Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (514. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.591
Cevap
150
Favori
466.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 512513514515516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Merhaba AOC G2590PX renk derinliği gerçek 8 bit değil monitör 6 bit bazı sistemler kullanılarak 8 bit yapıyorlar. En azından gerçek 8 bit olsun derim. Faydası olabilir. Yinede tam olarak bilgili arkadaşlara sorabilirsin.
  • Rainf R kullanıcısına yanıt
    Pratikte ben bunu hisseder miyim ki? Oyun oynuyorum, film, dizi, anime, animasyon ve Youtube videoları izliyorum ve internette bir şeyler araştırıp okuma yapıyorum. Bu işlerde ben bu renk derinliğini fark eder miyim ki? Bu segmentte bir alternatifin öneriniz varsa hemen duymak isterim zira bugün, gün içinde sipariş geçeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    İkisi arasında AOC 24.5" G2590PX tercih ederdim 144hz oyunlarda farkını hissedersiniz. Ayrıca yüksek yenileme hızı göz sağlığı için de daha iyi... Hayırlı olsun
  • Hocam teşekkür ederim yorumuz için. Ama yukarıdaki arkadaş renk derinliği dedi yine beni şüpheye ve kararsızlığa sürükledi. 6 bit + FRC kötü müdür, bunu ben hisseder miyim? Rahatsız eder mi beni? Gerçek 8 bit mi almak lazım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    6bit + FRC veya 8bit + FRC gibi çözümler monitör banding sorunu için de iyi olacaktır yani ne kadar fazla renk gamına sahipse o kadar iyi tabiki ama o zamanda 8bit monitör almak yerine 8bit+FRC bakmanızı önerirdim ya da 10bit ve fiyatlarda alır başını gider.
  • Fiyatlar yükseliyor ama cebimizin sınırı var hocam. Bu sefer de başka özelliklerden kısmak gerekebilirdi. Misal size bir Asus monitör atmıştım 75 HZ. Hatta siz fena değil ama Freesynch aralığı fazla dar deyip daha uzun aralıklı monitörlere bakmamı tavsiye etmiştiniz. O monitör 8 bitmiş. Ya 144 Hz ya 8 bit durumuna geliyoruz maalesef. Ben 8 bit sonrası konusunda büyük bir fark olacağını düşünmüyorum ama 6 bit + FRC beni düşündürmedi değil.

    Bu arada 75 Hz olan AOC monitörün dahili hoparlörlerini çok gömmüşler. İnsanların beğeni durumlarını ve sahip olduklarını bilemiyorum ama bendeki ucuz, Logitech 2.0 stereo hoparlörlerin sesini verebilse kabulümdür. Olmadı yeni bir hoparlör alırım.

    Edit: Siparişi verdim gitti yav. Umarım kazasız, belasız, sorunsuz gelir de monitörü kullanırım. Bu arada tekrardan teşekkürler benim gibi kararsız bir adamı çektiğin ve kararsızlığına son verme konusunda itici güç olduğun için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 4 Mayıs 2019; 21:49:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Araştırmanızı yeterince yaptınız umarım. Monitör alırken tek kriter bit derinliği değil maximum tepki süresi de önemli input lag süreside önemli mesala 8bit IPS olan PG279Q nun maximum tepki süresi 7ms iken sizin almayı düşündüğünüz 6bit+frc ve TN olan AOC 24.5" G2590PX maximum tepki süresi 14ms...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 4 Mayıs 2019; 22:29:34 >
  • Yeterince mi bilmiyorum ama daha çok teknik terimler, paylaşılan tecrübeler, gözüme kestirdiklerimden incelemeler, markaya güven derken buraya kadar geldim. Bilmediğim ve takip etmediğim çok gelişme olmuş teknolojide bunları öğrenmeme vesile oldu, iyi ki de araştırmışım dedim. Bahsettiğiniz monitör benim bütçe sınırımı epey aşıyor, çok fazla. Ayrıca benim ana kriterim olan 2xHDMI şartını taşımıyor. Sırf bu yüzden beğenip de elediğim monitörler oldu. Takıntılı olduğumdan 2K monitörleri de istemiyorum buradan da eleme oldu. Ya FHD ya da illa daha yüksek çözünürlük olacaksa bu 4K olabilirdi bence 27" monitör için bile 4k gereksiz. Ben şu an siparişini verdiğim AOC monitörün o 144 Hz tazeleme hızını Windows oturumu dışında uygulamalarda kullanabileceğimden de şüpheliyim. Misal sistemim yeni nesil oyunları açamamaya başladı. Ben ki grafikleri mmümkün olduğunda ultra ayarlara alan kişiyim daha 60 FPS'i bile görmemiş olabilirim. Sadece teknolojideki yenilik merakı ve ilerde belki bir şeyler satın alırım da lazım olur fikri ile 144 Hz aldım. Bir de monitör sürekli değiştirip durduğumuz bir şey değil. İlerde "Keşke şu özellik olanı alsaydım." dememek için biraz daha dolu bir şey almaya çalıştım. O da bütçe el verdiğince tabi.




