Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1313. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
17 Misafir - 17 Masaüstü
5 sn
57.242
Cevap
703
Favori
4.432.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13111312131313141315
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    @köylü şu prestij in 150 watt çekmesi ile ilgili kısa bir şey yazayım.0.7 amper ölçü aleti skalasında 200 amp.kademesinde ölçülmüş.Yani hassasiyet kötü olabilir.1 amp.olsa 220 watt yapar.150 watlara bile denk gelse acaba verimliklik ve kapasite nerede.Ne kadar iş görüyor.Üstelik malum mevsimler şahştı.Kış yok.Video süresi sadece 1-2 dakika.Ne kadar stabil çalışıyor.Ha şunuda söyleyelim 100 watlık tüketimi kompresöre ayırsak çalışma ihtimali daha yüksek yine.Ama toplam tüketim 70 watt olunca bu hala soru işareti?

    sen diyince fark ettim

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    doğru 1000 amp alınmalıydı gerçi çokta değişmezde.

    benim kafama taktığım mesele cop değeri 3ten sonra hepsi verimsizlşirken ne demeye bu eurovent nedemeye bu cop değerleri.

    havalarda evet beter ya kombiye termostat taktım gündüzleri hiç çalışmıyor. budurumu cop değerlerine benzetiyorum bende ille sıcak aradığım için üşüyorum resmen. gerçekten ılık havalar daha çok üşütüyor insanı nasıl şiddetli kışta az br sıcaklık bile yeterken bahar aylarında üşüyoruz yorumları var ya forumda gerçekten çok doğru. diğer topikte bir arkadaş afyondan veya kütahyadan yazmış buz gibi havalarda ısıtan klima duryor demiş. gerçekten çok doğru.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: abuzerefendi

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: abuzerefendi

    Klima Nem Alma Fonksiyonu Gerçekten Çalışan Klima Önerisi.

    Arkadaşlar Marmara ve Ege bölgesindeki hava nem oranı %60 - 65 civarındadır. insan sağlığı açısından da bu değer %30-%50 aralığında olması gerekmektedir. ideali %40 oranıdır. Peki o zaman marmara ve ege bölgesinde dış hava nem oranı bile %65 70 olan yerlerdeki insanlar ne yapacaklar. Bu konuda gerçekten de nem alma fonksiyonu çalışan bir klima önerisi olan varmı?

    İş yerimde Airfell 18 bin btu luk klima var fakat iş yerimdeki nem oranını %60 ın altına indiremiyor. Nem alma fonksiyonu kapalı iken de genelde %70 civarında nem oluyor.

    Gerçekten de nem alma işlemini hakkı ile yapan klima önerisi olanlardan yardım bekliyorum.


    arkadaş sizin belirttiğiniz nem oranları yaz için dış havada ve evdeki ortamda insanın rahat edeceği ortamlara dair verilmiştir.

    yazın %50 nemden sonrası insanı rahtsız eder terlem artar. bunun için klima kullnırız. görevini iyi yapan klima seçildiği ortamın nemini dengede tutar. yazın klimanın işi her durumda nem almaktır. ayrıca daha kuvvetli nem alma fonksiyonları vardır nem alma modu olarak geçer kendi klima kumandanızdada bu modu görebilirsiniz damla şeklinde resim içerir tuşta ve ekranda.

    kışınsa %30 nem kapalı ortamda insanı hasta eder. solunum yolları kurur %50 nem dahi yeterli gelmez kapalı ortamda. %60 tan aşağı düştümü ben oda nemlendirici kullanıyorum. çok ciddi romatizma hastasıyım aynı zamanda yağmurun yağacağı zamanlarda ağrıdan ölecek duruma gelirim. öyleyken durum budur benim için.

    sizin sorununuza gelince şayet iş ortamınızda nem kokusu vesair durum varsa nem laıcı kullnsanız dahi çözüm olmaz. nemin kaynağını gidermeniz gerekir.

