alanlar bakır boru için merkezi arasınlar bak burda yeni örenk var daha öncede başak bir arkadaş aynen bakır boru hakkı elde etmişti şirketle görüşerek.

    şimdi mbirolun dediği durum yeni bir şüpheye yol açıyor insanda.. ucuz klimalara dikkat edelim alüminyum setliyse kesinlikle almayacağımız gibi bakır set olsa bile aynı birolun dediği gibi et kalınlığı çok düşük olabilir. kanagal boru talep edelim milleti 1000 tl versede basınca dayanmayacak borulara karşı bilinçlensin. ve ucuz cihazlardaki riskleri öğrensin.

    :DD şimdi gördüm :d

    evet bilgilendirmeyi unutmayacağım...




  • Merhaba arkadaşlar. Yorumların çoğunu okumaya çalıştım ancak aradığım sorunun cevabını bulamadım. Önceden yanıtlandıysa kusura bakmayın. Antalya da güney ve batı cepheli 27 metrekare olan evimin salonuna inverter klima almak istiyorum. 3000 TL bütçem var. Doğal olarak elektrik sarfiyatının düşük olması önemli. Bu paraya uygun olan Daikin enjoy serisi 18000 btu olanı gibi görünüyor. Bunun dışında Mitsubishi Heavy ve Electric klimalarada baktım ama fiyatları biraz beni aşıyor. Bu paraya Daikin enjoy serisi dışında tavsiyeniz nedir. Hepinize simdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: W.Amadeus

    quote:

    Orijinalden alıntı: fktanik

    Airfel İnverter klima ile alüminyum boru gelmişti. Oysaki Daikin'den bir yetkili mailinde "bakır boru gelecektir" demişti.
    Bende şikayet ettim ve 3 gün sonra yani bugün gelerek 5 metre BAKIR boru taktılar(metresi 35TL'ymiş). İlk montajı yaptılar, çok güzel oldu. Tabi vakumlatmayı da unutmadım.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]




    Bu vakumlatma olayı nedir?
    Ben de Baymak klima alacağım kurmaya geldiklerinde bilmem gereken bir şey var mı, yardımcı olursanız çok sevinirim.


    Edit: Bu arada başka bir sorum olacak; klima salonda olacak dış ünite balkonda olacak yani arada bayağı mesafe var. Müteahhit duvarlardan geçirmiş boruları, yer hazırlamış klimaya. Bu konu btu yönünden sıkıntı yaratır mı? 18000 lik mi alsam 12000 yerine?

    Klimanın kapasitesine göre boru çapı değişir. müteahhit hangi çapta boru döşettirdi acaba ... kaç metre mesafe var acaba ?

    balkon kapalı mı ? pimapen vs. ile...

    vakum şarttır fakat birçok servis elemanı bu işi yapmaz,uğraşmaz.. Kısa ve basit anlatımı,iç ünite petekleri(evaporatör) ve bağlantı borularının içindeki nem,hava vs. alınmasıdır. klimanın kapalı sisteminde bunlar olmamalıdır.

    mutlaka ve mutlaka vakum pompası ile vakum yaptırınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: Orhan-DO

    Desteklerinizi Bekliyoruz... tıkla

    yuh yani

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    yahu bu kadarda olmaz pes artık.

    Ne iş yahu anlamadım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cRew.


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: cRew.

    Vestel Bio.

    arkadaşım heryere virüs gibi vestel yazmışsınız. yönlendirildinizmi birisi tarafından özelliklemiş yapıyorsunuz.

    üstteki uzun yazımı okuyunuzda öyle vestel vestel diyiniz.

