Şimdi Ara

Shure SE215 ve Aliexpress'tekiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
4.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Selçuk Yalçınkaya'dan (fastfalcon) alınma bir Shure SE215'i birkaç hafta kullanıp sonra satmıştım. ben cmcntkn'dan aldım. o ise chelaureux'dan almış.

    kulaklık dünyasında çeşitli ürünlerin anlamsızca şişirilerek tüketicilerin ağzının sulandırılması sık görülen bir durumdur. Shure firması da malumunuz sektörde önemli bir yere sahip olan bir firmadır ve en ucuz ürünlerinden olsa da fiyatı piyasaya göre oldukça yüksek kaçan SE215 ürünleri hakkında da sık sık şişirmelere denk geliyordum. neticede Yalçınkaya kaynaklı SE215'i uygun bir fiyata görünce aldım ve piyasadaki şişirmelerin aksine çok daha uygun fiyatlı birçok ürün gibi kendisine has artı ve eksileri bulunan, 100 dolar fiyatını ise kesinlikle haketmeyen bir ürün olduğuna kanaat getirdim.

    daha sonra çeşitli yerlerde Aliexpress'te ucuza satılmakta olan SE215'ler hakkında bir takım kişilerin sahte söylentisi yayarak karalamalar yaptıklarını gördüm. daha önce nereden çıktığı bilinmeyen ve Aliexpress'te aşırı ucuza satılan Audio-Technica ürünlerinin hiç de anlatıldığı gibi sahte ve/veya kötü ürünler olmadıklarını gördüğümden Aliexpress SE215'leri hakkında da kafamda bazı şüpheler oluştu. Yalçınkaya'dan alınma olanı da tecrübe etmiş aşırı zeki, esprili ve yakışıklı bir birey olarak konuya el atmam gerektiğine kanaat getirip bu ürünlerden sipariş vermeye başladım.

    toplamda 3 adet Aliexpress kaynaklı SE215 incelemelerimi bu konuda paylaşıyorum. burada küçük bir özet geçmem gerekirse, Aliexpress'ten gelen ilk ürünün basları zayıftı ve çok fazla görsel kusur içeriyordu. buna karşın baslar dışındaki alanlarda Yalçınkaya'nınkiyle aynıydı. diğer iki üründe ise görsel farklar daha az olmakla birlikte bas açıkları da kapatılmıştı. yani ürünler bildiğimiz sahte mantığına uymaktan yine oldukça uzaktı. elime geçmiş olan Yalçınkaya kaynaklı SE215'in bunlardan olmadığını varsayarsak, Aliexpress'ten bana gelenlerin çeşitli nedenlerle ürünün resmi satışı yapılan son halinden farklı olsalar da sahte olmadıkları tarafımdan sabitlenmiştir.

    benzer bir durum olan kaynağı belirsiz ATH'lar konusu için:
    https://forum.donanimhaber.com/m_111599899//tm.htm





    BANA MAL GÖNDERMEK

    "ben de Aliexpress'ten almayı düşünüyorum ama gelen üründen nasıl emin olacağım ? oradan mı alsam buradan mı ? peki şuradan alayım mı ne dersiniz ?" diye mesajlar alıyorum sürekli. arkadaşlar, benimle aynı yerden alsanız bile benim size tam olarak nasıl bir ürün geleceğini önceden bilme imkanım yok. Aliexpress bir deniz, sahteye, dayanıklılık sorunluya, ilk defa kullanıyorsanız farketmekte zorlanacağınız ses kusurlu ürüne rastlamanız mümkün. kafanıza takıldıysa aldığınız ürünü bana gönderebilirsiniz veya alırken benim adresimi vererek direk bana gelmesini sağlayabilirsiniz.

    bu süreçte bilmeniz gereken, benim herhangi bir ters durumda (ürün testler sırasında göçebilir, sahte veya sorunlu olduğu anlaşılabilir vs.) olumsuz sonuçlardan sorumluluk almayacağım ve kargo ücretlerini sizin ödeyeceğinizdir. purchase protection süresi bitmeden, bitmek üzereyse uzattıktan sonra gönderirseniz olumsuzluk yaşama ihtimalimiz düşer. fazla kargo ödemek istemeyenler için 2-3 liralık oldukça ucuz PTT gönderim seçenekleri mevcuttur. bu kadar zahmetten kaçıyorsanız bana anlamsız özel mesajlar atma zahmetine de girmeyiverin bir zahmet.








    BUNLAR SAHTE Mİ ? DEĞİLSE NE ?

    bu ürünlerin ne olduğunu tam olarak bilemiyoruz. ancak ne olmadıklarını biliyoruz ve ne olabileceklerini tahmin ediyoruz (biz ?). bu konuya girmeden önce şunun anlaşılması gerekir: ses konusu detaylı bir konudur, 20hz'den 20.000hz'e kadar yolu vardır. piyasada sayısız marka ve model olmasına rağmen birbiriyle yüzde yüz aynı ürün bulamazsınız. bunun sebebi kulaklıkların tasarlanışı ve üretimi arasında kan bağı olmasıdır.

    üretimi değiştirirseniz ses de değişir. tasarımı değiştirip aynı üretim sürecini kullanırsanız da aynısı olur. özellikle belli bir seviyenin üzerindeki, yani en az bir açıdan ciddi fark yaratan bir ürünü alıp reverse engineering dediğimiz, yani yapılmış ürünün içini açıp kurcalayarak nasıl yapıldığını anlayıp, 20hz'den 20.000hz'ye kadar birebir hatta birebiri geçelim çok yakın kopyalayabilecek bir teknoloji bu dünyada mevcut değil. kimse böyle birşeyle uğraşamaz, beceremez. hadi teorik olarak mevcut olabilir desen bile pratiği mantıklı olmaz zira o kopya çıkarılana kadar aşırı bir uğraş sarfedilmesi gerekir. her özelliğini birebir benzetmeye çalışırken yapılacak sayısız deneme yanılma sırasında tüketilecek materyali ve harcanacak vakti oturun düşünün. o kadar uğraşacak vaktin ve naktin varsa hacı babayı piyasaya sürersin yani neden üç beş dolara sahte ürün peşinde koşasın. yani zaten teknik olarak mümkün olamayacak birşeyi olabilir varsaysak bile harcanan emek elde edilecek kazanca değmez. yahu nereden baksan saçmadır.

    mesela Vsonic gibi bazı meşhur Çin firmaları kendi ürünlerini Shure, Westone, Sony gibi firmaların belli modellerini baz alarak yaptıklarını duyururlar. görece başarılı ürünler üreten bu gibi firmaların ürünleri de elbette zikredilen marka ve modelleri sadece ortalama bakımdan andırabiliyor. bu olay aslında "sound signature" yani "ses imzası" adıyla zaten bilinen bir kavram. vaziyetu keşfetmedi yani ama tabii herkes aynı şeyi anlatmak için kullanmıyor bu kavramı da. niye durup dururken "imza" demişler ? çünkü o küçük titreşimlerle ses elde ederken bol miktarda deneme yanılma yapıyorsun. üzerinde çalışılan ürünün özel bir tasarım ve üretim süreci oluşuyor. bu süreç sonucu ortaya çıkan yapı sana o çalışmanın bir imzasını veriyor. yani elinde o ürün için bir "know-how" denilen teknik bilgi birikimi oluşuyor ve bu kritik bilgiyi kim yada hangi firma elinde tutuyorsa birebir olarak aynı ürünü üretebiliyor. bu konu elbette ki sadece kulaklık dünyasıyla da sınırlı değil.