    klimanız nem oranını %60 altına indiremiyorsa derece ayarı yetersiz geliyor olabilir. şayet derece ayarını . deneyin 27-28 derecelere alın. ille biraz daha azalacaktır nem. hala nem eksilmiyorsa klimanızda problem olabilir veya kullandığınız alana yetersizdir. çünkü ortam ısındıkça havadaki nem azalmaya başlayacaktır.

    ben şahsen 15-16m2 odada 9000 btu klima ile mecburen nemlendirici cihaz kullanıyorum. çünkü sıcağı çok severim mecburen şuan odada nem %50 boğazım kurumuş durumda inanın oda sıcaklığı ise 26.7°C


    @abuzerefendi




    27 28 dereceye aldığın zaman yüksek sicaklıklı ortam daha çok nem taşıyabileceği için odadaki nem oranı düşmüyor tam tersine artıyor.

    Birde kışın zaten dış havadaki nem oranı yağışlardan öütürü daha yüksek bu bölgelerde. romatizma hastası için %50 nem inanılmaz yüksek bir nemdir. her yeri ağrır durur. örneğin dedem, nemi %30 civarına aldığımda içersi çok rahat bir ortama dönüşmüş oluyor. nemin azlığı durumunda rahat ediyoruz.

    27-28 derecey aldığınızda klimanızı nasıl nem taşıyor ilginç bunun böyle olması için evinizin veya işyerinizin dibinde su kaynağı olması lazım. yada duvarlarınızın sıvasız elek gibi olması lazım. veya işinizin özelliğinden dolayı çok buhar üreten birşeyler olmalı. bu derecelerde çalışan klima, iyi bir klimaysa o ortama göre seçildiyse odadaki nemi düşürür nem taşımaz veya yükseltmez. tam tersi nemlendirici kullnmak zorunda kalırsınız.

    sizde belirtmişsiniz olması gereken nem değerlerini..

    bende chicco buhar cihazının kullanım kılavuzdan 18-20°C de olması gereken nemle ilgili bir foto ekliyorum.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    bu sadece 18-20 derecede olması gereken nem en az sağlıklı çocukta %40 belirtilmiş. siz veya romatizma hastası olan dedeniz ev ortamında 20 derecelerde ısınabiliyormusunuz. bende romatizma hastasıyım hemde basit romatizma değil.

    sizin demiş olduğunuz iklimdeki nem. evet nekadar düşük olursa okadar rahat eder insan. ama oda ortamında ben nemi %30 larda tutacağım derseniz solunum yolu enfeksiyonundan kurtulmazsınız hel yaşlılar için çok daha tehlikelidir. bu açıdan oda derecesi 24 leri bulduktan sonra dikkat edin nefesiniz kurumaya başlar. bu açıdan ev ve iş yeri ortamındaki %50-60 nem oranından korkmayın. eğerki rutubet gibi zararlı bir durum yoksa.

    ben klimayı daima 27lerde kullanırım bu yüzden nemi %60 tan aşağı düşürmem. sizin demiş olduğunuz durum tamamen marmaranın sorunudur bende çekiyorum bu derdi maalesef çözüm yok. ama evin içndede mecbur nemlendirme cihazı kullnıyorum.

    evlerimzde gördüğümüz perde korniş kenarlarındaki yoğuşma tamamen odanın iyi ısınamadığından olan bir durumdur. yalıtım iyi olsa bu küflerde olmaz.

    yani klimadan açtığımıza göre ısıtması iyi klima ortamdaki nemi düşürür kışın nem alma fonksiyonu gerçekten çalışan sorunuza karşılık. böyle bir klima yok. iyi ıstan görevini yapan klima nemi kurutur.




  • Usta ben varsayım veya misallerle konuşmuyorum.Klimaların min.larda çalışır çalışmaz idasıda bir tarafa..

