Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (244. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
57.242
Cevap
703
Favori
4.432.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 242243244245246
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: unpop

    Nasil dunyada vaillant klima yok anlamadım, -->http://www.vaillant.co.uk/installers/Air_conditioning_range/High_wall_split_systems/

    anlamayacak ne var acaba,marka olarak var ama kendisi klima yapmıyor arçelik gibi toplama yada fason yaptırıyor arkadaşım,ama şu an ülkemizde üretilecek olanlar çok alt kalite olanlar,bunuda demek istedim zaten bakınca anlar işten anlayanlar yada epeydir araştıranlar,




  • Senin işin olmaz unpop....bi 6 ay daha onu sor bunu ara geçirirsin zamanı....alırsan açılışa davet et ha
  • Arkadaşlar benim de çok yardıma ihtiyacım var.Kısa sürede bir karar vermem gerekiyor.Yoksa eşim çıldırımak üzere.Biz mitsubishi elektrik klima almayı düşünüyoruz.Evimiz küçük.60m2.Soğutmak istediğiz alan ise yatak odası ve salon.Evimiz ara katta.Yalıtımı iyi .Fakat her iki cepheden de güneş görüyor.Günün bir yarısı arka tarıfı diğer yarısındaysa salon kısmı güneş görüyor. Geçen gün servisten bir eleman keşif için geldi.Bize iki seçenek sundu.Ya dedi biri salona biri de yatak odasına olmaz üzeri iki adet standart olan msh-ga20vb alın yada hole msh-ga50vb taktırın dedi.Tabi bir de benim aklımı karıştıran bir model var msz-fd35va .Bizim evimizde klima 10 saatten uzun çalışmayacaktır tabi.Ama bilemiyorum .Hangi seçenek bizim için daha uygun ve tasarruflu olur.msz-fd35va aklıma yatıyor .Fakat bir yandan da gereksiz mi diye düşünüyorum.Elektrik sarfiyatı bakımından 10 saatten az kullanan bizim için fazlamı diye düşünüyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.




  • Bende klima almayı düşünüyom.İzmir de oturuyorum.20m2 lik salona kuracağım.Güneye bakıyo ve güneş alıyo.Tv, laptop, uydu vs.. odada bulunuyor.Bana 12000lik bir klimanın yeterli olacağı söylendi.Hem sıcak hem soğuk kulanacağım.
    Sorum şu:Çalıştığımdan günde en fazla 4-5saat kullanacağım.İnverterlı almamın bir avantajı olur mu?
  • arkadaşlar toshiba daiseikai klimalar, (RAS-18 NKHD modelini düşünmeye başladım) r22 gazı mı kullanıyor bilen var mı? bayi bana r410 dedi ama alarkonun sitesine bakıyorum r22 yazıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twinklestar -- 24 Haziran 2008; 16:59:38 >
  • 2.sorum da marka üzerine;
    a)Mitsibushi Elec. GA35 mi?
    b)Arçelik İnvertech 12060 mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mtlich

    2.sorum da marka üzerine;
    a)Mitsibushi Elec. GA35 mi?
    b)Arçelik İnvertech 12060 mı?

    arkadaşım biri küheylan biri eşek,kusura bakma ama

    küheylan;mitsubishi
    eşek:arçelik
  • Az önce bosh bayisinden geldim , bugunkü konumuz bosch

    12.000 btu baktığım için bununla ilgili iki model önerdiler.

    1. B1ZMA/I12000 Soğutma : 12.000 Btu Isıtma :13.000 Btu 866,70 (ytl)
    Urun standart R22 gaz kullanıyor, peşinde 740 ytl yaparız denildi

    2. B1ZMA/I12500 Soğutma : 12.000 Btu Isıtma :13.000 Btu 941,40 (ytl)
    Urun R410A gaz kullanıyor , peşinde 770 ytl yaparız denildi.