    Tamam. Adam tavsiye istemis bende kullandıgımı tavsiye ettim. Mesaj sayını cogaltmak icin bos yorumlar yapmazsan sevinirim.

    sen devamlı pcde oyun oynayanlardan olup hayata şaşımı bakıyorsun kardeşim.. benmi mesaj sayımı artırmak için boş yorum yapıyorum.

    oku bakim birkaç yorumumu sonrada elindeki klimanın kalitesini ölç diycem ama sen. yardımcı olim vs demekle bayi veya servis görüntsü çizmişsin. dikkat edersen heryere mesaj atanları uyardıysam tek sen değilsin. bayi veya serviste olabilrisin kullnıcıda ama her tarafı bir anda kirletmene gerek yok vestel bio yazmışsın hep.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: Orhan-DO

    Desteklerinizi Bekliyoruz... tıkla

    yuh yani

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    yahu bu kadarda olmaz pes artık.

    Ne iş yahu anlamadım

    adamın profiline bak her yere aynı mesajı atmış. şikeyet etmedim nasiplensin. birdaha yaparsa basarım tuşa.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cRew.


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: cRew.

    Vestel Bio.

    arkadaşım heryere virüs gibi vestel yazmışsınız. yönlendirildinizmi birisi tarafından özelliklemiş yapıyorsunuz.

    üstteki uzun yazımı okuyunuzda öyle vestel vestel diyiniz.

    Tamam. Adam tavsiye istemis bende kullandıgımı tavsiye ettim. Mesaj sayını cogaltmak icin bos yorumlar yapmazsan sevinirim.

    Anladın mı len köylü. Boş yere mesaj yazma. Bunlar başı belaya gitmedikçe anlamazlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: arahtuvan

    Merhaba arkadaşlar. Yorumların çoğunu okumaya çalıştım ancak aradığım sorunun cevabını bulamadım. Önceden yanıtlandıysa kusura bakmayın. Antalya da güney ve batı cepheli 27 metrekare olan evimin salonuna inverter klima almak istiyorum. 3000 TL bütçem var. Doğal olarak elektrik sarfiyatının düşük olması önemli. Bu paraya uygun olan Daikin enjoy serisi 18000 btu olanı gibi görünüyor. Bunun dışında Mitsubishi Heavy ve Electric klimalarada baktım ama fiyatları biraz beni aşıyor. Bu paraya Daikin enjoy serisi dışında tavsiyeniz nedir. Hepinize simdiden teşekkürler.


    me de kampanya var diyorlar değerlendirin derim 3000 tl yi çok aşırı geçmez sanırım ama bilmiyorum tabi si baktıysanız. 100-200 versenizde zarar etmezsiniz. daikinde en az V serisi almalısınız ama oda yok G ve K serisi alabilirisiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: Orhan-DO

    Desteklerinizi Bekliyoruz... tıkla

    yuh yani

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    yahu bu kadarda olmaz pes artık.

    Ne iş yahu anlamadım

    adamın profiline bak her yere aynı mesajı atmış. şikeyet etmedim nasiplensin. birdaha yaparsa basarım tuşa.

    Destek beklediği nedir kine...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: cRew.


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: cRew.

    Vestel Bio.

    arkadaşım heryere virüs gibi vestel yazmışsınız. yönlendirildinizmi birisi tarafından özelliklemiş yapıyorsunuz.

    üstteki uzun yazımı okuyunuzda öyle vestel vestel diyiniz.

    Tamam. Adam tavsiye istemis bende kullandıgımı tavsiye ettim. Mesaj sayını cogaltmak icin bos yorumlar yapmazsan sevinirim.

    Anladın mı len köylü. Boş yere mesaj yazma. Bunlar başı belaya gitmedikçe anlamazlar.

    anladım abi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: Orhan-DO

    Desteklerinizi Bekliyoruz... tıkla

    yuh yani

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    yahu bu kadarda olmaz pes artık.

    Ne iş yahu anlamadım

    adamın profiline bak her yere aynı mesajı atmış. şikeyet etmedim nasiplensin. birdaha yaparsa basarım tuşa.