    Benim söylediğim bizim kullandığımız birbir split sistemlerden çok daha ileri seviyede teknolojik yeniliklerin uygulandığı VRF sistenlerde bile %30 kapasitenin altı kesinlikle verimsiz olmasından ,bir çok yazılmın geliştirilmesi.Hedef %30-70 arası.Adamlar bunun için kafayı kırmış.4 tane dış üniteyi birbirine modüler bağlıyorsun (Toplam kapasite 180 kw oluyor) bu sistem için geliştirilmiş yazılım makineleri sürekli dengeleyerek %30-70 arası kapasitede tutabilmek..

    Min kapasitenin faydası konforun maksimunlarda olmasıdır..

    Bu arada daha bu gün bir pm aldım.Müşteri tam ölçüm yapmadan 25m2 diye 18 lik makina almış.Malı satan takan bayi servis.Ama alan 15 m2.Takarken söylemiş büyük diye ama söylemek yetmez ,takmayacaksın.Tabi tamamen duygusal sebeplerden dolayı takmış.Şimdi şikayet ne biliyormusunuz.Gelen fatura 300TL (normsl şartlarda 80 TL imiş)Üstüne üstelik konforda çok kötü..Buyrun burdan yakın şimdi.....

    Bu arkadaş müsade ederse eğer pm yi burada paylaşırız...

    HA! Merak etme marka bana çok daha yakın.Seninkilerden değil..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mbirol kullanıcısına yanıt
    O ne öyle yaa, 15 m2 yere 18 binlik
    Hadi müşteri anlamaz diyelim de satıcı nasıl bu kadar açgözlü olabiliyor, ayıp denen birşey var be usta

    Neymiş bu makinanın cinsi acep?
    Yukarda bahsettiğim gücü düştükçe verimi de düşen "inverter"lerden biri herhalde.
  • kıymetli ustalarım 3senelik toshiba ras 16 lık inverter klimama var,geçen kışa göre bu kış isınmada yetersizlik görüyorum,şöyleki içerisi 22 dereceyken klimayı 24 veya 25 yapıyorum fakat iç sıcaklık yükselmiyor,klimanın ağzına dijital derece koydum yarm saatte 28i zor buldu,geçtiğimiz yaz servis klima bakımı yaptı,iç üniteyi söktüler,acaba o sırada gaz kaçmış olabilirmi(klima ağzına derece koyduğumda klima 30 dereceye ayarlıydı)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: palet41

    kıymetli ustalarım 3senelik toshiba ras 16 lık inverter klimama var,geçen kışa göre bu kış isınmada yetersizlik görüyorum,şöyleki içerisi 22 dereceyken klimayı 24 veya 25 yapıyorum fakat iç sıcaklık yükselmiyor,klimanın ağzına dijital derece koydum yarm saatte 28i zor buldu,geçtiğimiz yaz servis klima bakımı yaptı,iç üniteyi söktüler,acaba o sırada gaz kaçmış olabilirmi(klima ağzına derece koyduğumda klima 30 dereceye ayarlıydı)


    Ağız çıkışında 28C olması sizin de düşündüğünüzü akla getiriyor
  • kocaustam klimayı 30derecede çalıştırırsam normalde çıkış ağzı sıcaklığı nekadar sürede kaç derecede olması lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: palet41

    kocaustam klimayı 30derecede çalıştırırsam normalde çıkış ağzı sıcaklığı nekadar sürede kaç derecede olması lazım


    En azından, giriş sıcaklığının üzerine 20C daha eklemesi gerekir.
    Örnek olarak, içerisi 20C, makina 10 dakika çalışmış durumda, orta fan hızında, set edilen ayar 30C diyelim; bu durumda ağız çıkışının (marka-modele göre değişerek) 45-55C arası olması beklenebilir.
    Hiçbir şartta da 39C altında olmaz, çünkü tüm klimalarda böyle bir alt kısıt var bildiğime göre. (çok eski "hot start" özelliği olmayan düz tipler hariç)