    sonuçta iki benzer varsayılan üründen birinin tiz amplifikasyonu %10 geridir, diğerinin bas amplifikasyonu %15 ileridir. birinin ses boyu %5 büyüktür, diğerinin frekans ayrımı %15 geniştir. birinin ses seviyesi %20 ileridir, diğerininki %5 düşüktür, bu böyle gider. dikkat ederseniz sadece genel parametrelerden bahsettim, verdikleri actual sesteki farklılıkları bir kenara koyun. yani kardeşim, aynı olmadıklarını değişik açılardan sürekli hatırlatırlar sana. işte zurnanın zırt dediği yer burası. çünkü doğru dürüst incelenmeden sahte denip geçilen bu ürünler aşırı derecede orjinallerine benziyorlar. bu da esas kısımları, yani sesi bize ulaştıran sürücü kısımlarının aynı kaynaktan geldiğine işaret ediyor. bu tarz kıyaslamaların çok dikkatli yapılması ve ürünlerde bir farklılık varsa da bunların sahte denilmeye yetecek kadar teknik fark içerip içermediği aklı sağlam çalışan insanlar tarafından değerlendirilmedir.

    bu ürünler sahte olmanın dışında tamir edilmiş, sürücüsü aşırılmış geri kalanı oturtulmuş, defolu, çin içerisinde ikinci el toplanıp satışa konulmuş, kalite kontrolünden geçemeyip (bu kontrollerde hata payı da vardır yani sağlam ürün çöpe de gidebilir) kenara ayrılmışken bir şekilde ele geçirilmiş, orjinal firma adına üretim yapan küçük üreticilerin işi öğrenmesi sonucu paralel üretime geçirilmiş vs. vs. olabileceğini getiriyor. bu teoriler çoğaltılabilir. neticede sahte dediğimiz zaman ürünün orjinaliyle bir bağlantısı olmaması gerekir. ancak maalesef bu piyasada ağzı olan konuşuyor ve pabuç kadar da dilleri var.








    JVC FXT90 KOPYALARI OLAN MOE SS01, TTPOD T1-E, VJJB V1 ÖRNEKLERİ

    ucuza ve/veya kutusuz temin edilen ürünlerle ilgili ne zaman sahte tartışması yapılsa aklıma bu konu geliyor. bu yüzden sizlerle paylaşıyorum. bir sebepten huylandığı ürüne daha kullanmadan sahte diye kusarcasına tüküren vatandaşlar nedense bu konuda sessiz kalıyorlar. forumda benimle kavgaya tutuşan bir adet eski yönetici şahıs (GeCCe) Aliexpress'te ve forumda satılan kutusuz ATH kulaklıklara daha kullanmadan sahte diye çemkirirken, kendisi MOE SS01 satışı yapıyordu ki kahkahalarla güldürmüştü bu çelişki beni :)

    peki neden bu şahıs işine gelmeyen ürüne sahte derken, işine geldiği ürünün sessizce satışını yapıyordu ? konu aslında çok basit: MOE SS01 piyasaya çıkarken Head-Fi'da bir incelemeci "cool" bir konu açtı ve ürünü yağlayıp balladı (link). işte bu kadar. o incelemede yazıldığına göre MOE'nin çatı şirketi Aipon'muş, Aipon da JVC kulaklıkları için üretim yapan bir numaralı üreticiymiş. yani MOE diye bir Çinli firma çıkıp bize JVC teknolojisi getiriyormuş ve SS01 ismiyle piyasaya sürdüğü bu ürün aslında JVC FXT90'ın revize edilmiş bir kopyasıymış. Google'da JVC FXT90 ve MOE SS01'in resimlerini, teknik özelliklerini ve açıklamalarını karşılaştırın isterseniz. tamamen aynı olduklarını göreceksiniz. tabii ardından TTPOD T1-E ve VJJB V1'inkilere de göz gezdirmeyi unutmayın çünkü bunlar da aynı MOE örneğinde olduğu gibi JVC FXT90'ın daha da ucuz varyasyonları.

    T1-E, uzun süre 60 dolar civarında bekleyen SS01'ın yarı fiyatı yani 30 dolar civarına satılmasına rağmen tamamen aynı sesi veriyordu. VJJB V1 ise bas çıkışı konusunda daha geri bir versiyon ancak bu da TTPOD'ın yarı fiyatından da aşağıya satılıyor. TTPOD'ın E olmayan düz T1 modeli de vardı ve bu E ibaresinin "Bass Enhanced" manasına geldiğini düşünürsek, kullanmadım ama ben bu VJJB sürümünün düz T1 ile aynı olabileceğini düşünüyorum. ben kendi MOE'mi sonradan Vsonic tarafından satın alınan güvenilir satıcılardan lendmeurears (LMUE)'den almıştım. T1-E'yi ise Aliexpress'ten kutulu olarak temin ettim. VJJB zaten Aliexpress dışında satılmıyordu aldığımda, siz okurken başka yerlerde bulunabilir durumda olabilir. bunlardan sonra da artık bu sese aşina olduğumdan korkmadan Aliexpress'ten 20 küsür dolara FXT90 Gold (sarımsı tonları olan versiyonu Gold diye geçiyor) da aldım. JVC logosuyla satılan ürün neye benziyormuş bakmak için ve yine çok az farkları olmakla beraber aynı ürün olduğunu sabitledim.

    Aliexpress'ten aldığım FXT90'ı forumda satarken bir arkadaş bana özel mesaj atıp Head-Fi'daki "sahte vs. orjinal" kıyaslama konusunu göndermişti. benim elimdeki orda sahte denilen üründeki görsel farkları içermiyordu ancak konuyu fazla uzatmadım. bundan bahsetmemin sebebi yine insanların algı biçimlerini göstermek. JVC için üretim yapan bir firmanın bağımsız olarak MOE adıyla kendi ürününü piyasaya sürebileceğine inanan ve bunda bir gariplik görmeyen aynı insanlar, Aliexpress'te ucuza FXT90'ın ta kendisinin satılabileceğine inanmayabiliyor. ben ise tüm bu tecrübelerimin ışığında neden olmasın yahu diyorum. biraz tutarlı olun, aynı ürünü farklı isim ve kasa kullanarak piyasaya sürebiliyorlarsa, hatta revize edebiliyorlarsa, orjinal görünümlüsü daha iyi satar diye düşünerek o haliyle de sürebilir aynı firmalar veya bu ürünler ellerinde kalmıştır satıyorlardır.

    işin aslı bir insan ille de ucuza satılan ürünlerden şüphelenmek istiyorsa önünü alamıyorsunuz. esas mesele budur. bu başlıkta anlattıklarımın amacı, şüpheli gördüğünüz ürünleri değerlendirirken aklınıza hep MOE SS01 ile başlayan bu JVC muhabbetinin gelmesini sağlamak. böylece daha sağlıklı değerlendirmeler yapıp her gördüğünüze çemkirmemeyi öğrenirsiniz. evet Çin diye bir ülke var. bütün büyük firmalar gidip orada üretim yapıyor. küreselleşme müreselleşme işin bir sürü ayrıntısı var. kendi ülkeleri pek de tıkırında olmamaya başlayan uluslararası şirketler ellerindeki teknolojiyi kaptırıyorlar. bu da üzümünü ye bağını sorma kabilinden durumlar ortaya çıkarıyor.