  • 24 inç monitörde 2k deneyimi nasıl olur? rahatsız eder mi?
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun tam olarak hangi modeli aldınız?
  • saintroyo kullanıcısına yanıt
    Masaüstü öğelerinde ve dosya gezgini, Nvidia denetim masası gibi öğeleri açtığınızda bu öğelerve üstündeki yazılar gözünüzü rahatsız edecek kadar küçük görünürse Winsows'ta Görüntü ayarlarından Özel ölçeklendirme yaparsınız ve tüm öğelerde ölçeklendirme işleminin geçerli olması için mutlaka oturumunuzu kapatıp açmanız gerek. Pikseller 27" 2K için 0.233mm iken 24" te 2K için 0.206mm olacağından yani PPI değeri düştüğünden oyunlar açısından AA açmış gibi olursunuz pikseller küçüleceğinden oyunlardaki yazıların boyutlarında sorun olur mu bilemiyorum ama şöyle alttaki gibi bir inceleme videosunda sıkıntı yok gibi.








  • saintroyo kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık bir yıldır aoc ag241qx modelini kullanıyorum ve çok memnunum. Hiçbir sıkıntısını yaşamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gogo57 -- 5 Mayıs 2019; 18:56:22 >
  • Sağolun. AOC 24.5" G2590PX modelini sipariş ettim. Ancak çok ters zamanda sipariş verdiğim için en erken pazartesi kargoya verilecek. Malum kargo firmaları cumartesi öğlene kadar çalışıyor, pazar kapalı. Kargom geldiğinde de bir dizi test (ölü piksel vs) yapmak durumunda kalacağım sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 5 Mayıs 2019; 18:32:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Gecikmesi iyi (inputlag) ve 144hz için HDMI dan çalışabiliyor mu diye şöyle bir baktım; AOC G2590FX FreeSync için DisplayPort ve HDMI üzerinden 144Hz'e kadar çalışabiliyormuş ama Nvidia G-SYNC için yalnızca DisplayPort'tan çalışıyormuş.

    Görüntü içinde biraz kalibre edersiniz çünkü default ayarlar iyi olmayabiliyor. TN panellerde Gama yüksek oluyor genelde mesala Nvidia kart kullanıyorsanız Nvidia Denetim masası üzerinde 1 olan ayarı 0,96 veya 0.86 gibi değerlere düşürmeniz digital vibrance ayarınıda 55 veya 60'a almanız daha iyi olabilir...
  • teşekkür ederim. evet yazılar vs küçülecek. bunu da düşünmek lazım. arayışa devam o zaman.
  • gogo57 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler bilgilendirme için.
  • Aynen özellikle input laga dikkat ettim. Şu ana kadar 3 kez monitör geçti elimden -ilki CRT- hiçbirinde kalibrasyon vs yapmadım eksikliğini hissetmedim. He tabi ufak tefek düzeltmeler yaptım kendimce ama bir şeyi referans alarak yapmadım sadece rahatsızlık verdiyse göz kararı ve kafama göre gamma, parlaklık, kontrast ayarları yapmışımdır o kadar. Buna kalibrasyon denir mi bilemem. Bu tip ayarları neye göre yapmalıyız? Biri forumdan bir site vermişti color banding testi için sanırım odada başka testler de vardı. Oraya bakarak mı yapmak gerekiyor. Şimdi geç olduğu için siteyi araştırıp bulamayacağım ama bulursam atarım.

    Bu arada ekran kartım AMD ailesinden yani o konuda sıkıntı yok ama yeni nesil AAA oyunlarda çok aşırı derecede düşük FPS'ler alıyorum. Donanım fiyatları uçup gidince baktım ki hakkıyla bir PC toplayamayacağım PS4 Pro aldım kendime. Yatırımlar buna ve oyunlara gitti. Daha da uzun süre PC toplmam oyun için muhtmelen hep konsoldan gideceğim, PS5 filan. Şans eseri işler tersine söner de PC toplamak daha cazip gelirse de G-Sync'in Display portundan sağlanıyor olmasının da bir sorun doğuracağını pek düşünmüyorum. Ola ki iş PC toplamaya geldi Nvidia alacağımın garantisi yok ama aşsam bile illaki bu port vardır. Olmasa bile illa ki bir dönüştürücü-adaptör kablo vs vardır.