    Destek beklediği nedir kine...

    torrent film indirme sitesiymiş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    quote:

    Orijinalden alıntı: fktanik

    Airfel İnverter klima ile alüminyum boru gelmişti. Oysaki Daikin'den bir yetkili mailinde "bakır boru gelecektir" demişti.
    Bende şikayet ettim ve 3 gün sonra yani bugün gelerek 5 metre BAKIR boru taktılar(metresi 35TL'ymiş). İlk montajı yaptılar, çok güzel oldu. Tabi vakumlatmayı da unutmadım.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]




    Hayırlı olsun :) Bakır ile değiştirmeniz çok güzel olmuş. Daha önceden bakır diye belirtmişler ama uymamışlar. 175 tl talep ettiler mi acaba ?

    içtinmi len iyi oku adam kuruş vermedim demiş.

    herkeze örnek olsun.

    ben mi göremiyorum ya :D
    hala öyle bir yazı göremedim :d

    ulen içmeden serhoşi olmuşsun desek bizim gibi yaşlısın normaldir ama genç adamsın be

    al bak aşağıda yazı
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    sayfanınd biraz yukarısına gitsen zaten görüğrsün.

    sanada bilgi olsun forumla birlikte.

    arkadaş boruyu değiştirmiş umarım daikinin kullandığı kangal borudan açmışlardır.. çünkü birol usta airfelin kullandığı bakır boru setlerininde kahıt gibi olduğunu söylüyor. zamanıdna irfel satarken onu dahi kullanmıyordum diyor. umarım kalmamıştır o setlerden airfelin elinde.. ben tahmin etmiyoru kaldığınıda... sen airfel tavsiye ederken bu durumalra dikkat çek airfel alana veya türevi markaları alanlar bakır boru için merkezi arasınlar bak burda yeni örenk var daha öncede başak bir arkadaş aynen bakır boru hakkı elde etmişti şirketle görüşerek.

    şimdi mbirolun dediği durum yeni bir şüpheye yol açıyor insanda.. ucuz klimalara dikkat edelim alüminyum setliyse kesinlikle almayacağımız gibi bakır set olsa bile aynı birolun dediği gibi et kalınlığı çok düşük olabilir. kanagal boru talep edelim milleti 1000 tl versede basınca dayanmayacak borulara karşı bilinçlensin. ve ucuz cihazlardaki riskleri öğrensin.

    :DD şimdi gördüm :d

    evet bilgilendirmeyi unutmayacağım...

    afferin nasıl ustalarınla aran bu aralar maça felan kaçmıyorn değilmi.

    saçma sapan yazimde mesaj sayım artsın ihtiyacım var.. belki general felan olurum




  • 9köy kullanıcısına yanıt
    Me mszsf50ve ye peşine 4000 tl dedi mszhj50va ya yine peşine 3500 tl fiyat verdi 10 gün önce. Kampanya yenimi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arahtuvan

    Me mszsf50ve ye peşine 4000 tl dedi mszhj50va ya yine peşine 3500 tl fiyat verdi 10 gün önce. Kampanya yenimi acaba?


    ben antalya için 12lik düşünmüştüm pardon.

    12likte yeter size artar bile antalya orası. ben istanbulda kışın en sert zamnıdna 43m2 vuruyorum 12lik me yi. kordior karşısında banyo ve krodiror açılan mutfak kapıalrını açık kullnıyorum.

    inanmazsınız hava sıcaklığı 14-15 c olduğu zamanda koridor açılan salon ve bir odanın kapısnı daha açıyorum 85m2 oluyor:)

    siz salonunuzda kullanırsanız çok daha iyi sonuç alırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arahtuvan

    Me mszsf50ve ye peşine 4000 tl dedi mszhj50va ya yine peşine 3500 tl fiyat verdi 10 gün önce. Kampanya yenimi acaba?


    Köylü Antalya nın yazını unutma...
  • 
Sayfa: önceki 12601261126212631264
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.