    YALÇINKAYA'NINKİLER BUNLARDAN MI ?

    bilmiyorum. bana gelen üründe resmi distribütör (bu kelimeyi de kim başımıza dolaştırdı ya) nefan firmasının belgesi vardı. yalçınkaya'nın bazı resmi bağlantıları var, sık sık dile getiriliyor. ancak kutusuz cks sattığı da görülüyor. buna karşın ille de onlardan veya değil diye tutturmak yersiz. bu piyasa karışık bir piyasa. bir satıcı kolayca önden resmi bağlantılarını gösterip alttan kuru lahanayı servise tuzla yarak verebilir. güvenilir bulup bulmamanız tamamen size kalmış birşey. ben bu piyasadaki en stabil zihne sahip şahıs olarak size verileri anlatmaya çalışıyorum.

    ben türkiye'deki birçok "güvenilir" büyük mağazadan sahte sony e818lp aldım zamanında, nerden geliyordu bu ürünler ? çok yetkili firmalardan biri olan elmasepeti, muvit muzip satıyor. merak eden varsa allah için bir alsın şu ürünü. sahte sony ex300ap'yle aynı midleri taşıyor (yani midleri yok, bildiğin mafiş. elmasepeti'nin bir kampanyası sırasında bizzat onlardan aldım ve iade ettim). muvit muzip'le tıpatıp aynı tipe sahip ürünler aliexpress'te 1-2 dolara satılıyor. "fermuarlı kulaklık", "zip earphone" falan yazın aratın. aynı ürün HI-Level Zipper adıyla yine büyük türk mağazalarında bulunabiliyor. ne bunlar ?

    kardeşim işin aslı, elbette belli bir oranda güvenilir firmalar veya şahıslar olabilir ancak %100 birşey söylenemez bu piyasada. efendim oraya mail attık, buraya fax yolladıkla bu işler olmaz. piyasadan toplatılması gerekecek kadar uyduruk muvit muzip'i getiren bir kaynak neden ucuza bulduğu bir çin satıcısından büyük firmaların ürünlerini de vergisini ödeyerek tedarik etmeye kalkmasın ? sahte sony satan büyük mağazalar da bir yerden bulmuş getirmiş işte, orjinal olduğunu "varsayarak". herhalde koskoca sony kendi eliyle sahtesini satmıyordur. sonuçta bu tarz detayları bilemediğimiz için önemli olan yine kendi tecrübemizdir.

    benim konuya yaklaşımımı iyi anlamanızı isterim. ben de güvenilir kaynağa güvenilir kaynak diyorum. verileri değerlendiriyorum. kafayı yemiş, herşeye şüpheli bakan kişilerden değilim. öyle olsaydım zaten öncelikle her bulduğum ucuz ürüne sahte derdim. ben verileri değerlendirmiyor değilim. sadece tüm verileri birlikte değerlendiriyorum, kafama göre seçmiyorum. farkım budur. firmaya mail mi atılmış, firmanın sitesinde mi çıkmış, uzun süredir mi satarmış, çok beyefendi mi konuşuyormuş, büyük firma mıymış, herkesin aldığı kaynak mıymış, bunlar benim için de veridir ama sadece veridir. asla kesin sonuç değildir. dolayısıyla benden asla şurdan aldım kesin orjinal, burdan aldım kesin sahte laflarını duyamayacaksınız.

    benden sadece ortada olan verileri duyabilirsiniz. bunları yorumlarken de kendi aklınızı kullanıcaksınız. benim aklım kiralık değil. ben amazon'dan stoklu ürün alsam bile benim için "amazon'dan alınmış ürün" olmaktan öteye gidemez, asla "amazon'dan aldığım kesin, %100 orjinal ürün" lafını kullanmam. benim mantığıma ters. güvenilirlik sulu bir kavramdır, bir firma veya şahısın senin kafandaki güvenilirliği %60 olabilir, bir başkasının %80 olabilir. ikisinde de aynı ürün varsa sana hangisi daha güvenilir geliyorsa ondan alırsın. ortada demek ki tam olarak bilemeyeceğimiz bir pay varmış ki hepsine karşı farklı yaklaşıyoruz. bu pay da havadan düşmüyor, geçerli ticaret mantığı yüzünden yani saklanan sırlar yüzünden böyle oluyor.

    hala anlamayan varsa tiz vakit bir usb condenser mikrofon alıp müdürle iletişime geçebilir.






    YANİ ?

    gerçek shure SE215 buysa (yalçınkaya'dan aldığım), o parayı verirseniz siz bilirsiniz. siz bilirsiniz dediysem lafın gelişi. bi tok bildiğiniz yok :D neyse... yani ucuz kulaklık almak istiyor ve/veya SE215 nedir merak da ediyorsanız bence aliexpress yeterli fırsatı sunuyor. ancak tabii aliexpress'te çok satıcı var. hakikaten sahteye denk gelmeniz de mümkün sonuçta. teorik olarak böyle bir riskiniz var. ürünü hiç bilmiyorsanız, yani kıyaslama şansınız yoksa, ya benim geçtiğim yolları izleyeceksiniz ki o da yüzde yüz benimkiyle aynı ürünü alacağınızı garanti etmez, ya da hiç bulaşmayacaksınız. hala anlamayan varsa müdürü veriyorum bakın, sonra yandı beyaz yakam demeyin.






    SHURE SE215 NASIL BİR ÜRÜNDÜR ?

    yalçınkaya'nınki ve aliexpress'ten gelen son iki ürünü %90 değil %100 aynı sayıp, birlikte değerlendirerek konuşuyorum zira aradan geçen zaman farkının oluşturacağı olası minimum yanılma payını yoksaydıracak kadar benzer ürünler.

    bana göre en büyük dezavantajlarından biri yüksek ses başarısının düşük olmasıdır. piyasanın en yüksek f/p veren amfisi phiree mini-ear desktop versiyon ile kullansanız bile sonuç değişmiyor. elbette amfiyle yüksek sese çıkabiliyorsunuz ancak aynı anda bas ve tiz arttırımlarını kaldıramıyor. nadir birkaç cihazda görülen bir kapasite sınırına uğruyorsunuz. bu durum sadece çok yüksek ses ve aynı anda maksimum tiz ve bas çıkışına ulaşmak isteyen benim gibi kişiler için sorun arzediyor.

    ikinci büyük dezavantajı ise bas üretimi. bassız bir cihaz olmamasına rağmen akustik içerisinde baslara yeterli alanın ayrılmadığını hissediyorsunuz. derin baslar yüksek titreşim oranına ulaşamadan ve patlama efektini tam olarak veremeden sınıra dayanıyor. buna karşın dediğim gibi bassız bir cihaz değil ve fazla dikkat etmeyecek, bas meraklısı olmayan kişiler için "bayağı sağlam vuruyor", "yeterli" vs. dedirtebilecek oranda bas içeriyor (amfi gerektirdiğini hatırlatayım).

    ürünün güzel tarafları; yüksek frekans ayrımları dolayısıyla oldukça ayrık olan vokal ve enstrüman üretimi ve yüksek tiz detay oranı. frekans ayrımlarının geniş olmasının da katkısını gören tiz vuruşları yeterince detaylı bir performans sergiliyor. ancak yüksek tiz başarısı içeren cihazlardan yine de bir adım geride duran, fazla da kaliteyi abartmayalım diyen bir hali hep var.

    sonuç itibariyle dikkat ederseniz ürünün aşırı kötü bir tarafı olmamakla beraber, bitirici olmaması için uğraşılmış bir hali var. shure bu fiyata son ürünü almanızı istemiyor. niyetini çok açık belli ediyor. peki bu haliyle alınmaya değer mi ? başta dediğim gibi kendi fiyatıyla asla! ancak aliexpress fiyatıyla değerlendirirsek, enstrüman ve vokal ayrımlarında klasiğin biraz ötesine geçmek isteyen, tiz detaylarına dikkat eden, shure tadını almak isteyen vs. kişiler için yani ürünün avantajlı taraflarının tadına bakıp, dezavantajlı taraflarını göz ardı edebileceğini düşünenler için belki tercih sebebi olabilir.

    onun haricinde pek gözdem olduğunu söyleyemem. yine de sağlam frekans ayrımları dolayısıyla beni bu araştırmaya sevkedecek kadar ilgilendirmiş bir cihaz. tamamen gereksiz bir cihaz olsaydı bu dönemde oturup uğraşmazdım.






    KULLANIM SÜRECİ RAPORU

    yalçınkaya'dan aldığım 1.5 senelik bir üründü, logolarında silinme vardı. aliexpress'ten ilk gelen, bas zayıflığı ve fazla görsel farklılık içeren ürün birkaç ay yoğun kullanıma iyi tepki verdi ancak satacağım gün son testler sırasında bir tarafının basları komple patladı. aşırı yüksek ses ve bas sırasında olduğunu not etmek zorundayım (neticede SE215 yüksek sese dönük bir ürün değil ve ilk gelen bas sorunluydu o yüzden).

    ikinci aliexpress ürünü de yine bir iki ay aralıklı olsa da yoğun sayılabilecek bir kullanımdan sorunsuz geçti ve sattım. üçüncü ürün birkaç hafta yoğun test edildikten sonra satıldı yine. duruma bakarsak çok çabuk bozulan ürünler olduğunu söyleyemeyiz. SE215'in yüksek sese dönük olmayan yapısını da hesaba katmak gerekir bence, dayanıklılığını düşünürken.






