Şimdi Ara

Sibermarketten telefon aldım memnun kalmadım ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 7 aralık çarşamba tarihindewww.sibermarket.com.tr den Philips 9@9i aldım. 390 ytl ye. kargo ise elime 10 aralık cumartesi saat 15:00 de ulaştı.
    Yeni tüketici kanununa gore geri verebilirmiyim memnun kalmadım deyip?

    Daha önce gozume takılmıştı bir yerde internetten alışverişte 1 hafta içinde memnun kalmadım deyiip iade yapılabiliyormuş (ambalajı sağlam ise) Doğrumudur. eğer doğruysa bu bi hafta ürün elime ulaştıktan sonra mı işlemeye başlar. ve ben yarın görüşüp kargoya versem bunların eline pazartesi ulaşacagı için ürünü kabul etmemezlik yaparlar mı?

    Lutfen yardım edin. Çooook acil



  • Arkadaşlar yardım istedim.
    Bİlen birileri varsa acıklayıxı bir yanıt yoksa yerimde olsaydınız ne yapardınız diye bir yorum bekliyorum.
    Stresoldum kusura bakmayın. Ama lutfen yardım edin. Gaz verseniz de olur yani :)

    Sanayi bakanlıgının internet sitesinden bir şeyler buldum:

    Sayın tüketici, internet kullanarak yaptığınız alışverişler ile televizyonda reklamını gördüğünüz ürün ve hizmetlerin siparişini telefonla vermeniz durumunda 7 gün içerisinde hiçbir gerekçe göstermeden cayma hakkınız olduğunu ve bu sürenin malı teslim aldığınız tarihte veya hizmet sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren başladığını unutmayınız.

    *boyle bir sözleşmeden haberim yok.


    Satıcı veya sağlayıcı cayma bildirimi kendisine ulaştığı tarihten itibaren 10 gün içinde ödemiş olduğunuz bedeli iade etmek 20 gün içinde ise malı geri almakla yükümlüdür.

    Nasıl alacaklar malı. ben kargoya vereceksem yarın mı vermeliyim. yoksa yarın caydım deyip telefonda onlardan yol gostermesini mi isteyeyim. Ters bir yanıt alırsam ne yapmalıyım ?




  • Mesafeli Sözleşmeler Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik
    Cayma Hakkı
    Madde 8 — Tüketici; mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, teslim aldığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

    Bu maddeye göre 2 günün kalmış arkadaşım, acele et.. Hemen bi telefon aç..
  • 4077 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASINA DAİR KANUN

    Mesafeli Sözleşmeler

    Madde 9/A- Mesafeli sözleşmeler; yazılı, görsel, telefon ve elektronik ortamda veya diğer iletişim araçları kullanılarak ve tüketicilerle karşı karşıya gelinmeksizin yapılan ve malın veya hizmetin tüketiciye anında veya sonradan teslimi veya ifası kararlaştırılan sözleşmelerdir.
  • Evet arkadaşım 1 hafta içinde iade edebiliyorsun.. Hiç çekinmeden ara adamları, durumu anlat ve orijinal ambalajı içinde geri gönder telefonu.. Telefon açıp bilgilendirirsen kabul etmemizlik yapamazlar..
  • Cok saol kardes. Yordum seni de minnettarım.
    Telefon aç konuş ürünü direkt gonder diyosun yani.
  • Satıcı veya sağlayıcı cayma bildirimi kendisine ulaştığı tarihten itibaren 10 gün içinde ödemiş olduğunuz bedeli iade etmek, 20 gün çinde ise malı geri almakla yükümlüdür..

    Cevabı kendin de yazmışsın zaten.. Telefon da bir tür bildirim şekli olduğuna göre sorun yok arkadaşım..
  • planlamacı senin sayende bende bilgi sahibi oldum teşekkürler...
  • Az once başarıyla görüştüm. Bana bir sorun çıkartırlar diye bekliyordum.direkt gonderin bir sorun çıkacagını sanmıyorum dedi görevli. Şaşırdım valla.
  • Ok. arkadaşım bu tür durumlarda önce bi lagaluga ederler, sorun çıkarırlar genelde.. Kanuna vs.'ye rağmen böyle şeylerle uğraşmayı, mahkemeye filan da gitmeyi pek sevmeyiz, bu yüzden mağdur duruma düşeriz çoğu zaman..

    İşini kolayca ve sorunsuz bir şekilde halletmene çok sevindim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi planlamacı -- 16 Aralık 2005, 13:52:07 >
  • hiç telefn etme bence kardeş direk geri gönder beyenmeme sebebini filan herşeyi geri gönder bu gün göndersen yarın ellerinde olur ups ile gönder çok hızlı çalışıyor adamlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: planlamacı

    Ok. arkadaşım bu tür durumlarda önce bi lagaluga ederler, sorun çıkarırlar genelde.. Kanuna vs.'ye rağmen böyle şeylerle uğraşmayı, mahkemeye filan da gitmeyi pek sevmeyiz, bu yüzden mağdur duruma düşeriz çoğu zaman..

    İşini kolayca ve sorunsuz bir şekilde halletmene çok sevindim..

    basari da yeni yapılanma var. bu yapılanma çok güzel ..iyi bir gelişme bu onlar için....heni derlerya dundurdur bugun bugundur...brovo basariya ki bu sozu aksine ceviriyor..
    biraz bildiklerimi anlatayim.

    ozur bulmak zorunda deilsin. begenmemen de neden sayılır:ncak uzerindeki etiket yırtılmıssa, bozulmuşşsa orjinal ambalaja bir zarar gelmisse geri almayabilirler bu onların insifiyatına kalmış...




  • Telefonu sapasağlam gonderdim. Bırakın ambalajında - etikentinde bir bozulma veya yırtığı; kalem izi, kabarma bile yoktu. Hatta batarya ve telefon poşetleri, ekran koruyucu jelatini dahi tam.

    Pazartesi ulaşır büyük ihtimalle ellerine hafta sonu kapalılarmış.

    Telefonu alırken herhangi bir çakallık yapmadım, düşünmedim. İlk kapaklı telefonumdu alışamadım ve belki de en başta almam gereken fiyat-performans kararımı almadığımı farkettim. Kanuni hakkımı kullanarak anlaşmadan caydım.

    Başarıyla görüştüğümde ödemeli gonderiyorum, peki anlaşmalı kargo firmanız yurt içi onunla mı gondermem lazım yoksa herhangi bir firmayla yolluyabilir miyim dedim. Size nasıl uyuyorsa onunla gonderin yanıtını aldım. Şİmdilik herşey yolunda gidiyor. İnşalla bir sakat cıkmaz.
    Yardım edenlere tekrar teşekkur ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.