    Satıcıya bunları midea uretiyor değil mi dedim, yok ya ne midea'si bunlar mitsubishi electric uretimi dedi, tabi pek inanmadım ama hee dedim

    Ozellikle 12500 modeli ilgi çekebilir, ne sınıfı oldugunu bilemiyorum açıkcası, aşağıda özellikleri var ama özelliklerden sanki bana biraz sesli gibi geldi
    yorum uzmanların.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    Ürün Özellikleri
    Çıkarılıp yıkanabilen ön filtre
    Isıtma;soğutma,nem alma özelliği
    Timer (zaman ayarı )0-24 saat arası
    Bio filtre
    Aktif karbon filtreli Bosch aspiratörlerde, yemek buharları aktif karbon elemanları tarafından filtrelenir. Filtre, mutfakta sağlıklı bir hava oluşmasına yardımcı olur. Üstelik devridaim modu sayesinde enerjiden tasarruf sağlar. Kullanım sıklığına bağlı olarak bu filtre bir yıla kadar kullanılabilir
    Antibakteriyel filtre
    Otomatik dikey hava salınımı
    Sleep ( uyku ) modu
    Turbo tuşu
    LCD uzaktan kumanda
    Auto-resart function
    Kapalı mekan sıcaklık ayarı17 C-30 C
    Soğutma 12000 Btu/hr
    Isıtma 13000 Btu/hr
    Nem alma kapasitesi L/h 1,2
    Frekans/Voltaj monofaze 50HZ/220-240 V
    İç Ünite ses seviyesi :
    düşük hız :32dB(A),
    orta hız :41dB/(A),
    yüksek hız :42dB/(A)
    Dış ünite Ses seviyesi 54dB(A)
    iç üniteboyutlar (GxYxD):
    79x19x27.5
    Dış Ünite Boyutlar ( GxYxD ):
    78x54x25
    Kompresör tipi :Rotary
    Isıtma tiipi : Heat Pomp
    Gaz Tİpi : R-410a




  • Bugün öğrendiğim bilgiye göre, Midea'nın Türkiye'ye ihraç ettiği ürünler, gerçek kalitesinin çok çok altındaymış. Midea'nın, üst sınıf klimalar diye tabir edilen klimalar arasında olduğu söyleniyor ve İklimsa'nın özel kritelerine (maliyet minimizasyonu) göre imalatı gerçekleştiriliyormuş. Her kalitede klima üretebilen çok büyük bir üreticiymiş.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: angelfacesatan

    Merhaba! Bu başlığı bir senedir takip ediyorum ve kafam karmakarışık oldu... Tam bir klimanın niyetine giriyorum, bir gün sonra olumsuz bir şey okuyorum. Doğru klimayı bir türlü bulamadım.
    Muğla'da deniz kenarında oturuyorum ama bir süre sonra merkeze taşınıyorum. Ama her iki tarafa da yeterince sıcak. Şu an 17000 BTU'luk bir klima almam gerekli.
    * "Mitsubishi Heavy Industries" mi yoksa "Mitsubishi Electric" mi?
    * "Toshiba" nın özellikleri çok iyi ama çok pahalı. (DAISEIKAI ve Super DAISEIKAI)
    * "Sharp" da kaliteli. Seçenekler arasında.
    * "Daikin" en iyi seçenek ama Muğla'da satış ve servis yok.

    Bir kere alıp uzun süre kullanmak istiyorum ama bir türlü işin içinden çıkamadım. Bulunduğum konum ve BTU değerine göre, fiyat/performans değerlendirmesini de göz önünde bulundurarak alınabilecek en iyi klima hangisi olabilir?


    Arkadaşım biraz eksik doneleri içeriyor mesajın. Bilmiyorum 17 000 btuya ihtiyacın olduğuna nasıl karar verdin? 82 sayfada güzel içerikli mesajlar var. Ordan mesaj yazacak arkadaşlar faydalanabilirler. Size sadece marka önerisi yapacağım. Üst segmentte bir ürün aradığınızı düşünerek f/p oranı iyi olduğu için Fujitsuya bakmanızı öneririm. Muğlada da bayisi var.Linkini veriyorum.

    http://www.abkaygroup.com/bayiler.html#




  • quote:

    Orjinalden alıntı: açelya76

    Arkadaşlar benim de çok yardıma ihtiyacım var.Kısa sürede bir karar vermem gerekiyor.Yoksa eşim çıldırımak üzere.Biz mitsubishi elektrik klima almayı düşünüyoruz.Evimiz küçük.60m2.Soğutmak istediğiz alan ise yatak odası ve salon.Evimiz ara katta.Yalıtımı iyi .Fakat her iki cepheden de güneş görüyor.Günün bir yarısı arka tarıfı diğer yarısındaysa salon kısmı güneş görüyor. Geçen gün servisten bir eleman keşif için geldi.Bize iki seçenek sundu.Ya dedi biri salona biri de yatak odasına olmaz üzeri iki adet standart olan msh-ga20vb alın yada hole msh-ga50vb taktırın dedi.Tabi bir de benim aklımı karıştıran bir model var msz-fd35va .Bizim evimizde klima 10 saatten uzun çalışmayacaktır tabi.Ama bilemiyorum .Hangi seçenek bizim için daha uygun ve tasarruflu olur.msz-fd35va aklıma yatıyor .Fakat bir yandan da gereksiz mi diye düşünüyorum.Elektrik sarfiyatı bakımından 10 saatten az kullanan bizim için fazlamı diye düşünüyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.


    Artık elektrik zamları otomatiğe bağlanmış bir ülkede yaşayan fertler olarak , klima alacaksak en önemli bakılacak kısmı tasarruflu olması olacaktır. Sizin de mesajınızı anlamak zor. Eksik bilgiler içeriyor. O nedenle aslında bu eksik bilgiler içeren mesajları şahsen cevaplamak istemiyorum. Ama bakıyorum kimse de yardımcı olmayınca mecbur yazıyorum.
    Yaşadığınız şehir, bütçe ve oda m2, cephe bilgileri gibi bir sürü eksik bilgi var mesajınızda. Kabaca cevaplarsak

    1-) Msz-fd 35va güzel ama size yetmeyecektir.
    2-) Hole taktırmak yerine ayrı ayrı kullanılacak odalarınıza taktırmak daha akıllıca olacaktır.
    3-) Sonuçta size klasik klima önerilmiş. Şu detaylara göre de normal bir seçim olur.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mtlich

    Bende klima almayı düşünüyom.İzmir de oturuyorum.20m2 lik salona kuracağım.Güneye bakıyo ve güneş alıyo.Tv, laptop, uydu vs.. odada bulunuyor.Bana 12000lik bir klimanın yeterli olacağı söylendi.Hem sıcak hem soğuk kulanacağım.
    Sorum şu:Çalıştığımdan günde en fazla 4-5saat kullanacağım.İnverterlı almamın bir avantajı olur mu?
    2.sorum da marka üzerine;
    a)Mitsibushi Elec. GA35 mi?
    b)Arçelik İnvertech 12060 mı?


    Size a şıkkı uyar. Rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ya da aşağı yukarı aynı paraya 9000 btu inverter de alabilirsiniz.Eğer bakmak isterseniz Fujıtsu Asya 09LC ( 9000 inverter ) modelini de 1 500 ytlden piyasada bulabilirsiniz.
  • Arkadaşlar BOSCH alırsak pişman olurmuyuz,

    Ya BOSCH B1ZMA/I12500 Soğutma : 12.000 Btu Isıtma :13.000 Btu 941,40 (ytl) Urun R410A gaz kullanıyor , peşinde 770 ytl yaparız denildi.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    yada

    A sınıfı demirdöküm , peşinde 600 ytl

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    Demirdökümün A sınıfı enerjili olması ve degerleri çok hoşuma gitti, hem soğutma konumunda EER> 3.20 hem de ısıtma konumunda COP > 3.60 A sınıfı verimliliği ile çalışıyor. BOSCH'ın sınıfını bilmiyorum ama r410 gazı var.




  • teşekkürler bir şey daha soracağım burdan okuduğum ve satıcısından aldığım bilgilere göre fujitsu baya öne çıkıyo.Özellikle de ısıtmadaki extra performansı ile ama bayi bana inverter asya12(12000btu) tavsiye etti.1950Ytl 12 taksit.Yoksa 9000 yeterli gelir mi?


    Son bir not:Arkadaşlar öncelikle ihtiyaçalrınızı belirleyerek klima seçerseniz işiniz çok kolaylaşır.Kullanım özellikleriniz çok önemli.İnverter mı?Normal mi?Daha sonra markaları karşılaştırmak en iyisi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mtlich

    teşekkürler bir şey daha soracağım burdan okuduğum ve satıcısından aldığım bilgilere göre fujitsu baya öne çıkıyo.Özellikle de ısıtmadaki extra performansı ile ama bayi bana inverter asya12(12000btu) tavsiye etti.1950Ytl 12 taksit.Yoksa 9000 yeterli gelir mi?