    1. ALIEXPRESS ÇIKARMASI

    öncelikle hepinize selamlar sevgili shure'lu ve shure'suz tüm arkadaşlar... (tamam kötü espriydi)

    konumuz shure SE215. bilindik satıcılarda asla 100 dolar altına düşmeyen, düşse de anında kalkan, kalkamıyorsa olduğu yerde patlayan bir ürün. tabii bayağı marjinal, kabataş seviyesinde marjinal bir indirim fırsatı yok ise... halbuki aliexpress'te 30 dolara yakın fiyatlarla peynir ekmek gibin satmakta.

    şahsen SE215 maceram türkiye'de bu ürünün uzun süredir satışını yapan selçuk yalçınkaya (fastfalcon)'dan alınmış bir ürünün ikinci elden elime geçmiş olmasıyla başladı. yoksa ben pahalı ürünlerle pek ilgilenen birisi sayılmam. uygun fiyata görünce ne neymiş görelim diye bir göz attım. bu ürünün sıfır fiyatı 300-400 liralarda seyrediyor malumunuz. elime geçen bu ürünün türkiye resmi distribütörü nefan garanti belgesi bulunmaktaydı ve kutusu ve içeriğiyle elime geçmişti. bu belge selçuk yalçınkaya adına imzalıydı.

    gerçekten nefan firması işin içine giriyor mu beni ırgalamaz. bu konuyla ilgili yalçınkaya'ya ulaşmadım, kimseyle de görüşmedim. ancak audio-technica satanların dürüst olmadığını biliyoruz. bununla beraber bu işi daha düzgünce yapan kişiler de var mesela samet sevindi meelectronics ürünleri satıyor ki bunların sahtesi yada alternatif kaynağı yok zaten. nerden çıktığı belli ürünler yani. yalçınkaya'nın sattığı ürünler gerçekten doğru kaynaktan geliyor olabilir. ben bu konulara çok derinlemesine inmeyi, önyargılarla hareket etmeyi pek sevmiyorum, beni daha çok elimde ne var o ilgilendiriyor. o yüzden daha fazla uzatmadan olaya geçiyorum.

    önce yalçınkaya kaynaklı SE215 hakkında görüşlerimi açıklayayım. basları sağlam ama çok sağlam değil sinyal bozulmasına çabuk ulaşan amfiyle bile asla doymaz biraz kırpılmış basları vardı buna rağmen idare ediyordu. tizleri şıkır şıkır detaylı ama kalite olarak yukarlara oynamayan biraz kulağı doldursam yeter tipindeydi. midleri ise frekans ayrımı (+enstrüman ayrımı) olarak üst seviyeye oynuyordu. midlerini vsonic g/r02'ye benzetmiştim başarılı ayrımlara rağmen boyut olarak yeterince büyük olamaması yüzünden. yatay sahne diyecem ama bu tabiri kullananların benimle aynı şeyden bahsedip etmediklerini bilmiyorum.

    özetle baslarıyla, tizleriyle, midleriyle çöp olmaktan çok uzak ama kimsenin "olay budur abi konu bitmiştir" demeyeceği bir üründü ve fiyatına göre maalesef bazı ucuz alternatiflerin önüne geçemiyordu. burada en önemli konu; bana satan arkadaş bahsetmemişti ama elime geçen se215'in filtresi yoktu. nozzle kısmı boştu, çıkarılmış mıydı, çıkarılmışsa çöpe mi atılmıştı, peki alp er tunga gerçekten ölmüş müydü şahsen bilmiyordum, sormadım da, satalı aylar yıllar geçti hala umrumda da olmadı. konu benim konum değil kim meraklıysa bu ürünlere onlar bir çözüm bulsun beni ilgilendirmiyor (sonradan araştırdım se215'de filtre yok diye biliniyor).

    aliexpress'ten elime ulaşan üründe dikkatimi ilk olarak haliyle bu filtre çekti. borunun ucunda komik tipli bir filtre bulunuyor. daha sonra da beraberinde gelen uçların yumuşaklığı dikkatimi çekti. diğer shure'da çok yapılıydılar. kasası öncekinden çok daha transparandı. önceki daha mat bir siyah renkti. kasanın eklem yerlerinde bazı pürüzler var, bunların ne kadarı önceki üründe de vardı hatırlamıyorum. sanırım bu kadar yoktu bunda bayağı brainwavz r1 kasasında olduğu kadar pürüz var. ayrıca yalçınkaya'nınkinin kutusunda nozzle temizleme aparatı gözüküyordu ama bana gelen üründe o aparat yoktu. buna karşın bu ürünün kutusunda o aparat hiç gözükmüyor ve haliyle içinden de çıkmadı. bu aparat bir türlü nasip olmadı bana (nazlı aparat). kutusunda ve kağıt içeriklerinde veya başka herhangi bir fark bulamadım.

    sesine gelirsek, midler tamamen aynı, tizler tamamen aynı sayılır, sanki biraz daha boost var gibi geldi tizlerde, öncekinde biraz zorlanıyordum istediğim seviyeye getirene kadar, bu ürün %20 daha çok tiz veriyor sanki. pek şaşılacak birşey yok bunda aslında çünkü bu sefer baslar komple gitmiş. gerçekten bas namına pek birşey çıkmadı bundan. ancak sanırım siz de şimdi benim düşündüğümü düşünmüşsünüzdür... acep bu aldığım iki ürünün farklı olmasından mı yani daha önceki incelemede bahsettiğim gibi artık tamir edilmiş ürün müdür, yan sanayi midir, çapraz sanayi midir, işte bu ucuza satılan ürünlerle ilgili ne kuşkularımız varsa ondan mı yoksa filtre meselesinden mi ?

    biliyorsunuz her arkadaşın kalınlığı aynı olmuyor o yüzden ne dediğimi anlamayanlar için biraz daha açıyorum, ben elimdeki ürünün bildiğimiz se215'ten bir farkını görmüyorum. tizleri ve midleri açıkça belli ediyor. sadece bas/tiz denge farkı alıyorum. ayrıca ürünün sinyal toleransı yani amfiye tepkisi de tamamen aynı. ses olarak yaptığım tespite göre eğer iki ürün de orjinal değilse, ikisi de sahte veya başka birşey veya birisi o kadar sahteki orjinale dönüşmüş... hani var ya o hikaye, dünya üzerinde hep doğuya gidince batıya ulaşıyorsun onun gibi birşey...

    evet bir yazının sonuna daha geldik şimdilik benden bu kadar. önceki yazdığım yazıya kimseden bir tepki gelmemişti. gerçi zaten kendince sahte orjinal ath kıyaslaması yapan arkadaşın konusu da pek ilgisiz kalmıştı ama belki de böylesi daha iyi. tepki gelse daha mı iyi olacak, biz bizi tanırız ki ben bu milleti çok iyi tanıyorum zaten. yazıda açıkça bahsedilen şeyler tekrar tekrar anlamsızca karşıma soru olarak gelecektir.

    madem öyle ben kendi kendime tepkiler vereyim, mesela:

    1) inceleme için teşekkürler, birşey aklıma takıldı siz ürünün orjinal olduğuna mı karar verdiniz ? (ALLAH YA RAB)

    2) çok inceleme olmuş elinize sağlık. basları zayıf demişsiniz kulağınıza iyi oturttuğunuza emin misiniz ? aynı ürün bende de var da gümbür gümbür bas var (TÖVBE EST)

    3) incelemeye çok katılıyorum. gerçekten de midleri çok geride bir üründü o yüzden sevmemiştim (ALLAH ALLAH?)