    Bunun dışında daha düşük bir üfleme sıcaklığı sözkonusu ise o klimada bir sorun/arıza vardır.
    İlk mesajımda yazdığım gibi, sizin düşüncenizdeyim, yani adamlar söktükten sonra montaj sırasında biryerleri gevşek bırakarak gaz kaçmasına sebep olmuş olabilirler.
    Ya da klimada başka bir arıza var. Ama her halukarda durum normal değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: palet41

    kocaustam klimayı 30derecede çalıştırırsam normalde çıkış ağzı sıcaklığı nekadar sürede kaç derecede olması lazım


    Klima klasikmi,invertermi.
  • ustam değerli bilgilerin için teşekkürler,gaz koyma ücreti nedir,garanti kapsamına girermi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: palet41

    ustam değerli bilgilerin için teşekkürler,gaz koyma ücreti nedir,garanti kapsamına girermi?


    Eğer alet garanti süresi içinde olsaydı, bakımı da yetkili servis yaptığı için bu durumu ücretsiz olarak düzeltmek ve hatta "özür dilemek" zorundaydılar.

    Ancak garanti geçik olduğu için bu durumda sadece temizlik işini yapan servise muhatapsınız.
    Normal olarak dürüst bir esnaf/zenaatkâr kendi hatasından oluşan bir sorunu ücret talep etmeden düzeltmek zorundadır, mesleki ahlak gereği.
  • Merhabalar. Mümkünse bir öneride ben alayım. 28 m2 odam için bie klima arıyorum. İnventer mı düz mü karar veremedim. Bir kaç yıl sadece yazları 1 ay soğutma amaçlı kullanılacak. Isıtmada kullanılmayacak. Yazın 1 ayı memlekete gittiğim için inventer alıp elektrikten kar edeyim desem 10 sene sürer heralde amorti etmesi. Yazın salonun sıcaklığı max 32 dereceye çıkıyor. Öğleden sonra 4 gibi güneş görüyor. Sıcaklığı 26 derecede tutmak istiyorum. Çok soğutma niyetim yok küçük bebek var. Samsung maldives 12000 lik düşünüyorum ama yeterli gelir mi bilmiyorum. Servis sıkıntısıda varmış.

    Bütçem öncelikli 1500 ama ikna olursam 2500 e kadar çıkabilirim. Üst komşum daikin 12.000 btu luk almış ve çok çok memnundu.

    Siz ne önerirsiniz. Şimdiden teşekkürler...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    tebrikler şikayet edilmişiz.

    ohada sana denir. sen sorduğum soruya cevap ver. prostitute gibi gif kullanma cıvık.

    cop hesabını nasıl hesap ediyorsun dedik. konuşturma beni...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    tebrikler şikayet edilmişiz.

    ohada sana denir. sen sorduğum soruya cevap ver. prostitute gibi gif kullanma cıvık.

    cop hesabını nasıl hesap ediyorsun dedik. konuşturma beni...

    Kim şikayet etmiş kine acaba...

    COP nedir?
    Cevap : İyi bir şeydir.
    Nasıl hesaplanır..
    Cevap:Tembellik yapma forumu oku...Yüz kere yazdık.Konuyu en başından incele...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    tebrikler şikayet edilmişiz.

    ohada sana denir. sen sorduğum soruya cevap ver. prostitute gibi gif kullanma cıvık.

    cop hesabını nasıl hesap ediyorsun dedik. konuşturma beni...

    Kim şikayet etmiş kine acaba...