    Son bir not:Arkadaşlar öncelikle ihtiyaçalrınızı belirleyerek klima seçerseniz işiniz çok kolaylaşır.Kullanım özellikleriniz çok önemli.İnverter mı?Normal mi?Daha sonra markaları karşılaştırmak en iyisi.


    İzolasyon sorunu yoksa yeterli gelir. İlk mesajınızda eksik yazmasaydınız kesin yeter de derdim ama kabaca yeterli gelecektir.
  • arkadaslar acil bugun,yarın almam gerekiyor
    quote:

    Orjinalden alıntı: unpop

    Arkadaşlar BOSCH alırsak pişman olurmuyuz,

    Ya BOSCH B1ZMA/I12500 Soğutma : 12.000 Btu Isıtma :13.000 Btu 941,40 (ytl) Urun R410A gaz kullanıyor , peşinde 770 ytl yaparız denildi.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    yada

    A sınıfı demirdöküm , peşinde 600 ytl

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    Demirdökümün A sınıfı enerjili olması ve degerleri çok hoşuma gitti, hem soğutma konumunda EER> 3.20 hem de ısıtma konumunda COP > 3.60 A sınıfı verimliliği ile çalışıyor. BOSCH'ın sınıfını bilmiyorum ama r410 gazı var.









  • Bu arkadaşımıza net olarak 12000 btu tavsiye etsek garantide kalır . zaten bayide 12000 btu tavsiye etmiş 9000 btu 15m2 sonrası sıkıntı oluşturur izalasyon nekadar iyi olursa olsun. 9000 fujitsununda devamlı 18000 btu ya yükselerek çalışması mümkün değil . 12000 fujitsu ısıtmada 16400 den başlayarak konfor sağlayacaktır .

    quote:

    Orjinalden alıntı: koko69


    quote:

    Orjinalden alıntı: mtlich

    teşekkürler bir şey daha soracağım burdan okuduğum ve satıcısından aldığım bilgilere göre fujitsu baya öne çıkıyo.Özellikle de ısıtmadaki extra performansı ile ama bayi bana inverter asya12(12000btu) tavsiye etti.1950Ytl 12 taksit.Yoksa 9000 yeterli gelir mi?


    Son bir not:Arkadaşlar öncelikle ihtiyaçalrınızı belirleyerek klima seçerseniz işiniz çok kolaylaşır.Kullanım özellikleriniz çok önemli.İnverter mı?Normal mi?Daha sonra markaları karşılaştırmak en iyisi.


    İzolasyon sorunu yoksa yeterli gelir. İlk mesajınızda eksik yazmasaydınız kesin yeter de derdim ama kabaca yeterli gelecektir.




  • Unpop Bence bosch al hem serinle hem ısın r 410 kışın ısıtmada başarılı bir gaz bilgi yakın zamanda Emre Sağanak . ve diğer arkadaşlar ve gazlarla ilgili dökümanlar.
  • hilmi-c yorumların için teşekkürler peki inverter yada normal tip klima arasında nasıl bir tercih yapmalıyım??
  • bir de MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-HC35VA INVERTER DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA yı 1641 ytl ye buldum bana çok iyi geldi bir inverter için nedersiniz?

    Soğutma kapasitesi :3412-12625
    Isıtma kapasitesi : 3071-16378
    Soğutma kapasitesi : 1,0-3,15-3,7 kW (min-nominal-max)
    Isıtma kapasitesi : 0,9-3,6-4,8 Kw (min-nominal-max)
    EER :3,21
    COP :3,62
    Güç Tüketimi (Soğutma) :0,98 kW
    Hava debisi :5,2-10,2 m3/dk
    İç Ünite Ses Seviyesi :Soğ: 43/26db(A) - Ist: 43/26 db(A)
    Bakır boru bağlantı çapları Likit : 6,35 mm Gaz: 9.52 mm
    Boyutlar (İç/Dış) : 295x788x225 mm / 540x684x255 mm
    Ağırlık (İç/Dış) : 9/25 kg
    Max. Borulama Mesafesi :10 m
    Max.Yükseklik Farkı :5 m
    Çalışma Aralığı : Soğ: +18 C ~ + 43 C, Ist: -10 C ~ + 24 C
  • 
Sayfa: önceki 242243244245246
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.