    4) inceleme mutlaka güzeldir de şu yazıyı biraz kısaltır mısınız, okuma zorluklarım var yeni bitirdim. bi de ocağın altını azcık kısar mısınız (BİSMİLLAH)

    5) ben selçuk beye kefilim, ben aldım orjinaldi, orjinal mi değil mi bana soracaksınız ben aldım memnun kaldım orjinaldir başka aynı üründen kullanmadım ama olsun 400 lira verdim memnun kaldım orjinaldir (BİZ DEĞİL Mİ DEDİK?) incelemeyi gözümün önünden kaldırın 27 dolar verdiğiniz orjinal değil siz yoksunuz bu inceleme aslında yok gitti paracıklarım (NİYETİN ANLAŞILDI)






    Shure SE215 ve Aliexpress'tekilerShure SE215 ve Aliexpress'tekiler

    L ibaresinin boyası tamamen silindi, R ibaresinde ise deformasyon var. yalçınkaya kaynaklı se215'in L, R ibarelerini hatırlamıyorum ancak shure logosunda silinme vardı (1.5 yıllıktı o cihaz öte yandan tekrar hatırlatayım).






    aha o dediğim filtreler:

    Shure SE215 ve Aliexpress'tekilerShure SE215 ve Aliexpress'tekiler

    filtreler küçük olduklarından komik görünüyor demiştim ama birinci resimdeki kadar da değil yani. çıkartıp sokunca kenarlarda biraz deformasyon oldu ama insan gözü böyle görmüyor, kemera birinci filtreyi çok fena yakaladı. biraz da ışık oyunu oldu galiba yada fazla yakınlaştırdım, gerçekten iki filtre de ikinci resimdeki gibi görünüyor aslında, bu kadar fark yok.






    kablodan nağmeler:

    Shure SE215 ve Aliexpress'tekilerShure SE215 ve Aliexpress'tekiler
    Shure SE215 ve Aliexpress'tekiler






    yakından dikkatli bakınca veya elleyince anlaşılan çeşitli görsel anormallikler burada:

    Shure SE215 ve Aliexpress'tekilerShure SE215 ve Aliexpress'tekilerShure SE215 ve Aliexpress'tekiler

    yalçınkaya kaynaklı se215 de tamamen pürüzsüz sayılmazdı bu husus dikkatimi çekmişti ama bu kadar değildi diye hatırlıyorum.






    kutu falan, bunlar yalçınkaya'nınkiyle aynı değilse çok benzerdir. birebir karşılaştırma imkanım yok ancak göze çarpacak hatrı sayılır bir fark söz konusu değil:

    Shure SE215 ve Aliexpress'tekiler
    Shure SE215 ve Aliexpress'tekilerShure SE215 ve Aliexpress'tekilerShure SE215 ve Aliexpress'tekilerShure SE215 ve Aliexpress'tekilerShure SE215 ve Aliexpress'tekilerShure SE215 ve Aliexpress'tekilerShure SE215 ve Aliexpress'tekilerShure SE215 ve Aliexpress'tekilerShure SE215 ve Aliexpress'tekiler






    daha önce dediğim gibi kutudaki ibarelerde temizleme aparatı görünmüyor, yalçınkaya'nınkinde görünüyordu ve kutu içeriği kutunun yanındaydı diye hatırlıyorum:

    Shure SE215 ve Aliexpress'tekiler






    yine daha önce dediğim gibi (daha önce çok derim ben) plastik uçlar yalçınkaya'nınkinde kalındı diye hatırlıyorum. sizin için büyük uçları ters çevirerek inceliğini göstermesini sağladım. sizin için bu kadar da uğraşıyorum yani...

    Shure SE215 ve Aliexpress'tekiler










    2. ALIEXPRESS ATAĞI

    ivet arkidaşlar, yukarıda incelemesi bulunan cihaz yaklaşık 300 saatlik bir kullanım sonrasında rahmetli olmuştur. satılacağını anladı mı nedir, tam satmak üzere son testleri yaptığım sırada Metallica - Until it Sleeps'in kopuş kısmında bir tarafının basları gümledi gitti saygısızca. ben cihazları Phiree mini-ear kulaklık amfisiyle çok yüksek seste ve basta kullanıyorum. dolayısıyla dayanıklılık sorunu olan bir cihazın benim elimde bozulma ihtimali daha yüksektir.

    bu arada birinci ürünü almış olduğum şahıs tüm Çinliler gibi çekik gözlü olmanın yanında "Aliexpress çakal seyyarı" çıktı arkadaşlar. peki bu nedir derseniz, bunlar ingilizcesi ve/veya uluslararası alışveriş tecrübesi yetersiz kekleri avlayan kısa ömürlü satıcılardır. sahte isimlerle dükkan açıp satış yaparlar ve çeşitli gatakullilerle para kazandıktan sonra hesaplarını kapatıp yeni bir hesap açarlar. bu şahıs da alıcılara kusurlu ürünleri kitleyip sonra kaçanlardan çıktı. dolayısıyla görsel sorunlarına rağmen onay verdiğim ürünü elimde patlayınca kendisini yerinde bulamadım.

    ulan sen tecrübeliysen nasıl faka bastın o zaman derseniz, eee el elden üstündür ben özellikle yılan hikayesine dönen Bluedio i6 siparişlerimin verdiği tecrübeyle yeni türemiş satıcılardan uzak duruyordum (para yedirmedim hiçbirine ama aylarca vaktim gitti ve hala alamadım lanet ürünü, kur farkından da bir iki liram düştü ki hiç sorma yaw). neyse işte bu herifçioğlu napıyor biliyon mu ? bazı hesaplarını hemen kapatmıyor, bir iki yıl boş bırakıyor bu yüzden de az sayıda işlemi gözükmesine rağmen uzun süre önce açıldığını görüp "ay yazık yeni başlamış ama düzgün satıcı galiba" diyorsun ve ayvayı yiyorsun.

    neyse sonuç itibariyle ben Einstein seviyesinde, uzay ve zamanı bükebilen süper zekam ve bitmez tükenmez çözüm geliştirme tekniklerim sayesinde herifi yakalayıp kuyruğuna bastım ve yeni ürün göndermeye zorladım. vaziyetu kolay kolay kül yutmuyor bilen bilir :D Aliexpress'te SE215 satan güvenilir geçmişe sahip çok satıcı var, bunların arasında onlarca adet satmış ve çoğundan iyi yorum almış olanlar var. siz alırken isterseniz bunları tercih edebilirsiniz. ürüne geçelim artık ürüne... bu cümle paragraf boşluğunu tamamlamak için koyulmuştur, okumanız gerekmiyor.

    şimdi efenim, bu sefer ne göreyim ? yeni gelen bildiğiniz bizim Yalçınkaya. yok yani Selçuk Yalçınkaya'nın kendisi değil, zaten kargoyla çok pahalı olur. sattığı ürünün neredeyse aynısı geldi. tamam o kadar değil belki ama hani ilk incelemede demiştim ya, Yalçınkaya'nınki daha baslıydı, daha mat bir rengi vardı falan fıstık. işte yeni gelen ürün böyle çıktı. bu yüzden ilk ürün hakkındaki bas yorumlarımın da doğru olduğunu onayladım. ben bu paraya olur böyle şeyler deyip ilk ürünü fazla kötülememiştim ama yeni gelenle birlikte bu durum değişti. zira iyisi varsa niye daha kötüsüne talim edelim di mi ?

    yeni gelenin görüntüsü ve basları farklı olsa da kutusu öncekinin aynısıydı (seri no'su bile). bununla birlikte gelen uçlar da sert yapılı değil ve burunları yine filtreli geliyor. öte yandan kasa yapısında bir tane de olsa kusur buldum. yani elimizde bazı görsel farkları olsa da bildiğimiz SE215'le neredeyse aynı sesi veren kaynağı belirsiz bir ürün daha tutuyoruz. şimdi iki ürün arasında fark olduğunu duyan sayın kalın people hemen "yaa bak demek önceki sahteydi gördün müğüğüğü gördün müğüğüğü" diye atlayacak ve yine ya sabır çektirecek...