    COP nedir?
    Cevap : İyi bir şeydir.
    Nasıl hesaplanır..
    Cevap:Tembellik yapma forumu oku...Yüz kere yazdık.Konuyu en başından incele...

    konu derken hangi konu tavsiye bölümümü. len çok uzun nasıl okuyayım. açıklanan belli bir sayfa bilyorsan söyle. ben gene taratırım google amcadan ama uzun sürer.

    benim bildiğim cop ısıtmada veya soğutmada klimanın ürettiği ısı enerjisinin o anda harcadığı elektrik enerjisidir.

    tam ifade edemesemde. söz gelimi 3,5kw (12000 btu klima) veya bunu yuvarlarsak 4kw desek nominal güçte

    nominal kw deki klima 3,5kw olsa veya yuvarlak 4 kw olsa de verilen oran 3-61 yada yuvarlarsak 4kw dersek klima 100 watt tüketiyorsa nominalde o klimanın cop 4 tür.

    ben bu klima kıstığı zaman söz gelimi 250 watt çektiğinde yapacağım hesabı bilmek istiyorum. 2x2=4 ama neden 4 dediyor meselesi gibi olacak ama.

    ben diyebilirmiyim bu klima 250 watt çektiğinde cop oranı 7ye yükseliyor. 1000 watt ı 4 e bölersek 4/1 oranında enerji kullandığına göre kalan 3 750 watt hesabını nası yapcez. üzerine 3 birim daha ekleyebilirmiyiz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: efem-35

    "Alu boru tekrar sökülüp takılmaya kalkıldığında kullanılamaz diyebiliriz. "
    arçelik çözümü bulmuş ustam borunun uçlarına 20 cm bakır boru ekleyerek

    Hocam onun asıl sebebi rakorların baskısına alüminyum dayanamayacağı için uçları bakır oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta

    *Herşeyden önce dikkat edilmesi gereken, alınacak aletteki COP değeri. yani klimanın ne kadar elektrik harcayıp ne kadar ısı transferi yapabildiği; başka bir deyimle "verimliliği".
    *Bundan sonraki de, firmanın/servisin durumu.
    *Tabii şartlanacak mekanın durumu için doğru kapasitenin seçilmiş olduğunu varsayıyoruz.

    Genelde tanınmış markalar, bir eski teknolojiyi (düşük COP değerli) oldukça yüksek fiyatlara satıyorlar. Yakın çevremde Arçelik/Beko, Vestel, Daikin gibi markalarda bunu çok gördüm.
    Yani "markaya" değil "mala" bakın.

    Özellikle ısıtmada iken, iç ünitenin üfleme hızı çok önemli.
    İçerisi yeterli dereceye ulaşmış olduğu halde, yüksek üfleme hızı "vantilatör etkisi" ile insanın soğuk hissetmesine neden olabilir.
    Genelde iç ünite küçük (kısa) olduğunda üfleyici hızı yüksek olarak dizayn edilmiş oluyor. Bu, aynı zamanda daha yüksek ses te demek.

    Kapasite olarak, 30 m2ye kadar normal blok tuğla arakatlarda 12000 btu 3 COP (KCal.) yeterli. (Tabii bu kişinin sıcaklık duygusuna bağlı ama, böyle bir sistem bu tür bir binada içeriyi dışarıdan 20-25C daha sıcak tutabilir. Ölçü bu.
    20 m2ye kadar da 9000 btu.
    Binanız-pencere izolasyonunuz-çatı izolasyonunuz kötü ise, bir üst kapasite daha iyi olacaktır.
    Ama gereksiz yere büyük kapasite; size gürültü-titreşim-ilk kalkıştaki voltaj dalgalanması olarak geri dönecektir:)

    Isınma amacı ile kullanacaklar, dış sıcaklığın -5C den aşağı olduğu yerlerde klimaya (bugünkü teknolojisi ile) pek bel bağlamasınlar derim.