    Benim aklımı kurcalayan HDMI'ın birine PC kasasını diğerine PS4 Pro'yu bağladığımda bunlar arasında geçişi tıpkı TV'deki gibi geçiş yapıp yapamayacağım. TV'de kumandadan ya da TV üstündeki input tuşundan kanyağı seçiyorduk "HDMI 1", "HDMI 2" diye. Bunda da herhalde monitördeki tuştan seçiyoruzdur diye tahmin ediyorum. Bir de şimdi aklıma HDMI versiyonu konusunda bir kurt düştü. HDMI versiyonlarını hiç araştırmadım. Gerçi siparişini verdiğim monitörüm 4K değil ama yine de buna da baksaydım iyi olacaktı. HDMI versiyonları 1.4 imiş. Bari birini 2.0 yapsalardı iyiydi. Neyse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    AMD grafik kart kullanıyorsanız Windows'ta varsayılan olarak dithering desteklediğinden Nvidia'daki kadar monitör banding etkisinden rahatsız olmazsınız. TN panellerde gama'yı genelde biraz düşürmek gerekiyor gamayı kıstığınızda parlaklık ve kontrastan çok kaybetmenizi önler. Gerçekte kalibrasyonda en iyi sonuç için tabii ki profesyonel kalibrasyon araçları lazım bu araçlarla doğrulanmış icc profilini yüklüyorsunuz. Monitörünüz için oluşturulmuş hazır yüklemeniz için önerilen profil dosyaları (.icc) bulabilirsiniz. Monitör kalibrasyonunu kendi göz zevkinize göre manuel ayarlarsanızda en iyi sonuç için monitör ekranı sıcakken ayarlamaya başlamaktır. Bunun için kontrast ve parlaklığı sonuna kadar açıp 3-5 dakika beklemenizi veya yarım saat kadar normal bir kullanımdan sonra ayarlamanızı öneririm.

    Burada çeşitli testler var
    http://www.lagom.nl/lcd-test/


    Kalibrasyonu renk skalalarına bakarak yapmayı tercih ederseniz renk tonu kayıplarınızı skaladaki açık renklerin olduğu uçtan değilde daha çok koyu olan tarafından kaybetmemeye özen gösterin. Örneğin bu aşağıdaki skalada 1 den 32'ye kadar sıralandırılmış renklerde 1 yazan bölümü kaybetmektense 32 olan uçundan 3 rengi kaybetmeyi tercih ederim (30-32)
    http://www.lagom.nl/lcd-test/contrast.php


    Monitör banding için örnek resim:
    http://i.playground.ru/i/blog/208962/content/uhd4ha4c.jpg (Resim açılmazsa linki komple seçip kopyalayıp browsera yapıştırıp gidin veya yine seçtikten sonra sağ tıklayıp ...adresine gite tıklayın )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 6 Mayıs 2019; 3:15:49 >




  • Dostlar merhaba. Rtx 2060 ekran kartına sahibim işlemcimse Ryzen 5 2600


    Eski monitörüm XL2411 Benq Zowie ydi. Verdigi görüntü renkler vesaire çok hoşuma gidiyordu özellikle CS:GO da fakat onu sattım mecburi bi sebepten DP çıkışı yok diye şimdi elimde HP 25x var bunu iade edip 1800-1900 civarlarına bi monitör almayı düşünüyorum.

    G-sync bi monitör önerebilirmisinz bana

    Olmazsa birisi XL2540 satıyor 240 hz 2. el 1800 diyor forumdan birisi alsammı DYAC özelligi yok ama XL2546 daki gibi napsam bilmiyorum yada 0 G-sync 144 hz bi monitörmü alsam fikir verirmisiniz ?
  • Google'a monitör marka modelini ve yanında calibration .icc yazdığımda şu site çıktı.
    https://xsreviews.co.uk/reviews/aoc-aoc-g2590px-review-hitting-the-sweet-spot/

    Ne kadar iyidir, derinlemesine ve doğru bilgi içerir bilemem ancak şöyle bir formül koymuşlar. Tabi sayfanını tamamını okudım şu an epey de geç oldu yine uykusuz kaldım da.


    We first calibrated the monitor to 120 nits, using the following settings:

    Brightness: 15
    Contrast: 50
    Gamma: 1
    Colour temperature: User – 50 (R), 50 (G), 48 (B)
    Game mode: off
    Low input lag: on

    Şimdi ekran ısınmışken bunları uygulasam tamam mıdır kalibrasyon? Eleman kalibrasyon dosyası için link bile vermiş.

    Edit: Linki vermeyi unutmuştum şimdi onu da ekledim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 8 Mayıs 2019; 0:14:47 >




  • 
Sayfa: önceki 512513514515516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.