    Shure SE215 ve Aliexpress'tekiler

    iki cihazın iç tasarımında farklar var. kasanın renk farkından bahsetmiştim zaten. yeni ürünün logosundaki harfler daha bitişik.






    Shure SE215 ve Aliexpress'tekiler

    iki kasa arasında bazı şekil farklılıkları var. eskisinin dikey olarak daha ağırlıklı olduğu göze çarpıyor, öte yandan nozzle'ı daha uzun. shure logosu da farklı yerlere geliyor. logolarda silinme yada renk değişimi yok kamera açısı öyle gösteriyor.






    Shure SE215 ve Aliexpress'tekiler

    logo farkları se215 kısmında ve L, R ibarelerinde de devam ediyor. yenisi daha kalın yazılı ve eskisi çapraz duruşluyken yenisi düz duruyor.






    Shure SE215 ve Aliexpress'tekiler

    filtrede bir değişiklik yok. çıkarmadım bunun filtresini. şu lanet temizleme aparatı bundan da çıkmadı.






    Shure SE215 ve Aliexpress'tekiler

    bu rakamı görünce yalçınkaya'nınkinde de vardı diye hatırladım. aklım oyun mu oynuyor bilemem. öncekinde böyle bir kısım yok.






    Shure SE215 ve Aliexpress'tekiler

    bulabildiğim tek önemli görsel kusur sağ tarafın kablo girişindeki bu açıklık. elle bastırınca kapanmıyor, tehlike arzettiğini sanmıyorum. ufak bir görsel kusur mahiyetinde ve çok yakından bakınca belli belirsiz seçiliyor.






    Shure SE215 ve Aliexpress'tekilerShure SE215 ve Aliexpress'tekiler


    yeni gelenin taşıma çantasının logosu sapsarı çıktı (solda). eskisi böyle değildi (sağda). kamera sarılığı alamadığı için gölge yaptım elimle. yalçınkaya'nınki de sarı mıydı acaba ? sanmam.






    Shure SE215 ve Aliexpress'tekiler

    içeriklerde bulabildiğim tek fark yeni gelenin bu kağıdındaki sarı ton ağırlığı ve yazı kalınlığı (sağda).










    3. ALIEXPRESS OPERASYONU

    DITTIRITTIT DITTIT DIDIII, DITTIRITTIT DIIIIIII türk ispector gadget'iniz (link) vaziyetu yine yapacağını yaptı arkidaşlar! ivet, sıkı durunuz. bu sefer aliexpress'in gözde SE215 satıcılarından EXO Kris'ten alınma ürünle karşınızdayım. öbür seyyar çakalla işim bitti artık.

    ilk önce şunu belirteyim, resmini çekmedim ama ürünün kutusunun paketlenme biçimi seyyar çakalınkiyle aynıydı. bu ilginç bir detay. en önemli konu olan seste ise bir değişme yok. seyyar çakalın gönderdiği ikinci ürünle aynı sesi aldım. yani yalçınkaya'nınkiyle aynı diyebiliriz. tabii ilk üründeki azaltılmış bas olayı yüzünden hala yalçınkaya'nınki lehine bir şüphem olmadığını söyleyemem. yine de %100 aynı değilse en az %80 oranında aynı bası barındırıyorlar ki %90 demek daha doğru bence, tabii %100 olmadığını varsayarak konuşuyorum...

    neyse, varsayımları bir kenara bırakıp, resimlere geçelim isterseniz çünkü bayağı ilginç detaylar var yine...






    Shure SE215 ve Aliexpress'tekiler

    cihazın genel görüntüsü 2. ürünle aynı sayılır. ancak detaylarda farklar var. ilk göze çarpan şey kasanın içindeki kırmızı renkli kablo. her iki tarafta da böyle. YOKSA SAHTE Mİ LAN ? HA ?






    Shure SE215 ve Aliexpress'tekiler

    L, R ibareleri biraz yamuk oturtulmuş ama kamera pek göremedi nedense, ben de yamuk tutunca lens bozulmasına yan basmış olabiliriz. bu üründe filtre yok bu arada dikkat ederseniz. sonuçta SAHTE GALİBA LAN ?






    Shure SE215 ve Aliexpress'tekiler

    bir tanesi de görsel kusurlu çıkmasın boğazımı kesicem... bunun da birleşim bölgesinde tam oturmamış bir hali var. OĞLUM KESİN SAHTE BU LAN VAR YA...






    Shure SE215 ve Aliexpress'tekiler

    kutular tamamen farklı. bütün ayrıntılarla uğraşamadım. kağıt içerikler de aynı sayılır. bir iki ufak fark vardı ama boşver ya. genel olarak aynı sayılırlar bazı ayrıntı farkları olsa da. LAN VALLA SAHTE BUNLAR BAK ?






    Shure SE215 ve Aliexpress'tekiler

    seyyar çakaldan gelen ilk iki ürünün kutusu seri nolarına kadar aynıydı. bu değişik tabii. ABİ SERİ NO DEĞİŞİK SAHTE Mİ OLUYOR YANİ HA ?






    Shure SE215 ve Aliexpress'tekiler

    vaay! uçlar oturtma değil bu sefer. aferim. PEKİ O ZAMAN UÇLAR AYNIYSA YANİ DEĞİLSE, YOK AYNIYSA, NEYSE YA SAHTE Mİ DİYORSUN ŞİMDİ USTA ?






    Shure SE215 ve Aliexpress'tekiler

    AYYYYY! bana bişeyhler oluyo... lan bu bizim temizleme aparatı değil mi ? la oglim sen nerdesin la bunca zamandır... şükür kavuşturana. valla görünce kendimi görmüş gibi sevindim. yalnız ufak bir pürüz var... şimdi elime alınca farkettim, ne gereksiz birşey lan bu. hayır yani bu boru gibi nozzle'ın kirlenmesi için zaten 15 sene kullanmak lazım. hangi akıl hastası bi kulaklığı 15 seneyi bırak 5 sene kullanır ya. çok da mühim birşey değilmiş yani, ulaşılamayınca değerli olmuş. yine de varsa sokmak lazım. arada bi çıkartıp sokun da kıro olduğunuz anlaşılmasın.

    vaziyetu reported from bildiğin rize merkez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 10 Aralık 2017; 8:49:29 >







  • 6) Selçuk Bey'den 1 yıl önce aldım şimdi içime kurt düştü. ( HOPBALA)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son görüşlerimi ekledim yazıya. bi ara foto çekimi yapıcam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 6 Kasım 2015; 4:08:03 >
  • Hocam beta bundan daha mı iyi :D ve sen konuşmayı seven bir arkadaşsın galiba bu forum siteleri için güzel birşey. İnceleme için de teşekkürler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Real Slim Shady

    Hocam beta bundan daha mı iyi :D ve sen konuşmayı seven bir arkadaşsın galiba bu forum siteleri için güzel birşey. İnceleme için de teşekkürler :)

    se215'in özel midleri var, vokal ve enstrüman ayrımlarını zart diye farkediyorsun. bas tiz olarak beta-cks77'nin gerisinde kalır. midler konusunda ise tarifi biraz zor bir durum var. insanlar bu konuları bilmediği için anlaşmakta zorlanırız. akustik yapısının iki özelliği var birisi frekans-enstrüman ayrımıdır, diğeri ses boyudur. frekans ayrımları yataydır, ses boyu dikeydir. ikisi de akustik boyutunu belirler aslında. kulağını düşün, kulaklıktan gelen ses yukarı ve aşağı olarak ne kadar büyük çıkıyorsa ses o kadar büyüktür, kulakiçi kulaklıkların ses boyu bu yüzden önemlidir kulağın içine sıkışmış bir ses ne kadar büyük çıkarsa o kadar gerçekçi ve tatminkar olur. se215 burdan biraz kaybediyor işte, ses boyu biraz daha düşük ama xiaomi piston, brainwavz m4, sennheiser cx 300-II vs. kadar da düşük değil. buna karşın frekans ayrımı tabir ettiğimiz yatay akustik boyu se215'de zirveye oynuyor. vsonic gr02-r02 ürünleri yada audio-technica im50 gibi ürünler de böyledir, beta-cks77 de bu konuda iyidir ama kıyasla ufak bir fark olabilir arada. kanımca çok da önemli bir farktır denemez. beta-cks77 şaşırtıcı derecede yeterli ayrım sergiliyor. se215 bas ve tiz olarak geride kalıyor bu yüzden sadece bir bakılıp hmm midleri iyiymiş hakikaten denilecek bir kulaklık. ses boyundaki eksiklik de eklenince, sürekli kullanmalık olmadığı konusunda nokta koyarım.

    konuşmayı seven nedir ya ? sevsem nolur sevmesem ne olur. saçma sapan konuşma la.