    Marka tavsiyesi olarak:
    İzmir/Bornova'da, çatısız en üst kattayım. Dağın rüzgarı yaz kış doğrudan vuruyor, bereket pencereler pimapen.
    Bu şartlarda, rüzgara tam açık 27m2 salonda Airfel 12000 btu alet, dışarısı hızlı rüzgarlı iken içeriyi 22C yapıyor. Yani tam sınırda. Çok soğuklarda 2-3 defa buzlanıp yarım saat durdu, o kadar. (Bu aletin sadece fan sesinden şikayetçiyim, servisi eğer Sanko'ya şikayet ederseniz çok iyi oluyor:)
    Güney cephesindeki Blueline 9000 btu alet, yarı çalışmayla 15 m2 odayı en soğuklarda 25C yapıyor. Çok sessiz, servisin durumunu henüz öğrenemedik:)
    Her iki makina da Çin malı fason-ucuz imalat, ama COP değerleri KCal olarak 3'ün üstünde. Yani tüketim oldukça düşük.

    Bilgi olarak: BTU değerini KCal'ye çevirmek için yaklaşık 4'e bölün.
    COP değeri KCal olarak 3 veya daha büyük olmalı, daha az ise eski teknolojidir; uzak durun, markası ne olursa olsun.

    Halihazırda, dış sıcaklığı -5C'den aşağı olmayan yerlerde klima ile ısınmak, kömürden sonra en ekonomik yol. İsteyen İgdaş'ın sitesinde doğalgaz bölümünde KCal/YKR maliyetlerine bakıp, doğalgazdan bile ucuz olduğunu görebilir.
    http://www.igdas.com.tr/index_konutabone_w.asp?link=tarife





    kıl Birol bak şöyel birşey buldum sataşmıyorrum yanlış anlaşılmasın. kocausta eski nick iyle yazmış.

    burdaki kcal durumundan bişe anlamadım bunu nasıl hesap edicez.

    bir klimanın btu değerini kcal çevirme işlemi 4 e bölünmeli denmiş.. cop ile kcal alakalımı. böyle bir sistem varmı?

    @mbirol




  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    quote:

    Orijinalden alıntı: efem-35

    "Alu boru tekrar sökülüp takılmaya kalkıldığında kullanılamaz diyebiliriz. "
    arçelik çözümü bulmuş ustam borunun uçlarına 20 cm bakır boru ekleyerek

    Hocam onun asıl sebebi rakorların baskısına alüminyum dayanamayacağı için uçları bakır oluyor.


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    tebrikler şikayet edilmişiz.

    ohada sana denir. sen sorduğum soruya cevap ver. prostitute gibi gif kullanma cıvık.

    cop hesabını nasıl hesap ediyorsun dedik. konuşturma beni...

    Kim şikayet etmiş kine acaba...

    COP nedir?
    Cevap : İyi bir şeydir.
    Nasıl hesaplanır..
    Cevap:Tembellik yapma forumu oku...Yüz kere yazdık.Konuyu en başından incele...

    konu derken hangi konu tavsiye bölümümü. len çok uzun nasıl okuyayım. açıklanan belli bir sayfa bilyorsan söyle. ben gene taratırım google amcadan ama uzun sürer.

    benim bildiğim cop ısıtmada veya soğutmada klimanın ürettiği ısı enerjisinin o anda harcadığı elektrik enerjisidir.

    tam ifade edemesemde. söz gelimi 3,5kw (12000 btu klima) veya bunu yuvarlarsak 4kw desek nominal güçte

    nominal kw deki klima 3,5kw olsa veya yuvarlak 4 kw olsa de verilen oran 3-61 yada yuvarlarsak 4kw dersek klima 100 watt tüketiyorsa nominalde o klimanın cop 4 tür.

    ben bu klima kıstığı zaman söz gelimi 250 watt çektiğinde yapacağım hesabı bilmek istiyorum. 2x2=4 ama neden 4 dediyor meselesi gibi olacak ama.

    ben diyebilirmiyim bu klima 250 watt çektiğinde cop oranı 7ye yükseliyor. 1000 watt ı 4 e bölersek 4/1 oranında enerji kullandığına göre kalan 3 750 watt hesabını nası yapcez. üzerine 3 birim daha ekleyebilirmiyiz.





    Bu konuya yarın detaylı bir açıklık getirelim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 13111312131313141315
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.