  • vaziyetu kullanıcısına yanıt
    Alınma hemen dostum kötü bişey demek için söylemedim :) mee m6 pro hakkında bir bilgin var mı peki kullandın mı? Fiyatına göre çok iyi deniyor se215 ten iyi bulanlar var (ben almayı düşünmüyorum benim için yine pahalı ama araştırmayı sevdiğim için biraz bilgi edindim)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Real Slim Shady

    mee m6 pro hakkında bir bilgin var mı peki kullandın mı? Fiyatına göre çok iyi deniyor se215 ten iyi bulanlar var

    diğer konuda o söylediğine cevap verdim zaten. o firmadan sadece m-duo kullandım, midleri ölü bir kulaklıkcağız, o kadar reklamını yaptıkları çift sürücü, subwoofer falan birçok normal kulaklığın gerisinde kalıyor basları. böyle kıyaslamalar anlamsız olur. se215'in nesinden daha iyiymiş ? o kıyaslamayı yapan aklı evvel önce se215'in doğru bir yorumunu yapsın da görelim. doğrudur yanlıştır bilemem bildiğim tek şey bu piyasada kimseye güvenilmeyeceği. bırak bu işleri devlet su işleri yani... beğendiysen alırsın ürünü görürsün gününü.
  • Ahahahaha ciddi veya değil her yazını okurken gülüyorum hocam, teşekkür ederim değerli yorumun için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vaziyetu

    son görüşlerimi ekledim yazıya. bi ara foto çekimi yapıcam.

    o ara bu araymış... fotolar eklendi meraklısına.
  • selam shure resmi distribütörü nefan dır ancak 2016 ocak ayından sonra bu degişecekti diye hatırlıyorum
  • hakkın rahmetine kavuşan inceleme ürünümüzün yerine gelen 2. se215 incelemesi eklenmiştir.
  • se215 i Aliexpressten aldınız sanırım link paylaşabilir misiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sismologger

    se215 i Aliexpressten aldınız sanırım link paylaşabilir misiniz.

    2. çıkarmada da bahsettiğim gibi satıcı seyyar çakal çıktı. ilk aldığım dükkan kapandı, ikinci dükkanda da ürün yok sanırım zaman zaman koyup çekiyor. bulduğum 3. adresi de saat satıyor kulaklık değil. kısacası durum karışık linkler vermeye gerek yok. bu satıcıdan benden başka kimse alışveriş yapmamalı zaten, bunların dilinden ben anlarım :D aliexpress'te bol feedback'li başka satıcılar var. shure yazmadan sadece se215 yazılarak aratılırsa daha çok ve ucuz seçenek çıkıyor.
  • Merhaba,

    Ben de incelemelerim sonucunda Se215 almaya karar vermıştim ve Selçuk bey ile ticaretimizi gerçekleştirdik.
    Kendisine yaptığım ödemenin ertesi günü kulaklık elime ulaştı.

    Yurtdışı forumlarından Shure se215 için çokça replika olduğu ve kolay kolay anlaşılamayacağını okudum.
    Üstüne de duyarlı(!) üye Vaziyetu'nun bu konusunu okuyunca şüphelerim iyice arttı ve Selçuk Bey ile iletişime geçtim. Kendisi ürünün orjinal olduğunu belirtti fakat içime bir kurt düştüğü için Shure'a mail atacağımı ve gelen cevap ne olursa olsun forumda paylaşacağım bilgisini verdim.

    Selçuk Bey'de belki biraz bana kırıldı kendisini zan altında bıraktığım için fakat kendisi de hak verecektir bir kulaklıklığa bu kadar para verip, üstüne de ürünün sahte çıkması çok üzücü bir durum olacaktır.

    Shure'a mail attım ve firma çok kısa süre içerisinde dönüş yaparak, satın almış olduğum kulaklığın kendi üretimleri olduğunu ve sahte olmadığını belirtti.
    İlgili maili Selçuk Bey'e ilettim ve kendisi bu konu altında büyük ihtimalle paylaşacaktır.


    Gelelim benim derdime;

    Duyarlı incelemeci Vaziyetu kardeşim..
    Bir veya birden fazla kişinin görebileceği, duyabileceği ve okuyabileceği ortam yada platformlarda Ticaret yapan kişiler hakkında konuşulacaksa(olumlu yada olumsuz) kesinlikle iyi analizler yapmalısın.
    Sen dahil hiç kimsenin ticaret yapan şahıs veya kurumların ticari itibarlarını zedelemeye hakkı yoktur. Senin burda yapmış olduğun saçma sapan yorumlar ben dahil birçok kişinin Selçuk Bey hakkındaki izlenimlerini oluşturur veya değiştirir. Neticede fikrim değişti ve ürünün sahte olma ihtimalinin çok yüksek olacağını düşünerek, firmayla irtibata geçtim. Sonuç noldu? "Senin büyük ihtimalle sahtedir" kapısına çıkardığın Selçuk Bey'in ürünleri kapı gibi orjinal çıktı.

    Bundan sonra ticaret yapan insanların hakkında yorum yaparken 1 kere değil 1000 kere düşün ve sunduğun fikirlerin belirli bir altyapısı olsun. Önce bir araştır, elinde sunabilecek donelerin olsun sonra kişilerin ticari tutum ve duruşlarıyla ilgili yorum yap.

    Büyük ihtimalle hayatında ticaret yapmamış gibi görünüyorsun. İnsanlar ticari kimliklerini oluşturabilmek için bir ton vakit harcayıp, fedakarlıklar yapıyor. Sonra bir tane geveze geliyor ve adamın onca emeğine tü kaka muamelesi yapıyor.



    Uzun lafın kısası, Selçuk Bey'den alacağınız ürünlerin orjinalliği Shure'dan Jürgen Schwörer tarafından onaylanmıştır, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.



    Teşekkürler,
    Kerem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kRmpst -- 14 Mart 2016; 15:04:35 >




  • kRmpst K kullanıcısına yanıt
    çok konuşuyorsun ama ben senin gibi çok gördüm bu piyasada. benim yazdıklarımı anlayacak kişilerin öncelikle okuma yazma kapasiteleri yerinde olması lazım ki bu incelemede bunların hepsi sahte denip denmediğini anlayabilsin bu bir. ikincisi kulaklık piyasası 5 yaş zekasıyla ego yarıştırma piyasasıdır. senin yazın da buna sadece bir başka örnektir. maksat kullanmadığın kulaklıklar hakkında ezbere konuşmaktır. şekil 1-a'da görüldüğü gibi sen de "o kadar" para bayıp yalçınkaya'dan almana rağmen 27 dolara aliexpress'te halen satılan ve benim de sıfırından bile birkaç lira altında satmakta olduğum ürüne dokunmamayı tercih edip buna rağmen saydır babam saydırmakta bir sıkıntı görmemişsin.

    her zaman dediğim gibi kulaklık konusu bahane, insan evladı zekası şahanedir. ben şimdi tam hatırlamıyorum ama caner catkın mıydı nicki cnrcktn olabilir mp3 playerda ara sıra ilan açar tanıyan tanır o kişiden ikinci el yalçınkaya se215'i aldım, o da charilaux mu ne fransızcaya benzer nicki olan yalçınkaya'nın da tanıdığı (mail atıp sormuştum) birinden almıştı. adı ferman olabilir ama tam hatırlamıyorum. herneyse o ürün 1.5 yıllıktı, yalçınkaya adına imzalı nefan garanti belgesi, kutusu ve içeriğiyle elime geçmişti ve ben o ürünün sahte veya sahte olmadığıyla ilgili bir sonuca varmadım.

    hala anlama zorlukları çekenler için tekrar kısaca geçeyim, aliexpress'ten aldığım iki ürünün de hem birbirlerine hem de yalçınkaya'nınkine karşı görsel farkları var, filtresi uçta değil nozzle'da, kutu içeriklerinde mikro farklar var, uç yapılarında değişiklik var, buna rağmen ilk elime geçenin sesi baslar hariç aynıydı, ikinci elime geçenin sesi tümden aynı. benim söylediğim bu kadar. ya hepsi sahte ya hepsi orjinal. ha niye bu ürünler ucuz ve farklılıklar içeriyor, onu bilmem. kopya üretim olabilir, onarılmış olabilir, sürücüsü ele geçirilmiş, kasası oturtulmuş olabilir. orası beni ırgalamıyor çünkü bulmam mümkün değil. ancak sizlerin ezbercilikle yaptığınız gibi, sesini doğru dürüst incelemeden orası böyle burası böyle deyip sahte diye kıyamet kopartıp hem bu ürünleri satanların itibarını zedeleyip hem de 5 yaşındaki çocuk birşey bulmuş gibi böyle her yerde "aha sahte bak, aha kıyaslama linki bak, aha orjinal böle sahte böle bak" gibi bir merakım şahsen yok.

    ses konusu ayrıntılı bir konu. hiçbir sahte üreten firma bu performansı üretemez. çin'de böyle bir teknoloji olsa zaten görürdük. adam tamamen kendi teknolojisiyle bu ürünü kopyalayacak öyle mi ? amfi tepkisine kadar, en ince akustik detayına kadar, tiz kalitesi, tiz detay seviyesine kadar, her türlü bas özelliğine kadar. oturup adam kendi fabrikasında bu ürünü tasarlayıp piyasaya sürecek öyle mi. orjinaliyle aynı sesi veren sahte diye bir mevzu yok. ha belki sennheiser cx 270 için olabilir, creative ep 630 için olabilir, onlar o kadar basit ki ona birşey diyemem. ama bu dinlediğim se215'in sesini hiçbir sahte üreten uyduruk çin firmasının yapması mümkün değil, bunu yapabilen geliştirebilir de demektir ki yer yerinden oynar o zaman. daha afili vsonic vs. firmaların bile yapması mümkün olmuyor bunları. nedenini bu ürünlerin çoğunu denemiş birisi anlayacaktır.

    kardeşim kendinizi istediğiniz kadar yırtın, bu ürünlerin ürettiği ses shure'la aynı ve sahte olması teknik olarak mümkün değil. bana böyle birşeyi inandıramazsınız. nasıl oluyor bilmem ama defalarca dediğim gibi bu ürünlerin sürücü teknolojisi shure'dan geliyor veya dediğim gibi bu sürücü shure değilse yalçınkaya'nınki de değil. car car car laf konuşacağınıza kendiniz alıp kıyaslayın da çeşitlilik olsun diyeceğim ama bu kafa yapısıyla yani amaç daha ürünü almadan kavga olsun ego dolsun olunca sizin incelemenizden, kıyaslamanızdan ne çıkacak ki. sonuçta vaziyetu'dan başka güvenilir kaynak var mı, yok. hadi sağlıcakla...

    not: yukardaki yazımda çin'de shure se215 seviyesinde ses üretebilecek bir imkan olmadığı gibi bir sonuç çıkabileceğini farkettim sonradan. tam olarak onu demek istememiştim. demek istediğim insanın parmak izinin özel olması gibi ses konusunun da 20hz'den 20.000hz'ye kadar çok detaylı bir konu olduğundan dolayı birebir bir kulaklığın sesini, özellikle de belli bir oranda fark yaratan se215 gibi bir kulaklığı %100 kendi teknolojinle tüm aşamalardan geçerek üretmenin mümkün olmadığına inandığımı kastetmiştim. yoksa çin'de öyle bir teknoloji yok gibi birşey söylemiyorum. daha iyisi de yapılabilir, benzerleri yapılıyor zaten. öte yandan orjinali kopyalanabiliyor daha önemlisi (belli ki). ancak birebir aynısı ya kopyalanıcak ki bu durumda orjinal sayılır zaten, ya da zaten orjinali olacak. bunun dışında sen kendi imkanlarınla sıfırdan bir shure se215'i bu derece benzer yaratamazsın. günümüzde böyle bir algı yaratan ve buna inananlar var, onlara yapıyorum bu göndermeyi. birinci kalite replika falan... neyi replika ediyorsun öyle ya ? bu örnekte konu bu değil ve olamaz, çünkü ürünler aşırı benzer ses veriyor. benim dediğim bu. vsonic modellerine karşılık shure'u, westone'u gösteriyor ama daha iyi daha kötü tartışırsın peki gerçekte ürünler o firmalarınkinin aynısına benziyor mu ? elbette ki hayır.

    bu arada yukardaki şahsı muhterem güya shure'dan birinin adını vererek falan hava basmaya kalkışmış. en çok karşımıza çıkan zırvalardan biri de budur. sanki o ismi tuhafın uzayda uydusu var adamın araya sahte katıp katmadığını denetleyecek. beta-cks77 konumda da değindim, ben defalarca türkiye çapında güvenilir bilinen firmalardan twin turbo devresi çalışmayan ve kutu tasarımı farklı olan sahte sony e818lp'lere denk geldim. efendim audio-technica'ya resim atıp onayladım, efendim shure'a sordum onayladım diye birşey yok. vaziyetu eğer ben yalçınkaya'nınkini de kullandım, aliexpress'i de kullandım, ikisi aynı sesi veriyor yada vermiyor diyorsa işte o kadardır. geriye kalan şekildeki şahsınkiler gibi kuru zırvalamalardır. işin aslı hiçbirşeyin garantisi yok, önümüze veri konar buna göre karar veririz. yalçınkaya'nınkiyle garanti belgesi geliyorsa bu bir veridir. shure'dan bilmemkim böyle diyorsa bu da bir veridir. ben de ortaya bir veri koyuyorum. herkes kendi zekası ölçüsünde faydalanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 30 Nisan 2016; 0:34:24 >




  • vaziyetu kullanıcısına yanıt
    ................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kRmpst -- 16 Mart 2016; 0:12:13 >
  • hello babs! EXO Kris'ten alınma 3. cihazın incelemesi eklenmiştir, hayırlara vesile olsun.
  • Şu 3. cihazın üretim kalitesi iğrençmiş tek kalite ile.
  • arhavili_08 kullanıcısına yanıt
    niye gösterdiğim açıklık yüzünden mi ? ya o kamerada öyle görünüyor aslında yakın çekime alıyorum göstermek için. normal bakınca o kadar dikkat çekmiyor. birincisi en kötüsüydü her bakımdan. bunlar yine iyi. ancak şunu söylemeliyim bu popüler satıcı ya millet alıp alıp resim paylaşıyordu, açıkçası ben de biraz daha özenli birşey bekliyordum ama bu kadar oluyor demek ki. herkes benim kadar dikkat etmiyor olabilir. kaç çeşidi var bunların acaba... al al bitmez böyle :D
  • Benim aldığım se215 de 23 gün sonra bugün elime ulaştı. Hakikatten nasıl bir çakmaysa(!) artık hayatımda bu kadar kaliteli çakma kulaklık kullanmadım. Tebrik ediyorum Çinli mühendisleri

    * Ana kulaklığım olan Westone Um Pro 10'dan sonra basları bayağı güçlü geldi.
    * Kulağa oturması ve rahatlığı Westone'a göre bayağı kötü bence, gerçi bunun çakma(!) olması ile alakası olduğunu sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.